Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Κλιματική Αλλαγή: Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη

Κλιματική Αλλαγή: Ο Ιούλιος ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη  

«Έγραψε» Ιστορία ο Ιούλιος του 2021, επιβεβαιώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι «εδώ». Έγινε ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). 

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (14.08.2021) η (NOAA) η κλιματική αλλαγή έπαιξε τον ρόλο της και «σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη».

Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Πολύ μεγάλος κίνδυνος σε πολλές περιοχές το Σάββατο 14/08

Φωτιές – Πολιτική Προστασία: Πολύ μεγάλος κίνδυνος σε πολλές περιοχές το Σάββατο 14/08 

 Εικόνα 

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές (Κατηγορία 4) το Σάββατο, Παραμονή Δεκαπενταύγουστου (14.08.2021), σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία. Οι άνεμοι θα είναι αρκετά ισχυροί έντασης 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση για φωτιές που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

Φωτιές: Από 1.511 αυτοψίες βρέθηκαν πάνω από 580 κτήρια επικίνδυνα για χρήση

 Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης ύψους 500 εκατ. ευρώ με μία e-αίτηση 

Μέχρι σήμερα, έχουν διεξαχθεί 1.511 αυτοψίες από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

Συγκεκριμένα, στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 688 αυτοψίες, εκ των οποίων 373 στο δήμο Αχαρνών, 44 στο δήμο Κηφισιάς, 235 στο δήμο Ωρωπού και 36 στο δήμο Διονύσου.

Αντίστοιχα διενεργήθηκαν 320 αυτοψίες στην Πελοπόννησο, 148 στην Π.Ε. Ηλείας, 53 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 132 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο δήμο Μεγαλόπολης.

Στην Εύβοια διενεργήθηκαν 491 αυτοψίες, 349 στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και 142 στο δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στο δήμο Λοκρών στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχουν διενεργηθεί 12 αυτοψίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αυτοψιών:

Φωτιές: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε όσους τραυματίστηκαν – Δημοσιεύτηκε η ΠΝΠ

 

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με τίτλο «Έκτακτα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία και την ταχεία αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 και συναφείς διατάξεις».

Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό.

Ειδικότερα, χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 6.000 ευρώ, στα άτομα που υπέστησαν τραυματισμό, λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης είναι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σε περίπτωση που τα άτομα τα οποία υπέστησαν τραυματισμό απεβίωσαν, χωρίς να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στο ή στη σύζυγο του αποβιώσαντος δικαιούχου ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Σε περίπτωση που κατά το χρόνο θανάτου του δικαιούχου δεν υφίσταται γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους κληρονόμους του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί κληρονομικής διαδοχής.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δύναται να ρυθμίζονται η διαδικασία υποβολής της αίτησης, να καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία ελέγχου των προϋποθέσεων χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης και η περαιτέρω εξειδίκευσή τους, η διαδικασία έγκρισης και καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ανάκλησης εγκριτικών αποφάσεων και ανάκτησης τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, οι αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες, ειδικότερα ζητήματα για την εφαρμογή του ν. 4624/2019 (Α’ 137) και του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ΕΕ L 119), για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ή λεπτομερειακό θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.

Παράλληλα, προβλέπονται έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα:

Κορωνοϊός: 95 άτομα νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Κορονοϊός Μετάλλαξη Δέλτα 

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου καταγράφηκαν 215 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 15.645.

Μέχρι και χθες Πέμπτη 12 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 95 άτομα (τα 4 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 9 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 9, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 26 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 9 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 38.

Δασική ρυθμιστική Απαγορευτική Διάταξη Κυνηγίου κατά την κυνηγετική περίοδο 2021 – 2022

Δασική ρυθμιστική Απαγορευτική Διάταξη Κυνηγίου κατά την κυνηγετική περίοδο 2021 – 2022



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος: 10-08-2021
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠ/ΣΟΥ, ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ  
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ
& ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΔΑΣΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Πληροφ: Θ. Μακρή
Ταχ. Δ/νση : Αράτου 39 ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Διανομής
Ταχ Κώδικας : 201 31
Τηλ. (27410) 24.578 & 28.276
e-mail : daskor@5072.syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ: Καθορισμός κυνηγίου κατά την Κυνηγετική Περίοδο 2021 – 2022.

ΔΑΣΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021 – 2022
 

Έχοντας υπόψιν:

Πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο με βροχές και μποφόρ

 Καιρός: Επιστρέφει ο καύσωνας - Έως 39 βαθμούς η θερμοκρασία 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε κυρίως στα ανατολικά, προβλέπονται για αύριο.

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια: Τι θα ισχύει με εμβολιασμούς και selt test

 Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς  


 

Στο άνοιγμα και τον τρόπο λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τους ίδιους όρους που πραγματοποιήθηκαν και οι εξετάσεις του Ιουνίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε πανεπιστήμιο θα αποφασίζει ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια όχι.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε. Έσπευσε να επισημάνει πως ειδικά στις ιατρικές σχολές θα υπάρχουν μόνιμες δομές για τον εμβολιασμό των φοιτητών, είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό.

Τραγωδία στην άσφαλτο: Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο μαζί με τον γιο του ο αθλητής της χειροπάλης Γιώργος Ρασσιάς από τη Σπάρτη.

  

Συγκλονισμένος είναι ο χώρος την ελληνικής χειροπάλης, από την είδηση του θανάτου του Γιώργου Ρασσιά μαζί με τον γιο του.

Η ομοσπονδία χειροπάλης ανέφερε στο Facebook για το τραγικό γεγονός: «Με θλίψη αποχαιρετά σύσσωμη η οικογένεια της χειροπάλης τον αθλητή και φίλο Γιώργο Ρασσιά που έχασε τη ζωή του μαζί με τον γιό του σε τροχαίο δυστύχημα καλό παράδεισο να έχεις φίλε μας κουράγιο στην οικογένεια».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 374 νέα κρούσματα σήμερα ( 62 στην Κορινθία - ΄45 στην Ηλεία - 66 στην Μεσσηνία - 132 στην Αχαΐα.)

 

 

Μείωση , σε σχέση με χθες,   κρουσμάτων κορωνοϊού (- 23 ), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 374 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  132 στην Αχαΐα, 62 στην Κορινθία, 66 στην Μεσσηνία, 32 στην Αργολίδα, 11 στην Αρκαδία, 45 στην Ηλεία και 26 στη Λακωνία.

Εκατό ενενηνταεφτά (197) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 62 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 66 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 69 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (32), Αρκαδίας (11) και Λακωνίας (26).

Επίσης άλλα 177 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (132) και Ηλείας (45).   

Σήμερα  13 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 374 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 33.537 ( 15.588 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 13 / 8 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (132),  Μεσσηνίας  (66) ,  Κορινθίας (62), Ηλείας (45), Αργολίδας (32), Αρκαδίας (11) και Λακωνίας (26)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                14.519

Π.Ε. Κορινθίας             5.712

Π.Ε. Ηλείας                  3.512

Π.Ε. Αργολίδας            3.027

Π.Ε. Μεσσηνίας           3.004

Π.Ε. Αρκαδίας             2.593

Π.Ε. Λακωνίας            1.443