Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Δ.Τ. Σύριζα Κορινθίας για αποδυνάμωση ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΔΑΟΚ) ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

  

 

 

13/08/2021

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΔΑΟΚ)ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ;

 

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στους αγρότες, τους φυτωριούχους και τους εξαγωγείς του Ν. Κορινθίας (αλλά και άλλων γειτονικών νομών) οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα να μετακινήσει από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Κορινθίας έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη της υπηρεσίας απειλώντας την με διάλυση, υπονομεύοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο της υπηρεσίας αλλά και της τοπικής αγροτικής οικονομίας.

Εύλογες γι’ αυτό το λόγο είναι οι έγγραφες διαμαρτυρίεςπρος την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και της  Ένωσης Φυτωριούχων Ελλάδος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας καλεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές και να περιφρουρήσει την απρόσκοπτη, χωρίς παρεμβάσεις,  λειτουργία της υπηρεσίας φυτοϋγειονομικών ελέγχων του νομού Κορινθίας σε όφελος του αγροτικού κόσμου και αγροδιατροφικού τομέα.

Τέλος, καλείται ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιολής να πάρει θέση και να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών της ΔΑΟΚ Κορινθίας και ειδικότερα αυτών που υποστηρίζουν τον κρίσιμο τομέα των φυτοϋγειονομικών ελέγχων.

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας