Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η οριστική ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης! - Στο 80% η εξίσωση με το κίνησης - Η τιμή θα ξεκινά από 1,40 το λίτρο

- Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών
- Τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό τραπεζης
- Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά - Ποιοί εξαιρούνται
- Πόσα θα δίνονται ανάλογα την κλιματική ζώνη
- Τα 120 τ.μ. το ανώτατο όριο
- Από 15/10 η διάθεσή του στους καταναλωτές
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που αποτελεί το κατώτερο δυνατό σημείο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων, το οποίο θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις επί αυτού.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:


• Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.

• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.

• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:

Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)

Α΄ ΖΩΝΗ 25

Β΄ΖΩΝΗ 15

Γ΄ ΖΩΝΗ 8

Δ΄ΖΩΝΗ 5

Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:


ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ


ΖΩΝΗ Α Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας

ΖΩΝΗ Β Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

ΖΩΝΗ Γ Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Στο Βραχάτι -Επιτέθηκε σε 15χρονη και τραυμάτισε αστυνομικό για... ένα κινητό!

Συνελήφθη, στις 26-09-2012 το μεσημέρι, στο Βραχάτι , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία, σε βάρος 15χρονης ημεδαπής, ενώ επιπλέον, όπως προέκυψε, διέμενε παράνομα στη x ώρα.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω, χθες (26-09-2012) το πρωί, στο Βραχάτι Κορινθίας, αφού επιτέθηκε με την χρήση σωματικής βίας, σε 15χρονη ημεδαπή, αφαίρεσε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Μετά από επιχείρηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ο 30χρονος, εντοπίστηκε και συνελήφθη, λίγες ώρες αργότερα, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας από αυτούς.
Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.
Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Κορινθίας.


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 28-9-2012από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Νεμέας Κορινθίας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) άτομα και τριάντα δύο (32) οχήματα, καθώς και σε πενήντα (50) παραπήγματα όπου διέμεναν αλλοδαποί και βρίσκονταν σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Νεμέας.
Κατά την επιχείρηση, προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) άτομα και συνελήφθησαν δέκα εννέα (19) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:
  • Δύο (2) αλλοδαποί, γιατί κατείχαν πακέτα με λαθραία τσιγάρα και διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για απόπειρα απάτης.
  • Δεκαέξι (16) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Επιπλέον κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν εξακόσια ενενήντα (690) πακέτα τσιγάρων , διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε βάρος ημεδαπών στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας.

Η3η αγωνιστική στο πρωταθλημα Α΄κατηγορία Κορινθίας


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012   ΩΡΑ: 17.00

ΒΕΛΟΥ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ -ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΘΩΔΕΙΟ ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΕΤΡΙΟΥ ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΣΟΛΟΜΟΥ ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το 1989

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ευ. Μεϊμαράκης τςι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το 1989
Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το 1989, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, έως και το οικονομικό έτος 2010.
Το 1989 όταν μπήκε στην πολιτική, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωνε σε καταθέσεις και μετοχές 5.743.868 δραχμές (δηλαδή 16.856,5 ευρώ), ενώ στην τελευταία δήλωση του 2010 εμφανίζει αντιστοίχως 290.018 ευρώ.
Την περίοδο 2005-2008, κατά την οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω της αγοραπωλησίας ακινήτων, η αξία των καταθέσεων και των μετοχών του δεν είχε σημαντικές μεταβολές. Συγκεκριμένα, δήλωνε 135.000 ευρώ το 2005, 157.400 ευρώ το 2006, 156.816 ευρώ το 2007 (χρονιά κατά την οποία πούλησε μετοχές αξίας 22.647 ευρώ) και 140.561 ευρώ το 2008.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την ακίνητη περιουσία του, στο τελευταίο «πόθεν έσχες» οικονομικής χρήσης 2010 (το οποίο, σημειώνεται, δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα), δήλωσε συνολικά 23 ακίνητα. Ειδικότερα: πέντε διαμερίσματα στου Ζωγράφου συνολικού εμβαδού 355 τ.μ., κατάστημα στου Ζωγράφου 61 τ.μ., γραφείο στην οδό Σόλωνος 127 τ.μ., γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους 183 τ.μ., διαμέρισμα στην Γλυφάδα 69 τ.μ., δυο αγρούς στο Γαλάτσι (Ομορφοκλησιά) 1.755 τ.μ., αγρούς συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων στον Αγ. Βασίλειο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και βοσκότοπους και αγρούς συνολικής έκτασης 72 στρεμμάτων στη Σητεία Λασιθίου Κρήτης.
Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα παραπάνω ακίνητα προέρχονται από δωρεά ή κληρονομιά, ενώ σε πολλά εξ αυτών ο κ. Μεϊμαράκης κατέχει ποσοστό 33%. Μόνο δύο ακίνητα εμφανίζονται να είναι αγορασμένα από τον ίδιο. Πρόκειται για δύο οικίες που αγόρασε στα Θερμήσια Ερμιόνης (Αργολίδα) το 1995 προς 22 εκατομμύρια δραχμές (142 τ.μ.) και την άλλη το 2004 προς 30.000 ευρώ (107 τ.μ.). Η σύζυγός του αγόρασε το 2009 ένα σπίτι 33 τ.μ. στην Αράχοβα Βοιωτίας χωρίς να αναφέρεται το συνολικό τίμημα (αναφέρεται ότι έχουν καταβληθεί δύο δόσεις, μια 15.200 ευρώ το 2009 και μια 20.000 το 2010).

Βιβλίο-φωτιά του Π. Ρουμελιώτη για τις ευθύνες αυτών που οδήγησαν στο Μνημόνιο!

Βιβλίο-φωτιά του Π. Ρουμελιώτη για τις ευθύνες αυτών που οδήγησαν στο Μνημόνιο!
Ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στην εποπτεία της τρόικα, ανύπαρκτη διαπραγματευτική αξιοποίηση του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας για την ευρωζώνη και τιμωρητική στάση πρωτίστως από τη Γερμανία, ενώ το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει για την ύφεση που θα φέρει η στάση της, καταλογίζει στο νέο του βιβλίο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Στο περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύονται κατ΄ αποκλειστικότητα αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη με τίτλο: «Προσωπική μαρτυρία- Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ- Πώς και Γιατί φθάσαμε στο μνημόνιο».
Στην περίληψη του βιβλίου ο εκδότης σημειώνει «αποδεχόμενη τους όρους που έθεσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, η Ελλάδα παραχώρησε σε μεγάλο βαθμό τη δημοσιονομική, και όχι μόνο, κυριαρχία της στους δανειστές της. Προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, μία μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, εξαναγκάστηκε να αποδεχθεί τους όρους του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου που της επέβαλαν οι εταίροι της, με αποκορύφωμα το «νεο-αποικιακό» ειδικό λογαριασμό, στον οποίο θα δεσμεύονται οι φορολογικοί πόροι της χώρας μας ώστε να αποπληρώνει κατά προτεραιότητα τους δανειστές της. Έτσι, η Ελλάδα μετατράπηκε σε μία σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της,…»

Ο κ. Ρουμελιώτης στο βιβλίο του καταλογίζει ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγορεί πως δεν επέμεινε στην αναδιάρθρωση του χρέους παρότι του το πρότειναν οικονομολόγοι όπως ο Στρος Καν και ο Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», καταλογίζει ευθύνες στον Λουκά Παπαδήμο τον οποίο εμφανίζει ως πολέμιο της αναδιάρθρωσης. Όπως σημειώνει αν η αναδιάρθρωση του χρέους είχε γίνει το 2010 τότε με κούρεμα 30% θα είχαν διαγραφεί 81 από τα 190,7 δισ. που χρωστούσαμε  και το χρέος θα έπεφτε στο 80% του τότε ΑΕΠ. Αντίθετα ελήφθησαν σκληρά μέτρα που οδήγησαν σε εντεινόμενη ύφεση, με μείωση του ΑΕΠ και εκτόξευση του χρέους.
Σύμφωνα με αυτά τα αποσπάσματα του βιβλίου που έγιναν γνωστά, ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρει ότι στην αρχή της συζήτησης για το ελληνικό μνημόνιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο τελευταίος του επισήμανε: «η Ευρωζώνη ζητούσε από την Ελλάδα να αποδεχτεί αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης από εκείνους τους οποίους συνήθως επιβάλλει το ΔΝΤ στις χώρες που ζητούν τη συνδρομή του». Αναφέρει πως ο Ντομινίκ Στρος Καν θεωρούσε ότι το επιτόκιο (5%) που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι ήταν υπερβολικά υψηλό και θα επιβάρυνε τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Πίστευε, επίσης, ότι η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη από 3 χρόνια και η περίοδος αποπληρωμής του δανείου μεγαλύτερη από 2 χρόνια, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ανταποκριθεί ευκολότερα στις δανειακές συμβάσεις.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν θεωρούσε ότι το επιτόκιο έπρεπε να κυμαίνεται γύρω στο 3%, η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής να διαρκέσει 5 χρόνια και η αποπληρωμή του δανείου να πραγματοποιηθεί μετά από 5 έως 6 χρόνια. Επέμεινε και στην ανάγκη να προχωρήσει η Ελλάδα σε μια άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της. Ωστόσο, επισήμανε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πιστοληπτική θέση άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης και γι΄ αυτό δεν έγινε αποδεκτή από τους άλλους εταίρους της τρόικας, με σκληρότερους όλων τη Γερμανία και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Σ: Παπαδήμος).
Αναφέρει ότι όταν ο ίδιος ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε στον κ. Παπανδρέου τις απόψεις του κ. Στρός Καν, ο τότε πρωθυπουργός του απάντησε ότι θα συστήσει μια επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα του χρέους και θα τον καλέσει να συμμετάσχει αλλά δεν το έπραξε ποτέ.

eklogika.gr

Κώστας Κόλλιας: «Απαραίτητες οι ρυθμίσεις οφειλών για τους πυρόπληκτους αγρότες»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών των πυρόπληκτων αγροτών. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των αγροτών της Κορινθίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, κατέθεσα ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με τη θέσπιση ρύθμισης για τα αγροτικά δάνεια. Η καταστροφή που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, τόσο σε πάγιο, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όσο και στην παραγωγή τους, έρχεται να προστεθεί στην ήδη τραγική οικονομική τους κατάσταση. Εφόσον μάλιστα μιλάμε για κεφάλαιο, είναι δεδομένο ότι κάθε μελλοντική παραγωγική τους προσπάθεια υπονομεύεται, καθώς, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία, θα είναι αδύνατον να το αντικαταστήσουν.
Επειδή αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισοδήματα στο προσεχές διάστημα, θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω την παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των δανείων τους, ανάλογη με αυτή που έγινε για τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου. Σε αυτήν την περίπτωση, ανεστάλησαν για ένα έτος οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων των μαστιχοπαραγωγών σε δύο τράπεζες, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξουν και άλλες διευκολύνσεις.
Πιστεύω ότι η θέσπιση ανάλογων διευκολύνσεων για τους αγρότες της Κορινθίας είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας του νομού μας. Με δεδομένη την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους και τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, είναι βέβαιο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, πόσω μάλλον στις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξουν ρυθμίσεις, τόσο για τα ληξιπρόθεσμα, όσο και για τα εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και να διασφαλιστεί ότι τα δάνεια τουλάχιστον της Αγροτικής Τράπεζας, και τα τρέχοντα και όσα πρόκειται να συναφθούν στο μέλλον, θα εξακολουθήσουν να έχουν ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες.
 Πιστεύω το αίτημα να βρει ανταπόκριση, καθώς είναι και δίκαιο, θα έλεγα δε ότι είναι και ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουν να πληρώνονται τα δάνεια. Το κυριότερο όμως είναι να αποφευχθεί η καταστροφική προοπτική να πάψει η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Κορινθίας, αλλά και διασφαλιστεί ότι θα  διασωθούν εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες από την ανέχεια.»

Δεν Έφυγαν Ποτέ: Δημήτρης Μητροπάνος: μια ζωή σαν μυθιστόρημα


΄Ενας ελάχιστος φόρος τιμής στα πρόσωπα που δεν είναι πια μαζί μας αλλά μένουν αξέχαστα, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πορτρέτα ανθρώπων που μας έκαναν να νιώσουμε υπερήφανοι, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε. Ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες, σπάνια ντοκουμέντα, εικόνες και ήχοι μιας άλλης εποχής. Στην πρώτη εκπομπή ένα μοναδικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο. Η ιστορία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή και οι μάχες του στη ζωή..  Δείτε την εκπομπή  Δεν έφυγαν ποτέ πατώντας   ΕΔΩ

www.focuswebtv.gr 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ​Σ ΤΟΥ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛ/ΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1"



Για την ψήφιση των μέτρων

….. «Τα μέτρα είναι επώδυνα, είναι εξαιρετικά δύσκολα. Δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική στρατηγική. Πρέπει να υπερασπιστούμε την θέση της χώρας μας μέσα από τους ευρωπαικούς θεσμούς και αυτό έχει σκληρό αντίτιμο.
Βεβαίως, υπάρχει ένα πρόβλημα πειθούς της ελληνικής κοινωνίας, γιατί τα πολιτικά κόμματα, κυρίως τα δυο εκ των τριών της τρικομματικής κυβέρνησης υπερέβαλαν προεκλογικά στις θέσεις τους.
Δυστυχώς επίσης η ίδια η προγραμματική συμφωνία είναι σε μεγάλη απόσταση από την σκληρή πραγματικότητα. Και αυτό οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει κάποια στιγμή να το διαχειριστούν.»

Για την υπόθεση του Β. Μειμαράκη

«Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν τάχιστα να διερευνήσουν με διαφάνεια και με βάση το νομικό πλαίσιο την υπόθεση αυτή.
Θα είναι καταστροφικό το πολιτικό σύστημα να τίθεται σε ομηρία σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την χώρα. Εάν ο Πρόεδρος της Βουλής ζητούσε την γνώμη μου, θα τον συμβούλευα να μην προχωρήσει σ’ αυτήν την θεσμική ιδιομορφία την οποία επέλεξε, να αναπληρώνεται δηλαδή, εν μέρει, από τους αντιπροέδρους. Δεν το προβλέπει το Σύνταγμα ,ούτε ο κανονισμός της Βουλής. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.
Επειδή ο Πρόεδρος της Βουλής είναι τρίτος στην πολιτειακή ιεραρχία, θα πρέπει να λειτουργεί με ψυχραιμία και ευθύνη. Την ίδια ευθύνη θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας, πολιτικά κόμματα και βεβαίως το μιντιακό σύστημα της χώρας. Τα ΜΜΕ δεν είναι άμοιρα ευθυνών και σε μια κρίσιμη συγκυρία για την χώρα, πρέπει να συμβάλλουν στην υπεράσπιση της τρωθείσας αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Φοβάμαι πως επειδή αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα και τα βιώνουμε δραματικά, το πολιτικό σύστημα λειτουργεί με έναν κατεξοχήν αμυντικό τρόπο. Είναι μεγάλο λάθος αυτό το μήνυμα που περνά στην κοινωνία. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα, εννοώ την ενοχή, εκτός εάν υπάρξει διερεύνηση και αποδειχθεί η ενοχή. Κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί επίσης, όταν αναφερόμαστε γενικά και αόριστα στους κινδύνους αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος. Δεν υποστηρίζω πως με αυτό τον τρόπο δεν υπονομεύεται το πολιτικό σύστημα, αλλά από αυτό μέχρι να αναφερόμαστε σε αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος, είναι μεγάλη η απόσταση και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους.
Θα ήθελα να αναφερθώ και σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό καταιγισμό ερωτήσεων προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις λίστες του ΣΔΟΕ και τα ονόματα βουλευτών, υπουργών, πρωην και νυν. Είναι μια ιστορία που έχει εξοκείλει ,που δημιουργεί περισσότερες εντυπώσεις παρά λύνει προβλήματα .Κατά την άποψή μου, ο υπουργός Οικονομικών δεν έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ΔΗΜΑΡ. Το ΣΔΟΕ είναι μια αυτόνομη και ανεξάρτητη υπηρεσία ,η οποία θα πρέπει να έχει θεσμική αυτονομία για να κάνει σωστά την δουλειά της. Το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν όλοι σεβόμαστε την θεσμική αυτονομία των υπηρεσιών και των οργάνων του κράτους.»

Χωρίς σχόλια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, σα να έσπασε κάποιο απόστημα, όλοι ψάχνουν να βρουν τι γίνεται με το μέγα θέμα της φοροδιαφυγής – το οποίο αν είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε κανένα πακέτο μέτρων.

Έτσι, μέσα σε μια μόνο μέρα – τη χθεσινή:

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξαπέλυσε μέσα στη Βουλή μύδρους κατά του ΣΔΟΕ, καταγγέλλοντας απαξίωση και σπίλωση του κοινοβουλευτισμού.

Ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης άφησε και ο ίδιος αιχμές για τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, καθώς, όπως είπε, η έρευνα δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στο νοσηρό κλίμα. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Θανάσης Νάκος, επανέλαβε ότι η Επιτροπή ζήτησε τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Λιβανού – Καρούζου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια των βουλευτών του Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, κατέθεσε ερώτηση για άλλη πτυχή της ίδιας υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, παρενέβη μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την «Λίστα Λαγκάρντ», με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων φοροφυγάδων, που η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παραδώσει το 2010 και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚ​Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κατέθεσε δύο Ερωτήσεις στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη μία για την…εξαφανισμένη λίστα Φαλτσιάνι και τη δεύτερη για τη νέα μελέτη της Καθηγήτριας Oικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζωής Γεωργαντά σχετικά με το έλλειμμα του 2009 και την ΕΛΣΤΑΤ, έκανε την εξής δήλωση:
«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος με αφορμή την Ερώτηση που κατέθεσα στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τα σχετικά δημοσιεύματα, παρενέβη άμεσα, σε λιγότερο από 24 ώρες και διέταξε Προκαταρκτική Έρευνα για την υπόθεση της…εξαφανισμένης λίστας Φαλτσιάνι που παρέδωσε η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με 1991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοφοροφυγάδων.
Τώρα παίρνει σειρά η νέα μελέτη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ για τα «πειραγμένα» στατιστικά στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα του 2009.
Θα περιμένω πρώτα την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Ερώτηση που έχω καταθέσει στη Βουλή, με δεδομένο ότι και ο ίδιος πλέον καθίσταται υπεύθυνος έναντι των νόμων για τα όσα εγγράφως τον ερωτώ να μου απαντήσει.
Ανεξάρτητα, πάντως με το ποια θα είναι η απάντησή του, θα την καταθέσω μαζί με τη νέα μελέτη της Ζωής Γεωργαντά στους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ώστε να ξαναανοίξει ο φάκελος «ΕΛΣΤΑΤ-Έλλειμμα» αφού όλοι μας ξέρουμε το πώς η πλειοψηφία της προηγούμενης Βουλής κουκούλωσε το εθνικό αυτό σκάνδαλο με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο.
Υπενθυμίζω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν προεκλογική δέσμευση κατατεθειμένη στην Εθνική τους Αντιπρόταση, αλλά και στην Ιδρυτική τους Διακήρυξη με την οποία πρέπει να καταργηθούν οι Εξεταστικές-παρωδία της Βουλής και τα πάντα να περάσουν στα χέρια της Δικαιοσύνης, όπως ισχύει και για τις υποθέσεις όλων των Ελλήνων πολιτών. Χωρίς παραγραφές, χωρίς κομματικές πλειοψηφίες και χωρίς ατιμωρησία πολιτικών προσώπων».

Εκδήλωση για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Η παρουσίαση του νεοκδοθέντος βιβλίου του Ιωάννη Κορνιλάκη «Ιωάννης Καποδίστριας, Ο Άγιος της Πολιτικής», με ομιλία του συγγραφέα, θα γίνει μεθαύριο, στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Βουλευτικό Ναυπλίου.
Πρόκειται για ένα συλλεκτικό έργο που περιέχει 137 ανέκδοτες επιστολές του Κυβερνήτη, με τον γραφικό χαρακτήρα του ιδίου αφού ο εκδότης δημιούργησε γραμματοσειρά με απόλυτη πιστότητα της προσωπικής γραφίδας του Ιωάννη Καποδίστρια. Η έκδοση αυτή είναι επετειακή δεδομένου ότι για πρώτη φορά από την αρχική έκδοση του 1841, κυκλοφορεί ξανά ένα μεγάλο μέρος των επιστολών του Καποδίστρια. Επιπλέον η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Κυβερνήτη.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, του Πνευματικού Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» και των εκδ. Αιγηίς. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» Κωνσταντίνος Χελιώτης.

Πέντε αιρετοί στη «short list» του ΣΔΟΕ

Οι πρώην δήμαρχοι Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, Πειραιά Π. Φασούλας, Βόλου Α. Βούλγαρης, ο πρώην νομάρχης Κορινθίας Ν. Ταγαράς και ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, είναι οι αιρετοί που σύμφωνα με ρεπορτάζ του το zougla.gr βρίσκονται στη «short list» - λίστα των 36 (σύμφωνα με την ιστοσελίδα) του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι -κατ' εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα
Αναλυτικά:
- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. Ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Η καταγγελία παραπέμπει σε συσχετισμό με προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) και αφορά πόθεν έσχες και παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη.
- Νίκος Ταγαράς, πρώην νομάρχης Κορινθίας και  βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 2011 και βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων από τις τράπεζες.
- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην δημαρχος Βόλου και βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.
- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών για παράνομο πλουτισμό.
Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ άλλες υποθέσεις οι οποίες προέρχονται από καταγγελίες πολιτών για αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών έχουν συσχετισθεί με δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν. Σε ορισμένες άλλες υποθέσεις το ΣΔΟΕ έχει παρέμβει κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επικοινώνησε η aftodioikisi.gr δεν επιβεβαιώναν ούτε διέψευδαν τη συγκεκριμένη λίστα. Για το λόγο αυτό η aftodioikisi.gr τη δημοσιεύει ώστε να ενημερωθούν οι e-αναγνώστες της για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η πλήρης λίστα που δημοσιεύει η zougla.gr είναι η εξής:

Ο.Α.Ε.Δ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας. Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Η εν λόγω προσπάθεια έχει ξεκάθαρα κοινωφελή σκοπό και ο χαρακτήρας της είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ. Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα.
Χρυσή Αυγή – Ο.Α.Ε.Δ. Ελλήνων
Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων


Οι κλέφτες φυλακή και όχι στη βουλή

Να ανοίξουν πάραυτα όλοι οι λογαριασμοί και οι θυρίδες όσων εμπλέκονται στη λίστα του μαύρου χρήματος. Οι κλέφτες και οι απατεώνες δεν έχουν θέση στη βουλή, αλλά στη φυλακή.

Για το σχεδιαζόμε​νο ξεπούλημα του ΟΠΑΠ

Ξεπουλούν ακόμα και τις τελευταίες κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός εκχώρησης του ΟΠΑΠ σε τούρκους είναι η απόδειξη της τραγικής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Απάντηση σε Σουλτς

Κανένας Ευρωπαίος παράγοντας δεν μπορεί να υβρίζει το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και να κρίνει την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς γι΄αυτούς στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα Δημοκρατία και οι Έλληνες αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Ολοκληρώθηκε το 8ο debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο OpenPlace (Μεσογείων 15).

Το θέμα του debate ήταν «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;». Για να συζητήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους κλήθηκαν οι κκ. Ιωαννίδης Γιάννης, Υφυπουργός Αθλητισμού – βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Πανούτσος Αντώνης - δημοσιογράφος.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως οι ομάδες είναι κάτι παραπάνω από μια ανώνυμη εταιρία ,γιατί αποτελούν μια ιδέα για το φίλαθλο κοινό με συναισθηματικό και ιδεολογικό δέσιμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βρίσκουμε λύσεις ,σεβόμενοι και την ιστορία του κάθε σωματείου. Τόνισε όμως ότι το «παιχνίδι» πρέπει να παίζεται με τους ίδιους όρους παγκοσμίως και η Πολιτεία οφείλει να προάγει το δημόσιο συμφέρον βάζοντας κανόνες και τηρώντας τους.
Ο κ. Πανούτσος αφού αναρωτήθηκε και ο ίδιος αν έχουμε να κάνουμε με εταιρίες ή ιδέες, τόνισε πως αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα τι θα πρέπει να γίνει από ΄δω και στο εξής. Μίλησε για όρια στην ανοχή που δείχνουμε ως προς τα χρεοκοπημένα σωματεία και ότι δε θα πρέπει κανείς να εκμεταλλεύεται την εκάστοτε ιστορία ή ιδεολογία ενός σωματείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ,πως σε ερώτηση για τη μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι πρόεδροι, σε περίπτωση επεισοδίων και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζοντας πως το ζήτημα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και η απόφαση είναι δύσκολη. Ο κ. Πανούτσος εμφανίστηκε αντίθετος στη μετακίνηση φιλάθλων αναφέροντας τα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς με θερμόαιμους φιλάθλους χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή τους εκεί.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση, εκφράζοντας την γνώμη τους πάνω στις τοποθετήσεις των ομιλητών αλλά και καταθέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου.