Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 8ο debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο OpenPlace (Μεσογείων 15).

Το θέμα του debate ήταν «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;». Για να συζητήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους κλήθηκαν οι κκ. Ιωαννίδης Γιάννης, Υφυπουργός Αθλητισμού – βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Πανούτσος Αντώνης - δημοσιογράφος.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως οι ομάδες είναι κάτι παραπάνω από μια ανώνυμη εταιρία ,γιατί αποτελούν μια ιδέα για το φίλαθλο κοινό με συναισθηματικό και ιδεολογικό δέσιμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βρίσκουμε λύσεις ,σεβόμενοι και την ιστορία του κάθε σωματείου. Τόνισε όμως ότι το «παιχνίδι» πρέπει να παίζεται με τους ίδιους όρους παγκοσμίως και η Πολιτεία οφείλει να προάγει το δημόσιο συμφέρον βάζοντας κανόνες και τηρώντας τους.
Ο κ. Πανούτσος αφού αναρωτήθηκε και ο ίδιος αν έχουμε να κάνουμε με εταιρίες ή ιδέες, τόνισε πως αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα τι θα πρέπει να γίνει από ΄δω και στο εξής. Μίλησε για όρια στην ανοχή που δείχνουμε ως προς τα χρεοκοπημένα σωματεία και ότι δε θα πρέπει κανείς να εκμεταλλεύεται την εκάστοτε ιστορία ή ιδεολογία ενός σωματείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ,πως σε ερώτηση για τη μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι πρόεδροι, σε περίπτωση επεισοδίων και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζοντας πως το ζήτημα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και η απόφαση είναι δύσκολη. Ο κ. Πανούτσος εμφανίστηκε αντίθετος στη μετακίνηση φιλάθλων αναφέροντας τα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς με θερμόαιμους φιλάθλους χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή τους εκεί.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση, εκφράζοντας την γνώμη τους πάνω στις τοποθετήσεις των ομιλητών αλλά και καταθέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου.