Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η Βοσνία πήρε μαζί της στον αποκλεισμό το Ιράν

Η Βοσνία πήρε μαζί της στον αποκλεισμό το Ιράν (vds+pics) 
Το Ιράν έψαχνε το πρώτο ή τα πρώτα του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να διεκδικήσει την πρόκριση, αλλά η Βοσνία/Ερζεγοβίνη που έπαιζε για το γόητρο, αποκλειστεί, κυριάρχησε και με το άνετο 3-1 έκλεισε νικηφόρα την παρθενική της παρουσία σε Μουντιάλ. Το Ιράν θεωρητικά απειλούσε να πάρει από τη Νιγήρια το 2ο εισιτήριο πρόκρισης από τον 6ο όμιλο για τη φάση των «16», αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Αρένα Φόντε Νόβα, στο Σαλβαδόρ, ήταν απογοητευτικό.
Οι παίκτες του είχαν όρεξη και φιλότιμο, ο τεχνικός τους Κάρλος Κεϊρόζ, μέσα στη νεροποντή του β΄ ημιχρόνου προσπαθούσε να σώσει το… ναυάγιο, αλλά ήταν φανερό ότι υπήρχε διαφορά ποιότητας.
Οι παίκτες της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, που είχαν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, παρά την ήττα, στην πρεμιέρα με την Αργεντινή, τα θαλάσσωσαν στο καθοριστικό παιχνίδι με τη Νιγηρία, αλλά τουλάχιστον αφήνουν τη Βραζιλία με τη γλυκόπικρη γεύση μιας νίκης γοήτρου.
Και οι ανόρεχτοι πανηγυρισμοί στα γκολ των Βόσνιων ήταν ενδεικτικά το πώς ένιωθαν. Ο Εντιν Τζέκο, πρώτος σκόρερ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 36 γκολ, απλά σήκωσε το χέρι του όταν άνοιξε το σκορ στο 23', ο Μίραλεμ Πιάνιτς ίσα ίσα που συνεχάρη σε ρυθμό προπόνησης τον Μισίμοβιτς για την ασίστ στο 2ο γκολ στο 59΄, ενώ με λίγη περισσότερη ένταση πανηγύρισε το 3ο γκολ ο Βρσάγιεβιτς.
Το Ιράν έμεινε χωρίς νίκη για 7ο σερί αγώνα του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τουλάχιστον θα επιστρέψει στην Τεχεράνη έχοντας πετύχει ένα γκολ, με τον Ρεζά να βρίσκει στόχο με κοντινό πλασέ στο 82'.
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Βρσάγιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84' Βίσκα), Σούσιτς (79' Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάτζιτς (61' Βράνιες).
ΙΡΑΝ (Κεϊρόζ): Χαγκιγκί, Σαφί (63' Γιαχάν Μπακάς), Χοσεϊνί, Σαντέγιο, Νεκουνάμ, Σοτζαεϊ (46' Χεϊνταρί), Ντεζάγκα (68' Καρίμ), Πολαϊντι, Τεϊμουριάν, Γκοτσανεγιάντ.