Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο Τσόρι με τα δώρα! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 4-0


 Παίζοντας στο ρελαντί και με τον Ντομίνγκες να πετυχαίνει ένα γκολ και να δίνει δύο ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 την Καλλονή στο Φάληρο και άρχισε το 2014… όπως τελείωσε το 2013.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 13ο λεπτό με κοντινό σουτ του Σαβιόλα. Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έπιασαν καλή απόδοση και κυρίως απείλησαν στη συνέχεια από τα λάθη των φιλοξενούμενων. Ωστόσο είτε η αστοχία (16' Κάμπελ), είτε ο Σιδεράκης (22' σε Φουστέρ, 24' σε Ντομίνγκες) κράτησαν το σκορ στο 1-0. Αξιοσημείωτο ότι μετά το 29' (άστοχο φάουλ του Ντομίνγκες), ο Ολυμπιακός δεν είχε ευκαιρία.
Στο ίδιο διάστημα, η Καλλονή αρχικά έριξε το βάρος στην άμυνα, όμως τα πολλά λάθη των παικτών της εξέθεσαν την άμυνά της. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να βγαίνει μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να μπει απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η μοναδική της καλή στιγμή ήρθε στην εκπνοή με την άστοχη εκτέλεση φάουλ του Ποντάνι, ενώ στο 20' «έχασε» τον Καζάκη λόγω τραυματισμού (στη θέση του έκανε ντεμπούτο ο Νιαμπούγιου).
Και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γρήγορο γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ντομίνγκες στο 54'. Η νίκη είχε, ουσιαστικά, εξασφαλιστεί και οι «ερυθρόλευκοι», αν και πάλι δεν «πάτησαν γκάζι», συνέχισαν αξιοποιώντας και τα πολλά αμυντικά προβλήματα των φιλοξενούμενων.
Ετσι, ήρθε το 3-0 από τον Μανωλά στο 65' και το 4-0 από τον νεοεισελθόντα Μασάντο στο 75', ενώ Ντομίνγκες (69'), Μασάντο (82') και Σαβιόλα (84') μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ. Στο ίδιο διάστημα ο Μίτσελ είχε τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές ξεκουράζοντας παίκτες.
Οσο για τους φιλοξενούμενους; Οι ανασταλτικές αδυναμίες ήταν καθοριστικές, ενώ στο τέλος «άγγιξαν» το γκολ της τιμής με τους Ντος Σάντος (85') και Ναμπούγιου (90'+1').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης (72' Μασάντο), Σάμαρης (66' Εντινγκά), Κάμπελ, Φουστέρ (56' Βάις), Ντομίνγκες, Σαβιόλα
ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Μαρσέλο, Γιουκαρής (78' Ντάμπος), Μανούσος (69' Βαλιός), Ντος Σάντος, Λεοζίνιο, Καζάκης (20' Ναμπούγιου).

Ο Αστέρας “πλήγωσε” τον Τσιώλη 0 - 2 μέσα στα Γιάννενα


Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πιο εύστοχος και με γκολ των Μπαράλες και Καράσκο επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” πληγώνοντας τον πρώην προπονητή του, Σάκη Τσιώλη και στρογυλλοκάθισε στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν εξαιρετικά εύστοχοι. Αρχικά στο 13ο λεπτό από την εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη ο Μπαράλες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 39΄ ο Καράσκο έφυγε στην αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ διπλασίασε το προβάδισμα του Αστέρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και απείλησε με τον Κυβελίδη στο 50΄και τον Ίλιτς στο 69΄, ενώ ο Αστέρας έριξε μεγαλύτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία και επιχείρησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, ωστόσο το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΤΣΙΩΛΗΣ): Βελλίδης, Στρούνα (46' Κυβελίδης), Μπέριος (64' Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Βίλα, Κοροβέσης (46' Σονγκό), Ίλιτς
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΕΡΓΕΤΗΣ): Ερνάντες, Τσαμπούρης, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Κοντοές, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68' Πολ), Καράσκο (76' Σέτι), Μπαράλες

Συναγερμός! Νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζεται να "χτυπήσει" τις ΗΠΑ και τον Καναδά

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Ήδη από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι από την κακοκαιρία ενώ έχουν διακοπεί και οι αεροπορικές συγκοινωνίες.
Την ίδια ώρα που το κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ "θερίζει" ζωές, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού...
Στη Νέα Υόρκη, η θερμοκρασία έπεσε το βράδυ ακόμη και στους -18 βαθμούς και ο νέος δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντι Μπλάσιο συνέστησε στους νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
 Περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες καθυστέρησαν από και προς τα τρία αεροδρόμια της μεγαλούπολης, το Νιούαρκ, το Λα Γκουάρντια και το JFK Ειδικά το διεθνές αεροδρόμιο JFK έκλεισε για τρεις ώρες προτού ανοίξει και πάλι σταδιακά, καθώς ο ήλιος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

 Στη Βοστόνη περισσότερες από 190 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 500 στη Φιλαδέλφεια όπου η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς. Ρεκόρ χιονιού καταγράφηκε στο Μπόξφορντ, βόρεια της Βοστόνης όπου έπεσαν 61 εκατοστά και η θερμοκρασία ήταν κάτω από τους -20 βαθμούς την Παρασκευή. Συνολικά, περίπου 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στον Καναδά, το πολικό ψύχος έχει χτυπήσει όλες τις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -29 βαθμούς την Παρασκευή μετά από τη θερμοκρασία ρεκόρ των - 33,9 βαθμών την Πέμπτη. Ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΧΕΙΜΩΝΑ"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfYUj2tIco48nujnka0swZ2MExLY2QUWHIMRwRY3bqITC4ZP_W9VqvCO_Mb_vXoadh4dPzxFnQoO6q7mrIIpZLUfk62lwxpUHbuXpLPrpBRE-sf7KdrLOyqVAjh_qUu1Tdf1ActAdpbys/s1600/215962_141300445943814_100001915786504_258018_7001716_n.jpg
Η αυλαία της τελευταίας (15ης) αγωνιστικής του πρώτου γύρου και πρώτης για το 2014 στην   Α2 κατηγορία ανοίξε σήμερα Σάββατο σε Αρχαία Κόρινθο και Αγγελόκαστρο. 
Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός  Άρης και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας με "λευκή" ισοπαλία μοιράστηκαν τους βαθμούς, τα δοκάρια  (ο Άρης με τον Σοφό και ο Εθνικός με τον Δασκαλόπουλο) και τις εντυπώσεις .
Στο Αγγελόκαστρο, στη μονομαχία των δύο αετών κερδισμένος βγήκε ο Αετός Κρυονερίου με σκορ 2 - 3 επί του τοπικού Αετού  και έφτασε τους 18 βαθμούς, στην αυλαία του πρώτου γύρου.
Οι γηπεδούχοι  προηγήθηκαν με γκολ  στο 10’ του Σταθογιαννόπουλου στο ντεμπούτο του, μετά τη μεταγραφή του απ’ το Σοφικό ’05. Στην επανάληψη, μέσα σε δύο λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή. Στο 55’ ο Χ.Η. Καπετανόπουλος ισοφάρισε και στο 57’ ο Μπατζής με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 84’ ο Παπαγεωργίου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-2, για να μειώσει στις καθυστερήσεις το Αγγελόκαστρο με τον Λέντζιο.


Η πρώτη αγωνιστική γιά το 2014 και τελευταία (15η) του πρώτου γύρου στην Α2 συνεχίζεται αύριο Κυριακή. Μια αγωνιστική που θα αναδείξη και τον άτυπο "Πρωταθλητή χειμώνα", τίτλο που διεκδικούν ο  πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού και η Κόρινθος '06 στα δύο σούπερ ντέρμπι κορυφής.
Στο Βραχάτι, ο  πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού   αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στον Συνοικισμό, συγκρούονται η Κόρινθος '06 με τον Τενεάτη.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας που διεξάγεται και στα Ροζενά ανάμεσα στον  Πανευρωστινιακό και τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σημαντικά παιχνίδι στη μάχη της παραμονής. Στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου φιλοξενεί τους Νέους Στιμάγκας, στον Άγιο Βασίλειο, η Πρόοδος περιμένει τον Ισθμιακό, ενώ ο Σολωμός αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.

Το πρόγραμμα  της 15ης αγωνιστικής:
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ             2 - 3
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ    0 - 0

Κυριακή (5/1, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

"Χέρι - χέρι" για τίτλο ισόπαλοι σε όλα ,Παννεμεατικός και ΑΟ. Λουτρακίου

9ssx.jpg
Τον άτυπο τίτλο του "Πρωταθλητή χειμώνα", στην Α1 κατηγορία  Κορινθίας ,  μοιράζονται εδώ και λίγη ώρα οι ισόβαθμες σε όλα ( βαθμούς, τέρματα, νίκες , ισοπαλίες και ήττες) πρωτοπόρες ομάδες του Παννεμεατικού και του ΑΟ. Λουτρακίου.
Στο φινάλε του του πρώτου γύρου (15η) και πρώτη αγωνιστική γιά το 2014 οι δύο ομάδες πέτυχαν μεγάλες εκτός έδρας νίκες και "χέρι - χέρι" βαδίζουν προς την κατάκτηση του μοναδικού εισητηρίου που οδηγεί σε τίτλο και άνοδο.
Ο Πανεμεατικός νίκησε στους Αγίους Θεοδώρους την τοπική ομάδα με το ευρύ 0 - 4, με «καρέ» του Μυργιώτη
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Δημητρίου, Πάτρας, Νικολάου, Λουκάς (55’ Καρβέλης), Μπράνκο, Καραμαλέγκος, Οικονόμου, Ράτης, Λέζη (65’ Γκοτζιάς), Γκεζερλής (40’ Λιόσης)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Κεμαλάι (85’ λ.τρ. Ζαφείρης), Χουσελάς Α. (66’ Κωστούρος), Κυριάκος, Μαρινός, Σγούρος, Τσιωτάκης, Ραπουσάι, Παππάς, Μαρτίνος (70’ Μπεκιάρης Β.), Παπουτσής, Μυργιώτης
Στο Δερβένι,  ο ΑΟ Λουτρακίου συνέτριψε με το βαρύ 2 - 7    τον κάκιστο Αστέρα. Η ομάδα του Δερβενίου που "κατρακύλισε" από την 5η θέση στην 8η, επαιξε με αρκετές ελλείψεις παρουσιάστηκε αγνώριστη στο κατάμεστο "Κώστας Βυζάς", ενώ η πανωλεθρία που υπέστει οφείλεται στην "χάρτινη" άμυνά της και στα μεγάλα λάθη του τερματοφύλακα. Οστόσο ο Αστέρας έχει πολλα παράπονα από τον διαιτητή Νεοφυτιάδη καθώς,όπως υποστιρίζουν στο Δερβένι, τρία από τα γκολ της ομάδας του Λουτρακίου σημειώθηκαν από καταφανή θέση οφσάιτ
Οι «οράνιε» ήταν «καταιγιστικοί» στο 1ο ημίχρονο και με τον Χρυσαφίδη να κάνει ότι θέλει, τελείωσαν το ματς πριν καν αρχίσει. Ο επιθετικός του ΑΟΛ άνοιξε το σκορ στο 11’, ενώ πέτυχε το 0-2 στο 18’ και το 0-3 στο 24’, ενώ είχε και ένα δοκάρι, στην πλούσια συγκομιδή του.
Το 0-4 διαμόρφωσε ο Ζερβός, ενώ ο Δημάκης σημείωσε το 0-5, ανεβάζοντας ακόμα το δείκτη του σκορ. Το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, έκλεισε ο Μαυρέλης, ενώ ο Γιαννκούλης είχε δοκάρι.
Στην επανάληψη, ο Νίκος Μεσολόγγης απέσυρε τους Μητσόπουλο και Αντωνίου, για να τους ξεκουράσει, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 1-6 με τον Μακρυγιάννη, ενώ ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα, πέτυχε και το 2-6.
Το τελικό 2-7 διαμόρφωσε ο Γιάννης Μίχας, ενώ ο Αστέρας ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μακρυγιάννη, με 2η κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την συγκεκριμένη απόφαση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Πολύζος, Βασιλάρης (56’ Πεθαίνος), Μερκούρης Α. (39’ Πρίφτης), Μακρυγιάννης, Κουτρούλης, Μπεκιάι, Καραγιάννιδης (77’ Μερκούρης Σ.)
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Μητσόπουλος (46’ Μήτρου), Αντωνίου (46’ Παππάς), Μίχας, Τσώκος, Μαυρέλης, Γιαννακούλης, Πέτρου, Ζερβός (55’ Βουτσινάς), Δημάκης, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης

Στο Πετρί. η Θύελλα  έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, με αποτέλεσμα να την ισοβαθμίση στην 3η θέση της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μετά την νίκη του, στο "Θώδειο",  με 4 - 1 επί του ΑΟ Σπαθοβουνίου.
Στο Κιάτο η Ελλάδα Βέλου νίκησε με 0 - 4 την τοπική Αναγέννηση, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου ,από το Σοφικό επί του Πανσολυγειακού.
Στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε με 2 - 0 τον Πέλοπα Κιάτου, με γκολ του Ρουσλάν και του Θ. Μαρούδα, ενώ τέλος ο Πανκαμαριακός πήρε τρίποντο στα "χαρτιά" καθώς η αντίπαλή του ομάδα του Σαρωνικού Γαλατακίου δεν μετέχει του πρωταθλήματος. 

Η 15η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                       0 - 4
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ          3 - 0 α. α.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                           0 - 4
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                                       2 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                       2 - 7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        0 - 4
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ      0 -  0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 4 - 1

Η βαθμολογία
( Σε 15 αγώνες)


ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
35- 8
36
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
35- 8
36
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
28-14
29
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
29-19
29
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
19-14
27
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
28-18
25
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
26-22
25
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
22-19
25
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
31-18
23
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
22-16
22
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
15-15
22
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
20-31
18
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
17-35
13
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
19-35
11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
11-40
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-45
-2

3,8 R ταρακούνησαν τα ξημερώματα τη Ζαχάρω



Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 R σημειώθηκε στις 4,57 τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στα όρια Ηλείας - Μεσσηνίας στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας. Η δόνηση σημειώθηκε κοντά στα χωριά Γιαννιτσοχώρι , Θολό και Λέπρεο, 37 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης του Πύργου. Το μέγεθος και το επίκεντρο  αυτό εκτιμάται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο με εστιακό βάθος μόλις ένα χιλιόμετρο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Τμήμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε ένταση 3,5 R, με εστιακό βάθος 10 χλμ στη θαλάσσια περιοχή της Ελαίας, 12 χλμ βόρεια της Κυπαρισσίας.

Δένδιας: Δεν βαδίζουμε στα τυφλά για το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη

dendias
Ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ξεκαθαρίζει ότι η αστυνομία δεν βαδίζει στα τυφλά αναφορικά με το χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη, όπως και για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο.
Για την ανησυχία που είχε εκφράσει προ εβδομάδων για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπενθύμισε πως «είχα αναφέρει επί λέξει, σε συνέντευξή μου στις 24/11/2013, ότι “θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος”.Αλλά στην πράξη αυτό σημαίνει ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει η χώρα εδώ και έξι χρόνια, είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι δυνητικοί στόχοι, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να φυλαχθούν απόλυτα ούτε από το σύνολο της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας».
Αναφορικά με τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη τόνισε:
«Θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία πως φτάσαμε στο σημείο το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μήνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός».
Για τις σχέσεις της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα επισήμανε ο κ. Δένδιας: «Μία σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση».
Αναλυτικά η συνέντευξη του κου Δένδια  στο ysterografa.gr

Αρβανιτόπουλος: Περιπέτεια οι πρόωρες εκλογές

Konstantinos-Arvanitopoulos
Το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα εντός του 2014, ξορξίζει ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News” και τη Χριστίνα Κοραή.
Ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος στάθηκε όρθιος στη δύσκολη μάχη με το καθηγητικό κατεστημένο στα Πανεπιστήμια, σημειώνει με νόημα ότι οι πρόωρες εκλογές θα ανακόψουν την εθνική προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας από τη βαθιά κρίση των τελευταίων ετών, τη στιγμή μάλιστα που διαφαίνεται ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να είναι το 2014 το έτος επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.
“Όποιος επιχειρήσει τις πρόωρες εκλογές θα έχει την ευθύνη της περιπέτειας και της ανακοπής. Έχει εφαρμοστεί μια επώδυνη πολιτική, η οποία τώρα αρχίζει να αποδίδει.
Η ανατροπή της θα μας γυρίσει στην αρχή, στο 2010, και σε ακόμη δυσμενέστερη θέση. Γεμίσαμε με πολύ κόπο και θυσίες του ελληνικού λαού την καρδάρα με το γάλα, και θα ήταν καταστροφή να το χύσουμε από μόνοι μας”, σημειώνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στη “Real News” ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

ysterografa.gr

Ο Σημίτης μιλάει για το μέλλον. Αντί για τις... μίζες

Kostas-Simitis-Lukas-PapademosTwitter@EmOikonomidis
Η βαθιά, σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση την οποία διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, δεν ξεκίνησε ξαφνικά. Ούτε… προχθές. Ούτε έχει ως αφετηρία την οικονομία.
Η ελληνική κρίση είναι κρίση θεσμών και αξιών. Κρίση ηθικής και προτεραιοτήτων. Κρίση εθνικού προσανατολισμού. Μια κρίση που, σε αντίθεση με ιστορικά προηγούμενα ή ισοδύναμα άλλων χωρών, σε άλλες εποχές και συγκυρίες, τείνει να ξεπεραστεί, χωρίς να έχει βοηθήσει τη χώρα να ξεφύγει από το μίζερο και προβληματικό παρελθόν της. Χωρίς να έχει αφήσει πίσω, στο γκρίζο παρελθόν, σχεδόν καμία από τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες που οδήγησαν στη γέννηση και γιγάντωση της κρίσης αυτής.

Κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής η Καρακλιούμη;

Maria-KaraklioumiΤο ενδεχόμενο να είναι η Μαρία Καρακλιούμη υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, διεκδικώντας τη στήριξη ευρύτερων δυνάμεων, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η “Real News”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Κουρή-Χατζηνικολάου, η σημερινή αντιπεριφερειάρχης, η οποία βρίσκεται σε κόντρα με τον Γιάννη Σγουρό, ζυγίζει τις δυνάμεις της και τις συνθήκες που ενδεχομένως θα διαμορφωθούν, ώστε να κινηθεί ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, καθώς και το ΠΑΣΟΚ που είχε στηρίξει το ψηφοδέλτιό τους στις προηγούμενες εκλογές.
Η “Real News” υποστηρίζει στο ίδιο ρεπορτάζ ότι δεν αποκλείεται η Μαρία Καρακλιούμη να επιστρέψει στον χώρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, από όπου και προέρχεται, στην περίπτωση που δεν περπατήσει το παραπάνω σενάριο για την Περιφέρεια Αττικής.

ysterografa.gr

Θέλουν τον Μανώλη υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής

Giannis-Manolis
Ο Γιάννης Μανώλης είναι μεταξύ εκείνων που ακούγονται ως υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να έχει το χρίσμα κάποιου κόμματος, αλλά διεκδικώντας ευρύτερη στήριξη, ειδικά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, καθώς και του αντιμνημονιακού τόξου.
Ο άλλοτε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ακολούθησε αρχικά τον Πάνο Καμμένο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να συγκρουστεί στη συνέχεια μαζί του και να αποχωρήσει, φέρεται σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της “Real News” να έχει δεχτεί πιέσεις για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αξιοποιήσει το έντονα αντιμνημονιακό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή είχαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στις εκλογικές Περιφέρειες της Αττικής, καθώς και της Α’-Β’ Αθηνών και του Πειραιά, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να βρεθεί δεκτικό εκλογικό ακροατήριο.

ysterografa.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάρει την Αθήνα με τον Κιμούλη!

Giogos-Kimoulis
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να μετατρέψει σε επικράτηση στις κάλπες το κλίμα δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης λόγω της οικονομικής πολιτικής και των μέτρων λιτότητας του Μνημονίου, δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι η Κουμουνδούρου δεν θα καταγράψει τα κέρδη που προσδοκά, λόγω της έλλειψης επώνυμων και διακριτών υποψηφιοτήτων στις τοπικές κοινωνίες.
Για τον λόγο αυτό, η στρατηγική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικεντρώνεται στις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, εκεί όπου η μάχη θα δοθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με αμιγώς πολιτικές υποψηφιότητες.

Οι σχολικοί φύλακες γίνονται… σεκιουριτάδες – πρόταση έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Με βάση τα δεδομένα, όπως έχουν καταγραφεί, το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών φυλάκων θα αποτελέσει πηγή εντός του 2014 για να καλυφθεί μέρος της μνημονιακής δέσμευσης της Αθήνας για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η φράση αυτή στον «Τύπο της Κυριακής» Έλληνα αξιωματούχου, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Μηχανισμού Στήριξης για τα θέματα του δημόσιου τομέα, δείχνει πως ένα μικρό ποσοστό σχολικών φυλάκων, που πέρασαν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους πρώτους μήνες του περασμένου καλοκαιριού, θα κερδίσει μεταφορά σε άλλη θέση.
Η συντριπτική πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων θα αποχωρήσει υποχρεωτικά μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, όταν και θα ολοκληρωθεί ο οκτάμηνος κύκλος παραμονής στο καθεστώς. Τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό τους μέλλον εκτός Δημοσίου; Πληροφορίες τούς φέρνουν να έχουν δεχθεί προτάσεις για να δημιουργήσουν μέσω ΕΣΠΑ, ακόμα και δική τους εταιρία σεκιούριτι.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από τους περίπου 2.000 σχολικούς φύλακες, 400 θα συνεχίσουν να απασχολούνται εντός του δημοσίου τομέα. Περίπου 300 σχολικοί φύλακες θα μετακινηθούν αναλαμβάνοντας θέση τραυματιφορέρων. Άλλοι 100, που γνωρίζουν ξένες γλώσσες, θα μετακινηθούν σε μουσεία.
Από τα στοιχεία αυτά, περίπου 1.600 άτομα, που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο εκτελούσαν χρέη σχολικών φυλάκων, θα απολυθούν τον Μάρτιο. Ωστόσο σε κυβερνητικό επίπεδο αναζητούνται λύσεις, προκειμένου το προσωπικό αυτό να μη μείνει… ξεκρέμαστο, τουλάχιστον σε εργασιακό επίπεδο. Να συνεχίσουν, δηλαδή, να απασχολούνται, όταν θα τεθούν υποχρεωτικά εκτός δημόσιου τομέα και δεν θα πληρώνονται πλέον από το κράτος.
Η εταιρία
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Τύπου της Κυριακής», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να έχει καταθέσει προτάσεις στις αντιπροσωπίες των σχολικών φυλάκων, με τις οποίες έχει τακτικές συναντήσεις. Μία από τις προτάσεις αυτές, που σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει θέσει επί τάπητος ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει τη συμμετοχή όσων σχολικών φυλάκων απολυθούν ως μετόχων σε εταιρία κοινωνικής οικονομίας. Η εταιρία αυτή, από τη στιγμή που η πρόταση προχωρήσει θα παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας για τη φύλαξη κτιρίων, τα οποία ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με λίγα λόγια, οι σχολικοί φύλακες θα μετατραπούν σε… σεκιούριτι, φυλάσσοντας παιδικούς σταθμούς, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμα και δημαρχεία.
Πηγή: «Τύπος της Κυριακής»

Ετοιμάσου να πεις το νερό... νεράκι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlgADdRSKgB33H3A1FDoLfCpKuPGscp_g9Q-rsR7xqHo0lKdBOeve4PpGKbmxD1cgiu0-gcGWA9ppCn4nVBUbEaD3YDZ_3O4ZdtiE4MYrgPrHAFYBD0Z-ZF849W3l6XxEkE-cuQN0zY-ah/s1600/BJILGZ4CUAAUSYz.jpgΕίδαμε ήδη το παιχνίδι που παίζεται στους δυο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Στην επαρχία, οι καλλικρατικοί δήμοι, εγκαταλελειμμένοι από την κεντρική διοίκηση και με τις -βάσει συντάγματος και νόμων- οφειλόμενες κρατικές επιχορηγήσεις τους να έχουν μειωθεί σε επίπεδα φιλοδωρήματος, υποτίθεται πως πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις για να προσφέρουν στους δημότες τους τις απαραίτητες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και εκείνες της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Μόνο που αυτοί οι δημότες είναι πλέον ξεζουμισμένοι από την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και δεν μπορούν να συνεισφέρουν στους δημοτικούς κορβανάδες τα αυξημένα ποσά που απαιτούνται για να καλυφθούν τα κενά των τσεκουρωμένων επιχορηγήσεων. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι επιλογές τής κεντρικής εξουσίας σπρώχνουν την τοπική αυτοδιοίκηση στις αγκάλες τού ιδιωτικού κεφαλαίου.

Στην Πάτρα...
Διαβάστε περισσότερα »  apneagr.blogspot.com

Παρακμή

Μπαγιατίλα.
Το μπουκάλι με το νερό ανάμεσα στα πόδια. Τα μεγαλεία των δύο σερβιτόρων ανά στέλεχος, περασμένα. Τα ρούχα του αρχηγού πιο τεντωμένα κι από τα νεύρα του. Ο εκτσογλανισμός τού «όποιος διαφωνεί με τον αρχηγό είναι ανόητος». Το ΠΑΣΟΚ δε ζει το τέλος εποχής του. Η εποχή του τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Κι επειδή ο Βενιζέλος αρνείται την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή θα του μείνει στα χέρια ένα κόμμα – σφραγίδα. Δεν τον ενοχλεί. Αρκεί να πάρει τη σφραγίδα στο σπίτι του όπως έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ και τα έγγραφα από το Πεντάγωνο. Στο ανάκτορό του.

Ο κυνισμός που προκαλεί...
Διαβάστε περισσότερα » 
apneagr.blogspot.com

Π.Α.ΜΕ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Π.Α.ΜΕ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη του συναδέλφου Νίκου Γόντικα

          Στην ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, απαντάμε με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης. Δεν μας φοβίζει η βιομηχανία διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων πρωτοπόρων εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Αντίθετα μας ατσαλώνουν.
          Έτσι απαντάμε στη δίωξη του συναδέλφου Νίκου Γόντικα, μετά από μήνυση του πολιτικού κόμματος ΔΡΑΣΗ του Στ. Μάνου, ενάντια στο ΠΑΜΕ γιατί στις 10 Μάη του 2010 μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, μαζί με εκατοντάδες απεργούς, συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του επιστάτη-φύλακα.
          Αίτημα που στήριζαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου  Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που δραστηριοποιούνταν στο χώρο, η ΕΛΜΕ, το ΕΚΑ και δεκάδες άλλοι λαϊκοί φορείς. Απόλυση που ακόμα και τα δικά τους δικαστήρια έκριναν παράνομη.
          Ξέρουμε ότι, όσο εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική τόσο θα εντείνεται η κρατική βία και καταστολή. Αποδεικνύεται ότι το αυταρχικό δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» οι επικίνδυνες θεωρίες «των άκρων» στοχεύουν το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα.
Δυναμώνουμε την ταξική ενότητα και:
·       Παλεύουμε για την διεύρυνση των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν μας πτοούν οι διώξεις και οι καταδίκες
·       Απαιτούμε την αθώωση του συναδέλφου Γόντικα

 Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ