Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο από χαλάζι και δυνατή καταιγίδα, στο Ορεινό Χελυδόρι

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/37812556_660207724349347_2371861900708282368_n.jpg?_nc_cat=0&oh=492562ff19749a8da9b26ef28b31cfc6&oe=5BD8C938
Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο χαλάζι και δυνατή καταιγίδα, που ξέσπασε  τις μεσημβρινές ώρες στο Ορεινό Χελυδόρι.
Όπως μας ανάφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου κ. Γιώργος Κανελλόπουλος

"Φούσκωσε" ο Ζαχολίτικος στο Δερβενι Ισχηρή καταιγίδα στα ορεινά (video)

 VIDEO

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την μεγάλη , για  καλοκαιρινή περίοδο, κατεβασιά σε όγκο  νερού  του Ζαχολίτικου χειμάρρου, στο Δερβένι, που άκρου σε άκρου , μεταφέρει κορμούς και κλαδιά από δεντρά με τα οποία γέμισε σε μεγάλη απόσταση   η θάλασσα του Κορινθιακού.
Η βροχή στο Δερβένι ήταν σιγανή ,ενώ πολλή βροχή έριξε στα ορεινά χωριά Πύργος, Χελυδόρι και Ευρωστίνη  
Στο μεταξύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της εβδομάδας σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
2. Σήμερα Πέμπτη (26-07-18)
Α. Κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.
Β. Κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής.
3. Την Παρασκευή (27-07-18)
Κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα τα ηπειρωτικά, περιλαμβανομένης και της Αττικής και πιθανώς οι Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδωρων Περιοδεία Καλλίρη στα πυρόπληκτα χωριά του Ξυλοκάστρου

Εμφάνιση IMG_6543 (002).JPG 
Εμφάνιση IMG_6549.JPGΔιευρυμένο κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο και κ. Θανάση Γκίκα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κκ Ευριπίδη Γκιάτα, Κωνσταντίνο Λέγγα, Γιώργο Πετρίτση και Απόστολο Παπαφωτίου, τον Αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Δημήτρη Κάσσιο και κλιμάκιο των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων

Φυσικά εντομοαπωθητικά με βότανα και αιθέρια έλαια για κουνούπια, σκνίπες και άλλα έντομα

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOIFntsC_UrJj80KWbTp33CmnPC1pvxKxE6tWAeEcE_uk9EHjTkzuxhyphenhyphenwfOohkuz_Cxho0fLPy242fi2i3_gGr40UtDz0ttLVP3Uabp8wRMPjo9SIPYC7qsQg4jf1Tb9Y2rVenCZaOWgc6/s400/natural-mosquito-repellents.jpg
Οι αριθμοί των κουνουπιών και των σκνιπών είναι ασύλληπτοι. Τα έντομα αυτά, έχουν την δυνατότητα να προσαρμόζονται τόσο καλά στο περιβάλλον, ώστε όσο αντίξοες και αν είναι οι κλιματολογικές συνθήκες, όσο πολλοί κι αν είναι οι εχθροί τους (σαύρες, κλπ), πάντα επιβιώνουν σε μεγάλους πληθυσμούς. Η εξολόθρευση τους είναι οικολογικά ανεπίτρεπτη αλλά και ακατόρθωτη. Αυτό που είναι εφικτό είναι η απώθησή τους από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε (σπίτι, δουλειά) αλλά και απώθηση τους από τον σκύλο μας και το περιβάλλον του.
Μερικές συμβουλές για να μη γίνετε εύκολα ο στόχος των κουνουπιών είναι: Φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα γιατί τα κουνούπια προσελκύονται από τα σκούρα και έντονα χρώματα. ....................

Eurobank 26-07-2018: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ημερομηνία Ανακοίνωσης Αποτελεσμάτων Β΄ τριμήνου 2018

https://is2-ssl.mzstatic.com/image/thumb/Purple115/v4/5c/a0/64/5ca0645a-d612-0cc8-a5cd-d2b967de39ea/mzl.brlgicuu.png/246x0w.jpg
Πέμπτη , 26 Ιουλίου 2018 


Ημερομηνία Ανακοίνωσης  Αποτελεσμά των Β ́ τριμήνου 2018 

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Β ́ τριμήνου 201 8 θα ανακοινωθούν την Πέμπτη , 30 Αυγούστου 2018 μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση των αναλυτών στις 19:00

Το έργο του καθαρισμού του ρέματος Λίγδου υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSmWcn1efDoR8Aflr3_SJSxsbUwJwydJFR2IwEFOQpzQQn4xpPjbwΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου του «καθαρισμού και μόρφωσης πρανών του ρέματος Λίγδου και της ευρύτερης περιοχής» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Η τραγωδία, η προπαγάνδα και η ομερτά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κατάλαβα καλά, πήγαμε εντελώς by the book. By the propaganda book, εννοώ. Ακολουθήθηκαν δηλαδή όλες οι οδηγίες που περιλαμβάνονται στα εγχειρίδια για την επικοινωνιακή διαχείριση των καταστροφών που προκαλούνται στους πολέμους και για τις φυσικές καταστροφές.
Οι οδηγίες αυτές είναι σαφείς και πολύ συγκεκριμένες: Αποφεύγετε τις ανακοινώσεις περί ευθυνών. Να λέτε ότι αυτό θα γίνει αργότερα, ότι τώρα είναι ώρα της μάχης, της επούλωσης των πληγών, του πόνου και της σιωπής, του πένθους, της σιωπής, δεν είναι ώρα να αναζητηθούν λάθη και ευθύνες, θα συσταθούν επιτροπές, θα έλθει η ώρα γι’ αυτά, σεβασμός στους νεκρούς, δεν ξεχνάμε, θα υπάρξουν απαντήσεις, με ενότητα και αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να γίνουν μέρος της προσπάθειας.

Κάντε τη στάχτη, δάσος!

ΥΠΟΓΡΑΦΩΦίλες και φίλοι,
Απαιτούμε να χαρακτηριστούν αμέσως οι καμένες εκτάσεις ως αναδασωτέες, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια για τους καταπατητές. Στη μνήμη αυτής της τραγωδίας: ας κάνουμε τη στάχτη, δάσος! Υπόγραψε με ένα πάτημα: ΥΠΟΓΡΑΦΩ
Απίστευτο! Κι ενώ η χώρα ακόμη θρηνεί -- τοπικά συμφέροντα (με πρωτοστάτη τον δήμαρχο Ψινάκη) άρχισαν ήδη να πιέζουν να ΜΗΝ γίνει αναδάσωση!

Μια χώρα γεμάτη αυτόκλητους “εισαγγελείς”. Ενώ χρειάζεται “πυροσβέστες”


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Πόσο τραγικό, αλήθεια…
Στην επέτειο εορτασμού της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το δέος των ανεπαρκειών μας.
Των υστερήσεων του πολιτεύματος, των δημοσίων λειτουργών, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, και φυσικά μιας ατροφικής νοοτροπίας που διατρέχει οριζόντια την κοινωνία μας.
Για ακόμη μια φορά, βρήκαμε την ευκαιρία για να… σφαχτούμε μεταξύ μας, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία των πυρκαγιών.
Την ώρα που, ακόμη και ο Ταγίπ Ερντογάν σπεύδει να συνδράμει την προσπάθεια του επίσημου κράτους.
Μόνο σεβασμός για τους πυροσβέστες, που δίνουν με αυταπάρνηση μια άνιση μάχη.
Εκείνους που, ορισμένοι… φερόμενοι ως “μεταρρυθμιστές”, στόλιζαν στο πρόσφατο παρελθόν ως…δημοσίους υπαλλήλους, που εργάζονται εποχικά, και το υπόλοιπο διάστημα… κάθονται.
Μόνο ντροπή για εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος αλλά και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ΜΜΕ και δημοσιολογούντων, που επιβεβαίωσαν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι, η έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης και η “άδεια καρδιά”, αποτελούν τα πιο έντονα και σύνθετα ψυχικά νοσήματα.
Δυστυχώς, μια χώρα σε κρίση, που έχει ανάγκη από πυροσβέστες, να σβήνουν φωτιές, αλλά και “πυροσβέστες”, να σβήνουν τις εστίες του εθνικού διχασμού, έχει γεμίσει “εισαγγελείς”.
Αυτόκλητους “εισαγγελείς”.
Το μνημόσυνο των ηθικών αξιών της Δημοκρατίας, στην επέτειο της Αποκατάστασής της.
Πόσο θλιβερό…
ysterografa.gr

Ανοιχτή σύγκρουση Μαξίμου-ΣΚΑΪ. Εμπάργκο στο κανάλι από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Του Μανώλη Κομνηνού

Σε ανοιχτή σύγκρουση με τον ΣΚΑΪ βρίσκεται η κυβέρνηση, στην κορύφωση αντιδράσεων και εκατέρωθεν βολών, για τη διαχείριση και την προβολή της ανείπωτης τραγωδίας των πυρκαγιών.
Με αφορμή όσα είπε ο Τάκης Χατζής σε έκτακτη εκπομπή με τη Σία Κοσιώνη, περί “καρατομήσεων” των επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, και σε συνέχεια αρνητικού κλίματος που είχε διαμορφωθεί, για το πώς παρουσίαζαν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του καναλιού του Ομίλου Αλαφούζου, τις εξελίξεις γύρω από τη φωτιά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τον σταθμό.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι επιβάλλει εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, και οι βουλευτές και τα στελέχη του δεν θα συμμετέχουν εφεξής στις εκπομπές του σταθμού.
Η ανακοίνωση βρήκε στον αέρα τη Σία Κοσιώνη, η οποία αντέδρασε από την πλευρά της, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΚΑΪ υπηρετεί τη δημοσιογραφία και την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών.

Αυτοάνοσα νοσήματα και στρές μία δυνατή σχέση


AScacasdasdasdasdsasdccdefcdecv.jpgΜια μεγάλη σουηδική μελέτη, που εξέτασε πάνω 1 εκατομμύριο άτομα, βρήκε ισχυρή σχέση μεταξύ των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές άγχους, συμπεριλαμβανομένου του μετατραυματικού στρες, και του κινδύνου εμφάνισης αυτοάνοσων ασθενειών όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση, η κοιλιοκάκη και η νόσος του Crohn.

Διαβάστε περισσότερα


Διαβάστε επίσης


stogiatro.gr

AIMOΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ

 https://i0.wp.com/www.enpel.gr/wp-content/uploads/2018/07/aimodosia.jpg?resize=676%2C388&ssl=1
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσινού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, επίσης εκφράζει  τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ τους Φενεάτες ως ελάχιστο φόρο τιμής να συνεισφέρουν στην προγραμματισμένη αιμοδοσία που θα γίνει στο χωριό μας το Σάββατο 28 Ιουλίου.
Οι φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στους πάσχοντες και σε αυτούς που έχουν ανάγκη αίματος από την φονική πυρκαγιά.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΙΝΟΥ ΑΠΟ ΩΡΑ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 13.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 6976 343084
 Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Το προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής στο Ορεινό Χελυδόρι


To σωζόμενο προσκυνητάρι της Αγίας Παρασκευής στο Ορεινό Χελυδόρι στη παλιά βορεινή είσοδο του χωριού, απέναντι από το πατρογονικό σπίτι των Λαλαίων στη συνοικία Ψυχoγέικα ή Λάκα του Κόντη ( Κάτω Μαχαλάς) το οποίο δεν υπάρχει πια, καθώς κατεστράφη από την μεγάλη πυρκαγιά του 2000.
 Εξωκλήσι  της Αγίας Παρασκευής υπήρχε στην τοποθεσία "Χαλίνωμα" το οποίο κατέστρεψαν εκ θεμελίων οι Τούρκοι  κατά  την επιδρομή  του Ιμπραήμ το 1826 στη Ζάχολη. 
Μέχρι σήμερα σώζεται το προσκυνητάρι της Αγίας  στη παλιά βορεινή είσοδο του χωριού, απέναντι από το πατρογονικό σπίτι των Λαλαίων το οποίο είχε κτισθεί το 1845 και δεν υπάρχει πια, καθώς κατεστράφη από την μεγάλη πυρκαγιά του 2000. Χρόνια Πολλά

Η Ζάχολη εορτάζει την Αγία Παρασκευή




Τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμά σήμερα Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018, η Εκκλησία μας.
Στην περιοχή μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζάχολης (Ευρωστίνη).

Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χτίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.