Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Europa League: Μέγα φιάσκο για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ – Εχασε με 3-0 από τη Ζόρια και λέει αντίο στην πρόκριση

  

Η ΑΕΚ… κατάφερε να υποστεί πανωλεθρία (0-3) από τη Ζόρια Λουχάνσκ στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να… αποχαιρετήσει το Europa League, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις του 7ου ομίλου.

Στην χειρότερη εφετινή της εμφάνιση, η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες στο 49΄ όταν

αποβλήθηκε ο Σάκχοφ και στη συνέχεια η ουκρανική ομάδα πήρε τη νίκη με γκολ των Χρόμοφ (61΄), Καμπάεφ (75΄), Γιουρτσένκο (86΄-πέναλτι).

Έτσι οι χθεσινοί της αντίπαλοι την έπιασαν στους 3 πόντους ενώ η Μπράγκα που νίκησε την μέχρι πρότινο «απόλυτη» Λέστερ με 3-2 έφτασε τους 9. Για να προκριθεί η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο επόμενα ματς με Μπράγκα (εντός με σκορ 3-0 και πάνω) και Λέστερ (εκτός) και μια από τις δύο ομάδες να μην πάρει πόντο....

Σενάρια που θυμίζουν επιστημονική φαντασία.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Μπακάκης (65΄ Γαλανόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας (82΄ Βασιλαντωνόπουλος), Ινσούα, Σιμόες (87΄ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (65΄ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

ΖΟΡΙΑ ΛΟΥΧΑΝΣΚ (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Φαβόροφ, Αμπού Χάνα, Βέρνιντουμπ, Τσιγκάνικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82΄ Λούνοφ), Καμπάεφ (87΄ Γκριν), Γιουρτσένκο (87΄ Πέροβιτς), Χρόμοφ (87΄ Αλιγιάρ), Γκλάντκι (63΄ Ναζαρίνα).