Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Επίσημη επίσκεψη του Λ. Μπούκλη στην πρεσβεία του Βιετνάμ

{images:title}
Επίσημη επίσκεψη, στην Πρεσβεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Socialist Republic of Viet Nam), στο Π.Ψυχικό, πραγματοποίησε την Δευτέρα 15/10/2012 ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Λάμπρος Μπούκλης, προσκεκλημένος του κου Πρέσβη Binh VU.
Ο κος Πρέσβης, ευγενώς ενημέρωσε τον Γραμματέα του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου, για τις προσπάθειες διασύνδεσης που καταβάλει η Πρεσβεία μέσω σημαντικών επαφών σε περιοχές/Περιφέρειες της χώρας και την επιτυχημένη παρουσία της σε Κλαδικές Εκθέσεις όπως στα «Ποσειδώνια 2012» και στην 2η έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων που πρόσφατα συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι.
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον δυναμισμό της Βιετναμέζικης Οικονομίας, σε καινοτόμους τομείς όπως του Information Technology, όπου οι Βιετναμέζοι επιστήμονες διαπρέπουν σε Παγκόσμιο Επίπεδο.

Αξίζει, επίσης να αναφερθεί ότι το Βιετνάμ πρωτοπορεί στο Παγκόσμιο Εμπόριο μέσω διεθνών εφαρμογών "Two Ways Trade". Το παραδοσιακό "One Way Trade”, όπου μία χώρα εξάγει ανταγωνιστικά προϊόντα σε μία άλλη αποτελεί μία επιμερισμένη εφαρμογή. Με το "Two Ways Trade", επιτυγχάνεται η αμοιβαία, επωφελής, ανταλλαγή ομοειδών προϊόντων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2006, το "Two Ways Trade" του Βιετνάμ σε οικονομικά μεγέθη ανήλθε στο 160% του Α.Ε.Π. της χώρας, ποσοστό διπλάσιο του αντιστοίχου της Λ.Δ.Κίνας και τετραπλασίου της Ινδίας. Μία τέτοια εφαρμογή μοχλεύει τις δυνατότητες των Πελοποννησίων ακόμη και αυτών που δεν είχαν, έως σήμερα, εξαγωγικές βλέψεις, όπως με επιτυχία έχει συμβεί με τους αντίστοιχους Βιετναμέζους, την τελευταία δεκαετία.
Στην συνάντηση εργασίας, αναλήφθηκε η δέσμευση και από τα δύο Μέρη, (ο Γραμματέας του ΠΕ.ΣΥ.Π. μετέφερε την σχετική επιθυμία του κου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Τατούλη) να προετοιμάσουν την Agenda, της επίσημης επίσκεψης του κου Πρέσβη και κατόπιν Βιετναμέζικης Αντιπροσωπείας στην Τρίπολη για να τεθούν οι βάσεις ενός από κοινού σχεδιασμού δράσεων.
Επίσης, αναφέρθηκαν και έγινε η πρώτη καταγραφή δυνατοτήτων και τρόπων υλοποίησης μίας οργανωμένης Συνεργασίας, ως προς και πέρα από τα ανωτέρω, μεταξύ της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λάμπρος Μπούκλης
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
ΥΓ. Ενημερωτικά αναφέρεται, ότι ο Λ.Μπούκλης την περίοδο 2004-2006, επισκεπτόταν συστηματικά την Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, ενόψει της εισόδου της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (W.T.O) και είχε επαφές/συνεργασία με Κρατικούς/Ιδιωτικούς Φορείς της χώρας.
Η είσοδος της χώρας στον Π.Ο.Ε. επιτεύχθηκε στις 11.01.2007