Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πήρε το βάπτισμα του πυρός η Μαργαρίτα - Έλανα Παπανδρέου - Βλέπουν διάσπση στο ΚΙΝΑΛ.

 
 

Το ντεμπούτο της Μαργαρίτας - Ελενας Παπανδρέου στο δημόσιο χώρο ήταν επιτυχημένο. Η παρουσία της στη διαδικτυακή συζήτηση για τις έμφυλες ανισότητες ήταν σεμνή και ουσιαστική. Πρόσωπα που παρακολούθησαν την ομιλία της βεβαιώνουν ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και έκανε μια τεκμηριωμένη παρουσίαση της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια.

Η Μαργαρίτα-´Ελενα Παπανδρέου, μοριακή βιολόγος-ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κρήτης ξεκαθάρισε από την αρχή, για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, ότι θα μιλήσει σαν επιστήμονας.

Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για την παρουσίαση στοιχείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο που τεκμηριώνουν την ανισότητα των φύλων στους χώρους της ανώτατης παιδείας και έκανε μια βιωματική προσέγγιση με βάση την προσωπική της εμπειρία.

Η μόνη αναφορά στην καταγωγή της έγινε για να σημειώσει ότι στην οικογένειά της το θέμα της ισότητας των φύλων ήταν πάντα πολύ σημαντικό. Πράγματι, η γιαγιά της, η Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου είχε έντονη φεμινιστική δράση και θεωρείται ότι συνέβαλε στην αλλαγή του οικογενειακού δικαίου από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απουσία οποιουδήποτε στελέχους από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά από την παρακολούθηση της εκδήλωσης προφανώς και δεν είναι τυχαία. Ούτε η σημασία που δόθηκε στην προβολή στην ανάλογη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα στην οποία μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Με άλλα λόγια, έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να υποβαθμιστεί η συζήτηση στην οποία συμμετείχε η Μαργαρίτα-Έλενα Παπανδρέου. Σαν να μην υπήρχε, προωθείτο λίγες ώρες πριν, εκδήλωση για την οικονομία την Πέμπτη με τη συμμετοχή των Ν. Χριστοδουλάκη και Φ. Σαχινίδη.

Όλοι πιθανολογούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και βέβαια ήξερε, προφανώς ρωτήθηκε, για το βάπτισμα του πυρός της κόρης του στη δημόσια συζήτηση. Και πολλοί αναρωτιούνται αν ο ίδιος έπαιξε ρόλο στην επιλογή ενός forum εκτός του ελέγχου της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου έχουν ενδιαφέρον δεδομένης της εσωκομματικής συγκυρίας, με τη μάχη για την ηγεσία να έχει ατύπως ξεκινήσει και τον Ανδρέα Λοβέρδο να εμφανίζεται ως ο υποψήφιος που θα μετακινήσει το ΚΙΝΑΛ προς την ΝΔ. Στην περίπτωση που κέρδιζε την αρχηγία, το ΚΙΝΑΛ, πιθανότατα, θα οδηγείτο σε διάσπαση και σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου δεν θα ακολουθούσε τον πρώην υπουργού του…

 aftodioikisi.gr