Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΟΝΔΟΥΡΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 0 - 3 Σόου Σακίρι και τώρα Αργεντινή


Με παράσταση του Ερντάν Σακίρι που πέτυχε τρία τέρματα, η Ελβετία νίκησε εύκολα την Ονδούρα με 3-0 και προκρίθηκε στους «16», εκεί που την περιμένει η Αργεντινή.
 Η ομάδα του Χίτσφελντ δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από την Ονδούρα και με τον Σακίρι να εκμεταλλεύεται όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο συγκρότημα του Σουάρες.
 Πλέον, στον δρόμο της θα βρεθεί η Αργεντινή του Λέο Μέσι, με τους Ελβετούς να προσπαθούν να διαψεύσουν τα προγνωστικά, ώστε να προκριθούν στην 8άδα.
Η Ελβετία ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό, ο Ερντάν Σακίρι εξαπέλυσε έναν κεραυνό, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη στο δεξί παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Βαγιαδάρες.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Ονδούρα είχε την κατοχή σε ποσοστό 62%, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ τους Ελβετούς, οι οποίοι αμύνονταν χωρίς να δέχονται ιδιαίτερη πίεση. Οι δυο ομάδες ήταν επιρρεπείς στα λάθη, ωστόσο αυτό το πλήρωσε μονάχα η Ονδούρα.
Από ένα λάθος στο ύψος της μεσαίας γραμμής από τους παίκτες της Ονδούρας, οι Ελβετοί έκλεψαν την μπάλα και με μία κάθετη και μια παράλληλη πάσα, η μπάλα έφτασε στον Σακίρι που χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, πλασάροντας από πλεονεκτική θέση τον Βαγιαδάρες, κάνοντας το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος η Ονδούρα είχε και πάλι την κατοχή, έγινε όμως και πιο απειλητική προς την εστία του Μπενάλιο. Δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικά μετά την είσοδο του Τσάβες (45'), ωστόσο δεν κατάφερε να μετατρέψει καμία σε κάποιο τέρμα.
Στο 70ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελβετία τριπλασίασε τα τέρματά της και πάλι με τον Ερντάν Σακίρι, που συνέχισε το δικό του ρεσιτάλ.
Μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντρμιτς, ο Σακίρι βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, πλάσαρε για τρίτη φορά σωστά τον Βαγιαδάρες και έγραψε το τελικό 3-0.
Έτσι, οι Ελβετοί προκρίθηκαν στην φάση των «16», εκεί που θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή
ΟΝΔΟΥΡΑ (Σουάρες): Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντεζ, Γκαρσία, Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Παλάσιος), Μπονιέκ, Εσπινόζα (45΄Τσάβες), Κλάρος, Μπεκέλες
ΕΛΒΕΤΙΑ (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Ίνλερ, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι, Ντρμιτς, Ντζουρού, Σαρ, Σακίρι