Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο Ρονάλντο σκόραρε, αλλά αποκλείστηκε η Πορτογαλία

roni
Ο Ρονάλντο σκόραρε όμως έχασε τα απίστευτα και η Πορτογαλία παρά τη νίκη 2-1 επί της Γκάνας έμεινε και τυπικά εκτός των «16» του Mundial.
Η ισοπαλία που... δεν ήθελαν στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, δεν ήρθε, αλλά το τελικό 2-1 ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Γκάνα άφησε και τις δύο ομάδες εκτός συνέχειας του Μουντιάλ!
Η Γερμανία επικράτησε των ΗΠΑ, αλλά ούτε η Γκάνα κατάφερε να πάρει την -απλή- νίκη που ήθελε, ούτε πολύ περισσότερο η Πορτογαλία να επικρατήσει με +4 γκολ.
Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεισε τη διοργάνωση με νίκη ωστόσο μπαίνει κι εκείνη στη μακριά λίστα των Ευρωπαϊκών ομάδων, ειδικά της Δύσης, που επιστρέφουν στις πατρίδες του, λόγω αποκλεισμού.
Η Πορτογαλία παρότι ήξερε πως το έργο της είναι πιο δύσκολο μιας και ξεκινούμε με ζητούμε τη νίκη 4-0, άρχισε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η σέντερ σουτ του Ρονάλντο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι Ίβηρες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα αλλά από τη μία τα κακά τελειώματά τους από την άλλη ο κίπερ Νταουντά την κρατούσαν στο «μηδέν».
Τελικά η γκανέζικη άμυνα ξεκλειδώθηκε... εκ των έσω. Στο 31' ο Μουτίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπόι στην προσπάθειά του να διώξει στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!
Η Γκάνα προσπάθησε να απαντήσει με κάποια προσωπικές ενέργειες, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γερμανία έ βαλε γκολ και λίγο μετά, στο 57' η Γκάνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1), με σέντρα από τα αριστερά του Ασαμόα και τον Γκιάν με κεφαλιά να σκοράρει.
Η Γκάνα ήθελε ένα ακόμα γκολ για να πάρει εκείνη την πρόκριση. Το έψαξε, αλλά τελικά εκείνη που σκόραρε ήταν η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο στο 80' -σουτ από το ύψος του πέναλτι- σφραγίζοντας έτσι τα... εισιτήρια επιστροφής.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπέτο (89' Εντουάρντο), Άλβες, Πέπε, Βελόσο, Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Μουτίνιο, Έντερ (69'μ Βιερίνια), Νάνι, Αμορίμ, Περέιρα (61' Βαρέλα).
ΓΚΑΝΑ: Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού, Μπαντού, Α. Αγιού (81' Γουακάσο), Ραμπιού (76' Ατσούα), Γουάρις (71' Τζ. Αγιού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.

Πρώτη η Γερμανία, πέρασαν οι ΗΠΑ

germany
Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ κι έφτασε τους επτά βαθμούς τερματίζοντας στην πρώτη θέση του έβδομου γκρουπ – Στην επόμενη φάση και οι Αμερικανοί.
Στην αρένα Μπερναμπούκο η βροχή επηρέασε πάρα πολύ τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών οι οποίοι δυσκολεύονταν να παίξουν το ποδόσφαιρο που επιθυμούσαν, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Τελικά τα «Πάντσερ» έστω και με 1-0 πανηγύρισαν τη δεύτερή τους νίκη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και άφησαν πίσω τους όλους τους υπόλοιπους. Οι ΗΠΑ έμειναν στους τέσσερις βαθμούς, αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία και πήραν εκείνες την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Μετά από ένα α' ημίχρονο με αποδοκιμασίες, η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει με 1-0 τις ΗΠΑ βάζοντας τέλος στις σκιές με τους Αμερικάνους, ταυτόχρονα, να μην μένουν εκτός λόγω Πορτογαλίας.
Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν είχε να παρουσιάσει το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι «Αετοί» είχαν να επιδείξουν την κλασική ευκαιρία με τους δεύτερους ναι μεν να ΄χουν την κατοχή, αλλά όχι τη φάση για το γκολ.
Στο β' ημίχρονο, τα δεδομένα φαινόταν πως θα άλλαζαν. Ο Λεβ έριξε στο ματς τον Κλόζε που κυνηγούσε το ρεκόρ αντί του Ποντόλσκι και η Γερμανία ήταν λίγο πιο επιθετική. Και γι' αυτό το γεγονός ανταμείφθηκε στο 55' με τον Μίλερ, ο οποίος σε φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Χάουαρντ έπιασε ωραίο σουτ και έκανε το 1-0 υπέρ των «Αετών». Με δεδομένο το 1-0 οι Αμερικανοί έπρεπε, πλέον, να ψάξουν το γκολ, αφού ελλόχευε ο κίδυνος του αποκλεισμού από την Γκάνα που την ίδια στιγμή ήταν στο 1-1 με την Πορτογαλία και έψαχνε ένα 2ο τέρμα νίκης-πρόκρισης. Οι ΗΠΑ, λοιπόν, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να φθάσουν στο 1-1, όμως χωρίς επιτυχία τουλάχιστον μέχρι το 75'. Τα νέα, όμως, ήταν ευχάριστα για τους Αμερικανούς από το άλλο ματς του ομίλου με δεδομένο πως οι Πορτογάλοι προηγούνταν από το 80' με 2-1. Και έτσι στο τέλος, όλα ήταν και πάλι βολικά τόσο για τους Γερμανούς που κατακτούσαν την πρωτιά όσο και για τους Αμερικανούς που λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Πορτογαλία έπαιρναν την πρόκριση.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπέκερμαν, Ζούσι (83' Γέντλιν), Τζόνσον, Μπέσλερ, Γκονσάλες, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελζ, Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντεζ, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόοζ, Εζίλ (89' Σίρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ.

Σαμαράς: Κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση

sam3
Στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. και της αντιμετώπισης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του στη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο Πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τα θέματα της ενέργειας, υπογράμμισε την ανάγκη διαφοροποίησης και διασφάλισης των πηγών και των οδών μεταφοράς της ενέργειας στην Ευρώπη. Στόχος της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, επισήμανε, πρέπει να είναι η παροχή ενέργειας υπό οικονομικά συμφέροντες όρους, τόσο για τις επιχείρησης όσο και για τους καταναλωτές.
Ως προς το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, την αντιμετώπιση του οποίου χαρακτήρισε επείγουσα ανάγκη, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση είναι μη ανεκτή και ότι δημιουργεί πλήθος οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Σημείωσε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά και ότι η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων είναι μια κοινή πρόκληση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επαναπροώθησης που έχει συνάψει η ΕΕ με τρίτες χώρες. Τέλος, υπογράμμισε το εποικοδομητικό έργο της ελληνικής προεδρίας στο θέμα αυτό.

ysterografa.gr

Αγωνία στην Εθνική για Καρνέζη

karnezis
 Η κατάσταση του Ορέστη Καρνέζη προβληματίζει τον Φερνάντο Σάντος, ενόψει της «μάχης» των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 με την Κόστα Ρίκα
.Ο Έλληνας τερματοφύλακας τραυματίστηκε στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2014 με την Ακτή Ελεφαντοστού στην μέση και αναγκάστηκε να δώσει την θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο. Το ευχάριστο για την ελληνική ομάδα ήταν πως πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα στο Ρεσίφε.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ετοιμότητα του τερματοφύλακα της Γρανάδα προβληματίζει τον Φερνάντο Σάντος, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι στην διάθεσή του για την «μάχη» με την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής. Στην προπόνηση της Πέμπτης (26/6) η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 23:00, ο Ορέστης Καρνέζης θα προσπαθήσει να γυμναστεί κανονικά, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις κάτι που σημαίνει πως θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση.
Αντίθετα, ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και η θλάση στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού δεν του επιτρέπει να πάρει μέρος στον αγώνα της φάσης των «16» του Μουντιάλ, ενώ απών θα είναι και από τα υπόλοιπα ματς της Εθνικής Ελλάδας, σε περίπτωση πρόκρισης.

Σαμάρας: Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό για να χρειαστούμε τρίτο πακέτο βοήθειας

sam2
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, διαφώνησε με το ΔΝΤ για την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα χρόνια και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η χώρα μας βγαίνει από την ύφεση.
«Δεν βλέπω ένα τέτοιο κενό, γιατί το έχουμε ήδη καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα καλύψουμε το υπόλοιπο, χωρίς να λάβουμε νέα δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αναφορικά με την απομείωση του χρέους.
«Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς και αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση.
Παράλλα, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρέπει οι δανειστές να κάνουν πράξη την δέσμευσή τους να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους. «Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί χαμηλότερα επιτόκια, μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και επιπλέον περιόδους χάριτος».
Για την πιθανή χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη πάνε μαζί. Δεν το βλέπω αυτό ως δίλημμα».

ysterografa.gr

Σε ύφεση η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας

pyrkagia112
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα.
Ισχυρές δυνάμεις με 36 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική με 72 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, 20 εθελοντές πολίτες και μια υδροφόρα του Δήμου Κορινθίων, επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.
Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός.
 Όπως μας ενημερώνει ο Τάσος Μητσόπουλος
Με το ένα χέρι τη μάνικα και με το άλλο άμεση σύνδεση ζωντανά με το NovelRadio
όπου παλεύαμε να σώσουμε ένα σπίτι.!
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ...

Τριγύρω καμένη γη και ένα συναίσθημα βαρύ μετά από μια άνιση μάχη!!!
Ο θλιβερός απολογισμός? Ενας πυροσβέστης τραυματίας , ένα σπίτι
ολοσχερώς καμένο ,και σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρισκόταν στον
περιβάλλοντα χώρο, ενώ ένα άλλο σπίτι με σοβαρές ζημιές!
Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, σε μια περιοχή που μέσα σε λίγα λεπτά
μεταβλήθηκε από πανέμορφο θέρετρο σε ...κρανίου τόπο!


Συντονιστείτε αύριο Παρασκευή στο www.novel918.gr όλη την ημέρα.
Σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος , διακόπτεται η ροή προγράμματος
και μεταδίδουμε ό,τι συμβαίνει, όπως και σήμερα λεπτό προς λεπτό.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΧΤΗΚΑΝ
ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!!!

Ο Ομπάμα παρακολούθησε εν πτήσει το ΗΠΑ – Γερμανία! (photo)

obama
Ο Μπάρακ Ομπάμα δεν μπορούσε να χάσει με τίποτα το κρίσιμο ματς των ΗΠΑ με την Γερμανία για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρακολούθησε στο Air Force One, όπως φαίνεται κι από την φωτό, χωρίς να κρύβει την αγωνία του για την τελική έκβαση του παιχνιδιού, όπου παρά την ήττα οι ΗΠΑ προκρίθηκαν στους «16» του Μουντιάλ.

Hμερίδες ενημέρωσης νεοεκλεγέντων αιρετών από την ΚΕΔΕ


Hμερίδες ενημέρωσης  νεοεκλεγέντων αιρετών διοργανώνει η ΚΕΔΕ με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Ο πρώτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου με έξι ημερίδες. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο  ΣΕΣ 2014-2020.

Το χρονοδιάγραμμα  των ημερίδων είναι το εξής:

Στις 27 Ιουνίου στο Ηράκλειο για τους νεοκλεγέντες αιρετούς της  Περιφέρειας Κρήτης  στο  ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel.
Στις 2 Ιουλίου  στην Αθήνα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς  στις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ.
Στις 3 Ιουλίου στην Αθήνα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου , στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ.
Στις 9 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτ. Μακεδονίας και Κ. Μακεδονίας στο ξενοδοχείο Mecedonia Palace.
Στις 11 Ιουλίου στη Λάρισα για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο ξενοδοχείο Larisa Imperial.
Στις 16 Ιουλίου , για τους νεοεκλεγέντες αιρετούς στις Περιφέρειες της Δ. Ελλάδας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων στο ξενοδοχείο Astir Hotel.

airetos.gr

Ντινόπουλος: Είμαι περήφανος που είμαι δεξιός, στην κινητικότητα 2.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Την ένταξη 2.000 υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας ..
Διαβάστε περισσότερα .airetos.gr

Χειρουργήθηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης

Giannis-PretenterisΣε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” υπεβλήθη το βράδυ της Τετάρτης ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.
Ο παρουσιαστής του Mega και αρθρογράφος των “Νέων”, ταλαιπωρήθηκε από κολικό του νεφρού, που προκάλεσε ρήξη ουρητήρα, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί του να κρίνουν σκόπιμη τη χειρουργική επέμβαση.
Η πορεία της υγείας του Γιάννη Πρετεντέρη μετά τη χειρουργική επέμβαση κρίνεται ομαλή.

ysterografa.gr

Συνέντευξη τύπου "ΕΡΕΥΝΑ Ε.ΜΕ.ΝΟ. – ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 140 ΑΡΚΑΔΕΣ"



http://emeno.gr/wp-content/themes/emeno/images/logo.png 
Συνέντευξη τύπου στις 12:30 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα παραχωρήσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης κ. Θεοφάνης Στεφανόπουλος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ιατρός Δημόσιας Υγείας, και η ερευνήτρια - ιατρός κα Σωτηρία Κασκαφέτου υπεύθυνη σχετικά με την εκπόνηση της Εθνικής Μελέτης Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ) στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μία έρευνα υγείας που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία όλων των Ιατρικών Σχολών υπό τον συντονισμό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η οποία έχει ως σκοπό να μελετήσει τα χρόνια νοσήματα στην Ελλάδα και τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ellada Pantou Germania 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού
  Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» με την υποστήριξη του συλλόγου  " Προώθηση Κύκλου Φιλίας – Ελληνικό   (Förder - und Freundeskreis Elliniko) ταξιδεύει στη Γερμανία με οδηγό τον «Ποδηλάτη του Κόσμου».
  Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Βερροιώτης ( Ποδηλάτης του Κόσμου ) θα περιηγηθεί στη Γερμανία από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2014. Οι βασικοί σταθμοί της διαδρομής του : Αμβούργο, Ντύσσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουντγκάρδη, Μόναχο και Βερολίνο.
  Ο Ποδηλάτης με το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο θα καταγράψει τα νέα δεδομένα της ομογένειας,  συνομιλώντας με τις Ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των δύο λαών.
  Παράλληλα θα διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, διμερούς συνεργασίας και επιχειρηματικής καινοτομίας με κοινωνικό χαρακτήρα.
  Καλούμε όλη την ομογένεια και τους φιλέλληνες στη Γερμανία, να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πόλη, προτείνοντας το χώρο που θα γίνει το φεστιβάλ, πρόσθετες εκδηλώσεις, δράσεις, και δημιουργικές ιδέες.
Περισσότερες πληροφορίες  http://www.elladapantou.info 
και στο emailinfo@elladapantou.info 

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Ελλάδα Παντού"

Η Ελλάδα στέλνει τον Τζέι στο Μουντιάλ!

jei
Ο μικρός θαυμαστής του Γιώργου Σαμαρά από τη Σκωτία, θέλει να βρεθεί στη Βραζιλία για να δει το ίνδαλμά του στο Μουντιάλ και εσύ μπορείς να τον βοηθήσεις!

Η ιστορία του μικρού Τζέι που πάσχει από σύνδρομο Down αλλά είναι ο μεγαλύτερος φαν του Γιώργου Σαμαρά, είναι γνωστή σε όλους. Το τελευταίο του βίντεο σαρώνει στο ίντερνετ, αφού ο Τζέι με μπλούζα της Εθνικής Ελλάδας πανηγυρίζει σαν τρελός το γκολ του «Sam» που μας έστειλε στους «16» του Μουντιάλ 2014. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πατέρας του, ο μικρός Τζέι έχει προβλέψει πως η Εθνική θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 με ηγέτη τον Γιώργο Σαμαρά.
Σίγουρα, η μεγαλύτερή του επιθυμία είναι να δει από κοντά τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή να παίζει στο Μουντιάλ και ήδη δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook με την οποία οι Έλληνες φίλαθλοι ζητούν απλά να βοηθήσει η ΕΠΟ έτσι ώστε να καταφέρει ο μικρός Τζέι να βρεθεί στη Βραζιλία! Θα ήταν πραγματικά μια τρομερή κίνηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας κι ευχόμαστε όλοι να πραγματοποιηθεί και να συνδυαστεί και με πρόκριση της Εθνικής μας σε βάρος της Κόστα Ρίκα!
Clipboard01

Το “Ποτάμι” (του Σταύρου) που γέρασε πρόωρα…

Stavros-Theodorakis
Με το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη να βρίσκεται στον προθάλαμο του ιδρυτικού Συνεδρίου του, που στοχεύει στη μετεξέλιξή του σε… πραγματικό κόμμα, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να μην επισημάνει ότι το εγχείρημα του πετυχημένου δημοσιογράφου βαίνει ήδη προς… απόσυρση.
Ένα “Ποτάμι” που γέρασε πρόωρα, χωρίς νέες ιδέες, και με ξεκάθαρο έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού και στόχευσης.
Φυσικά, στην Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης, πολυεπίπεδης και παρατεταμένης κρίσης, σχήματα και προσπάθειες σαν και αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ χώρου στον οποίο μπορούν να κινηθούν και στοιχειωδώς να σταθούν. Να επιβιώσουν.
Μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ωστόσο, όταν θα υπάρχει αναδιάταξη δυνάμεων και ένα καινούριο πολιτικό σκηνικό, το “Ποτάμι” θα πρέπει να γίνει περισσότερο ελκυστικό και χρήσιμο για τον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο. Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι θα… εξατμιστεί.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Εμφάνιση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΠ-ΠΚ Α-ΛΟΥΤΡΑΚΙ.jpg

Μέρες ουκρανικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ-ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ.jpg

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον Πρόεδρο της Βουλής

Εμφάνιση IMG_2014_06_26_9_34.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος του επέδωσε την Έκθεση της Αρχής για το έτος 2013.
Στην παρούσα Έκθεση, που είναι η ενδεκάτη που παρουσιάζεται από την ίδρυση του Θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αποτυπώνεται εμπεριστατωμένα η δραστηριότητα και το έργο της Αρχής ως και των Ελεγκτικών Μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης, που παρακολουθούνται και αξιολογούνται για το 2013.
«Σας παραδίδω την  Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή  και των Ελεγκτικών Σωμάτων όπου αποτυπώνονται όλες οι λειτουργίες του Δημοσίου, οι πειθαρχικές ποινές, το Πόθεν Έσχες όλων των μελών των Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου» ανέφερε  ο Γενικός Επιθεωρητής παραδίδοντας την Έκθεση στον κ. Μεϊμαράκη, συμπληρώνοντας ότι στον πρόλογο της Έκθεσης περιλαμβάνονται και  ορισμένες προτάσεις του.
 «Η Έκθεση σας αποτελεί ένα επιστημονικό πόνημα, το οποίο λαμβάνουμε πάντα πολύ σοβαρά υπόψιν και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα επισημαίνετε. Η Έκθεση σας αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς ανάγνωσης από όλους τους συναδέλφους, στους οποίους και θα παραδώσω την Έκθεση του 2013 και ελπίζω πως θα συμβάλλουμε δημιουργικά σε όσα επισημαίνετε και εύχομαι να συνεχίσετε το σημαντικό έργο σας με τον ίδιο ζήλο, παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργείτε  και για τον επόμενο χρόνο» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την Έκθεση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους της Βουλής για το ρόλο που επιτελεί η Αρχή.

Η κα Πιπιλή δεν θα «επιτεθεί» τον κ. Τζαμτζή;

pipilh-samaras
Οι φιλομνημονιακοί της ΝΔ έτρεξαν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου, αναφορικά με τις απολύσεις. Η θέση του νέου υπουργού Παιδείας, περί της «αναθεώρησης» της μνημονιακής δέσμευσης για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά και αναμονής της αξιολόγησης, ερμηνεύτηκε από τους σκληρούς εφαρμοστές της Τρόικα εν Ελλάδι, ως «προδοσία» και κλοπή του κοινωνικού προφίλ.

H Ρόδη Κράτσα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»,



Rodi-Kratsa
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», αναλαμβάνει η πρώην Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ρόδη Κράτσα.

Χαρτης κάλυψης ψηφιακής τηλεόρασης στη Πελοπόννησο

 

 


Ποιά κανάλια θα "βλέπουν" και από που στην Πελοπόννησο



Περιοχή απονομής [allotment/SFN]
Κέντρα εκπομπής
Δίαυλοι [συχνότητες]
Πάτρα
Αρόη
Καλάβρυτα
24
25
31
34
35
42
44
53
Κόρινθος
Ξυλόκαστρο
Κάτσικας
Όσιος Πατάπιος
Λιδορίκι
26
29
41
43
47
48
51
56
Πύργος
Φραγκαπήδημα
Σμέρνα
26
30
38
40
47
49
52
56
Τρίπολη
Δολιανά
Ασέα
Λεβίδι
21
23
24
28
42
45
50
60
Ναύπλιο
Δίδυμα
Ναύπλιο
Δαρδίτσα
33
35
39
44
53
55
58
59
Καλαμάτα
Πεταλίδι
Αετός
29
31
32
37
43
44
48
51
Σπάρτη
Ρειχέα
Αναβρυτή
Κύθηρα
22
25
27
30
36
40
52
57
 


οι 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί – εκτός των εθνικής εμβέλειας - που θα βλέπουμε στους δύο διαύλους που προαναφέραμε είναι:
Για τον 1ο διάυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το ACHAIA με έδρα την Πάτρα,
η Αρκαδική τηλεόραση με έδρα την Τρίπολη,
το AXION με έδρα την Κόρινθο,
το BEST με έδρα την Καλαμάτα ,
το DR με έδρα το Άργος,
η ΕΛΛΑΔΑ TV με έδρα την Σπάρτη,
η ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κόρινθο
το ΙΟΝΙΑ TV  με έδρα τη Ζάκυνθο
Ο Κοsmos με έδρα τον Πύργο Ηλείας.
Στο 2ο δίαυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι:
Το LEPANTO με έδρα την Ναύπακτο,
ο MAX με έδρα το Ναύπλιο ,
η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με έδρα την Καλαμάτα ,
το ΝΕΤ με έδρα την Καλαμάτα ,
η ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) με έδρα τον Πύργο Ηλείας,
το RTP με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER με έδρα την Κόρινθο,
το SUPER B με έδρα την Πάτρα
το TOP με έδρα την Κόρινθο .