Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στη ΝΔ η Ντ.Μπακογιάννη - Mπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας

Την συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ ανακοίνωσαν ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Στελέχη της ΔΗΣΥ θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μπροστά στον κίνδυνο για την Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας", είπε μεταξύ άλλων η κα Μπακογιάννη.

"Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγιστους κινδυνους και απειλες καλούμε όλες τις συνάμεις να συστρατευθουν μαζί μας. Ζητησαμε την δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουμε να γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες όσα κέρδισε ο λαός εδώ και δεκαετίες. Αυτό το πατριωτικό μέτωπο για την ευρώπη δημιουργείται με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση. Ενω μας χώριζαν πολλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας. Καλωσορίζω την κα Μπακογιάννη και την απόφασή της να αναστείλει την λειτουργία του κόμματός της", είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η κα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο).
Πέρασαν αρκετά 24ωρα και πολλά πολιτικά παζάρια μέχρι να καταλήξουν οι 2 πλευρές σε συμφωνία. Όλα, λένε οι πληροφορίες, οριστικοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστεια.
Νωρίτερα, την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Στο κατώφλι της Ν. Δ.Η αδιαπραγμάτευτη θέση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για πολλά γνωστά στελέχη του κόμματος.
Εκτός από τον Αθανάσιο Πλεύρη και άλλα στελέχη ευθέως δηλώνουν ότι θα περάσουν το κατώφλι της ΝΔ.
Μάλιστα, στις 19.15 αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Συγγρού οι κύριοι, Πλεύρης, Βελόπουλος και Ανατολάκης.
Υπέρ της ΝΔ τάχθηκε και ο κ. Στ. Σταυρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «ΔΡΑΣΗΣ» του κ. Στ. Μάνου στις εκλογές της 6ης Μαϊου που γνωστοποιεί ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε με την ΔΡΑΣΗ, ούτε με κανένα άλλο κόμμα, αλλά θα στηρίξει ενεργά τη ΝΔ.