Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα η λαθρομετανάστευση

sam3
Στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. και της αντιμετώπισης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων του στη Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο Πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά τα θέματα της ενέργειας, υπογράμμισε την ανάγκη διαφοροποίησης και διασφάλισης των πηγών και των οδών μεταφοράς της ενέργειας στην Ευρώπη. Στόχος της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, επισήμανε, πρέπει να είναι η παροχή ενέργειας υπό οικονομικά συμφέροντες όρους, τόσο για τις επιχείρησης όσο και για τους καταναλωτές.
Ως προς το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, την αντιμετώπιση του οποίου χαρακτήρισε επείγουσα ανάγκη, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση είναι μη ανεκτή και ότι δημιουργεί πλήθος οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Σημείωσε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά και ότι η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων είναι μια κοινή πρόκληση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνιών επαναπροώθησης που έχει συνάψει η ΕΕ με τρίτες χώρες. Τέλος, υπογράμμισε το εποικοδομητικό έργο της ελληνικής προεδρίας στο θέμα αυτό.

ysterografa.gr