Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Σαμάρας: Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό για να χρειαστούμε τρίτο πακέτο βοήθειας

sam2
Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, διαφώνησε με το ΔΝΤ για την ύπαρξη χρηματοδοτικού κενού τα επόμενα χρόνια και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η χώρα μας βγαίνει από την ύφεση.
«Δεν βλέπω ένα τέτοιο κενό, γιατί το έχουμε ήδη καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Έχουμε πολλές ιδέες για το πώς θα καλύψουμε το υπόλοιπο, χωρίς να λάβουμε νέα δάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αναφορικά με την απομείωση του χρέους.
«Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς και αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση.
Παράλλα, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι πρέπει οι δανειστές να κάνουν πράξη την δέσμευσή τους να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους. «Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί χαμηλότερα επιτόκια, μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και επιπλέον περιόδους χάριτος».
Για την πιθανή χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη πάνε μαζί. Δεν το βλέπω αυτό ως δίλημμα».

ysterografa.gr