Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQlc3iYifvXi6IqMsro6D2kAxDn5AhGxQoQUGIBBstEIelfZvCw1PYBQF-WFoHM9t_DxkpgYpWCvVppJzYBr5sPi3ELoysjrZ-g88X3JP-K81qmGOlIrteMaDZOzu3InD18fU-0kZ1hkw/s1600/Derveni-low2.jpg

Στην Κόρινθο την Παρασκευή ο Ιερώνυμος

ieronumos-flynewsΤην Παρασκευή 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόχας.
Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Την ίδια ημέρα Παρασκευή 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, πλαισιουμένου από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΝ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΝ, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΑΝ, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, ως και από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, καθώς και από τους προσκεκλημένους από τον Μητροπολίτη μας Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς: Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΝ, Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΝ, όπως και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανέρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ.
Ειδικά προσκεκλημένη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό θα ψάλλει η διεθνώς αναγνωρισμένη χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά.
Στις 9:00 το βράδυ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων…

Ανάβαση στη κορυφή του Ταυγέτου

 Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, πραγματοποιεί ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, με διανυκτέρευση στο Ορειβατικό Καταφύγιο την προηγουμένη, Σάββατο, 29 Ιουνίου.
Αναχώρηση το απόγευμα του Σαββάτου από τη Σπάρτη, με Ι.Χ., για Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πηγή Μαγγανιάρη – Ορειβατικό Καταφύγιο Ταϋγέτου (προαιρετικά, ανάβαση από το μονοπάτι, διάρκειας 1.30 ώρας).

Στις 5.30 το πρωί της Κυριακής έναρξη της ανάβασης από Καταφύγιο για την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.404μ.) από την κατευθείαν διαδρομή («κόντρα») και επιστροφή από την κλασική διαδρομή (μονοπάτι).

Ώρες πορείας συνολικά : περίπου 5 - 5.30.

Βαθμός δυσκολίας : Μέτρια-δύσκολη (τεχνική)

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία κίνησης σε πεδίο εκτός μονοπατιού (στοιχειώδεις αναρριχητικές γνώσεις) και κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής & συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες,αυστηρά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, στους συντονιστές της εξόρμησης : Τάσο Κουναβέλη : 6932 – 902284& Βαγγέλη Αντωνόπουλο : 6947 - 525888

Στις 28 Ιουνίου η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων ν. Κορινθίας

Με την ευκαιρία του εορτασμού των εκδηλώσεων ενόψει της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το σωματείο επισκευαστών αυτοκινήτων του νομού Κορινθίας διοργανώνει χορό την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου, με ζωντανή μουσική.
Τραγουδούν: Πυργάκη Φ., Κατσίγιαννης Ι., Σιέττος Ι., κλαρίνο Πλακιάς Π., με όλο το επιτελείο τους.
korinthostv.blogspot.gr

Πάτρα: Το ''φακελάκι'' της πεθεράς τίναξε στον αέρα τη βάπτιση!


 Πρωτοφανείς καταστάσεις σε εκκλησία της Πάτρας κατά τη διάρκεια βάπτισης. Η μία πεθερά
έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει η εγγονή το όνομά της και επιχείρησε να προσφέρει χρήματα στους γονείς, ώστε τελικά να ακουστεί το δικό της όνομα και όχι εκείνο της άλλης πεθεράς.

Τελικά η βάπτιση κατέληξε σε παρωδία, αφού στο άκουσμα του ονόματος της νεοφώτιστης, η απογοητευμένη πεθερά που προσπάθησε να δωροδοκήσει με φακελάκι αποχώρησε επιδεικτικά από την εκκλησία, προκαλώντας την έντονη δυσφορία ακόμα και του ιερέα.

Όπως έλεγαν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού στην τοπική εφημερίδα ''Κόσμος'', η μητέρα του πατέρα του παιδιού, έταξε στο ζευγάρι 500€, προκειμένου να της κάνουν το χατίρι και το παιδί να πάρει το όνομά της. Πλέον έχουν μεσολαβήσει φίλοι και συγγενείς προκειμένου να συμβιβάσουν τα πράγματα...

newsit.gr

Μάχη με τις φλόγες και τον αέρα δίνουν οι πυροσβέστες στο Μαυρομάτι Βοιωτίας

 
Η φωτιά ξέσπασε στη μία το μεσημέρι στο Μαυρομάτι Βοιωτίας
Στο σημείο βρίσκονται 14 πυροσβεστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που καίει αγροτοδασική έκταση. Ελιές και πουρνάρια.
Από αέρος, επιχειρούν 2 Πετζετέλ.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη πειοχή ωστόσο το έργο των πυροσβεστών είναι αρκετά δύσκολο, καθώς στο σημείο, πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Μεσσηνία: Τι φαντάζεστε ότι απαγορεύτηκε στην παραλία που βλέπετε;


 Η είδηση αφορά την παραλία της Καλόγριας στην Στούπα και η... πρωτάκουστη απόφαση προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...

MRB: Προβάδισμα για τη ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό

psifodeltia
Προβάδισμα 1,2% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα “Τάσεις” της MRB, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τον ανασχηματισμό και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22%, έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 41,3% έναντι 27,4%.
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 44,1%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 29,6%.
Στο ερώτημα περί της εικόνας των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 26,3% στις θετικές γνώμες, ο Αλέξης Τσίπρας 24,6%, ο Φώτης Κουβέλης 15,8% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14,6%.
Αναφορικά με το ποιός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%, και η απάντηση “κανένα κόμμα” 29%, ενώ ως προς το “ποιό κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας”,  το 38,5% απάντησε “μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά” και το 30,8% “μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα”.

Και επίσημα εκτός Ευρώπης ΠΑΟ και ΠΑΣ

uefa_600_326


 Η UEFA ανακοίνωσε επίσημα στην ιστοσελίδα της πως αποφάσισε να μην δώσει άδεια συμμετοχής στους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό στο Europa League της νέας σεζόν.

Η απόφαση της UEFA ήταν γνωστή στους δύο συλλόγους αλλά την Πέμπτη (27/6) η ίδια η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί και τους λόγους της μη-αδειοδότησης στις δύο ελληνικές ομάδες.
Αναλυτικά:
«Το σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA, κατόπιν συνάντησης του δικαστικού του επιμελητηρίου, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό την είσοδο στο Europa League της περιόδου 2013-14.

To σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA, μετά την έρευνα που έγινε νωρίτερα τον Ιούνιο και μετά την συνάντηση του δικαστικού του επιμελητηρίου στη Νιόν της Ελβετίας , πήρε αποφάσεις σχετικά με δύο ελληνικές ομάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό.
Κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άδεια που δόθηκε και στις δύο ομάδες από την εθνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA δεν συνάδει με τους κανόνες αδειοδότησης της UEFA και με τους κανόνες του Financial Fair Play Regulations εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των οικονομικών κριτήριων.
Συνεπώς, ο ΠΑΣ Γιάννινα που βάσει της αθλητικής του επίδοσης είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League της σεζόν 2013/14 και ο Παναθηναϊκός έχοντας την καλύτερη θέση στην κατάταξη, θα ήταν ο πρώτος αντικαταστάτης του ΠΑΣ, αμφότεροι αποκλείονται από την εφετινή διοργάνωση.
Οι αποφάσεις αυτές είναι οριστικές. Οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)».

Σόιμπλε: Οι μέτοχοι και οι πελάτες θα πληρώνουν για τις τράπεζες (που βρίσκονται υπό πτώχευση)!

Wolfgang-Schaeuble
Το κράτος θα αποτελεί μελλοντικά την ύστατη λύση: Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών συμφώνησε σε κανόνες για τράπεζες που βρίσκονται υπό πτώχευση. Εφεξής θα πληρώνουν οι μέτοχοι, οι πιστωτές και οι πελάτες.
Οι προβληματικές τράπεζες θα διασώζονται μελλοντικά από τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές τους και όχι πλέον από τους φορολογουμένους. Ο Wolfgang Schäuble δήλωσε τα ξημερώματα ότι επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την Οδηγία που προκρίθηκε, καθορίζεται με ποια σειρά και σε ποια έκταση θα συμμετέχουν ιδιοκτήτες, πιστωτές και καταθέτες.
Στόχος της Οδηγίας αυτής είναι το κράτος (και κατ’  επέκταση οι φορολογούμενοι)  να επιβαρύνεται μόνο ως έσχατη λύση. Έως τότε θα πληρώνουν οι μέτοχοι, οι κάτοχοι τραπεζικών ομολόγων και οι πελάτες της τράπεζας με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Ο Γερμανός Υπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την εξέλιξη και επανέλαβε τις εγγυήσεις για τις τραπεζικές καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Ομοίως, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem και Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας εξέφρασε την άποψη ότι οι τράπεζες θα αναγκάζονται εφεξής να δρουν πιο υπεύθυνα και ότι ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τους και των κρατών σπάει.
Ακολουθούν διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με τη νέα ρύθμιση, οι Αρχές εκκαθάρισης αποκτούν εκτενή δικαιώματα επέμβασης σε προβληματικά ιδρύματα, ενώ η ευθύνη των ιδιοκτητών και πιστωτών θα έχει πρακτική αξία σε συστημικές τράπεζες, οι οποίες είναι αδύνατο να εξυγιανθούν και συνδέονται με άλλες.
Η λύση που προτιμήθηκε φαίνεται ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις βουλές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ενώ ο Γάλλος Υπουργός Moscovici, η χώρα του οποία προέκρινε την χορήγηση μεγαλύτερης διακριτικής ευχέρειας στις εθνικές Αρχές, δήλωσε ευχαριστημένος για την σαφή ανάμειξη και του ESM στη διαδικασία.

Ακολουθήστε με στο twitter:  https://twitter.com/1951976

ysterografa.gr

TO ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «PEOPLE TO PEOPLE» ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f8568b4860fea8&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1372333899944&sads=LyLvDMVP8BYcq0dczBRSy4nFJXQ
Τα ειδικά προγράμματα «People to People» τα οποία έχουν εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα επισκέπτονται το 2013, ανάμεσα σε άλλες χώρες και την Ελλάδα.

Τα γκρουπ αποτελούνται από μαθητές ηλικίας 12-17 ετών, οι οποίοι ως νεαροί πρεσβευτές των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, επιθυμούν να τιμήσουν τη χώρα και το Δήμο, που τους υποδέχεται με την ενεργή συμμετοχή τους σε κοινωφελή έργα. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος, ιδέα που περιλαμβάνει όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και την κοινωνική διάσταση που αναφέρεται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, για άλλη μια χρονιά, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα επισκεφθούν και το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, λαμβάνοντας μέρος σε κοινωνικά προγράμματα εθελοντικού χαρακτήρα, τα οποία δραστηριοποιούνται σε παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια ένα σπουδαίο μέρος του εθελοντικού προγράμματός τους, διαδραματίζεται στα Πίσσια και στο Σχίνο, όπου οι μαθητές συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του χωριού, σύμφωνα με τις υποδείξεις κατοίκων που συντονίζουν τη δράση τους.

Ευχόμαστε και φέτος το πρόγραμμα αυτό να πλαισιωθεί με επιτυχία και ενθουσιασμό αφενός από τους μαθητές, των οποίων οι πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αφετέρου από τους κατοίκους του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, οι οποίοι ευελπιστούμε να αγκαλιάσουν τις εθελοντικές υπηρεσίες των μαθητών, του προγράμματος «People to People».

Το 9ο Συνέδριο της Ν.Δ. ξεκινά ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στα πλαίσια του διαλόγου και του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία, κλιμάκιο της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αθανάσιο Μπούρα, δέχθηκε στις 25 Ιουνίου 2013 στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, 16 τριτοβάθμιες κοινωνικές, συνδικαλιστικές και επιστημονικές οργανώσεις.
Έτσι, με την ολοκλήρωση της μαραθώνιας προσυνεδριακής διαδικασίας «οδοιπορικό στην κοινωνία», η Ν.Δ. κατόρθωσε να έλθει σε επαφή με 992 συνολικά φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, επιτυγχάνοντας παράλληλα μια πρωτόγνωρη κοινωνική ζύμωση, πιάνοντας τον παλμό κάθε κοινωνικής ομάδας.
Το 9ο Συνέδριο της Ν.Δ. που ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στο κλειστό γήπεδο ΤΑΕ ΚWON DO, στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου και ώρα 19:30, με την ομιλία του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκκινεί με τους καλύτερους οιωνούς και φιλοδοξεί να μετατραπεί σε Συνέδριο θέσεων, προτάσεων, αρχών και αξιών, που θα συμβάλουν στη βελτίωση του κυβερνητικού έργου, στην ιδεολογική ανασυγκρότηση του κόμματος και στην αναπτέρωση της Ελπίδας για αποτελμάτωση του Ελληνικού Λαού από την οικονομική κρίση.

Κόρινθος 27-6-2013

Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Στη Μάννα με τους πληγέντες μηλοπαραγωγούς ο Κώστας Κόλλιας

Το κοινοτικό διαμέρισμα Μάννα και την γύρω περιοχή που επλήγη πρόσφατα από ισχυρή χαλαζόπτωση επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Διαμερίσματος και με κατοίκους της περιοχής Μάννα την προηγούμενη εβδομάδα, πληροφορήθηκα ότι η περιοχή επλήγη από καταστροφική χαλαζόπτωση, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις μηλοκαλλιέργειες. Ήρθα αμέσως σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του οργανισμού στην Αθήνα κ. Μποτό, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση για την εκτίμηση των ζημιών.
Όπως έχω πληροφορηθεί ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε αμέσως, στέλνοντας επόπτρια για να κάνει μια αρχική αξιολόγηση των ζημιών, γεγονός ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχω λάβει, αμέσως μετά την αναγγελία των ζημιών, ο ΕΛΓΑ θα αποστείλει κλιμάκιο που θα πραγματοποιήσει τις αυτοψίες και θα συντάξει τα πορίσματα.
Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ και ο ίδιος την περιοχή, για να διαπιστώσω από κοντά την έκταση και το μέγεθος της καταστροφής, και να συνδράμω ανάλογα. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι οι καλλιέργειες μηλιών στην πληγείσα περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και ότι οι απώλειες σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν το 100%.
Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα, όχι μόνο για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη μηλοκαλλιέργεια, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες. Πρόκειται για ένα πλήγμα για το σύνολο της Κορινθίας, καθώς η απώλεια μιας τόσο δυναμικής παραγωγής όπως τα μήλα θα αποδυναμώσει την αγροτική οικονομία του νομού μας.
Σε μία εποχή που ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται από την ύφεση στην αγορά και το δυσβάσταχτο καλλιεργητικό κόστος, είναι χρέος της πολιτείας να συνδράμει τη γεωργική παραγωγή με όσα μέσα διαθέτει. Θέλω να διαβεβαιώσω του παραγωγούς της περιοχής ότι θα αποζημιωθούν δίκαια και το ταχύτερο δυνατόν και ότι θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αποκατάσταση του εισοδήματός τους.»

Δώδεκα οι χαμένοι της Ευρωβουλής- ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΔΡΑ - ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα

Στις ευρωεκλογές του 2014,  δώδεκα κράτη μέλη της ΕΕ θα χάσουν το καθένα από μία έδρα, ενώ κανένα δεν θα κερδίσει επιπλέον έδρα, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης που εγκρίθηκε, πρόσφατα, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι μειώσεις αυτές είναι αναγκαίες, προκειμένου να συμμορφωθεί το ΕΚ με το όριο των 751 εδρών που ορίζει η Συνθήκη της Λισαβόνας, και να δημιουργηθεί χώρος για τους ευρωβουλευτές  του νέου  κράτους μέλους, της Κροατίας.
Το σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο με 574 ψήφους υπέρ, 71 κατά και 39 αποχές, αφήνει αμετάβλητη την ανακατανομή των εδρών μεταξύ των κρατών μελών έτσι όπως αυτή προτάθηκε από τους ευρωβουλευτές στις 13 Μαρτίου 2013. Μετά και την έγκριση του Κοινοβουλίου, το κείμενο απομένει  να εγκριθεί και επισήμως από όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα και αύριο.
Η προτεινόμενη λύση σημαίνει ότι δώδεκα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, , θα χάσουν από μία έδρα στις επόμενες ευρωεκλογές του 2014.

Ποιες χώρες χάνουν έδρες
Πρόκειται για την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Οι υπόλοιπες τρεις έδρες που θα χαθούν θα προέλθουν από τη Γερμανία, το μερίδιο της οποίας πρέπει να μειωθεί από 99 έδρες σε 96, το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, η  λύση αυτή αποφεύγει την πραγματοποίηση μιας «δραματικής ανακατανομής των εδρών η οποία θα οδηγούσε σε μεγάλες απώλειες για τα μεσαία και μικρά κράτη μέλη και τεράστιες αυξήσεις για τα μεγαλύτερα».


Blog: marina anastas.kourbela
elzoni.gr

Η αναξιοκρατία ως... μοναδική λύση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μια είδηση – μια σημαντική είδηση, μια ακόμη σημαντική είδηση που πήγε άκλαυτη – πέρασε στα ψιλά αυτές τις μέρες στην πτωχευμένη χώρα.

Μια είδηση που, μέσω της εξαφάνισής της, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία.

Χρεοκοπήσαμε επειδή στη χώρα που λέγεται Ελλάς επικρατεί η αναξιοκρατία.

Σε τέτοιο σημείο, που οι πληροφορίες για την αξιοσύνη, την ικανότητα, τη γνώση, την επιμονή στην συλλογική προσπάθεια σκόπιμα εξαφανίζονται, προκειμένου η επικράτηση της αναξιοκρατίας να γίνεται αποδεκτή αδιαμαρτύρητα και αυτή (η αναξιοκρατία) να επιβάλλεται περίπου ως… μοναδική λύση.

Η Αρβελέρ κατακεραυνώνει την Ρεπούση: Αλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία

Η διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, φανερά ενοχλημένη δήλωσε πως η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μπερδεύει τους ρόλους της και εξήγησε τι πραγματικά συνέβη το 1922 στη Σμύρνη...

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, η κα Αρβελέρ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε για την Μαρία Ρεπούση: «Αλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία». Οταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εκτιμά ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, απάντησε καταφατικά.

Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στην αναφορά της Μαρίας Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης, λέγοντας « Αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922. Τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού.»

Πρόσθεσε πάντως πως τα περί «κρυφού σχολειού» δεν επιβεβαιώνονται με βάση τα ιστορικά κείμενα.

 loutrakiblog.gr

Ο Παπαμιμίκος δηλώνει “έτοιμος” για Γραμματέας της ΝΔ

Andreas-Papamimikos-Antonis-Samaras
Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας προαναγγέλλει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Ελεύθερο Τύπο”.
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αποτελεί την επιλογή του Αντώνη Σαμαρα για να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία γενιά, και να περάσει η σκυτάλη σε στελέχη που μπορούν να ανανεώσουν τον πολιτικό λόγο καθώς και τη… νοοτροπία της Κεντροδεξιάς, και αναμένεται να μην έχει αντίπαλο στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα προκύψει από το Συνέδριο.
“Μέχρι σήμερα ήμουν πάντα παρών στις δύσκολες μάχες της παράταξης, από όποιο μετερίζι κι αν χρειάστηκε. Αισθάνομαι έτοιμος να συνεισφέρω τα μέγιστα και να εργαστώ σκληρά στην κατεύθυνση μετεξέλίξης της Νέας Δημοκρατίας σε έναν σύγχρονο πολιτικό οργανισμό που θα υποστηρίξει την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για αποφασιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση.
Έναν πολιτικό οργανισμό που κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, πιστεύω πως πρέπει να λειτουργεί πάνω στους άξονες της ισχυρής και ευέλικτης διοίκησης, της θεματικής διάρθρωσης των περιφερειακών οργανώσεων, και της σύνδεσης με τα σύγχρονα κοινωνικά ρεύματα”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον “Ελεύθερο Τύπο”.

ysterografa.gr

Δεν προσέρχεται στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου

Giorgos-Papaconstantinou
Όπως προέκυψε από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία των δικηγόρων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ο πρώην “τσάρος” της οικονομίας δεν θα προσέλθει σήμερα στην Επιτροπή, αλλά θα απολογηθεί μέσω υπομνήματος που θα καταθέσει.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή για να μιλήσει, στην τελική συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα αποφασιστεί το αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

ysterografa.gr

Η “αλεπού” (Νίκος Ανδρουλάκης) στο “παζάρι” (Συνέδριο ΝΔ)

Nikos-Androulakis
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα εκπροσωπήσει το Κίνημα στην αυριανή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο ΤΑΕ-ΚΒΝ-ΝΤΟ.
Συνηθίζεται στο Συνέδριο ενός κόμματος τα υπόλοιπα κόμματα να εκπροσωπούνται σε κεντρικό επίπεδο κορυφής, και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκείνος που προσωποποιεί περισσότερο από κάθε άλλον τη σημερινή Ιπποκράτους, τη νέα εικόνα που θέλει να προβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας πίσω τις αστοχίες του παρελθόντος, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ τον πολιτικό βηματισμό του.
Η παρουσία Ανδρουλάκη έχει την πρόσθετη σημειολογία της χρονικής σύμπτωσης με τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με το Κίνημα να είναι πλέον κυβερνητικός εταίρος αυξημένης ευθύνης και πολιτικής βαρύτητας σε σχέση με το προηγούμενο σχήμα, όταν υπήρχε και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

ysterografa.gr

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί στην Αργολίδα γιατί... φυλάνε το σπίτι του τέως βασιλιά

 
 Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με κοινοποίηση στην πολιτική ηγεσία του Σώματος έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη φύλαξη του σπιτιού, του τέως Bασιλιά Κωνσταντίνου, στην Αργολίδα. Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η φύλαξη του σπιτιού, θα πρέπει να ανατεθεί σε κεντρικές υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς δε μπορεί να φυλάσσεται από τις "ελλιπείς δυνάμεις της Α.Δ. Αργολίδας".

Στην επιστολή που επισυνάπτεται, οι αστυνομικοί λένε ότι πρέπει να φυλάνε το σπίτι τις βραδινές ώρες και ότι συνοδεύουν με συμβατικό περιπολικό των τέως βασιλιά σε μετακινήσεις του. Μάλιστα, λένε ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσής του, από 1η Ιουνίου και στο εξής, η Α.Δ.Αργολίδας καλείται με διαταγή να φυλάξει με αστυνομικούς της, όλο το 24ωρο το συγκεκριμένο σπίτι.

Οι αστυνομικοί λένε ότι έτσι, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα "στην αστυνόμευση του νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της". Τη στιγμή μάλιστα, που όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας και σχετικές διαμαρτυρίες από πολίτες.

newsit.gr

Η Μπέτι Μίντλερ πραγματοποιεί την τελευταία επιθυμία θαυμάστριάς της (VIDEO)


Η 29χρονη Άννα Γκρινμπεργκ ζούσε τις τελευταίες ώρες της ζωής της. Η τελευταία της επιθυμία ήταν να ακούσει το είδωλό της, τη Μπέτι Μίντλερ, να της τραγουδά. Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
 Μια συγκλονιστική στιγμή. Μια στιγμή μεγαλείου ανθρωπιάς από έναν άνθρωπο προς έναν άλλο. Δεν έχει σημασία αν ο ένας από τους δυο είναι διάσημος. Είναι άνθρωπος. Και το αποδεικνύει με τον πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ τρόπο.
Η Μπέτι Μίντλερ είναι παγκοσμίως διάσημη. Και έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Μια από αυτούς και η 29χρονη Άννα Γκρινμπεργκ. Ένα κορίτσι που χτυπήθηκε από τον καρκίνο.
Η Άννα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και η τελευταία της επιθυμία ήταν να ακούσει τη Μπέτι Μίντλερ να της τραγουδά το Wind Beneath My Wings. Η οικογένεια της Άννα κατάφερε να τηλεφωνήσει στη Μπέτι Μίντλερ και έδωσε το τηλέφωνο στην 29χρονη για να μιλήσει με το είδωλό της.
Η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια την ευχαρίστησε για τη στήριξη και την αποθέωσε για το κουράγιο της. «Είσαι ένας άγγελος. Μια τόσο όμορφη ψυχή», λέει η Μίντλερ στην 29χρονη θαυμάστριά της.
Και στη συνέχεια, πραγματοποιεί την τελευταία της επιθυμία: τραγουδά το Wind Beneath My Wings. Μια συγκλονιστική στιγμή που καταγράφηκε σε video από μέλος της οικογένειας της Άννα.
Η 29χρονη άφησε την τελευταία της πνοή λίγη ώρα αφού άκουσε τη Μπέτι Μίντλερ να της τραγουδά...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΛΙΣΤΙΚΟ VIDEO



newsit.gr

Καρυοφιλλιά Καραμπέτη για Χρυσή Αυγή: "Πρέπει ο κόσμος να απομονώσει αυτά τα μορφώματα και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν! Ντρέπομαι σαν Ελληνίδα"



Τι λέει για την Χρυσή Αυγή...
Στο περιοδικό "ΕΓΩ" και τον Γιάννη Βίτσα, μίλησε η αγαπημένη ηθοποιός και εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ενώ σχολίασε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ...

-Φοβάστε;

-Φυσικά φοβάμαι...Σε καιρούς κρίσης φτάσαμε στην άνοδο του ναζισμού, που οδήγησε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτήν τη στιγμή ως κοινωνία βιώνουμε την άνοδο του νέου ναζισμού. Είναι απαράδεκτο ότι η Χρυσή Αυγή έχει τόσο υψηλά ποσοστά και εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων. Βλέπουμε συνεχώς τις προκλητικές συμπεριφορές μέσα στο ίδιο το Κοινβούλιο και βέβαια έξω στην κοινωνία με τα πογκρόμ, που εξαπολύουν εναντίον ανυπεράσπιστων και φτωχών ανθρώπων, που ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν μια καλύτερη ζωή, προσπαθώντας να ξεφύγουν από μια πολιτική κατάσταση τραγική στις χώρες τους...

Ντρέπομαι σαν Ελληνίδα που ήμαστε, υποτίθεται, η χώρα που δημιούργησε τον  "Ξένιο Δία", να φτάνουμε στο όριο να χαρακώνουμε τα πρόσωπα παιδιών, επειδή δεν μας αρέσει το χρώμα τους. Πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει και να απομονώσει αυτά τα μορφώματα και σε τυχόν επόμενες εκλογές να τους στείλει από εκεί που ήρθαν",

Περάσατε οικονομικά δύσκολα ;

Ναι. Προτιμώ να κάνω μια ζωή μετρημένη, παρά πράγματα που είναι αντίθετα με τις αρχές μου. Τα χρήματα που βγάζω είναι ικανά απλώς να με συντηρούν σε μια πολύ μετρημένη ζωή.Αν δεν δουλέψω μια σεζόν δεν θα έχω να φάω..."

Ποιά είναι η πιο όμορφη και η πιο άσχημα στιγμή της ζωής σας;

Η ζωή μου είναι άθροισμα καλών και κακώ στιγμών. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν η πιο άσχημη στιγμή, η οποία μου συνέβη σε προσωπικό επίπεδο...

zappit.gr

Από το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει η διαθεσιμότητα!

Σε 30 δήμους επικεντρώνεται , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «ενδιαφέρον» των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.
Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων,  Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.
Σ’ αυτούς αναμένεται να προστεθούν και άλλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικά προβλήματα ή έχουν πλεονάζον προσωπικό αλλά σε μικρότερο βαθμό.
5.000 δημοτικοί υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας  
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα αποτελέσουν ένα μεγάλο τμήμα των 12.500 «διαθέσιμων» θα είναι περίπου 5.000, ενώ άλλοι τόσοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί.
Θα ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση των υπόλοιπων 12.500 υπάλληλων που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2013 ακόμη 2.000 υπάλληλοι περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών.
14 ΟΤΑ σε «πιλοτική» αξιολόγηση
Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενταχθεί εθελοντικά στο πρόγραμμα πιλοτικής αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών 14 ΟΤΑ: οι δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και οι περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Κούγιας απειλείται με οριστική διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Πηγή: Ο Αλέξης Κούγιας απειλείται με οριστική διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών |

Ο Αλέξης Κούγιας απειλείται με οριστική διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Την πιο μεγάλη και σημαντική δίκη της ζωής του δίνει απόψε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την οριστική διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μετά τις κατηγορίες του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για απειλές και σωματικές βλάβες και το περίφημο περιστατικό με την «μάντρα» του Alter.
Ο γνωστός ποινικολόγος, θα δώσει το μεσημέρι της Πέμπτης την πιο σκληρή δικαστική του μάχη καθώς εφόσον σήμερα το Πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ακολουθήσει το σκεπτικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πως ο κ. Κούγιας «προσβάλλει διαχρονικά το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος», τότε θα βρεθει αντιμέτωπος με την τελεσίδικη απόφαση της οριστικής διαγραφής του από τον Δ.Σ.Α., αναφέρει η Espresso.
Ο κ. Κούγιας, έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά τρεις φορές με προσωρινή παύση σύμφωνα με το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α., το οποίο σημειώνει πως παρά τις ποινές που του έχουν επιβληθεί «συνεχίζει την αναξιοπρεπή συμπεριφορά για δικηγόρο».
Οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του, αφορούσαν τον διαπληκτισμό του με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και την «έφοδο» του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter πηδώντας από την μάντρα.
Ο κ. Κούγιας από την πλευρά του, είχε προσφύγει κατά της απόφασης διαγραφής του στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για την τύχη του γνωστού ποινικολόγου.

Πηγή: iefimerida.gr
brasil
Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, η Βραζιλία νίκησε στο 86΄ , με 2-1 την Ουρουγουάη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ουρουγουάη, αφού στο 12ο μόλις λεπτό ο Ντιέγκο Λουγκάνο κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Νταβίντ Λουίζ μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέγκο Φορλάν, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ είπε "όχι" πεφτοντας στην αριστερή του γωνία.
Αντίθετα, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Βραζιλία, με τον Φρεντ να παίρνει το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Μουσλέρα στο κοντινό πλασέ του Νεϊμάρ.
Η απάντηση ήρθε από τη σελέστε στο 48', με τον Καβάνι να ισοφαρίζει σε 1-1 με αριστερό διαγώνιο σουτ. Απο κει και μετά η Ουρουγουάη είχε μία καλή στιγμή με τον Σουάρες στο 66' και με τον Καβάνι στο 79', ενώ ενδιάμεσα είχε απειλήσει ο Νεϊμάρ για τη Βραζιλία.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, ήρθε ο Παουλίνιο να λυτρώσει τη σελεσάο. Στο 86ο λεπτό, ο μέσος της Κορίνθιανς πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ και χάρισε την πρόκριση στη Βραζιλία.
Βραζιλία (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Νταβίντ Λουίζ, Σίλβα, Άλβες, Μαρτσέλο, Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ (73’ Ερνάνες), Νεϊμάρ (90+2’ Ντάντε), Χουλκ (64’ Μπέρναρντ), Φρεντ
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ) : Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Κάσερες, Περέιρα, Αρέβαλο, Γκονζάλες (83΄ Γκαργκάνο), Ροντρίγκεζ, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες

«Μάζεμα» στον προϋπολογισμό της ΕΕ προτείνει η Κομισιόν

comission 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε περιστολή κατά 6% του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της ΕΕ για τα επόμενα επτά χρόνια.
Ο προϋπολογισμός της ΕΕ δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια, σχολίασε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, Γιάνους Λεβαντόφσκι, παρουσιάζοντάς τον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η ευρωβουλευτίνα Έιντα Καρδιαθάμπαλ Ρουμπιάλ, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δήλωσε ότι δεν είναι «ιδιαίτερα ενθαρρυντικό» το γεγονός ότι προτείνονται περικοπές σε τομείς του προϋπολογισμού που φθάνουν έως και το 12% για ορισμένες κατηγορίες κονδυλίων.
Η Άλντα Σόουζα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αριστεράς GUE/NGL επέκρινε αυτόν τον «προϋπολογισμό λιτότητας», προσθέτοντας ότι οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις για την γεωργική ανάπτυξη, το άσυλο και τους μετανάστες καθώς και σε άλλες δράσεις για την αρωγή προς τις πιο κοινωνικά ευάλωτες ομάδες «αγγίζουν τα όρια του γελοίου».
Τα κράτη – μέλη αξιώνουν περιορισμό των δαπανών εν μέσω της επιβολής προγραμμάτων λιτότητας, ενώ αντιθέτως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάχεται για να διατηρήσει και να μεγεθύνει πόρους, προτείνοντας ρήτρες ευελιξίας αλλά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού σε μερικά χρόνια.
Ο προϋπολογισμός του 2014 πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ προηγουμένως οι ευρωβουλευτές πρέπει να εγκρίνουν το επταετούς ισχύος ΠΔΠ 2014-2020, που θεωρητικά πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την αρχική εκδοχή του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου που είχαν υποβάλει τα κράτη μέλη.

ysterografa.gr

Χωρίς νέο πρόεδρο παραμένει η ΕΣΗΕΑ

Maria-Antoniadou
Άκαρπη ήταν η σημερινή, πρώτη απόπειρα του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθεί σε σώμα, να αποκτήσει δηλαδή πρόεδρο και να δοθούν οι θέσεις ευθύνης στα υπόλοιπα νεοεκλεγέντα μέλη.
Την ευθύνη της σημερινής συνεδρίασης είχε η Μαρία Αντωνιάδου, που ήρθε πρώτη σε σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές, δεν “περπάτησε” ωστόσο η πρόταση της παράταξης του απερχόμενου προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη να συγκροτηθεί αναλογικό προεδρείο, και οι θέσεις ευθύνης να παραχωρηθούν σύμφωνα με την εκλογική δύναμη κάθε παράταξης.
Το συγκρουσιαστικό κλίμα που παρατηρήθηκε στη συνεδρίαση προϊδεάζει για… θρίλερ και σε αυτές που θα ακολουθήσουν.

ysterografa.gr