Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η επιστολή του Δημάρχου Νεμέας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κο Βορίδη ,σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος LEADER της ΑΝΒΟΠΕ , αναφορικά με το Δήμο Νεμέας.

 dimos nemeas

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                          Νεμέα     : 29/9/2020

ΔΗΜΟΣ  ΝΕΜΕΑΣ                                      Αριθμ.Πρωτ.: 4944 

ΙΔ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση : Λ. Παπακωνσταντίνου 39Β                                                     

Τ.Κ: 205 00 ΝΕΜΕΑ


           

                                                            Π  ρ  ο  ς:

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κ. ΜαυρούδηΒορίδη     Αχαρνών 2       Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:                                                              1.Δήμας Χρίστος                                            Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας              Σόλωνος 17     Αθήνα     

2. Ταγαράς Νικόλαος                                  Αναπληρωτής Υπουργός περιβάλλοντος,        ενέργειας και κλιματικής αλλαγής             Μητροπόλεως  1 Αθήνα         

3.Σούκουλη –Βιλιάλη Μαριλένα                   Βουλευτής                                                              Βουλής 4                                                                    Αθήνα                                                                                  4. Ψυχογιός Γεώργιος                                      Βουλευτής                                                 Μητροπόλεως 1                                                        Αθήνα

 

 

 

 

Κ. Υπουργέ,

 

Οφείλω να σας ενημερώσω πως ανάστατοι οι επενδυτές της Β. Πελοποννήσου παρακολουθούν το πρόγραμμα Leader της  ΑΝΒΟΠΕ που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Από 83 επενδυτικά σχέδια που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν προσωρινά μόνο 12 και εκκρεμούν 45 ενστάσεις.

Γ.Ψυχογιός προς Θεοδωρικάκο: Οι κάτοικοι των Αθικίων και της ευρύτερης περιοχής δικαιούνται αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις άμεσα.

 


Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Εσωτερικών  κ. Θεοδωρικάκο, με την οποία ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να διασφαλισθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις, ενόψει και του ότι οι προβλέψεις για ακραία φαινόμενα το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Δελτίο Τύπου του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Κορινθίας κ.Γιώργου Πετρίτση

 

 Γιώργος Πετρίτσης: "Με φακελώνετε;" | Loutraki 365

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29.9.2020

 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είχε και κατεπείγοντα χαρακτήρα διαπιστώσαμε πως τελικά δεν είναι και πολύ δύσκολο να κερδίσεις το ΤΖΟΚΕΡ!!! Και εξηγούμαι : Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τρία θέματα :

Θέμα πρώτο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΝΩΝ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 1.000.000,00€. Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Βουλή φωταγωγήθηκε με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020»

 

Με το λογότυπο του Επετειακού Έτους  «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» φωταγωγήθηκε σήμερα το βράδυ η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις ανάδειξης της πολυσήμαντης αυτής επετείου. Με βάση την ιστορική μελέτη υπολογίζεται ότι η Ναυμαχία της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

Ύστατη έκκληση στο ΥΠΕΝ για παράταση στις προθεσμίες αυθαιρέτων – παραδείγματα των αδιεξόδων που δημιουργούνται δίνει το ΤΕΕ

 https://cdn.sofokleousin.gr/sites/default/files/styles/large/public/2020-01/afthaireta.jpg?itok=n1LfQ513

Επιστολή, εκ νέου, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε σήμερα, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, σε έκτακτη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός με την οποία ζητά, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους για τις προθεσμίες των νόμων 4495/2017 και 4178/2013 που λήγουν σήμερα, οι οποίες αφορούν τις δηλώσεις αυθαιρέτων.

 

Στην επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό, που έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία, Κωστή Χατζηδάκη, η οποία κοινοποιείται στον αρμόδιο Υφυπουργό, που έχει την αρμοδιότητα θεμάτων Πολεοδομίας, Δημήτρη Οικονόμου αλλά και στον Υπουργό που έχει την αρμοδιότητα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρονται τα εξής:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κορωνοϊός -Σοκ: Αριθμός ρεκόρ με 416 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 5 νέοι θάνατοι - 39 κρούσματα / Έκτακτα μέτρα στο Δήμο Ευρωτα στη Λακωνία

 Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Συνεχής επαγρύπνηση για την αποφυγή «κόκκινου συναγερμού» και «lockdown»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα: