Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Πέτρος Λεβεντάκος

 ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ-ΑΕΚ 

Θρήνο στο χώρο του ποδοσφαίρου σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Πέτρου Λεβεντάκου. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Πέτρος Λεβεντάκος υπήρξε ένα από τα ατόφια δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στον Εθνικό Πειραιώς και την Παναχαϊκή, ενώ είχε και ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΣ  Γιάννινα. 

Κάθε ήττα της Γερμανίας συνιστά νίκη της ανθρωπότητας… πανηγυρίζει όλος o πλανήτης.

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2021/06/Screenshot-2021-06-29-at-9.58.36-PM-1200x580.png 

Του Αλέκου Ευγενικού

Football is coming home… Προφανώς και οι Άγγλοι προτρέχουν, προδικάζοντας την κατάληξη της φετινής μάχης για το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Είναι αλήθεια ωστόσο ότι η νίκη απέναντι στη Γερμανία με 2-0, χάρη στα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ και του Χάρι Κέιν, ανοίγει την όρεξη για το τρόπαιο.

Η επικράτηση των “λιονταριών” ωστόσο, δεν έχει αμιγώς ποδοσφαιρική διάσταση. Γι’ αυτό άλλωστε τις τελευταίες ώρες… πανηγυρίζει όλος ο πλανήτης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, κάθε ήττα της Γερμανίας συνιστά νίκη της ανθρωπότητας

ysterografa.gr

Κατσαρίδες αντιμετώπιση: Με αυτά τα δύο σκευάσματα θα εξαφανιστούν

 

Ένας από τους εχθρούς του καλοκαιριού είναι οι κατσαρίδες. Μπορούμε, όμως, να απαλλαχτούμε από αυτές με δύο εύκολους τρόπους.

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα
Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το πασπαλίσετε κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να σκάνε.

Διάλυμα σαπουνιού
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Euro 2020: Τα «3 λιοντάρια» βρυχήθηκαν – Η Αγγλία απέκλεισε τη Γερμανία και πάει στους «8»

  

Ο «μίστερ-γκολ» της Αγγλίας, Ραχίμ Στέρλινγκ, άνοιξε το δρόμο και ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών», Χάρι Κέιν, έδωσε την «χαριστική βολή» στην Γερμανία, στο μεγάλο ντέρμπι των «16» του Euro 2020.

Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2-0 στο «Γουέμπλεϊ» και με πανηγυρικό τρόπο πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, όπου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το αποψινό τελευταίο ζευγάρι των νοκ άουτ αγώνων ανάμεσα στην Σουηδία και στην Ουκρανία.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 20 νέα κρούσματα σήμερα (5 στην Κορινθία- 8 στην Αρκαδία.)

  

 Μηδαμινή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+1), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 20 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 8 καταγράφονται στην Αρκαδία , 5 στην Κορινθία, 5 στην Αχαΐα και 2 στην Μεσσηνία. Επίσης στους υπόλοιπους νομούς της περιοχής, δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις .

Δεκαπέντε (15) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 8 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π.Ε. Αρκαδίας , 5 στην Π. Ε. Κορινθίας και 2 στην Π. Ε. Μεσσηνίας.  Δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις στις Π. Ε. Αργολίδας και Λακωνίας .

 Επίσης άλλα 5 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Π. Ε. Αχαΐας  και κανένα στην Π. Ε Ηλείας   

Σήμερα  29/ 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 20 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.568 ( 11.091 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 29 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (5),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (5), Ηλείας (-), Αργολίδας (-), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (-) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                11.781

Π.Ε. Κορινθίας             3.932

Π.Ε. Ηλείας                  2.705

Π.Ε. Αργολίδας            2.356

Π.Ε. Αρκαδίας             2.133

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.6635    

Π.Ε. Λακωνίας            1.005