Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Έργο αποπεράτωσης στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου Κορινθίας

Πρόσκληση για την υποβολή προσφοράς, που έχει να κάνει με την σύναψη σύμβασης για το έργο της αποπεράτωσης του Αστεροσκοπείου Στεφανίου, απευθύνει ο Δήμος Κορινθίων.

Η όλη διαδικασία θα γίνει με απευθείας ανάθεση.Πρόκειται για εργασίες, ύψους 74.400 ευρώ. Οι προσφορές είναι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023.

Πρόκειται να γίνουν κάποιες εργασίες, ώστε να αποκτήσει νέα μορφή του Αστεροσκοπείο στο ορεινό Στεφάνι της Τενέας.

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Το ήθελε περισσότερο και δεν είπε «όχι» στα δώρα από τους Πειραιώτες. Σπόραρ (28') και Ελ Αραμπί (37') με αυτογκόλ οι σκόρερ.

 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Το ήθελε περισσότερο και δεν είπε «όχι» στα δώρα 

Η πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δημιούργησε προσδοκίες για κάτι καλό στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες, ωστόσο παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στο ντέρμπι και ηττήθηκαν με 2-0 από τους «πράσινους» μένοντας στο -6 από την κορυφή. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερο το ματς, είχε πιο σωστή τακτική σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν βγήκαν τα ρίσκα που πήρε ο Ανιγκό. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από την κακή τους εικόνα έκαναν δώρο και δύο γκολ. Το πρώτο από το τραγικό λάθος του Σωκράτη στο 28ο λεπτό και το δεύτερο από το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί στο 37'. Για τους Πειραιώτες αυτή είναι η πρώτη τους ήττα μετά τις 17 Οκτωβρίου και εκείνο το 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. 

ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2: Υγιεινός περίπατος...

 ΠΑΟΚ - Βόλος 4-2: Υγιεινός περίπατος...

Ο Βόλος αποδείχθηκε ιδανικός αντίπαλος προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βγάλει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, με τους Θεσσαλονικείς να «καθαρίζουν» το ματς ουσιαστικά μέσα σε ένα 20λεπτο στο α' μέρος, με το σκορ να είναι ήδη 3-0 στο 27'.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σκόραρε και τέταρτη φορά πριν ολοκληρωθεί το α' μέρος, γεγονός που μετέτρεψε την επανάληψη σε τυπική διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε στο β', ο Βόλος το εκμεταλλεύθηκε πετυχαίνοντας δύο γκολ, και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 4-2Σκόρερ: 6' Ίνγκασον, 16', 27' Νάρεϊ, 45'+4' Ντάντας - 58' Τσοκάνης, 88' Οζέγκοβιτς

Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα, την ώρα που ο Βόλος σκέφτεται ήδη το κρίσιμο ματς που ακολουθεί με αντίπαλο τον Άρη, ο οποίος άλλωστε είναι ο βασικός αντίπαλος της ομάδας της Μαγνησίας στη μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης...

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (78’ Λύρατζης) Ράφα Σοάρες Κάργας Ίνγκασον – Αουγκούστο (35’ λ. τρ. Σβαμπ) Ντάντας – Νάρεϊ (78’ Μπίσεσβαρ) A. Ζίβκοβιτς Ελ Καντουρί (18’ λ. τρ. Τάισον) – Ολιβέιρα (78’ Τόμας).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο Σιέλης Εσκοβάλ Λούνα – Κάτσε (46’ Μεταξάς) Τσοκάνης (64’ Οζέγκοβιτς) Μπαριέντος (82’ λ. τρ. Καρτάλης) – Ντέλετιτς Γκάγκι (73’ Σι) Πιρές (73’ Τσιρίνος).

Επιστροφή στις νίκες η ΑΕΚ 3 - 1 τον Άρη

 AEK - Άρης 3-1: Mόνη πρώτη η «Ένωση» με λυτρωτή τον Tσούμπερ! (highlights) 

Στις νίκες εντός έδρας επέστρεψε η ΑΕΚ μετά από δύο αγώνες επικρατώντας του Άρη με 3-1.

Ωστόσο για να το πετύχει χρειάστηκε να ...χτυπήσει μ' ακρίβεια ελβετικού ρολογιού ο Τσούμπερ που μπήκε ως αλλαγή σκοράροντας δις από το 82' κι εντεύθεν. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» που επιβίωσαν σε μια ματσάρα έφτασαν τις τρεις σερί νίκες στα πλέι οφ.

Με τον Αλμέιδα να ξεκουράζει τον Πινέδα αφήνοντας τον στον πάγκο η ΑΕΚ είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα από τα ... αποδυτήρια (2') με τον Κούεστα ν' αποκρούει, ενστικτωδώς, κεφαλιά καρφωτή του Αραούχο.

Γκολ "με το τσουβάλι" στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας ( 28η αγωνιστική) .

https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2021/11/752528f7e473d94587257358fa6aedac_XL.jpg 

Γκολ «με το τσουβάλι» επεσαν κατά την σημερινή  28η Αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.  

Με σαρωτικά σκορ επικράτησαν ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κόρινθος στο Ξυλόκαστρ,με 7 – 0 επί του ουραγου Πανκαμαριακού και ο Πέλοπας Κιάτου  στο Λέχαιο με 6 – 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου . Αντίθετα ο Κύψελος Κορίνθου έχασε εκτός έδρας, με  1 - 0 από τον  Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Στα ντέρμπι της ημέρας στο Βέλο η Ελλάδα Βέλου έχασε με 2 – 3 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ στο «Θωδειο» ο ΑΟ Λουτράκι ανεδείχθηκε ισόπαλος 2 - 2 με τον Τενεάτη Αθικίων

Στους Αγίους Θεοδώρους , η τοπική ομάδα νίκησε με 3 - 0 την Θύελλα Πετρίου , ενώ στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός σάρωσε με 6 – 0 τον Ισθμιακό.

Τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε με 2 - 1 επί του Πανσολυγειακού  .

28η Αγωνιστική

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική ο Ευάγγελος Αντώναρος / Ολοι οι υποψήφιοι.

 Ευάγγελος Αντώναρος: Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική  Ολοι οι υποψήφιοι 

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, που θα ριχτεί στη «μάχη του σταυρού» στην Ανατολική Αττική. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Καραμανλή θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στην Ανατολική Αττική, στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι λίστες των υποψηφίων παρουσιάστηκαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τεθούν στην κρίση των ανωτάτων μελών του οργάνου του κόμματος. Σημειώνεται ότι ακόμα υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για ορισμένα πρόσωπα, τα οποία θα ανακοινώνει σταδιακά το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας για λόγους τακτικής.

Έντομα με επώδυνα τσιμπήματα. Τσιμπούρια, μέλισσες, σφήκες, κουνούπια, μύγες, ψείρες, ψύλλοι, ψώρα, κοριοί, σκορπιοί, κατσαρίδες

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Πολλά έντομα μας δημιουργούν προβλήματα και ενοχλητικά τσιμπήματα, όπως οι μέλισσες, οι ψείρες και οι αράχνες. Λίγα όμως μπορούν να κρυφτούν κάτω από το δέρμα μας όπως τα τσιμπούρια.

Εάν σαν αρέσουν οι βόλτες στην εξοχή πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς τα τσιμπούρια μπορούν να κολλήσουν πάνω σας καθώς περπατάτε ανάμεσα σε αγριόχορτα και φυτά. Τα τσιμπούρια δεν κουβαλάνε πάντα ασθένειες και τα περισσότερα τσιμπήματα δεν είναι σοβαρά. Ωστόσο μπορεί να μεταδώσουν μικροοργανισμούς, όπως το βακτήριο της Βορρελίωσης, με αρχικά συμπτώματα που ομοιάζουν σαν αυτά της γρίπης και μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα σε μετέπειτα στάδια.

Όταν το τσιμπούρι κολλήσει στο δέρμα συνήθως κινείται προς ζεστά και υγρά σημεία του σώματος, όπως οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα, όπου τρέφονται με αίμα και μεταδίδουν τις τυχόν ασθένειες που μεταφέρουν ..................

read more

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάς των παθών του Κυρίου.

https://pelop.gr/wp-content/uploads/2023/04/2-4.jpg 

Διανύουμε ήδη την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των παθών του Κυρίου, τα οποία κορυφώνονται τη Μ. Παρασκευή και μας οδηγούν στην πιο λαμπρή ημέρα. Στην Ανάσταση του Θεανθρώπου, στη νίκη της Ζωής επί του θανάτου. Η Αγία Εκκλησία μάς οδηγεί σιγά σιγά, σοφά και μεθοδικά ώστε να βιώσουμε με κατάνυξη τις ημέρες αυτές.

Super League 2: Νίκες για Βέροια και Ιεράπετρα. Ισοπαλίες σε Καλαμάτα και Ρόδο

 https://athlitiko.gr/wp-content/uploads/2022/11/SL2_XANIA-KALAMATA-Goal-Manalis6.jpg

Σπουδαίες νίκες στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία πέτυχαν η Βέροια επί του Θεσπρωτού (3-0) και η Ιεράπετρα στο Κερατσίνι (2-1 την Προοδευτική). Στο ματς του Κερατσινίου, μάλιστα, σημειώθηκε δεκάλεπτη διακοπή, εξαιτίας ρίψης αντικειμένων από οπαδούς προς τον βοηθό διαιτητή. Στην Ρόδο, ο Διαγόρας και ο Ηρακλής Λάρισας πήραν από έναν βαθμό (0-0) στην προσπάθεια αμφότερων για την σωτηρία.

Στο μοναδικό βαθμολογικά αδιάφορο ματς της Κυριακής (9/4) στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Super League 2, η Καλαμάτα και τα Χανιά αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην Παραλία (1-1).

Super League: Ντέρμπι «αιωνίων» και ευκαιρίες για «τρίποντα»


Το παραδοσιακό «κλάσικο» του ελληνικού ποδοσφαίρου (με Ισπανό διαιτητή που ξέρει καλά από τέτοια!) έχει αυτήν τη φορά και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο στο σπουδαιότερο παιχνίδι της σημερινής 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, έχοντας κατάμεστη έδρα, πλεονέκτημα τριών βαθμών αλλά και παράδοση χωρίς ήττα στα έξι τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην περσινή και στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια αναμέτρηση που μπορεί να δώσει μεγαλύτερο «αέρα» στους γηπεδούχους, αλλά και με τους Πειραιώτες αποφασισμένους για το τρίποντο που θα τους φέρει στον πίνακα μαζί με τον Παναθηναϊκό και θα παραμείνουν σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» υποδέχεται τον Άρη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά είναι σαφώς το φαβορί και ξέρει ότι με δική της νίκη θα περιμένει με άνεση το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «αιωνίων», έχοντας κέρδος ανεξαρτήτως έκβασης. Λίγο πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση της Λεωφόρου θα αρχίσει στην Τούμπα ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Βόλο με στόχο των γηπεδούχων να επανέλθουν στις επιτυχίες έπειτα από δύο σερί ήττες και του Θεσσαλούς έτοιμους να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. 

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ: