Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Λουτράκι: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Κατακαίει τα πάντα η μεγάλη φωτιά

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική [pics]
Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου καίει ανεξέλεγκτη.
Τα εναέρια μέσα όπως είναι φυσικό αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές

Αναβολή εκδήλωσης στους Αγίους Θεοδώρους λόγω της πυρκαγιάς των Γερανείων


Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική [pics]

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Λουτράκι, 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της Πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή τη στιγμή στα Γεράνεια όρη στο Λουτράκι, η εκδήλωση «12ο Παραδοσιακό Χορευτικό Σεργιάνι» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων,αναβάλλεται.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Η φωτιά εξελίσσεται ύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουντο έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο έχει μετασε δβεί και ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας


https://www.stereanews.gr/wp-content/uploads/2019/08/kindynos_pyrkagias.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

O Περιφερειαρχης Αναστάσιος Γκιολής στον Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στην Στυμφαλία.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες στον Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Στυμφαλίας και στην Περιφορά του Τιμίου Σταυρού τιμώντας έτσι τον ιδιαίτερο πνευματικό συμβολισμό της ημέρας ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλη τη Χριστιανοσύνη και τους εορτάζοντες. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Αντινομάρχης και τ. Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στυμφαλίας.

.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Δημήτρη Ρίζο στο κοιμητήριο της Γλυφάδας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/rizos-500.jpg
Στο κοιμητήριο της Γλυφάδας τελέστηκε αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Ρίζο, τον δημοσιογράφο και εκδότη που έφυγε από τη ζωή στα 83 του, την Παρασκευή.
Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.
Μεταξύ άλλων, το «παρών» δίνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Πολυχρονίου, Χρήστος Κοπελούζος, Αργύρης Στασινόπουλος, Βάνα Μπάρμπα, Σοφία Βούλτεψη, Φωτεινή Πιπιλή  και Ελίζα Βοζενμπεργκ.
«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον

Μεγάλη φωτιά στην Περαχώρα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες | in.gr
Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Περαχώρας Λουτρακίου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούσαν συνολικά 30 πυροσβέστες , 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο, δύο Canadair και δύο PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, οι οποίες ενισχύονται.
Στο σημείο μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή το βράδυ ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης σε ηλικία 61 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Γλυκιά Συμμορία". Αγαπήθηκε ως "Μπαλούρδος" στο Λούφα και Παραλλαγή. "Αγαπούλα πούλα" έλεγε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που άφησαν εποχή.
Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και