Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"Έφυγε" ο τ. βουλευτής Αιτ/νιας Ανδρέας Καραγκούνης

Ο Ανδρέας Καραγκούνης τ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός Γεωργίας "έφυγε"  χθες το απόγευμα, σε ηλικία 69 ετών. Η κηδεία του 69χρονου πολιτικού θα γίνει αύριο  Τρίτη στην γενέτειρα του, την  Βόνιτσα.
Ο Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε στη Βόνιτσα τον Αύγουστο του 1943. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου (1979 – 1986). Το 1982 εξελέγη πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Ήταν αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία και στις ΗΠΑ (National Institute of Health, Bethesda)

Από το 1985 έως το 1988 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ μετά το 2000 είχε διατελέσει διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών.

Ήταν έγγαμος με την Παναγιώτα Χριστοδούλου και πατέρας πέντε υιών.(ένας εκ των οποίων είναι ο νυν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης).
 Την περίοδο 1963 - 1967 ήταν μέλος της Νεολαίας της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (Ε.Ρ.Ε.). Το 1974 έγινε μέλος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (O.Ν.ΝΕ.Δ.) και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.).

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην Αιτωλοακαρνανία, εξελέγη βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 1989, στις εκλογές του 1990, του 1993 και του 1996 και στις εκλογές του 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.92 έως 12.10.93 της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

H Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του πρώην βουλευτή Ανδρέα Καραγκούνη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του πρώην βουλευτή Ανδρέα Καραγκούνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του Ανδρέα Καραγκούνη. Ο Ανδρέας Καραγκούνης υπήρξε σημαντικό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης, ένας μαχητικός και δημιουργικός πολιτικός που αγάπησε πολύ και δούλεψε αποτελεσματικά για τον τόπο του. 
Εκφράζω στην οικογένεια του  τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η Ελλάδα δεν θέλει… δυσάρεστες εκπλήξεις

Υπό κανονικές συνθήκες, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει σήμερα δυσάρεστες εκπλήξεις από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Μπούντεσταγκ, για την έγκριση της συμμετοχής της Γερμανίας και στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται να έχει κάνει επαρκή πολιτική προετοιμασία για την αιτιολόγηση της θετικής ψήφου της Γερμανικής Βουλής, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χρεώθηκε να… τιθασεύσει τυχόν αντάρτες στους κόλπους του CDU. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, από κοινού με τους Ελεύθερους Δημοκράτες διαθέτουν 330 από τις συνολικά 620 έδρες της Μπούντεσταγκ, ενώ για την έγκριση του Μνημονίου ΙΙ απαιτούνται 311.
Στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ωστόσο έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και αμφισβήτηση για το κατά πόσο η στόχευση του Μνημονίου ΙΙ είναι σωστή, και θα συμβάλλει αποφασιστικά στον περιορισμό του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, αντί θα εμβαθύνει την κρίση.
Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν την Άνγκελα Μέρκελ για συνειδητή παραπλάνηση της γερμανικής Βουλής, καθώς η Καγκελάριος… μέτρησε τη βοήθεια στα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, «ξεχνώντας» ένα ποσό 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που περίσσεψε από το Μνημόνιο Ι, και αν προστεθεί, αυξάνει το συνολικό ύψος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στα επίπεδα των 165 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη πάντως και στην περίπτωση που σημειωθούν διαρροές από την κάθε άλλο παρά αρραγή πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν αφήσει να διαφανεί η πρόθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα, παρόλο που διαπιστώνουν και εκείνοι «σκιές» στα όσα έχει παρουσιάσει στο γερμανικό Κοινοβούλιο η Άνγκελα Μέρκελ.

MAΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία και Αχαία

Χιονίζει από νωρίς το μεσημέρι σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Από την χιονόπτωση  έχουν προκληθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.
Οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας , απαραίτητα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες στις.
Ε. Ο. Ξυλοκάστρου  -Τρικάλων, από 20 χ/θ και άνω,
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1 χ/θ και άνω,
Επ. Ο. Γκούρας - Δερβενίου, από 4 χ/θ έως 17 χ/θ
Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 7 χ/θ έως 18 χ/θ
Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 9 χ/θ έως 18,500 χ/θ
Στη Μεσσηνία με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28 χ/θ έως 42 χ/θ.
Τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας δε λείπουν και από την γειτονική μας Αχαία και την Ηλεια. Όπως διαβάζουμε στο The Best News, πολλοί επισκέπτες που είχαν πάει από χθες στα Καλάβρυτα αλλά και σήμερα για να γιορτάσουν τα κούλουμα εγκλωβίστηκαν στα συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, μιας και λόγω της χιονόπτωσης και της απουσίας αντιολισθητικών αλυσίδων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν με προβλήματα.
Μηχανήματα στη συνέχεια καθάρισαν το δρόμο και οι ταξιδιώτες πήγαν στον προορισμό τους
Στην Αχαία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από το 10ο χλμ και άνω, στην Ε. Ο. Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλάνδρίτσας, από το ύψος του χωριού Κάλανος και στις διαδημοτικές οδούς που οδηγούν προς Δ. Δ. Μίχα και Δ. Δ. Ρακίτας και στην Ε. Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από την Χ/Θ 12,500.
Επίσης με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων καθώς και στις Ε. Ο. Καλαβρύτων  - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
Ε. Ο. Καλαβρύτων –Χ/Κ,
Ε. Ο. Καλαβρύτων  - Κλειτορίας, (μέσω Πριόλιθου)
Ε. Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου, (μέσω Πτέρης)
Ε. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Λούσων)
Ε. Ο. Καλαβρύτων  -Χαλανδρίτσας
Ε. Ο. Κουμάνι  -Ελληνικό Δήμου Ερύμανθου.
Τέλος στην Ηλεία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην  Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. ενώ διεκόπη και η θαλάσσια ζεύξη Ζακύνθου – Κυλλήνης,    

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων έχει λάβει η τροχαία ανα την επικράτεια. Η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσει ως εξής:
Την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)έως τη Χ/Θ 145( Mαύρα Λιθάρια).
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας
- Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
- Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
- Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
- Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
- Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Φυσικό Αέριο κ.λ.π.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
- Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Οδοντωτός, με την αποκριάτικη φορεσιά του, στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Διακοφτό

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, ένας συρμός του ιστορικού τρένου έκανε την εμφάνισή του, ντυμένος αποκριάτικα, στην αποβάθρα του Σ.Σ. Διακοφτού, στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που οργάνωσαν φορείς της περιοχής .Το τρένο, σφυρίζοντας, μετέφερε τη «νύφη» του «γάμου» που παρουσίασε η θεατρική ομάδα Διακοφτού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα όλων.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά και για το λόγο αυτό ο Σ.Φ.Ο. ευχαριστεί ,για τη συνεργασία, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Μηχανοστασίου Διακοφτού.

thebest.gr

Παπουτσής: Παραιτήθηκε από υπουργός για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αντί να παραιτηθεί όταν κάηκε η Αθήνα. ο Χ. Παπουτσής παραιτήθηκε την Καθαρά Δευτέρα, μόνο και μόνο για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Χ. Παπουτσής δεν επέδειξε την ίδια ευθιξία κατά τη διαρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και προέβη σε παραίτηση για άλλο λόγο από τον αναμενόμενο, για να διεκδικήσει την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ.
Με μία λιτή ανακοίνωση. το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε γνωστό ότι με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε  την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αλλάζουν οι συσχετισμοί και πλέον ο Ε. Βενιζέλος δεν έιναι ο μόναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

newsit.gr

Το «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό - Απειλούν πως θα υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα

Μια νεοσύστατη οργάνωση, το «Αντάρτικο Πόλεων», με τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό, ανέλαβε την ευθύνη για το παρολίγον αιματοκύλισμα αθώων πολιτών στο σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω.
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του Mega στις 14:55 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, είπε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα στο Μετρό και απείλησει ότι θα υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα.
Το θέμα τώρα είναι να διαπιστωθεί από την αντιτρομοκρατική αν η ανάληψη ευθύνης είναι αληθινή ή όχι. Το μήνυμα εξετάζεται ακόμη.

Η πορεία των ερευνών

Η πράσινη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία ο δράστης ή οι δράστες είχαν βάλει τον εμπρηστικό μηχανισμό είναι αρκετά χαρακτηριστική ώστε να εντοπιστεί, είτε απ΄ τις κάμερες είτε να ανακληθεί στη μνήμη κάποιου από τους επιβάτες του Μετρό που στάθηκε πλάι στο βομβιστή μέσα στο τρένο.
Αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και το υλικό από τις κάμερες ασφάλειας.
Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση η χάρτινη σακούλα με τον μηχανισμό να μην βρισκόταν μέσα σε κάποιο σάκο ή άλλη τσάντα.
Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να αισιοδοξούν πως θα αντλήσουν στοιχεία είναι το ότι ουσιαστικά έχουν στα χέρια τους άθικτο τον μηχανισμό.
Ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο τελευταίο βαγόνι στο σταθμό του Αιγάλεω από τον μηχανοδηγό μπορεί να απενεργοποιήθηκε η διαδικασία έγινε όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστραφούν τα πιθανά στοιχεία, όπως το DNA του κατασκευαστή ή ακόμη και δακτυλικά αποτυπώματα του κατασκευαστή ή του ανθρώπου που μετέφερε και τοποθέτησε τον μηχανισμό.
Οι αστυνομικοί ελπίζουν στο λάθος λόγω σιγουριάς. Ελπίζουν δηλαδή πως οι δράστες βέβαιοι για την πυροδότηση δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις ελπίζοντας στην καταστροφή των στοιχείων από την ανάφλεξη. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν.
Εκείνο που προβληματίζει πάντως έντονα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού ο οποίο παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί την ώρα που το τρένο θα βρισκόταν ακινητοποιημένο και χωρίς επιβάτες, ήταν ικανός να προκαλέσει θύματα.
newsit.gr

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από το Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ σχετικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης που διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
            «Το ΠΑΣΟΚ αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Στις επικείμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει πάση θυσία την αυτοδυναμία. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και όχι παζαρέματα, συμβιβασμούς και αλισβερίσια μεταξύ των κομμάτων».
Για την κρισιμότητα της αυριανής ψηφοφορίας στη βουλή είπε τα εξής:
            «Η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει η Ελλάδα την πολύτιμη ανάσα που χρειάζεται για να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα της ανάκαμψης».

H συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ακολουθεί τον εύκολο δρόμο των περικοπών

  Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι δραστικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Μαρτίου, είναι μια επιλογή που επιβαρύνει υπέρμετρα όσους ήδη έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος μέσα από την υπερφορολόγηση και την ανεργία που έχουν πλήξει περισσότερους από 500.000 πολίτες.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ακολουθεί την εύκολη λύση των περικοπών αντί να δώσει προτεραιότητα σε ταχύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές, στην καταπολέμηση της σπατάλης, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και στη δημιουργία ενός σοβαρού ευρωπαϊκού πακέτου επενδύσεων, όπως το «νέο σχέδιο Μάρσαλ» που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία για να υπάρξουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Χαρούμενα Κούλουμα !

Image

Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
σας εύχεται
χαρούμενα Κούλουμα
και Καλή Σαρακοστή !

onned-korinthias.gr

Κωστής Παλαμάς, ο Έλληνας…

 Κωστής Παλαμάς, ο Έλληνας...
Σαν σήμερα πριν 69 χρόνια πέθανε ο μεγάλος μας Εθνικός ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ο ποιητής της «Μεγάλης Ιδέας» του Έθνους που έγραψε μεταξύ άλλων και τα σύγχρονα Έπη της Ελληνικής Ποίησης τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου» και τη «Φλογέρα του Βασιλιά» έφυγε σαν σήμερα πλήρης ημερών εν μέσω της ναζιστικής κατοχής. Η κηδεία του μετατράπηκε στην πρώτη παλλαική συγκέντρωση της Αθήνας. Οι Γερμανοί κατακτητές σεβόμενοι το νεκρό επέτρεψαν για πρώτη φορά να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος ενώ ο Άγγελος Σικελιανός απήγγειλε το περίφημο «Ηχήστε οι Σάλπιγγες» τιμώντας το Μεγάλο νεκρό!
Με τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού από το Ηχήστε οι σάλπιγγες «μιλούσε» όλη η Ελλάδα, που όρθια μέσα στο μαύρο σκοτάδι της Κατοχής, γονάτιζε μπροστά στον ποιητή της, Κωστή Παλαμά, στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
Ο Κωστής Παλαμάς κυριάρχησε σε όλες τις εκδηλώσεις της πνευματικής ζωής της Ελλάδας για πάνω από πενήντα χρόνια και με την ρομφαία της ποίησής του ξεκαθάρισε με όλα τα σάπια και νεκρά και όπλισε τον λαό με ζωντανά ιδανικά έχοντας ο ίδιος κατανοήσει πρώτα από όλα πως ο κόσμος δεν μένει στάσιμος, αλλά προχωρά από το παλιό στο νέο το οποίο όμως επικρατεί μετά από συνειδητό αγώνα.
Γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου 1859 στην Πάτρα και με καταγωγή από το Μεσολόγγι, ο Κωστής Παλαμάς έμεινε ορφανός και από τους δύο του γονείς σε ηλικία επτά ετών και μεγάλωσε με τον θείο του Δημήτρη Παλαμά στο Μεσολόγγι.
Το 1868, ο 9χρονος Κωστής Παλαμάς γράφει το πρώτο του ποίημα, ενώ το 1871 καταφέρνει να λύσει ένα γρίφο που είχε δημοσιευθεί σε ένα περιοδικό και έτσι βλέπει το όνομα του τυπωμένο σε Αθηναϊκό περιοδικό.
Εκείνο που άλλαξε την αντίληψη του για την ποίηση ήταν τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα από το 1894 και μετά με πρώτο το «Η Ελλάς κύριο χρεοκόπησε» που αναφώνησε μέσα στην Βουλή ο Χαρίλαος Τρικούπης και δεύτερο τον πόλεμο του 1897.
Ο πνευματικός θησαυρός που κληροδότησε στην ελληνική γλώσσα και την ελληνική κοινωνία ο Κωστής Παλαμάς αποτελείται από 20 τόμους ποιητικά έργα και άλλα τόσα πεζά.

troktiko.eu

O Artist μεγάλος νικητής των φετεινών Όσκαρ

Ηταν μια από τις πιο σύντομες τελετές Οσκαρ των τελευταίων χρόνων. Η 84η τελετή απονομής των όσκαρ στο Kodak Theater, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία The Artist αφού εκτός των άλλων πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α Ανδρικού Ρόλου.
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ντιζαρτνέν, έλαβε το βραβείο για την βωβή, ασπρόμαυρη ταινία The Artist, στην οποία υποδύεται έναν ηθοποιό στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920.
Ο 39χρονος Ντιζαρντέν, ο οποίος εκτός Γαλλίας ήταν μάλλον άγνωστος πριν από αυτή την ταινία, απέσπασε σειρά βραβεύσεων για την ερμηνεία του σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Είναι ο πρώτος Γάλλος που τιμάται με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου της Αμερικανικής Ακαδημίας και ο πρώτος που ήταν υποψήφιος μετά το Ζεράρ Ντεπαρντιέ την δεκαετία του 1990.
To Οσκαρ Α Γυναικείου ρόλου δεν ήταν έκπληξη αφού απονεμήθηκε στην Μέριλ Στρηπ για την ερμηνεία της στην "Σιδηρά Κυρία". Η ίδια - 17 φορές υποψήφια και αυτό είναι το 3ο της Όσκαρ - προσπάθησε να το διακωμωδήσει λέγοντας ότι φαντάζεται πως πολλοί απο μέσα τους όταν άκουσαν το όνομά της θα είπαν "Όχι πάλι αυτή!" 
Και το όσκαρ σκηνοθεσίας
απονεμήθηκε στον Μισέλ Ασανεβίσιους για την ταινία "The Artist".
Όσκαρ σεναρίου πήρε ο Γούντι Αλεν για την ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι".
Ο Ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν πήρε το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για το The Descendants.
Εντυπωσιακή ήταν η στιγμή που ο Πέην αφιέρωσε το βραβείο στην
μητέρα του λέγοντάς της Σ'Αγαπώ στα Ελληνικά.
 

«Πέθαναν» τον Mr. Bean μέσω… twitter!

Ευτυχώς η «είδηση» πως ο Βρετανός ηθοποιός, Ρόουαν Άτκινσον, έφυγε από τη ζωή αποδείχθηκε ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά πρόλαβε να κάνει το γύρο του κόσμου σε χρόνο… dt!
Ένα μήνυμα στο twitter από έναν χρήστη και (όπως όλες οι κακές ειδήσεις) το μαντάτο «κυκλοφόρησε» γρήγορα. «Φρέσκα νέα από τη Βρετανία, ο Ρόουαν Σεμπάστιαν Άτκινσον (γνωστός και ως Mr. Bean) πέθανε σήμερα το απόγευμα» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Michael Robert Meras. Και ακολούθησε το μήνυμα RIP Rowan Attkinson.
Και προκάλεσε πανικό στο διαδίκτυο! Μέχρι και η Wikipedia «παρασύρθηκε» και έβαλε την 26η Φεβρουαρίου ως ημέρα θανάτου του Βρετανού ηθοποιού.
Δυο ώρες μετά, ο νεαρός από τις Φιλιππίνες ζήτησε συγγνώμη για το... αστείο! «OMG! Εγώ ξεκίνησα το tweet RIP Rowan Attkinson, ήταν απλά ένα αστείο» έγραψε και μια ώρα μετά έγραψε: «Κλείνω τώρα. Συγγνώμη παιδιά, το RIP Rowan Attkinson ήταν απλά ένα αστείο. Συγγνώμη, δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τέτοια διάσταση».
Ο Ρόουαν Άτκινσον δεν είναι ο μοναδικός για τον οποίο κυκλοφορεί η φήμη πως έχει πεθάνει. Κάτι ανάλογο έχει γίνει για τον Όουεν Γουίλσον, τον Τσάρλι Σιν, τον Άνταμ Σάντλερ, τον Έντι Μέρφι, τον Μόργκαν Φρίμαν.

Απέτρεψαν την απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν!

Αλήθεια ή απλά προπαγάνδα; Οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας από ισλαμιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η απόπειρα θα σημειωνόταν την ημέρα των προεδρικών εκλογών, στις 4 Μαρτίου, μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσε με λακωνική δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν. Πέραν αυτού, όμως, κανένα άλλο σχόλιο δεν έκανε.
Ομάδα εγκληματιών συνελήφθη στην Οδησσό της Ουκρανίας. Ήταν διεθνώς καταζητούμενοι. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Πρόκειται για Ρώσους πολίτες και η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής, 31 ετών, ονομάζεται Αντάμ Οσμάεφ και επειδή ήταν καταζητούμενος άλλαζε μαζί με τους συνεργάτες του συνεχώς την εξωτερική του εμφάνιση και τόπο κατοικίας.
Σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Οδησσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν βόμβες, μία εκ των οποίων εξερράγη στις 4 Ιανουαρίου κατά λάθος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ένας από τη συμμορία, ο Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά Ιλιά Πιάνζιν, από το Καζακστάν.
Ο Πιάνζιν ήταν ο πρώτος, που έδωσε κατάθεση στις ουκρανικές υπηρεσίες, ομολογώντας ότι κατ' εντολήν του καταζητούμενου, Τσετσένου οπλαρχηγού Ντόκου Ουμάροφ, η ομάδα τους ετοιμαζόταν αρχικώς να την πραγματοποίηση "δολιοφθορών στη Μόσχα σε οικονομικούς στόχους και εν συνεχεία για τη δολοφονία του Πούτιν" με τη χρήση ναρκών στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα στην οποία ανήκε ο Πιάνζιν βρέθηκε στην Ουκρανία προερχόμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.
Ο κρατούμενος στην Οδησσό, Οσμάεφ συνεργάζεται με τις ουκρανικές υπηρεσίες επιθυμώντας να αποφύγει έκδοσή του στη Ρωσία. Ο ίδιος έζησε επί πολλά χρόνια στο Λονδίνο και κατά τις διαρρέουσες πληροφορίες ήταν "σύνδεσμος των τρομοκρατών και εκπαιδευτής της ομάδας που έπρεπε να κατευθυνθεί στη Μόσχα".
Το πλήρες σχέδιο των προετοιμαζόμενων επιθέσεων βρέθηκε στο φορητό του υπολογιστή, όπου είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο οι μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Βλαντίμιρ Πούτιν από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα σημεία, "με σκοπό να αντληθούν πληροφορίες για τον αριθμό των συνοδών φρουρών και αυτοκινήτων, να εντοπιστεί πού κάθεται κάθε φορά το φυλασσόμενο πρόσωπο", σύμφωνα με εκτίμηση ανώνυμου στελέχους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Κατά τον ίδιο αξιωματικό, η έκρηξη κατά την επίθεση "θα μπορούσε να αναποδογυρίσει και φορτηγό".
newsit.gr

Το ΠΑΣΟΚ στη γωνία. Όχι σε… συγκυβέρνηση

Στις εκλογές που έρχονται, η κοινωνία που θα φτάσει στην κάλπη και δεν θα επιλέξει ως πολιτική στάση την αποχή, θα έχει ως κεντρική στόχευση να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ. Μια ψήφος αγανάκτησης και εκτόνωσης την ίδια στιγμή, απέναντι στο κόμμα που έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο Ι, και κατέστησε αναπόφευκτο το Μνημόνιο ΙΙ.
Αυτό σημαίνει ότι μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μπει… στη γωνία. Να κάνει την αυτοκριτική του. Να παραδεχθεί τα μεγάλα, ιστορικά και μοιραία λάθη του. Να αναγνωρίσει τον διαβρωτικό ρόλο του, και να επιδιώξει την αυτοδιάλυσή του. Ώστε να ακολουθήσει η ανάκαμψή του, μέσα από τη συγκρότηση ενός… μετανιωμένου πολιτικού σχηματισμού, με ανανεωμένες ιδέες και στελέχη.
Αυτή η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με τυχόν παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, έστω και μέσω μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε στρέβλωση της βούλησης των πολιτών. Μια βαριά προσβολή στους κανόνες και τις αρχές της Δημοκρατίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη σαφή διάκριση των ρόλων της κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όχι την… ομογενοποίησή τους.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

Eκκωφαντική απάντηση από τον Αντώνη Σαμαρά στα σενάρια συγκυβέρνησης : Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούστε. Με αυτό το πρόγραμμα κερδίζουμε χρόνο και ανάσα. Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν.
Ενώ το προηγούμενο Μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω απ’ όλα σκότωνε και τελικά σκότωσε την οικονομία.
Άσε που τότε δεν κινδυνεύαμε να βγούμε από το Ευρώ, ενώ τώρα φτάσαμε στο παρά ένα.
Εγώ Ανάπτυξη ζητούσα τότε, για πρόγραμμα με προτεραιότητα στην Ανάπτυξη μιλάω και τώρα.
Και ενώ τότε, ήμασταν μόνοι μας, τώρα και μέσα και έξω από την Ελλάδα όλο και περισσότεροι συμφωνούν μαζί μας. Αυτή είναι η αλήθεια χωρίς φτιασιδώματα.
Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω. Εμείς κοιτάμε μπροστά και έχουμε άλλο κώδικα αξιών και άλλο πρόγραμμα: Με σημαία μας την Ανάπτυξη για να βγούμε από ‘δω που μας έφεραν.
Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα. Προσκλητήριο σε όλους, για ενότητα στην εθνική προσπάθεια, να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της»