Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πρώτη η Γερμανία, πέρασαν οι ΗΠΑ

germany
Η Γερμανία νίκησε 1-0 τις ΗΠΑ κι έφτασε τους επτά βαθμούς τερματίζοντας στην πρώτη θέση του έβδομου γκρουπ – Στην επόμενη φάση και οι Αμερικανοί.
Στην αρένα Μπερναμπούκο η βροχή επηρέασε πάρα πολύ τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών οι οποίοι δυσκολεύονταν να παίξουν το ποδόσφαιρο που επιθυμούσαν, παρά το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση. Τελικά τα «Πάντσερ» έστω και με 1-0 πανηγύρισαν τη δεύτερή τους νίκη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και άφησαν πίσω τους όλους τους υπόλοιπους. Οι ΗΠΑ έμειναν στους τέσσερις βαθμούς, αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία και πήραν εκείνες την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Μετά από ένα α' ημίχρονο με αποδοκιμασίες, η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει με 1-0 τις ΗΠΑ βάζοντας τέλος στις σκιές με τους Αμερικάνους, ταυτόχρονα, να μην μένουν εκτός λόγω Πορτογαλίας.
Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν είχε να παρουσιάσει το πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι «Αετοί» είχαν να επιδείξουν την κλασική ευκαιρία με τους δεύτερους ναι μεν να ΄χουν την κατοχή, αλλά όχι τη φάση για το γκολ.
Στο β' ημίχρονο, τα δεδομένα φαινόταν πως θα άλλαζαν. Ο Λεβ έριξε στο ματς τον Κλόζε που κυνηγούσε το ρεκόρ αντί του Ποντόλσκι και η Γερμανία ήταν λίγο πιο επιθετική. Και γι' αυτό το γεγονός ανταμείφθηκε στο 55' με τον Μίλερ, ο οποίος σε φάση διαρκείας μπροστά στην εστία του Χάουαρντ έπιασε ωραίο σουτ και έκανε το 1-0 υπέρ των «Αετών». Με δεδομένο το 1-0 οι Αμερικανοί έπρεπε, πλέον, να ψάξουν το γκολ, αφού ελλόχευε ο κίδυνος του αποκλεισμού από την Γκάνα που την ίδια στιγμή ήταν στο 1-1 με την Πορτογαλία και έψαχνε ένα 2ο τέρμα νίκης-πρόκρισης. Οι ΗΠΑ, λοιπόν, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να φθάσουν στο 1-1, όμως χωρίς επιτυχία τουλάχιστον μέχρι το 75'. Τα νέα, όμως, ήταν ευχάριστα για τους Αμερικανούς από το άλλο ματς του ομίλου με δεδομένο πως οι Πορτογάλοι προηγούνταν από το 80' με 2-1. Και έτσι στο τέλος, όλα ήταν και πάλι βολικά τόσο για τους Γερμανούς που κατακτούσαν την πρωτιά όσο και για τους Αμερικανούς που λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την Πορτογαλία έπαιρναν την πρόκριση.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπέκερμαν, Ζούσι (83' Γέντλιν), Τζόνσον, Μπέσλερ, Γκονσάλες, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελζ, Μέρτεζακερ, Μπόατενγκ, Χέβεντεζ, Σβάινσταϊγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Κρόοζ, Εζίλ (89' Σίρλε), Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ.