Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

TRIPOLIS-ARCADIA 2021 Παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας TRIPOLIS-ARCADIA 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και η Οργανωτική Επιτροπή της αναδοχής του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.
Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα και αναδείχθηκαν η ιδέα, το όραμα και η ταυτότητα του ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος, όλη η Ακαρδία έδωσε το παρών, ενώ πλήθος κόσμου κατέκλεισε την αίθουσα.

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης, Γ.Μιχαλακόπουλου (ηθοποιός), Π.Σκάγιαννης (πανεπιστημιακός), Αγλαΐα Αρχοντίδου - Αργύρη (διευθύντρια του Μουσείου Πόλεως Αθηνών), ενώ η Καίτη Τζιτζικώστα (πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO) ο Χρήστος Ζερεφός (μέλος της Ακαδημίας Αθηνών) και ο Αγγελος Δεληβορριάς ( τ. διευθυντής Μουσείου Μπενάκη) έστειλαν μήνυμα.

Την έναρξη κήρυξε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ως επικεφαλής της TRIPOLIS-ARCADIA 2021, ενημερώνοντας για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, που στοχεύει στην ιστορικής σημασίας υποδοχή και φιλοξενία του θεσμού στην στην Τρίπολη, την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την καρδιά της Πελοποννήσου.


Ο κ. Παυλής στο τέλος της ομιλίας απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, λέγοντας ότι: «με κεντρικό σύνθημα in Arcadia, η Τρίπολη καλεί όλους τους Ευρωπαίους πολίτες  σε ένα Αρκαδικό Πολιτιστικό Έτος, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα αναδεικνύει τις ιδέες και τις αξίες που συνθέτουν το Αρκαδικό Ιδεώδες, ατενίζοντας το μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα και ερωτήματα που έχουν εγερθεί μπροστά στην ανθρωπότητα».
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Νίκος Μανωλόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης Πολιτιστικών Οργανισμών και τ. Γενικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσίασε την Κεντρική Ιδέα της Υποψηφιότητας, καθώς και τα σημεία-κλειδιά του Καλλιτεχνικού Προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι «η υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 αναπτύσσεται σε δύο μεγάλους άξονες:
  • την αξιοποίηση της πλούσιας παράδοσης της πόλης και της Αρκαδίας τόσο στον πολιτισμό όσο και στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας και αντίληψης που απηχούν αναζητήσεις του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη,
  • την ένταξη των δράσεων που θα αναληφθούν στον αστικό και κοινωνικό ιστό της πόλης, ώστε η προσπάθεια να λειτουργήσει ως πολιτιστική και κοινωνική επένδυση για το μέλλον της  πόλης και της περιοχής».
Ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, Πρόεδρος του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα βασικά βήματα της προετοιμασίας, την πορεία της Υποψηφιότητας και τον προγραμματισμό της επόμενης μέρας για την TRIPOLIS-ARCADIA 2021.
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο σπουδαίος Αρκάς και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ως επικεφαλής της Τιμητικής Επιτροπής Διεκδίκησης της TRIPOLIS-ARCADIA 2021. Ο κ. Γαβράς έδωσε τη δική του οπτική για την Υποψηφιότητα, μέσα από αληθινά λόγια καρδιάς: «Χαιρετίζω όλους τους Αρκάδες, είμαστε στον κόσμο παντού και θέλω να είμαστε υπερήφανοι για την περιοχή μας, θα έλεγα για τη χώρα μας, γιατί η Αρκαδία είναι σαν μια χώρα. Η δική μας χώρα μέσα στη μεγάλη χώρα που είναι η Ελλάδα».

Συνέλαβαν στο Πάσιο Κορινθίας 48χρονο για φόνο που έκανε πριν 20 χρόνια

Κόρινθος: Τον συνέλαβαν για φόνο που έκανε πριν 20 χρόνια
Συνελήφθη στο Πάσιο του Κιάτου Κορινθίας, 48χρονος Αλβανός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αλβανικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία, που τέλεσε το 1996 στην Αλβανία. Ακόμα, σε βάρος του 48χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, γιατί κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό διαβατήριο Αρχών Αλβανίας, το οποίο και κατασχέθηκε. 
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 48χρονος, χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο, είχε προβεί στην έκδοση Αδειών Διαμονής και Αδείας Οδήγησης, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. 
Ο 48χρονος, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου κι ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.
 ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα Ροζενά πανηγυρίζουν την Υπαπαντή τους


Παρουσία πλήθους πιστών τα Ροζενά εόρτασαν την Υπαπαντή του Κυρίου στον πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό του χωριού. Τον Όρθρο και την Θεία λειτουργία τέλεσε πλειάδα ιερέων. και την οποία παρακολούθησαν μεταξύ  των πιστών  οι Αντιδήμαρχοι Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. κ. Παναγιώτης Καλύβας και Δημήτριος Κάσσιος , ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γκιολής , η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευφροσύνη Γκαϊνά, ο τ. Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας. κλπ...
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  σε κέντρο του χωριού η Δημοτική αρχή ευχήθηκε στους κατοίκους του χωριού τα χρόνια πολλά. 
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στα Ροζενα , σήμερα γιορτάζουν οι Παναγιώτηδες και οι Παναγιώτες. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι τα Ροζενά, ειναι απο τα μόνα χωριά στην Κορινθία που κρατάει το πανηγύρι του με αρκετές ζυγιές οργανα από δημοτικά συγκτοτήματα στα διάφορα κέντρα του χωριού...

Αρχαία Κόρινθος: μια καταπληκτική 3D ψηφιακή παρουσίαση


Mια ιδιαίτερα αξιόλογη ανακατασκευή με ψηφιακά μέσα της αρχαίας πόλης της Κορίνθου όπως ήταν στο δεύτερο αιώνα μ.Χ. την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρουσιάζεται σε ένα ολιγόλεπτο video από τους Danila Loginov, Andrey Zarov και Vyacheslav Derbenev, μέλη της δημιουργικής ομάδας History 3D.

Οι δημιουργοί συγκέντρωσαν το σχετικό ιστορικό υλικό από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο και με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού κατάφεραν να 'επαναφέρουν στη ζωή' την ένδοξη, αρχαία πόλη της Κορίνθου που δεν υπάρχει πια. Το καταπληκτικό video περιέχει όλη την πόλη, το κεντρικό τμήμα της Αγοράς, το ναό του Απόλλωνα, το θέατρο και το Ωδείο καθώς επίσης και τον ιππόδρομο, το Γυμνάσιο, το ναό του Ασκληπιού και το αμφιθέατρο. Κοντά στην πόλη με τα τείχη και τους ναούς διακρίνεται η Ακροκόρινθος.
Matrix24

Κι αν ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε… 3ος στην Αϊόβα;

Κι αν ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε… 3ος στην Αϊόβα;

Twitter@EmOikonomidis
Η μάχη της Αϊόβα τελείωσε, η μάχη του Νιού Χαμσάιρ ακολουθεί… Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έστειλαν τα πρώτα μηνύματα για τις… προθέσεις τους, αναφορικά με τους υποψηφίους που θα κληθούν τελικά να μονομαχήσουν σε παναμερικανικό επίπεδο, για τη διαδοχή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, και η οπτική τους είναι ενδιαφέρουσα.

Τα χρήματα μισούν τον Μπέρνι Ο απόλυτος «Χίλαρι φαν» και τα κορώνα-γράμματα που έριξαν τον Σάντερς

Ο απόλυτος «Χίλαρι φαν» και τα κορώνα-γράμματα που έριξαν τον Σάντερς
Στην Αϊόβα, ο μεγαλύτερος φαν της Χίλαρι φορούσε... αυτοκόλλητα   (Φωτογραφία:  Reuters


Ντε Μόιν
Τα ευτράπελα δεν έλειψαν από την εσωκομματική διαδικασία στην Αϊόβα των ΗΠΑ για τα χρίσματα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών: Στο στρατόπεδο της Χίλαρι, την παράσταση έκλεψε ένας νεαρός που, πίσω από την υποψήφια, έκανε γκριμάτσες με αυτοκόλλητα κολλημένα στα μάγουλά του.
Αποδείχθηκε επίσης ότι τα χρήματα -μέχρι και τα νομίσματα- μισούν τον «αριστερό Σάντερς»...

Στους Δημοκρατικούς, η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπέρνι Σάντερς ήρθαν ουσιαστικά ισόπαλοι και φαίνεται ότι θα μοιραστούν τις ψήφους της πολιτείας στη μακρά διαδρομή για το ποιος από τους δύο θα πάρει το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Το κόμμα όμως είχε έναν καθαρό νικητή....

: Περισσότερα: news.in.gr


Απεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την Πέμπτη

Απεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την ΠέμπτηΠαραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Από σήμερα, Τρίτη, ήδη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχωρούν σε στάσεις εργασίας. Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ… για να το γιορτάσουν!



Θα βρεθούν ξανά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να θυμηθούν, να θυμίσουν, αλλά και να μάθουν στους νεότερους όσα έζησαν με αφορμή τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. 

Ήταν 23 Φεβρουαρίου του 1966 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της ΕΡΤ, τότε ως ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας) και στη συνέχεια έγινε ΕΡΤ1, το πρώτο κανάλι της ΕΡΤ. Από τότε έως και σήμερα η ΕΡΤ πέρασε πολλά, όπως το «λουκέτο» και το «μαύρο» που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και πάλι, είναι στον αέρα έτοιμη να γιορτάσει τα 50 χρόνια της.

Tweet: Tweet: Tweet:




Nikos Dendias @NikosDendias
 
Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι καταστροφική. Ο τόπος κάθε ημέρα κινδυνεύει και περισσότερο #athina984

Προβολή στο Twitter

 



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ @neademokratia
 
.@pantamaximos:Φτάσαμε στο μέσο της σχολικής χρονιάς & λείπουν 1000 καθηγητές από τα σχολεία bit.ly/1nIrbQj


Προβολή στο Twitter

 




Michail Ignatiou @mignatiou
 
Βόζεμπεγκ: Να εξεταστούν οι ευθύνες της Τουρκίας για τον χαμό χιλιάδων ψυχών στο Αιγαίο mignatiou.com/2016/02/vozemp… via @MignatiouCom


Προβολή στο Twitter





Kostis Hatzidakis @K_Hatzidakis
 
Η συνέντευξή μου στο Studio 3 της ΕΡΤ1

YouTube


Προβολή στο Twitter





Leonidas Vatikiotis @LeonidasV
 
Βασίλειο της κοινωνικής αδικίας η Ελλάδα wp.me/pN8im-10I via @wordpressdotcom

Προβολή στο Twitter


Ποιες συντάξεις σκέφτεται να κόψει η κυβέρνηση – Τι είπε η Ολ. Γεροβασίλη στο «briefing»

Το σενάριο της περικοπής των υψηλών κύριων συντάξεων φαίνεται πως επαναξετάζει η κυβέρνηση στην περίπτωση που οι θεσμοί επιμείνουν στις απαιτήσεις τους.
Η πλευρά του ΔΝΤ προέβαλε απαιτήσεις για νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Από τις έως τώρα απορίες που έχουν εκφραστεί, φαίνεται ότι οι θεσμοί θα φανούν ιδιαίτερα σκληροί στο σκέλος της μείωσης των κύριων συντάξεων, μεσοσταθμικά έως 15%, για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισεκ ευρώ, κατά το τρέχον έτος.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, φαίνεται πως εξετάζουν να ρίξουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μια πιθανή μείωση των υψηλών συντάξεων, δηλαδή εκείνων που είναι μεγαλύτερες από 1.500 – 2.000 ευρώ το μήνα, μέσω μείωσης του ανώτερου πλαφόν.
Μάλιστα, την παραπάνω εξέλιξη, επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, η οποία μιλώντας στο σημερινό πρώτο briefing, είπε ότι κάποιες υψηλές συντάξεις θα μπορούσαν να μειωθούν, απλά το θέμα δεν είχε τεθεί μέχρι τώρα με δεδομένο ότι πρόκειται για πολύ λίγες συντάξεις. Στην ουσία, άφησε να εννοηθεί, ότι αυτές οι πολύ υψηλές συντάξεις δεν θα απέφεραν τα αντίστοιχα χρήματα.

aftodioikisi.gr

Stop στις προσλήψεις στο Δημόσιο από τους δανειστές: Ποια προαπαιτούμενα θέτουν – Τι λένε για τα ειδικά μισθολόγια

Υπό αίρεση θέτουν οι δανειστές ακόμη και τις 15.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί με βάση το 1 προς 5 (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις) για το 2016. Πόσο μάλλον τις παραπάνω 4.000 που έχει ζητήσει η κυβέρνηση ως «προκαταβολή» από το 2017 και το 2018, κατά την διάρκεια των οποίων υπολογίζεται με βάση τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις, ότι θα πρέπει να γίνουν 19.000 προσλήψεις για κάθε μία από αυτές τις χρονιές.  Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συνάντηση του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι δανειστές έθεσαν δύο προαπαιτούμενα για να γίνουν αυτές οι προσλήψεις:
  • Την πορεία των εσόδων
  • Ποιες εξοικονομήσεις θα πετύχει το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό που έπεται
Στην ουσία, οι εκπρόσωποι των δανειστών τα βάζουν όλα σε ένα «πακέτο» βλέποντας τα συνολικά στοιχεία εσόδων – εξόδων του ελληνικού κράτους.
Επιπλέον, καθώς αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε Υγεία και Παιδεία, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση θέλει να επικεντρώσει τις φετινές προσλήψεις, ζήτησαν ως εναλλακτικό σενάριο να υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, πετώντας στην ουσία το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση.

Συνάντηση του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη συναντήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής, πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος καθώς και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας κ. Παναγιώτα Μήλιου.
Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα της προώθησης της κοινοβουλευτικής και θρησκευτικής διπλωματίας, καθώς και της στήριξης του Ελληνισμού της Διασποράς. Ο Σεβασμιότατος κ. Ιωάννης τόνισε τις θετικές συνέργειες που μπορούν να προκύψουν από την ισχυροποίηση των δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Αφρικής καθώς και την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων που ζουν στη Ζάμπια. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, υπογραμμίστηκε η πολύ μεγάλη αναγκαιότητα υποστήριξής της.  
Ο κ. Κουράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι η Βουλή των Ελλήνων θα προχωρήσει τις απαραίτητες διερευνητικές διαδικασίες για τη σύσταση Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με χώρες της Αφρικής, μεταξύ των οποίων η Ζάμπια και το Μαλάουι, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ομογένειας, στηρίζοντας τις προσπάθειές της για πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.         
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Σουηδία
προς πολίτες: Μην δίνετε
χρήματα στους
Ευρωπαίους
μετανάστες-ζητιάνους

Σουηδία προς πολίτες: Μην δίνετε χρήματα στους Ευρωπαίους μετανάστες-ζητιάνους

Η σουηδική κυβέρνηση είπε στους πολίτες της να μην δίνουν χρήματα σε ζητιάνους ή αφήνουν τα παιδιά των ζητιάνων να πηγαίνουν στο σχολείο, μετά από τον υπερδιπλασιασμό του αριθμού των μεταναστών της ΕΕ στους δρόμους από χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Η κυβέρνηση διόρισε έναν εθνικό συντονιστή για να εξετάσει πώς να αποτραπούν φτωχοί μετανάστες της ΕΕ από …
---
Ο Καναδάς
δίνει στην ΕΕ μαθήματα
κοινωνικής ένταξης των
Σύριων προσφύγων

Ο Καναδάς δίνει στην ΕΕ μαθήματα κοινωνικής ένταξης των Σύριων προσφύγων

Ενώ οι πολιτικοί της ΕΕ εξακολουθούν να διαπληκτίζονται σχετικά με το πώς θα επιμεριστούν το βάρος των προσφύγων στην Ευρώπη, ο Καναδά αναζητεί τρόπους να ενσωματώσει γρήγορα 25.000 Σύριους στην κοινωνία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, ο David Manicom, Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας του Καναδά, εξήγησε πώς η χώρα του κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση …
---

Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής σε Κομισιόν: Δημοσιεύστε τα πρακτικά των ομάδων εμπειρογνωμόνων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αρχίσει να δημοσιεύει τα πρακτικά των συνεδριάσεων των 830 ομάδων εμπειρογνωμόνων που χρησιμοποιεί η Κομισιόν για να ενημερώσει τις πολιτικές της αποφάσεις, δήλωσε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής, Emily O’Reilly, ερευνά την θεσμική κακοδιοίκηση, είτε κατόπιν καταγγελίας ή με δική της πρωτοβουλία.
---
Το
Βερολίνο προσπαθεί να
κάμψει την αντίσταση στον
αγωγό Nord Stream 2

Το Βερολίνο προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση στον αγωγό Nord Stream 2

Ο νέος αγωγός που έχει ως στόχο να διπλασιάσει το ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Γερμανία θα προχωρήσει μόνο εάν η Ρωσία δεν διακόψει το αέριο στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε στην πολωνική κυβέρνηση στις 29 Ιανουαρίου ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Η Γερμανία λέει ότι το έργο Nord Stream 2 θα μετριάσει τη μείωση της ευρωπαϊκής παραγωγής …
---
Τέλος
στις ενστάσεις της
Ιταλίας για ευρώ-βοήθεια
3 δισ. στην Τουρκία

Τέλος στις ενστάσεις της Ιταλίας για ευρώ-βοήθεια 3 δισ. στην Τουρκία

Αίρει τις ενστάσεις της η Ιταλία για παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η απόφαση της Ρώμης θέτει τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη σύσταση του ειδικού ταμείου υπέρ της Τουρκίας. Βάσει της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των …
---
Χρηματοδότηση προσφύγων να
παραμείνουν σε ΠΓΔΜ και
Σερβία

Χρηματοδότηση προσφύγων να παραμείνουν σε ΠΓΔΜ και Σερβία

Το ταμείο της Συρίας, που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους Σύριους πρόσφυγες στο Λίβανο, την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει να παραμείνουν οι μετανάστες που βρίσκονται στα Σκόπια και τη Σερβία, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ τη Δευτέρα. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι το λεγόμενο Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ως Απάντηση στην Κρίση της …
---
Ποροσένκο: Η Μόσχα
συνεχίζει να στέλνει
στρατεύματα

Ποροσένκο: Η Μόσχα συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε τη Ρωσία χθες (1η Φεβρουαρίου) για την αποστολή στρατευμάτων και όπλων στα ανατολικά της χώρας, προειδοποιώντας ότι η εύθραυστη ειρηνευτική συμφωνία δεν εφαρμόζεται πλήρως. «Είναι φοβερό ότι μετά τη συμφωνία του Μινσκ ... εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο Donbass,» δήλωσε ο Ποροσένκο αναφερόμενος στη φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή, εν όψει των συνομιλιών …