Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Europa League: Μέγα φιάσκο για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ – Εχασε με 3-0 από τη Ζόρια και λέει αντίο στην πρόκριση

  

Η ΑΕΚ… κατάφερε να υποστεί πανωλεθρία (0-3) από τη Ζόρια Λουχάνσκ στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να… αποχαιρετήσει το Europa League, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις του 7ου ομίλου.

Στην χειρότερη εφετινή της εμφάνιση, η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες στο 49΄ όταν

"΄Έφυγε" η πρώτη παρουσιάστρια στην ΕΡT Σάσα Μανέττα , η τελευταία επιθυμία της συμπολίτισσας μας

 

https://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2020/11/sasa-1-696x391.jpg

 Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία στιχουργός και συγγραφέας Σάσα Μανέτα, η οποία υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ -τότε ΥΕΝΕΔ- τη δεκαετία του ’80. «Κι άλλη απώλεια σήμερα… Ενα χαρμόσυνο πλάσμα έφυγε από κοντά μας… Η τηλεπαρουσιάστρια της νιότης μας που έγινε καλή μας φιλη μετά ταξιδεψε… Καλό ταξίδι αγαπημένη μου καλωσυνάτη Σάσα Μανέττα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Σάσα Μανέτα είχε καταγωγή από το Δερβένι, γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Ήταν κόρη του Δερβενιώτη δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέτα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη.

 

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Εικοσιέξι (26) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 28 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα κατεγράφησαν 54 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.087 ( 1.673 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (17),  Μεσσηνίας  (10) ,  Κορινθίας ( 3 ), Ηλείας (11), Αργολίδα (2 ) , Αρκαδία (9) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1073 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          556 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           470 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                341 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          319 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            209 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           119 (0)

Κορωνοϊός: 2.018 νέα κρούσματα σήμερα 26/11, 99 θάνατοι και 608 στις ΜΕΘ

  

 Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνονται 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 2.018 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν τα 562 και στην Αττική τα 408. Τρίτη σε ημερήσιες επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19 η Λάρισα με 115, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Πιερία με 113.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων

Επίθεση Πέτρου Τατούλη κατα του Γιώργου Δέδε που τον κατηγορεί για συνεργασία με τον Περιφερειαρχή Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26.11.2020

Έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για εννέα (9) συνεχή χρόνια (2011-8/2019), δουλέψαμε σκληρά υλοποιώντας συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης  και καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Πελοπόννησος να αναδειχθεί ως μία από τις πιο δυναμικές Περιφέρειες της Χώρας.

Εκπροσωπώντας σήμερα την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζουμε με συνέπεια να υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου, ασκώντας δημιουργική αντιπολίτευση και ελέγχοντας τα έργα της Περιφερειακής Αρχής ως έχουμε ευθύνη σύμφωνα με τον θεσμικό μας ρόλο.

ΥΠΕΣ: Ξεκινά η διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στους δήμους -Τα νέα κριτήρια (έγγραφα)

 

To αρμόδιο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (Ε.Υ.Σ.) που θα επιλέξει τους νέους προϊσταμένους σε δήμους και περιφέρειες συστήνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους φορείς που συμμετέχουν, να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών το ΥΠΕΣ εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης στις περιφέρειες.

Από ποιους αποτελείται το ΕΥΣ

Αποζημιώσεις συνδρομητών internet από τις εταιρείες -Μειώσεις σε λογαριασμούς

 

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαδικασία αποζημίωσης από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις αποκλίσεις από τις διαφημιζόμενες και τις πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα ενημερώνουν τους συνδρομητές των σταθερών δικτύων για τις ρεαλιστικά αναμενόμενες ταχύτητες της σύνδεσής τους, και όχι μόνο για τις ονομαστικές και διαφημιζόμενες ταχύτητες.

Μόνιμος διορισμός για 370 άτομα μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη)

  

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 370 ατόμων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η προκήρυξη αυτή πιθανόν να οδηγήσει και σε μόνιμο διορισμό των υπαλλήλων αυτών, καθώς πρόκειται να υπογράψουν σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με διάρκεια τρία (3) έτη και δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία (3) έτη. Μια νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ θα πριμοδοτεί την εμπειρία τους, οδηγώντας τους σε και μόνιμο διορισμό.

Πήρε το βάπτισμα του πυρός η Μαργαρίτα - Έλανα Παπανδρέου - Βλέπουν διάσπση στο ΚΙΝΑΛ.

 
 

Το ντεμπούτο της Μαργαρίτας - Ελενας Παπανδρέου στο δημόσιο χώρο ήταν επιτυχημένο. Η παρουσία της στη διαδικτυακή συζήτηση για τις έμφυλες ανισότητες ήταν σεμνή και ουσιαστική. Πρόσωπα που παρακολούθησαν την ομιλία της βεβαιώνουν ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και έκανε μια τεκμηριωμένη παρουσίαση της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια.

Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  

Παράταση του Lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ακριβώς με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα εξήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να

Στέλιος Πέτσας: Αυτές οι περιοχές έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι ορισμένες περιοχές παραμένουν πηγή ανησυχίας με πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους, κάνοντας λόγο για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβο.

Παράλληλα, ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα συνέστησε στους κατοίκους της Πάτρα να μην γίνει τοπική γιορτή λόγω υπερμετάδοσης.

«Ο στόχος παραμένει ένας οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς, και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει μια νέα εποχή για τη χώρα μας» υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ, με 557 ΜΕΘ πριν την πανδημία και σήμερα πάνω από 1260, με 88.690 άτομα υγειονομικό προσωπικό και σήμερα πάνω από 100.000 και προϋπολογισμό 3,8 δισεκ. ευρώ πριν την πανδημία και σήμερα 4,8 δισεκ. ευρώ.

Πως θα πληρώνει η Αυτοδιοίκηση από την Πρωτοχρονιά το τέλος ταφής αποβλήτων

Στην τροποποίηση του νομικού πλαισίου για το τέλος ταφής, προχωρά η Κυβέρνηση με το άρθρο 32 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας που έχει τεθεί σε επίσημη δημόσια διαβούλευση έως την 4η Δεκεμβρίου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 το σύνολο των αποβλήτων που διατίθενται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) επιβαρύνεται με τέλος ταφής. Υπόχρεοι καταβολής του τέλους ταφής είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού ή τα Νομικά Πρόσωπα που ανήκουν στους ΟΤΑ και ασκούν τις αρμοδιότητες ΦΟΔΣΑ του αρ.227 ν.4555/2018, καθώς και Νομικά Πρόσωπα τα οποία λειτουργούν ΧΥΤ.

Παιδικοί-ΚΔΑΠ: “Επείγουσα Ανακοίνωση” με διευκρινίσεις από το Υπ.Ανάπτυξης

 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ εξέδωσε την 25η Νοεμβρίου “επείγουσα Ανακοίνωση” με διευκρινίσεις, σε συνέχεια έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης   , ερωτημάτων που τέθηκαν από Φορείς και σχετικού Υπομνήματος της ΠΟΣΙΠΣ.  

Ι] Σχετικά με το ερώτημα για το αν οι Φορείς μπορούν να υπαχθούν σε μέτρα μη επιστρεπτέων ενισχύσεων που προκηρύχθηκαν ή που θα προκηρυχθούν, επισημαίνεται ειδικότερα ότι η δράση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την

«Βροχή» τα 300άρια αν δεν φοράτε μάσκα στο αυτοκίνητο -Τι ισχύει

  

Η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού.

Επιτρέπετε να μην φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο όταν: Οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα).

Όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

Χρίστος Δήμας : «Τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε επιπλέον 635 tablets για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των μαθητών και των καθηγητών μας»



  Την προμήθεια νέων tablets για τους μαθητές του Νομού Κορινθίας προανήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, ύστερα από επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως.

Οι Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας θα παραλάβουν 635 νέα tablets από 27/11 έως 10/12 τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την διευκόλυνση του έργου των μαθητών αλλά και των καθηγητών. Αισίως, οι Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας με τις νέες προσθήκες, θα έχουν εξοπλιστεί συνολικά με 1145 tablets για την στήριξη των μαθητών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
  
Ο κ. Δήμας όσον αφορά την προμήθεια των νέων tablets επεσήμανε :

«Εκ των πραγμάτων η Τηλεκπαίδευση έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως ύστερα από επικοινωνία που είχα με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως , με διαβεβαίωσε πως τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε επιπλέον tablets για την ενίσχυση του έργου των μαθητών και των καθηγητών μας του Νομού μας. Συνολικά λοιπόν θα έχουμε παραλάβει 1145 tablets που θα αξιοποιηθούν για να προμηθεύσουμε τους μαθητές και τις οικογένειες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.»