Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» - Η λαίλαπα της κατάργησης των Δημοσίων υπηρεσιών από τον τέως Δήμο Ευρωστίνης συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.


Μετεβελής Γιώργος.jpgMε επιστολή του - πρόταση προς τον Δήμαρχο  , την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αρχηγούς  Μείζονος Μειοψηφίας και Ελάσσονος Μειοψηφίας , ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Γιώργος Μετεβελής  ζητεί  την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό»
Στην τεκμιριωμένη επιστολή - πρόταση του , ο κ. Γιώργος Μετεβελής αναφέρει τα εξής:
 
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ                                
   Δημοτικός Σύμβουλος         Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης                        

       18/10/2012                                         
 
      ΠΡΟΣ

1. κ. Αντώνη    Κλαδούχο  Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
2.κα Χριστίνα Καζάνη      Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου                               
3. κ. Δημήτρη Σκούρα      Αρχηγό Μείζονος Μειοψηφίας
4. κ. Ανδρέα   Ζάρρο        Αρχηγό  Ελάσσονος Μειοψηφίας  

    
    Σύμφωνα με βάσιμα στοιχεία (πρακτικό για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος) σχεδιάζεται η κατάργηση  του πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης που έχει έδρα τον Άνω Αιγιαλό και η δύναμή του αποτελείται από 14 μόνιμους υπαλλήλους, 7 πενταετούς  υποχρέωσης, 3 εποχικούς και 4 πυροσβεστικά οχήματα.
   Η λαίλαπα της κατάργησης των Δημοσίων υπηρεσιών από τον τέως Δήμο Ευρωστίνης συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
   Οι συνέπειες της κατάργησης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου που αποστολή έχει την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Δασικού μας πλούτου από φωτιές, θεομηνίες, πλημμύρες και ατυχήματα, για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης και γενικά για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  είναι τεράστιες. Επίσης με την κατάργηση της υπηρεσίας αυτής κλονίζεται έτι  περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
   Προβλέπεται μεταφορά του κλιμακίου στο Κιάτο που απέχει 35χιλιομετρα από το Δερβένι και 60 χιλιόμετρα από το Σαραντάπηχο με δυσμενή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πυρκαγιών δασικών και αγροτικών εκτάσεων, πρανών των Εθνικών δρόμων, πυρκαγιών οικιών και τροχαίων ατυχημάτων.
   Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ευρωστίνης ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2000 μετά από αίτημα της τότε Δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Ευρωστίνης διέθεσε  το κτήριο του κλειστού  Δημοτικού σχολείου Άνω Αιγιαλού για στέγαση του κλιμακίου, καθώς και ένα σοβαρό οικονομικό ποσό για τη διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσης τεχνικών εφαρμογών, τμήμα στέγασης, του Πυροσβεστικού σώματος.
   Παρακαλώ για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα «Συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ευρωστίνης στον Άνω Αιγιαλό» το συντομότερο δυνατόν και όχι όπως στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου που η απόφαση ελήφθη την ημέρα που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ της κατάργησής του στην εφημερίδα της κυβέρνησης . 

                                                                   Ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                      Γεώργιος Μετεβελής