Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: ''Βρείτε κρεβάτι γιατί θα φωνάξουμε τη Χρυσή Αυγή''


Απειλές, ένταση και καταγγελίες σε νοσοκομείο - Οργισμένοι συγγενείς ασθενούς εναντίον των γιατρών που εφημέρευαν...
Ένταση προκλήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας (15-10-2012) στο ΓΚΝΠ «Ο Άγ. Ανδρέας», όταν συγγενείς ασθενούς που έχριζε νοσηλείας στη ΜΕΘ φέρονται να απείλησαν τους γιατρούς, προκειμένου να βρεθεί το πολυπόθητο κρεβάτι.
«Βρείτε κρεβάτι για τον άνθρωπό μας, αλλιώς θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή» είναι τα λόγια που φέρονται να είπαν στους γιατρούς που εφημέρευαν, οι οποίοι τα εξέλαβαν ως απειλή, υπέβαλαν αναφορά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Γνώμη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου κατήγγειλαν πως δέχτηκαν φραστική επίθεση και απειλές για κλήση της Χρυσής Αυγής από συγγενείς ασθενή που νοσηλευόταν για πολλές μέρες στην καρδιολογική κλινική.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι συγγενείς του ασθενή απαίτησαν να κάνουν έλεγχο στη ΜΕΘ για να διαπιστώσουν οι ίδιοι αν υπάρχουν κενές κλίνες, καθώς ο ασθενής είχε διασωληνωθεί την προηγούμενη μέρα και νοσηλευόταν προσωρινά στη Μονάδα Εμφραγμάτων στο κτίριο του «409».
Ο γιατρός που ήταν έξω από τη ΜΕΘ δεν επέτρεψε στους συγγενείς να εισέλθουν στο χώρο και τα αίματα άναψαν. Σύμφωνα με το thebest.gr, οι συγγενείς του ασθενούς διαμαρτυρήθηκαν προς τον γιατρό, λέγοντας ο ένας απευθυνόμενος στον άλλο «πάρε τηλέφωνο τη Χρυσή Αυγή για να δούμε αν θα βρουν κρεβάτι».
Ο γιατρός υποστηρίζει ότι προσπάθησε να τους εξηγήσει τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα η ΜΕΘ δεν έχει κρεβάτι και προς στιγμή ηρέμησε. Μετά από λίγο όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συγγενείς του ασθενούς επανήλθαν, μπήκαν μάλιστα στο χώρο εργασίας των γιατρών και προπηλάκισαν τη διευθύντρια ΕΣΥ και έναν ειδικευόμενο την ώρα που συζητούσαν για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Το προσωπικό της ΜΕΘ ζήτησε την προστασία της αστυνομίας, άνδρες της οποίας κατέγραψαν το περιστατικό, αφού στο μεταξύ οι συγγενείς του ασθενούς είχαν αποχωρήσει, ενώ υποβλήθηκε αναφορά και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου. Από την πλευρά τους οι γιατροί, που όπως αναφέρουν δέχτηκαν απρόκλητα τη φραστική επίθεση και την απειλή των συγγενών του ασθενή, έχουν διαμηνύσει την πρόθεσή τους να υποβάλλουν μήνυση.
Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Τριμερής Επιτροπή των Γιατρών του Νοσοκομείου, τα μέλη της οποίας με ανακοίνωσή τους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη Διοίκηση για τη μη φύλαξη της ΜΕΘ. Κατήγγειλαν δε δημόσια «την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι γιατροί και μάλιστα με την απειλή της Χ.Α., καθώς και την ψυχολογική πίεση που υπέστησαν από τη συμπεριφορά των συγγενών».
newsit.gr