Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Mε αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία και Αχαία

Χιονίζει από νωρίς το μεσημέρι σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Από την χιονόπτωση  έχουν προκληθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.
Οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας , απαραίτητα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες στις.
Ε. Ο. Ξυλοκάστρου  -Τρικάλων, από 20 χ/θ και άνω,
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1 χ/θ και άνω,
Επ. Ο. Γκούρας - Δερβενίου, από 4 χ/θ έως 17 χ/θ
Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 7 χ/θ έως 18 χ/θ
Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 9 χ/θ έως 18,500 χ/θ
Στη Μεσσηνία με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στη Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28 χ/θ έως 42 χ/θ.
Τα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας δε λείπουν και από την γειτονική μας Αχαία και την Ηλεια. Όπως διαβάζουμε στο The Best News, πολλοί επισκέπτες που είχαν πάει από χθες στα Καλάβρυτα αλλά και σήμερα για να γιορτάσουν τα κούλουμα εγκλωβίστηκαν στα συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, μιας και λόγω της χιονόπτωσης και της απουσίας αντιολισθητικών αλυσίδων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν με προβλήματα.
Μηχανήματα στη συνέχεια καθάρισαν το δρόμο και οι ταξιδιώτες πήγαν στον προορισμό τους
Στην Αχαία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από το 10ο χλμ και άνω, στην Ε. Ο. Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλάνδρίτσας, από το ύψος του χωριού Κάλανος και στις διαδημοτικές οδούς που οδηγούν προς Δ. Δ. Μίχα και Δ. Δ. Ρακίτας και στην Ε. Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από την Χ/Θ 12,500.
Επίσης με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων καθώς και στις Ε. Ο. Καλαβρύτων  - Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).
Ε. Ο. Καλαβρύτων –Χ/Κ,
Ε. Ο. Καλαβρύτων  - Κλειτορίας, (μέσω Πριόλιθου)
Ε. Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου, (μέσω Πτέρης)
Ε. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Λούσων)
Ε. Ο. Καλαβρύτων  -Χαλανδρίτσας
Ε. Ο. Κουμάνι  -Ελληνικό Δήμου Ερύμανθου.
Τέλος στην Ηλεία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην  Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. ενώ διεκόπη και η θαλάσσια ζεύξη Ζακύνθου – Κυλλήνης,