Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Δημιουργία εικόνας.JPG
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ στο Δερβένι .
Με ιδιαίτερη προσοχή ακούστηκαν οι εισηγήσεις του Γιώργου Ψυχογιού και του Πάνου Σκούτα . Στη συνέχεια όλοι σχεδόν έκαναν τοποθετήσεις και υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος . Στόχος άλλωστε ήταν η ανταλλαγή απόψεων και επετεύχθη .
Ξεκάθαρη πλέον είναι η τάση του κόσμου να ενταχθεί στις γραμμές του νέου ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ και να αγωνιστεί για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας .
Το τελικό συμπέρασμα όλων ήταν πως οργανωνώμαστε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
VIDEO

Γιατί οι κερδοσκόποι “ψηφίζουν” Ρόμνεϊ

Barack-Obama-Mitt-Romney
Την 6η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία στην άλλη όχθη του Ατλαντικού θα αποφασίζουν για το ποιος θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως… οικοδεσπότης και ουχί φιλοξενούμενος, ο υπόλοιπος πλανήτης θα δυσκολεύεται να συγκρατήσει την αγωνία του.
Όχι φυσικά επειδή διαπιστώνεται ξαφνικά ένα ενθουσιώδες ενδιαφέρον για την πολιτική, που υπερβαίνει χρονικά και γεωγραφικά όρια, αλλά για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι στην ακραία εκδοχή της παγκοσμιοποίησης την οποία βιώνουμε σήμερα, ο… βήχας της Ουάσινγκτον αρκεί για να προκαλέσει επιδημία στον υπόλοιπο πλανήτη.
Από το τι θα αποφασίζει κάθε φορά η πολιτική και οικονομική ηγεσία των ΗΠΑ, εξαρτάται ο χρόνος, ο τρόπος και τα απόνερα της διαδικασίας εξόδου των παγκόσμιων δημοσιονομικών μεγεθών, από τη βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση την οποία διέρχονται.
Αν κερδίσει ο Μπαράκ Ομπάμα, θα πρέπει να περιμένουμε άμεσα και ακραία στρατηγικά χτυπήματα: Στη δεύτερη και τελευταία θητεία του, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου θα αισθάνεται και θα είναι απελευθερωμένος από πλείστες εξαρτήσεις. Θα διατηρήσει τον Τίμοθι Γκάιτνερ στη θέση του υπουργού Οικονομικών και τον Μπερν Μπερνάνκι σε εκείνη του επικεφαλής της Fed. Σχεδόν μετά βεβαιότητας δε, θα στρέψει τα πυρά του κατά της Γερμανίας, μιας και στην Ουάσινγκτον είναι πεπεισμένοι ότι η διαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης από την πλευρά του Βερολίνου τα δυο τελευταία χρόνια, είχε ως περίπου αυτοσκοπό τη διόγκωση των κερδών για τη γερμανική οικονομία. Και μόνο.
Αν κερδίσει ο Μιτ Ρόμνεϊ, σε θεωρητική τουλάχιστον βάση αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Μορμόνος επιχειρηματίας και άλλοτε Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, έχει το δικό του concept για την οικονομία. Πιο κοντά σε εκείνο που είχε αναπτύξει ο Τζορτζ W Μπους, πολύ μακριά από το μοντέλο της “νέας οικονομίας”, στο οποίο είχε στηριχτεί ο Μπιλ Κλίντον. Έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντικαταστήσει τον Μπερνάνκι από τη Fed, ενώ θα προσπαθήσει να τα βάλει ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα. Αν προλάβει μάλιστα… και με τη Ρωσία.
Μια πιθανή εκλογή του Μιτ Ρόμνεϊ στην Προεδρία των ΗΠΑ όμως, ελλοχεύει έναν πρόσθετο κίνδυνο: Να επηρεαστεί καταλυτικά η πολιτική στρατηγική και η στόχευσή του, από τις ακραίες φωνές του Tea Paty. Το οποίο έχει σιγήσει επιμελώς τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθώντας να βοηθήσει όσο μπορεί την εκλογή Ρόμνεϊ, όσοι ωστόσο θυμούνται ότι οι εκπρόσωποί του, οι οποίοι ελέγχουν σχεδόν πλήρως τους Ρεπουμπλικανούς κόντεψαν να οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία σε χρεοκοπία το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή την άρνηση να συναινέσουν στην επέκταση του ορίου δανεισμού, ελάχιστες αμφιβολίες έχουν για το… τι μας περιμένει.
Με βάση τα παραπάνω, είναι εύλογο και εύγλωττο το γιατί η πιθανότητα εκλογής του Μιτ Ρόμνεϊ στην Προεδρία των ΗΠΑ… ενθουσιάζει τους διεθνείς κερδοσκόπους. Όσους ποντάρουν στην αναστάτωση και την αβεβαιότητα, προκειμένου να κερδίσουν από τη δυστυχία των κοινωνιών. Όπως έκαναν με την ευρωζώνη και τα CDS.

ysterografa.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσ​ου θα συνεχίσει να διεκδικεί την αποπεράτωσ​η των διαδικασιώ​ν για την ολοκλήρωση του έργου του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης



«Από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της η Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών της παιδείας και κυρίως την αποπεράτωση των κτιρίων των σχολείων, η υλοποίηση των οποίων ήταν εξαρχής ευθύνη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και τα οποία παρουσίασαν ιδιαίτερα προβλήματα, κυρίως όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ερωτηθείς για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως για το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.

Παρότι η αρμοδιότητα των σχολικών κτιρίων δεν ανήκει στην αιρετή Περιφέρεια, αλλά έχει μεταφερθεί, σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη (Ν.3852/2010), στις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες παρέλαβαν τα προβλήματα αυτά χωρίς να ευθύνονται, ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης με προσωπικές του πρωτοβουλίες επεδίωξε τη συνεργασία του Δήμου Τρίπολης, του ΟΣΚ και τις υπηρεσίες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη του Μουσικού, αλλά και του Πειραματικού Σχολείου Τρίπολης στο ΕΣΠΑ, με σκοπό την αποπεράτωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην επιμονή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για την ολοκλήρωση του φακέλου, με την υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων από την πλευρά του ΟΣΚ, για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ο ΟΣΚ κατέθεσε σχετική πρόταση στις 13/7/2012 στην ΕΔΑ, κατά τον έλεγχο της οποίας διαπιστώθηκε ότι από 21/6/2012 είχε διαλυθεί η εργολαβία, γεγονός για το οποίο δεν είχε ενημερώσει ο ΟΣΚ.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αγνοώντας τις ανυπόστατες δηλώσεις θα συνεχίσει να διεκδικεί την αποπεράτωση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, προκειμένου αυτό να αποδοθεί στους πολίτες το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο Περιφερειάρχης.   
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»

ΘΕΜΑ: ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (MIS 380358) - ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ 18/10/2012).
Βάσει των στοιχείων του φακέλου που τηρεί η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (Ε.Δ.Α.) Περιφέρειας Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο έργο το οποίο βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης προς ένταξη στο ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, προκύπτουν τα εξής: Α) Η πρώτη Αίτηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για ένταξη του έργου στο ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 έγινε εγγράφως προς την Ε.Δ.Α. την 03/07/2012. Β) Η Ε.Δ.Α απάντησε άμεσα και με το υπ’ αριθμ. 2212 / 13.07.2012 έγγραφό της ζήτησε τα απαραίτητα συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να εξετάσει την πληρότητα των στοιχείων και να προχωρήσει στην αξιολόγηση του έργου. Ενδεικτικά τα στοιχεία αυτά περιλάμβαναν:
1. Απόφαση εγγραφής του έργου στο ΠΔΕ.
2. Ακριβή αντίγραφα: · του 13ου (ο οποίος έχει πληρωθεί) & 14ου λογαριασμού του έργου. · Των Μηνιαίων Δελτίων Παρακολούθησης υποέργου πλήρως συμπληρωμένων.
3 · Του Πίνακα στον οποίο θα αντιστοιχίζεται κάθε συμβατική εργασία ξεχωριστά με τα ποσά που έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα για κάθε μία και την πηγή χρηματοδότησης (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).
4. Σύμφωνα με το από 05-05-2009 ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης κατασκευής έργου – Άρθρο 3, η περαίωση του όλου έργου ορίστηκε σε 750 ημέρες (έως 25-05-2011). Απαιτείται η προσκόμιση των αποφάσεων έγκρισης χορήγησης των επιπλέον παρατάσεων έως σήμερα.
5. Προσκόμιση των αποφάσεων έγκρισης του 2ου & 3ου ΑΠΕ του έργου καθώς και των πρωτοκόλλων κανονισμών των νέων τιμών μονάδος του έργου.
6. Προσκόμιση της υπ’ αριθμ. 164/2009 Πράξη του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
7. Πιστοποιητικό μεταγραφής της υπ’ αριθμ. 4764/12-10-2005 απόφασης Έγκρισης Πράξης Εφαρμογής ΠΕ ΦΙΛΙΚΩΝ του Νομάρχη Αρκαδίας.
8. την υποβολή χρηματοοικονομικής ανάλυσης προσδιορισμού του προς χρηματοδότηση έργου.
9. ΟΕΥ του Δήμου Τρίπολης (απ’ το οποίο προκύπτει η αρμοδιότητα για την λειτουργία και την συντήρηση του σχολείου).
10. Τεύχη υπολογισμών και περιγραφής της στατικής μελέτης, μελέτες Η/Μ (έχουν υποβληθεί μόνο σχέδια), αρχιτεκτονική μελέτη (έχουν υποβληθεί μόνο σχέδια).
11. Εγκεκριμένη γεωτεχνική μελέτη (στην έκθεση γεωτεχνικού σχεδιασμού με αριθμό 1167 που είναι ανυπόγραφη αναφέρεται ότι εκπονήθηκε γεωτεχνική έρευνα από το γραφείο ερευνών GEOTEST).
Γ) Ενώ η απάντηση με την υποβολή των ανωτέρω έπρεπε βάσει το Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου του ΕΣΠΑ να λάβει χώρα εντός 5 ημερών, εντούτοις στις 19.07.2012 υποβάλλονται από τον ΟΣΚ μόνο οι αναλυτικές προμετρήσεις χωρίς τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία του φακέλου που ζητήθηκαν.
Δ) Την 09/08/2012 ο ΟΣΚ υποβάλλει μέρος των υπολειπόμενων στοιχείων του φακέλου, υποβάλλει όμως μαζί και Απόφαση διάλυσης της εργολαβίας κατασκευής του σχολείου (η οποία σημειωτέων είχε εγκριθεί ήδη από 21.06.2012) και η οποία αποδίδει την υπαιτιότητα της διάλυσης στον ΟΣΚ. Παράλληλα αιτήθηκε παράτασης μέχρι 15/9/2012 προκειμένου να υποβάλλει στην Ε.Δ.Α. τα υπόλοιπα στοιχεία του φακέλου.
Ε) Η Ε.Δ.Α απάντησε με το υπ’ αριθμ. 2800 / 28.08.2012 έγγραφό της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατόπιν του σχετικού εγγράφου σας, με το οποίο υποβλήθηκε και η υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΓ: 36-Τ4/8191/21-06-2012 Απόφαση του ΟΣΚ Α.Ε περί αποδοχής διάλυσης της εργολαβίας του έργου, η οποία αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα τόσο για την συνέχεια του έργου όσο και για την ομαλή πορεία ολοκλήρωσής του και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτούμενες διαδικασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την ολοκλήρωση των διοικητικών ενεργειών, συμφωνεί με την χορήγηση παράτασης και ορίζει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμπληρωματικών στοιχείων που ορίζονται στο (2)-σχετικό την 30-09-2012». Τέλος στο έγγραφο της Ε.Δ.Α. τονίζεται ιδιαιτέρως ότι «Σας ενημερώνουμε ότι εάν, μέχρι την προαναφερθείσα ημερομηνία, δεν έχουν υποβληθεί τα παραπάνω στοιχεία στην υπηρεσία μας, η αξιολόγηση της πρότασής σας δεν θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και θα απορριφθεί».
ΜΕΤΑ ΤΗΝ 30/09/2012 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Α. ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚ ή ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ. Θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση των εκτελεσμένων εργασιών προκειμένου να διευκρινισθεί το ύψος της δαπάνης που τους αντιστοιχεί, να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες παραλαβές των εργασιών αυτών και ακολούθως θα προκύψει με διαφανή και απόλυτα ιχνηλάσιμο τρόπο το ύψος του προς χρηματοδότηση υπολειπόμενου φυσικού αντικειμένου. Το υπολειπόμενο αυτό φυσικό αντικείμενο θα πρέπει να δημοπρατηθεί εκ νέου και να ακολουθηθούν οι γνωστές σε όλους διαδικασίες που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις περί εκτέλεσης δημοσίων έργων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία βάση σύγκρισης προκειμένου να μπορέσει κάθε αντικειμενικός ενδιαφερόμενος να αξιολογήσει τα λεγόμενα των εμπλεκομένων στο έργο, ιδιαιτέρως δε αυτών που δήθεν ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το έργο, οι οποίοι όμως γνώριζαν από καιρό την απόφαση του ΟΣΚ για διάλυση της αρχικής εργολαβίας και τις επιπτώσεις που επιφέρει η Απόφαση αυτή στην εξέλιξη του έργου. Ιδιαίτερη επίσης σημασία έχει η σοβαρή, έγκυρη και λεπτομερής ενημέρωση των γονέων και των παιδιών του Μουσικού Σχολείου για τα διαλαμβανόμενα στη εξέλιξη ένταξης του έργου έτσι ώστε να μπορούν να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία αυτά με τις μακρόσυρτες αγορεύσεις και τις ενέργειες αυτών που θεωρητικά μεν διευθύνουν σχολεία, παραπλανούν δε τους γονείς και τους μαθητές αναφέροντας ότι όλα είναι θέμα υπογραφής του Περιφερειάρχη. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλόγως της εξέλιξης του θέματος επιφυλάσσεται να ανακοινώσει και τα επί μέρους στοιχεία του φακέλου προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για την καθυστέρηση υποβολής του έργου.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

NEO KOMMA ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Μετά τη διάλυση του πολιτικού σκηνικού από την τρόικα και την ανησυχία ότι μόλις ψηφιστούν και τα νέα μέτρα η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την κατάρρευση, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει σενάρια μετεξέλιξης της σε νέο πολιτικό σχηματισμό. Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν σήμερα αποκαλύπτουν τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού.

Επίσης τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν

Ποιες θα είναι οι κινήσεις έναντι του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων;
Ακόμα: το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις διαδηλώσεις. Σκληρές ποινές για μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Χρήση ειδικών σπρέι για τα ΜΑΤ.
Διωγμός-σοκ Ιμάμη από το τουρκικό παρακράτος: «Στη Θράκη κουμάντο κάνει ο Τούρκος πρόξενος».
 

 

Ο Λαζόπουλος χορεύει στους ρυθμούς του «Gangnam Style»

Δείτε το τρέιλερ για το «Τσαντίρι»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στον Alpha, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ο Λάκης Λαζόπουλος επέστρεψε με ένα ακόμα χιουμοριστικό τρέιλερ.
Ο ηθοποιός, για τις ανάγκες του τρίτου trailer, χόρεψε στους ρυθμούς του «Gangnam Style».
Το «Τσαντίρι» επιστρέφει στις 23 Οκτωβρίου
 


newsbeast.gr

ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΤΙΝΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Τι αίσχος είναι αυτό; Τι ντροπή; Που πήγε η μαγκιά του Έλληνα του πολλά βαρύ; Έρχονται κάποιοι κουραμπιέδες και μας λένε τι να κάνουμε σουλατσάροντας στα υπουργεία; Πάει η μαγκιά μας, την πάτησε το τρένο; Αντί να φορέσουν τα...
σακάκια μάγκικα και να τους διαολοστείλουν πρωθυπουργός και υπουργοί τους κερνάνε και απο πάνω; Ξεφτίλα! Δίκιο έχουν οι τσαμπουκαλεμένοι της αντιπολίτευσης. Άντε πετάξτε τους εξω. Αυτοί θα μας κάνουν κουμάντο; Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα. Λέτε να κάνω λάθος; Ξέρετε, με προβλημάτισε μια ταινία που είδα χθές. Εκείνη με τον Νίκο Ρίζο που φώναζε "βαστάτε με να μην τον βαρέσω". Τον ψευτόμαγκα έκανε απο μακριά απέναντι σε έναν τύπο δυο μέτρα. Και τότε σκέφτηκα μήπως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τον τσαμπουκά; Μήπως τελικά οι τσαμπουκαλεμένοι της αντιπολίτευσης μιλάνε σαν τον Ρίζο; Τον μάγκα τον κάνεις όταν σε παίρνει, διαφορετικά η μαγκιά πληρώνεται. Εμάς μας παίρνει; Ναι, ακούμε στις τηλεοράσεις απο εκπροσώπους κομμάτων, η κυβέρνηση θα μπορούσε να μην πάρει μέτρα. Ασφαλώς και θα μπορούσε. Και η γιαγιά μου αν είχε καρούλια θα ήτανε πατίνι!...
FIMOTRO

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝ ΣΤΗ ΚΩ


Ο φάκελος των 21 μηνών Μπεν που χάθηκε το 1991 από την Κω, δεν έκλεισε ουσιαστικά ποτέ. Κανένας δε σταμάτησε να τον ψάχνει. Τώρα ξεκινούν και πάλι οι έρευνες στο νησί, για να ανακαλύψουν αν είναι θαμμένος στα ερείπια...

Μια ομάδα Βρετανών αξιωματικών του τμήματος του Γιορκσάιρ, θα ενισχύσει τις ελληνικές Αρχές στις εκσκαφές, κοντά στο σπίτι, που έμεναν η μητέρα και η οικογένεια του μικρού Μπεν, εκείνο το καλοκαίρι.
Όλα αυτά τα χρόνια, πολλά ακούστηκαν και πολλές εκδοχές συζητήθηκαν. Μια από αυτές υποστηρίζει, ότι ο μικρός Μπεν, ίσως να παρασύρθηκε και να θάφτηκε κατά λάθος, από έναν οδηγό εκσκαφέα.
Θέλουν να ερευνήσουν και αυτή την περίπτωση και ας έχουν περάσει 21 ολόκληρα χρόνια.
Η μητέρα του Μπεν, Κέρυ, δηλώνει : '' Θεωρώ απίθανο να βρίσκεται εκεί ο Μπεν, εκτός αν θάφτηκε μόνος του ''.
Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο, ενώ η ομάδα των αξιωματικών που απασχολείται με το θέμα.
FIMOTRO

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης την 22-10-2012


     Συνεδριάζει την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 19:00  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  

1.     Αντικατάσταση Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 & 6 του Ν. 3852/2010.

2.     Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 & 6 του Ν. 3852/2010.

3.     Έγκριση ψηφίσματος του Οικολογικού Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου «ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ».

4.     Έγκριση δημοπράτησης << Ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόνοιας στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης>> 

5.     Λήψη απόφασης για την Λαϊκή Αγορά Ξυλοκάστρου.

6.     Ψήφιση Κανονισμού Λειτουργίας εμποροπανήγυρης τοπικής εορτής Αγίου Βλασίου στη Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου. 

7.     Έγκριση κανονισμού λειτουργίας  Κοινωνικού Παντοπωλείου.

8.     Συγκρότηση επιτροπής  για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014      

9.     Πρόταση για την αξιοποίηση των υπόλοιπων χρημάτων από το κληροδότημα Γ. Κρινάκου, μετά την κατάργηση της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση αποθηκών Φραντζή» (αίτημα μειοψηφίας).

10.   Απάντηση στις συνεχείς αναφορές του Δημάρχου για πώληση του οικοπέδου ψυχικού, δωρητού αείμνηστου Γεωργίου Κρινάκου το 2002 (αίτημα μειοψηφίας).

11.   Απάντηση στις συνεχείς αναφορές Δημάρχου για κρατικοδίαιτους, λαμόγια, τρωκτικά κλπ (αίτημα μειοψηφίας).

12.   Ενημέρωση και λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για το επιβληθέν πρόστιμο των 150.000€ από το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, για εκτέλεση παράνομων έργων από τη Δημοτική Αρχή, κατά παράβαση του Ν. 2791/01, περί αιγιαλού και παραλίας.

Ενημέρωση για τις ενέργειες που προέβη ο Δήμος ή πρόκειται να προβεί.

               Ενημέρωση για το ποιος θα επωμισθεί το κόστος αυτού του προστίμου.

             Κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων που περιλαμβάνονται στα φάκελο της


 υπόθεσης (αλληλογραφία του Δήμου με Λιμεναρχείο, Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, Δημόσιες Υπηρεσίες, αντίγραφο καταθέσεων μαρτύρων και απολογίας Δημάρχου, ως και κάθε τι σχετικό) (αίτημα μειοψηφίας).


13.   Συζήτηση και λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για τα έργα της παραλίας, μεταφορά αμμοχάλικου, εμπλουτισμός ακτών, μικρά έργα προστασίας Σαραζενετ (αίτημα μειοψηφίας).

14.   Συζήτηση και λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για το κόστος εργασιών και ενοικίων για την ματαιωθείσα σύμβαση ενοικίασης του οικοπέδου ιδιοκτησίας Μπονάτσου, Νότια του Γ΄Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου (αίτημα μειοψηφίας).

15.   Συζήτηση και λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την εκκρεμή υπόθεση Δικαστικής διένεξης Δήμου με εργολάβο του έργου αποθηκών Φραντζή και τις προοπτικές του έργου (αίτημα μειοψηφίας).

16.   Αίτημα Γ.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» για οικονομική ενίσχυση.

17.   Τροποποίηση προϋπολογισμού

18.   Τροποποίηση προϋπολογισμού

19.   Τροποποίηση προϋπολογισμού

20.  Τροποποίηση προϋπολογισμού

21.   Τροποποίηση προϋπολογισμού

22.  Τροποποίηση προϋπολογισμού

23.  Τρόπος εκτέλεσης της εργασίας «Καθαρισμός χειμάρρων και ρεμάτων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης» - τροποποίηση προϋπολογισμού.

24.  Έγκριση Π.Ο.Π  για το έργο :<<ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΔΔ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ>>

25.  Έγκριση ΠΟΠ για το έργο : <<ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΟΓΩ  ΖΗΜΙΩΝ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ  ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ>>

26.  Έγκριση ΠΟΠ για το έργο :«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΚΑΠΗ)»

                              Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                                          ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ


 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» - Η λαίλαπα της κατάργησης των Δημοσίων υπηρεσιών από τον τέως Δήμο Ευρωστίνης συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.


Μετεβελής Γιώργος.jpgMε επιστολή του - πρόταση προς τον Δήμαρχο  , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αρχηγούς  Μείζονος Μειοψηφίας και Ελάσσονος Μειοψηφίας , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Γιώργος Μετεβελής  ζητεί  την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό»
Στην τεκμιριωμένη επιστολή - πρόταση του , ο κ. Γιώργος Μετεβελής αναφέρει τα εξής:
 
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ                                
   Δημοτικός Σύμβουλος         Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης                        

       18/10/2012                                         
 
      ΠΡΟΣ

1. κ. Αντώνη    Κλαδούχο  Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
2.κα Χριστίνα Καζάνη      Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου                               
3. κ. Δημήτρη Σκούρα      Αρχηγό Μείζονος Μειοψηφίας
4. κ. Ανδρέα   Ζάρρο        Αρχηγό  Ελάσσονος Μειοψηφίας  

    
    Σύμφωνα με βάσιμα στοιχεία (πρακτικό για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος) σχεδιάζεται η κατάργηση  του πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης που έχει έδρα τον Άνω Αιγιαλό και η δύναμή του αποτελείται από 14 μόνιμους υπαλλήλους, 7 πενταετούς  υποχρέωσης, 3 εποχικούς και 4 πυροσβεστικά οχήματα.
   Η λαίλαπα της κατάργησης των Δημοσίων υπηρεσιών από τον τέως Δήμο Ευρωστίνης συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
   Οι συνέπειες της κατάργησης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που αποστολή έχει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Δασικού μας πλούτου από φωτιές, θεομηνίες, πλημμύρες και ατυχήματα, για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης και γενικά για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  είναι τεράστιες. Επίσης με την κατάργηση της υπηρεσίας αυτής κλονίζεται έτι  περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
   Προβλέπεται μεταφορά του κλιμακίου στο Κιάτο που απέχει 35χιλιομετρα από το Δερβένι και 60 χιλιόμετρα από το Σαραντάπηχο με δυσμενή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πυρκαγιών δασικών και αγροτικών εκτάσεων, πρανών των Εθνικών δρόμων, πυρκαγιών οικιών και τροχαίων ατυχημάτων.
   Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2000 μετά από αίτημα της τότε Δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Ευρωστίνης διέθεσε  το κτήριο του κλειστού  Δημοτικού σχολείου Άνω Αιγιαλού για στέγαση του κλιμακίου, καθώς και ένα σοβαρό οικονομικό ποσό για τη διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσης τεχνικών εφαρμογών, τμήμα στέγασης, του Πυροσβεστικού σώματος.
   Παρακαλώ για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» το συντομότερο δυνατόν και όχι όπως στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου που η απόφαση ελήφθη την ημέρα που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της κατάργησής του στην εφημερίδα της κυβέρνησης . 

                                                                   Ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                      Γεώργιος Μετεβελής


 

Έτσι κατάντησαν τον τ. Δήμο Ευρωστίνης.


Μέ την κατάργηση ή την αφαίρεση των υπηρεσιών από τον τ. Δήμο Ευρωστίνης , oί διάφοροι "φαταούλες" κατάφεραν να "μαδήσουν"  στην κυριολεξία   την  ομορφη αυτή περιοχή της Δυτικής Κορινθίας. με αποτέλεσμα να μοιάζει ... με "μαδημένη γαλοπούλα", ενώ κατάντησαν το Δερβένι να μοιάζει με το "Τσερεγούνι¨...

Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Α.Τσοχατζόπουλου στην Κόρινθο και στην Ευβοια


Σε δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους πριν λίγες ημέρες για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, προχώρησε ο ανακριτής της υπόθεσης.
Με διάταξή του ο Γαβρ. Μαλλής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η Γκούντρουν Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο.

Η κα Μολντενάουερ κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, που έχει ως πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγο της, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργος Σαχπατζίδη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο, καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον Κύπριο πρώην Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ (Αl Zayad Fouad).

Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Στην Αίγυπτο από σήμερα ο Κάρολος.Παπούλιας


Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο και το Ελ Αλαμέιν, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχώρησε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι (Μοhamed Morsy) θα επακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα Μέσα Ενημέρωσης, το δε βράδυ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κ. Παπούλια.

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου και αργότερα στην πρεσβευτική κατοικία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και των επιχειρηματιών.

Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το Κάιρο για το Ελ Αλαμέιν.

Στο Ελ Αλαμέιν, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στη διασυμμαχική τελετή για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Νεκροταφείο.

Αργότερα θα τελεσθεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ελ Αλαμέιν.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπούλιας αναμένεται να αναχωρήσει από την Αίγυπτο επιστρέφοντας στην Αθήνα.

 

Φόβοι για τη ζωή 26χρονου γιου γιατρού που απήχθη στο Διακοπτό τον περασμένο Αύγουστο - Φίλος της οικογένειας ο "εγκέφαλος" της απαγωγής


Η υπόθεση της απαγωγής ενός 26χρονου ήρθε στο φως μόλις χθες, όταν συνελήφθησαν οι επτά απαγωγείς, ανάμεσά τους και ο «εγκέφαλος» του εγκλήματος!

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, όταν ο 26χρονος γιος γυναίκας γιατρού έπεσε θύμα απαγωγής. Οι δράστες του «έκλεισαν» ραντεβού στο Αίγιο, , καθώς ο νεαρός  βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό για διακοπές. Όταν πήγε στο ραντεβού, εκεί, τον απήγαγαν. Αμέσως επικοινώνησαν με την οικογένεια του θύματος, ζητώντας από τη μητέρα του λύτρα 620.000€ για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Για να της αποδείξουν πως εκείνοι κρατούσαν το γιο της, οι απαγωγείς της υπέδειξαν το σημείο στο Παλαιό Φάληρο όπου είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του νεαρού. Συγγνενείς της, πήγαν στο σημείο που τους είπαν οι συγγενείς και το βρήκαν.

Φοβούμενη πως οι απαγωγείς θα έκαναν κακό στο γιο της, η μητέρα του 26χρονου δεν επικοινώνησε αμέσως με την αστυνομία. Όταν όμως, πέντε μέρες μετά την απαγωγή, χάθηκαν τα ίχνη του γιού της, τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία. Έως τότε, οι απαγωγείς τον άφηναν να μιλά μαζί της, για να την πείσει να δώσει τα χρήματα.

Έτσι, 10 μέρες μετά την απαγωγή, η μητέρα ζήτησε βοήθεια από τις αρχές. Όμως οι έρευνες δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, με την ίδια μέθοδο, κλείνοντας ραντεβού μαζί της, οι δράστες επιχείρησαν να απαγάγουν και τη μητέρα του 26χρονου! Όμως οι άνδρες της ασφάλειας απέτρεψαν τα σχέδιά τους.

Η αστυνομία συνέχισε να ψάχνει και οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη, το πρωί της Τρίτης, των επτά απαγωγέων, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, ένας 72χρονος άνδρας, στενός φίλος της οικογένειας! Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 72χρονος είχε χρέη, ενώ οι γιοί του, εν ενεργεία αστυνομικοί, φαίνεται πως δεν είχαν ιδέα για τις πράξεις του πατέρα τους!

Οι δράστες, όμως, αρνούνται να αποκαλύψουν που είναι ο 26χρονος, η τύχη του οποίου εξακολουθεί να αγνοείται.

Αρχικά, υπήρξε η υποψία πως ίσως ο 26χρονος να σκηνοθέτησε την ίδια την απαγωγή του. Αλλά πια αυτό το σενάριο απομακρύνεται. Τώρα, οι άνδρες της αστυνομίας εξετάζουν κάτι χειρότερο, να έχει δολοφονηθεί από τους απαγωγείς του ο νεαρός.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες σε σπίτια υπόπτων ατόμων που έχουν σχέση με την ομάδα των απαγωγέων χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος που να οδηγεί στον 26χρονο. Ο νεαρός είναι σπουδαστής και βοηθούσε την μητέρα του στη δουλειά της, ενώ ο πατέρας του έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

newsit.gr
 

Sylvia Kristel Interview: On Emmanuelle

Πέθανε η θρυλική Εμμανουέλα, Sylvia Kristel


Τη μάχη για τη ζωή έχασε η πρωταγωνίστρια των μεγαλύτερων κλασσικών ερωτικών ταινιών Sylvia Kristel. Η θρυλική Εμμανουέλα άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ σε ηλικία 60 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ολλανδικής καταγωγής διάσημη ηθοποιός έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ πριν λίγους μήνες είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στο Άμστερνταμ.


Ο θάνατός της σηματοδοτεί σίγουρα το τέλος μια εποχής, καθώς η Sylvia Kristel είχε αποτελέσει μια από τις θρυλικές φιγούρες του ερωτικού κινηματογράφου. O θάνατός της επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπό της Marieke Verharen, η οποία δήλωσε: “Πέθανε το βράδυ στον ύπνο της, μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο”.

Η Sylvia πρωταγωνίστησε το 1974 στην ταινία “Εμμανουέλα” του Just Jaeckin και είδε το άστρο της να λάμπει, ξεκινώντας μια μεγάλη καριέρα στο χώρο των ερωτικών ταινιών.

tlife.gr
 

VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες - Τρίτη η Χρ.Αυγή


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσιάζει αύριο η εφημερίδα ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ η οποία έγινε για λογαριασμό της από την VPRC.
Σύμφωνα με την έρευνα η οποία δεν είναι πρόθεση ψήφου αλλά εκτίμηση εκλογικής επιρροής - δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα - ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 30,5% , με τη Νέα Δημοκρατία ,στη δεύτερη θέση με 27%..
Η έρευνα αποτυπώνει την στιγμή που γίνεται και εκτός από την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει 3ο κόμμα την Χρυσή Αυγή με 14% και τέταρτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%. Το ΚΚΕ είναι πέμπτο με 6,5% και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από 5,5%.

Σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής τα αποτελέσματα είναι:


ΣΥΡΙΖΑ 30,5%
ΝΔ 27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 5,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%
ΛΑΟΣ 0,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%

65χρονος διαδηλωτής νεκρός από ανακοπή


Την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς άφησε, 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης 6 χρόνια χωρίς δουλειά που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ.

Μιλώντας στο Newsit ο γιατρός του Ευαγγελισμού, Ηλίας Σιώρας, είπε ότι ο άνδρας, λίγο μετά την λήξη του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ αισθάνθηκε δυσφορία για λιποθύμησε. Mεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου παρά τις προσπάθειες, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Στις 13.50 άφησε την τελευταία του πνοή

ΤΩΡΑ: Με διαφωνίες και συγκρούσεις η Σύνοδος Κορυφής – Μια καλή κουβέντα περιμένει η Αθήνα



Διαφωνίες και συγκρούσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει σε λίγη ώρα στις Βρυξέλλες με κύριο θέμα συζήτησης τις προτάσεις Ρόμπαϊ για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Οι ευρωπαίοι ηγέτες προσέρχονται στη Σύνοδο διχασμένοι όσον αφορά τους τρόπους επίλυσης της κρίσης και με μειωμένες τις προσδοκίες για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων. Την ίδια στιγμή οι κρίσιμες συζητήσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία μετατίθενται για το Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στην καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, η έκθεση για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης θα εξεταστεί την πρώτη ημέρα της Συνόδου. Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει κοινές προτάσεις των Προέδρων της ΕΕ Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ορίζει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, με χρονικό ορίζοντα την 1η Ιανουαρίου του 2013. Παράλληλα, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν στις προτάσεις τους την ανάγκη αυξημένου συντονισμού των εθνικών οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών από τις Βρυξέλλες.

Το Βερολίνο, ωστόσο, έχει εκφράσει τη δυσφορία του για τις προτάσεις Ρόμπαϊ. Βασικό θέμα διαφωνίας αποτελεί η πρόταση για την εποπτεία των τραπεζών, καθώς το Βερολίνο προβάλει ενστάσεις όχι μόνο για τον αριθμό των τραπεζών που θα περιλαμβάνει, αλλά και για το ρόλο της ΕΚΤ και για τα χρονοδιαγράμματα. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία ζητούν επειγόντως να ληφθούν οι αποφάσεις για την τραπεζική εποπτεία ως τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όμως η Γερμανία ζητάει περισσότερο χρόνο.

Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Συνόδου Κορυφής την ιδέα ενός «υπερεπιτρόπου», ο οποίος θα έχει δικαίωμα βέτο επί των εθνικών προϋπολογισμών. Το ζήτημα αυτό προϋποθέτει αλλαγή των Συνθηκών της ΕΕ και για το λόγο αυτό η πρόταση Σόιμπλε ερμηνεύεται από πολιτικούς αναλυτές ως μία ακόμη προσπάθεια της Γερμανίας να καθυστερήσει τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων.

Άλλο θέμα τριβής αποτελεί, εξάλλου, η συζήτηση για κοινή έκδοση χρέους στην ευρωζώνη την οποία προσπαθούν να επαναφέρουν επιφυλακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Γαλλία και η Ιταλία. Ωστόσο, η Γερμανία επανέλαβε την πάγια θέση της ότι δεν είναι διατεθειμένη να εξετάσει οιοδήποτε είδος κοινής έκδοσης χρέους και διεμήνυσε ότι όσοι επαναφέρουν στο τραπέζι αυτό το ζήτημα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν την εικόνα μιας ακόμη διχασμένης Συνόδου Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να αναμένει μια θετική δήλωση των 26 εταίρων της για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση προς την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος προσαρμογής. Η δήλωση αυτή θεωρείται σχεδόν βέβαιη, μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Τρόικας ότι οι απεσταλμένοι της ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και ότι υπάρχει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για τις μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, όπως έχει δηλώσει ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος, η τελική έκθεση της Τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το ζήτημα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας θα εξεταστούν από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, ενδεχομένως ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Ισπανία, η Μαδρίτη δεν αναμένεται να ζητήσει οικονομική βοήθεια σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής--ωστόσο οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές εικάζουν ότι θα το πράξει αν όχι την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως ως τα μέσα Νοεμβρίου.

newsit.gr

Μαζική πανελλαδική απεργία - Επεισόδια στο Σύνταγμα - Δηλώσεις αρχηγών

Μαζική πανελλαδική απεργία - Επεισόδια στο Σύνταγμα - Δηλώσεις αρχηγών
          
Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες, Τετάρτη. Μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Ένα, που οργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ένα που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Δηλώσεις από το χώρο των συγκεντρώσεων έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας και η Γ.Γ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα. Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων. Συνεχίζεται η απεργία μέχρι τα μεσάνυχτα.
Αναλυτικότερα:
Ογκώδεις συγκεντρώσεις και πορεία στο Σύνταγμα αλλά και σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι
Στην απεργία μετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί (τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά), εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα πλοία έμειναν δεμένα στα λιμάνια. Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι βιοτεχνίες, έπειτα από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, οι οποίες καλούν όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κατεβάσουν ρολά. Κλειστά και τα περίπτερα, αλλά και τα φροντιστήρια Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Δηλώσεις Τσίπρα
Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΥ , συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε:
«Το χειρότερο απ΄ όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο είναι ότι τη στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζουν θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φλεβάρη. Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης για να δικαιολογήσουν ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δις που θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία.
Οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα γονατίσουν το λαό και την κοινωνία. Η άμμος στην κλεψύδρα τους όμως έχει αρχίσει να αδειάζει. Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ούτε την κοροϊδία, ούτε το ψέμα, ούτε την απάτη που γίνεται τούτες τις μέρες εις βάρος του. Θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και θα δημιουργήσει ελπίδα».
Δήλωση Παπαρήγα
«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία για να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία των εργαζομένων προς τη Βουλή. Ξεκίνησαν από την Βασιλέως Γεωργίου και Σταδίου, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων που παρεισφρύσει στους διαδηλωτές και άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν μπροστά από τα μεγάλα ξενοδοχεία. Η ομάδα αυτή απωθήθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στο μέσον της πλατείας Συντάγματος, απ΄ όπου επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις. Για λίγο η περιοχή μπροστά από τα ξενοδοχεία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων να εκτοξεύουν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και οι δράστες άρχισαν να υποχωρούν προς την Καραγιώργη Σερβίας και στους γύρω δρόμους.Από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος οι κουκουλοφόροι επιτίθονταν προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Βουλή.Οι αστυνομικοί, για να τους αντιμετωπίσουν, εφάρμοσαν την τακτική της αποκοπής τους από τα μπλοκ των ειρηνικών διαδηλωτών.

Τα επεισόδια προκάλεσαν την αγανάκτηση των ειρηνικών διαδηλωτών, οι οποίοι, για μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσαν, εξ αιτίας των επεισοδίων από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μειώσεις μισθών και την αλλαγή στα εργασιακά τους.

eklogika.gr

H Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσεη Ένωση Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη εκτός συνόρων μίλησε την Τετάρτη σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο, με θέμα: «Το ευρώ και η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση».


Πάνελ για το ευρώ: Στοιχείο ταυτότητας ή παράγων διάλυσης;
Ομιλητές: Ντόρα Μπακογιάννη,MichaelFuchs (Πρόεδρος Ομοσπονδιακής ΑντιπροσωπείαςCDU-CSU),WolfgangMayrhuber (Πρόεδρος Δ.Σ.InfineonTechnologiesAG),TheodorWeimer (Εκπρόσωπος τηςUnicreditAG). Συντονίζει η δημοσιογράφοςSabineAdler.

Η Μέρκελ στο πλευρό του Σαμαρά (photos από το ΕΛΚ)

Angela-Merkel-Antonis-Samaras
Η απλόχερη και αδιαπραγμάτευτη στήριξη της Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, επιβεβαιώθηκε και στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, που προηγήθηκε της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει πάρει πάνω της την υπεράσπιση της Ελλάδας απέναντι στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των αγορών, και πιστώνεται το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται, ώστε να εκταμιευτεί άμεσα η επόμενη δόση του δανείου που έχει λαμβάνειν η χώρα μας, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Μνημονίου.

Μια ανάσα από την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα βρίσκεται η Ελλάδα, όπως είπε χθες, Τετάρτη από το Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, είπε πως είναι σίγουρος ότι «κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να την πετύχουμε (τη συμφωνία) και να την πετύχουμε σύντομα, ώστε να προχωρήσουμε προς την ανάπτυξη».
Κατά την ομιλία του στη Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και σημείωσε ότι η χώρα μας από σύμβολο ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, γίνεται σύμβολο μιας θεαματικής επιστροφής: «Από μια οικονομία σε μια βαθιά και μακροχρόνια ύφεση μετασχηματίζεται σε μια οικονομία που αλλάζει δομικά και ριζικά σε όλες τις πτυχές της. Από ένα πρόγραμμα που απέτυχε, σε ένα πρόγραμμα που επανέρχεται σε τροχιά. Από μια σύγχρονη τραγωδία, η Ελλάδα μεταμορφώνεται ήδη - μπορώ να σας διαβεβαιώσω - σε μια ιστορία επιτυχίας».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι «στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια... ρεκόρ Γκίνες τελευταία» και τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά «έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας».
Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει, ο κ. Σαμαράς είπε: «Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο... Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες».
Ωστόσο, επισήμανε ότι έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας, αλλά εάν η Ελλάδα μπορέσει να τα καταφέρει, τότε ολόκληρη η Ευρώπη μπορεί να βγει πιο δυνατή από την κρίση. «Αν ο πιο ‘αδύναμος κρίκος’ αποδειχθεί αρκετά δυνατός, τότε ολόκληρη η Ένωση θα βγει πιο δυνατή απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.
Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να εκφραστεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ορισμένες χώρες «τα έχουν καταφέρει καλύτερα» από άλλες, πρόσθεσε, όμως, ότι «όλοι μαζί είμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές προκλήσεις κυρίως στον τομέα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας», μερικές από τις οποίες «μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε καλύτερα μαζί», αλλά «τις περισσότερες από αυτές τις προκλήσεις, μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνο μαζί».
Επίσης, είπε ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη αποτελούν ουσιώδη στοιχεία οποιασδήποτε στρατηγικής προσαρμογής, ενώ υπογράμμισε ότι «οι κοινωνίες δεν είναι εξαρτήματα» και ότι «οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά». «Πρέπει να διορθώνεις τα προβλήματα, ενώ διατηρείς την κοινωνία ενωμένη και τη συνοχή της ζωντανή».
Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι ένα σχέδιο μακρόχρονης προσαρμογής δεν είναι μόνο οικονομικής φύσης αλλά και πολιτικής, ενώ καταλήγοντας στην ομιλία του, τόνισε: «Θεωρώ καθήκον προς τη χώρα μου να ανατρέψω τα πράγματα και να επιτύχω μια ελληνική επιστροφή. Θεωρώ καθήκον μου προς την Ευρώπη να καταστήσω την ελληνική ιστορία επιτυχίας, μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας. Με τη βοήθειά σας ο ‘πιο αδύναμος κρίκος θα γίνει σύντομα ακρογωνιαίος λίθος στο ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα».
 

Η 17η Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας


Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

      «Η 17η Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας, υπενθυμίζει στον κόσμο τις προσπάθειες για την επίτευξη των «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» και την επιτυχία του προγράμματος του ΟΗΕ για τη μείωση της φτώχειας στο μισό ως το 2015 παγκόσμια.

      Η χώρα μας βιώνει μια περίοδο σοβαρής  και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και ύφεσης. Μιας κρίσης που όπως αποδεικνύεται καθημερινά δεν είναι μόνο ελληνική.

     Κοινωνικό επακόλουθο αποτελεί η αύξηση της ανεργίας και η διεύρυνση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού με πολλούς συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η Ελλάδα, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζει το έκτο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ε.Ε. σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat. Η συρρίκνωση του διαθέσιμου ακαθάριστου εισοδήματος των νοικοκυριών φαίνεται να πλήττει περισσότερο τα παιδιά και τους νέους με το ποσοστό της παιδικής φτώχειας να αγγίζει το 20%.

       Η Ευρώπη, συνολικά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι απειλούνται από τη φτώχεια κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, οι μονογονεϊκές, οι πολύτεκνες οικογένειες και οι ηλικιωμένοι.

       Η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.  Έτσι, παράλληλα με την εξασφάλιση της παραμονής μας στην Ευρώπη, που αποτελεί πρώτιστο στόχο μας, καλούμαστε να σταθούμε δίπλα στους αδύναμους, με αλληλεγγύη και να εργαστούμε συγχρόνως για μια νέα αναπτυξιακή πορεία.

       Μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ φτώχειας, αξιοπρεπούς διαβίωσης και εργασίας, με την  επένδυση σε οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, που ενισχύουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και ενδυνάμωση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας.

      Η κυβέρνηση κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει ο τόπος να σταθεί σύντομα στα πόδια του. Ας σταθούμε αλληλέγγυοι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

      Η αλληλεγγύη είναι σύμμαχός μας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας».

 

    

Το ΠΑΣΟΚ πάει σε Συνέδριο (τον Φεβρουάριο)

Evangelos-Venizelos-synedrio-PASOK
Να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και εν γένει στο χώρο της Κεντροαριστεράς αποπειράται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας προανήγγειλε τη διεξαγωγή συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος το Φεβρουάριο του 2013.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολογώντας ότι το ελληνικό ζήτημα επιλύεται στο εγγύς μέλλον έστρεψε την προσοχή του στο εσωκομματικό σκηνικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «φθάσαμε στη στροφή, τώρα πρέπει να κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, προχωράμε στο Συντακτικό μας Συνέδριο με τρεις προφανείς στοχεύσεις:
- ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό και συλλογικό κόμμα, χωρίς μηχανισμούς, παραγοντισμούς και βυζαντινισμούς
- η πολιτική αναγέννηση της εγχώριας αλλά και της Ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας απέναντι στις δυνάμεις του αριστερού συντηρητισμού, που εξαντλούνται σε μάχες οπισθοφυλακής υπέρ των προνομίων
- την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, βάσει των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ με την κινητοποίηση των παραγωγικών και διανοητικών δυνάμεων της χώρας και της νέας γενιάς.
Όπως αναμενόταν, ο κύριος Βενιζέλος εγκαινιάζοντας κατ ουσίαν την προσυνεδριακή διαδικασία, απηύθυνε «γενναιόδωρο» προσκλητήριο προς το σύνολο του πράσινου στελεχιακού δυναμικού «να βοηθήσουν με τις απόψεις, τα συναισθήματα και τις φιλοδοξίες τους, που είναι θεμιτές εφ όσον εντάσσονται στις συλλογικές επιδιώξεις». Η επιδιωκόμενη πολιτική «ποικιλοχρωμία» αναμένεται να αποτυπωθεί κατά την πράσινη ηγεσία στη σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της ομιλίας Βενιζέλου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του, δεν είμαι εγώ, είμαστε όλοι εμείς, στελέχη και βάση». Εγγυήθηκε, μάλιστα, για ένα ουσιαστικό και αυθεντικό Συνέδριο, όχι μία τελετουργία ομοιομορφίας και επικύρωσης.
Μένουν, πάντως, να αποσαφηνιστούν κρίσιμες οργανωτικές λεπτομέρειες με μεγάλη πολιτική σημασία, όπως υπό ποια πολιτική διαδικασία θα εκλεγούν οι σύνεδροι, ενώ το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πως θα ανταποκριθούν στο «βενιζελικό» προσκλητήριο, στελέχη διαφόρων τάσεων, που έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ / ysterografa.gr

«Η πολιτική συγκυρία & οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς».

                                                
                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
σας καλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει
την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ.,
στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52),
με θέμα «Η πολιτική συγκυρία & οι προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Αριστεράς».
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας μετεξέλιξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό.

                                            Πληροφορίες: 6944548542 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6944548542 end_of_the_skype_highlighting

Π. Κουρουμπλή​: «Προκλητικ​ή αυτοδιάψευ​ση του ΔΝΤ»