Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η κα Πιπιλή δεν θα «επιτεθεί» τον κ. Τζαμτζή;

pipilh-samaras
Οι φιλομνημονιακοί της ΝΔ έτρεξαν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου, αναφορικά με τις απολύσεις. Η θέση του νέου υπουργού Παιδείας, περί της «αναθεώρησης» της μνημονιακής δέσμευσης για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά και αναμονής της αξιολόγησης, ερμηνεύτηκε από τους σκληρούς εφαρμοστές της Τρόικα εν Ελλάδι, ως «προδοσία» και κλοπή του κοινωνικού προφίλ.
Η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου της προηγούμενης διετίας, λειτούργησε με μεγάλη προχειρότητα σε πολλούς τομείς, με αποτέλεσμα τις εύκολες περικοπές στους πολλούς και ανήμπορους, αντί για στοχευμένες δράσεις εκεί που υπάρχει το «μαύρο χρήμα».

Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής φάνηκε στις ευρω-κάλπες.

Η ανάγκη για το κεντρώο πρόσημο αυτής της κυβέρνησης είναι παραπάνω από εμφανής. Όχι μόνο για κοινωνικούς αλλά και πολιτικούς λόγους εθνικής σταθερότητας.

Η συμβολή της ΕΛΙΑΣ σε αυτό το σχήμα είναι καθοριστική. Ειδικά από τη στιγμή που άλλες δυνάμεις του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, αρνούνται τη συγκυβέρνηση. Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου, ήρθε να υπενθυμίσει αυτή την ανάγκη.

Ανάγκη που στη συνέχεια «αγκάλιασαν» και άλλοι υπουργοί, ΝΔ και ΕΛΙΑΣ όπως Ντινόπουλος, Κουκουλόπουλος, Χρυσοχοϊδης, κα.

Όλοι εκ των υστέρων μίλησαν για την αναγκαιότητα να μπει ένα φρένο σε άγριες περικοπές.

Ακόμη, η «επανάσταση» των πέντε βουλευτών της ΝΔ με αρχηγό τον κ. Τζαμτζή, που αρνούνται να ψηφίσουν αποκατάσταση του μισθού των δικαστικών, εάν δεν συμπεριληφθούν στο σχετικό νομοσχέδιο και οι ένστολοι, δείχνει πως τελικά η ΕΛΙΑ ξύπνησε το κοινωνικό πρόσημο αυτής της κυβέρνησης.

Αναμένουμε λοιπόν την κυρία Πιπιλή που πρωτοστάτησε στην επίθεση εναντίον του κ. Λοβέρδου, να πράξει το ίδιο και με την γαλάζια ομάδα του κ. Τζαμτζή και να του υπενθυμίσει την «υποταγή» του στην Τρόικα, ανεξάρτητα με το τι έχουν γνωμοδοτήσει τα Ελληνικά δικαστήρια ή οι αξιολογήσεις των αρμόδιων οργάνων.

Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr