Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στην Κόρινθο την Παρασκευή ο Ιερώνυμος

ieronumos-flynewsΤην Παρασκευή 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βόχας.
Θα ψάλλουν Ιεροψάλτες από την ίδια Αρχιερατική περιφέρεια. Στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιερομάρτυρα Βλάσιο.
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Την ίδια ημέρα Παρασκευή 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, πλαισιουμένου από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΝ, Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΝ, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΑΝ, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, ως και από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, καθώς και από τους προσκεκλημένους από τον Μητροπολίτη μας Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς: Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΝ, Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ, Ιλίου κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΝ, όπως και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανέρχη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ.
Ειδικά προσκεκλημένη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, στον Μέγα Συνοδικό Εσπερινό θα ψάλλει η διεθνώς αναγνωρισμένη χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά.
Στις 9:00 το βράδυ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων…