Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Ρεβεγιόν στον τόπο… καραντίνας – Καμία μετακίνηση από νομό σε νομό – Κλειστά χιονοδρομικά και θέρετρα

 Κορωνοϊός: Ρεβεγιόν στον τόπο… καραντίνας – Καμία μετακίνηση από νομό σε νομό - Κλειστά χιονοδρομικά και θέρετρα

Στον τόπο όπου βρισκόμαστε και περνάμε την καραντίνα φαίνεται πως θα κάνουμε ρεβεγιόν φέτος καθώς ακόμα και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου, δεν προβλέπονται οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια και οι εορταστικές εξορμήσεις.

Οι μετακινήσεις μας θα συνεχίσουν να έχουν περιορισμούς και sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή. Μάλιστα, όλο το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς:

Όλα όσα περιλαμβάνει το πολεοδομικό -χωροταξικό νομοσχέδιο για αυθαίρετα, οικοδομικές άδειες, συντελεστή δόμησης

 https://cf.bstatic.com/images/hotel/max1024x768/225/225574585.jpg 

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας.

Το νομοσχέδιο αυτό στοχεύει:

  • Να προστατεύσει το περιβάλλον,  καθώς –μεταξύ άλλων- περιορίζει την εκτός σχεδίου δόμηση παράλληλα με την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.
  • Να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και επενδύσεις, με μέτρα όπως ο εκσυγχρονισμός του καθεστώτος των χρήσεων γης και η  ενθάρρυνση ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.
  • Να προστατεύσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας με παρεμβάσεις όπως η μεταφορά του συντελεστή δόμησης,  η διευκρίνιση του καθεστώτος των ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων αλλά και η επιτάχυνση των πολεοδομικών σχεδίων.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Κορονοϊός: Αριθμοί σοκ με 396 νεκρούς σε 96 ώρες και εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά

  

Στενάζουν” τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό αυξάνονται καθημερινά με ταχύτατους ρυθμούς, την ώρα που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χάνουν τη “μάχη” με τη φονική νόσο.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.135 νέα κρούσματα, ενώ 101 συμπολίτες μας πέθαναν και 562 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Οι απώλειες πια εκατοντάδες. Ενδεικτικό το γεγονός πως από το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, μέχρι και την Τρίτη, 24.11.2020, υπάρχουν 396 νεκροί!

Και πιο συγκεκριμένα:

Η επιστροφή στην… κανονικότητα ξεκίνησε για την Αμερική (του Μπάιντεν) / Οι άνθρωποι του προέδρου.

  

Ο Εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε και επίσημα τους εκλεκτούς του για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, έχοντας στο πλευρό του την Κάμαλα Χάρις.

Η εικόνα “μιλάει” από μόνη της. Στελέχη με… ουρά στην εποχή Ομπάμα και παλαιότερα στην εποχή Κλίντον, αναλαμβάνουν τα ηνία της στρατηγικής διόρθωσης της εικόνας των ΗΠΑ σε μια παγκόσμια πραγματικότητα που έχει αλλάξει ριζικά και δραματικά.

Η υλοποίηση μιας ηθικής δέσμευσης Μητσοτάκη προς τους μαχητές του ΕΣΥ / Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

  

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε έξι Περιφέρειες της Ελλάδας – Τι έδειξαν τα τεστ στο Κιάτο

  

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 6 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 6 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από χίλιους πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.362 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 69 κρούσματα (5,06%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 39 άνδρες και 30 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

Κάπα Research : Τι φοβούνται περισσότεροι οι Ελληνες; – Τι πιστεύουν για lockdown και εμβολιασμό

  Κάπα Research : Τι φοβούνται περισσότεροι οι Ελληνες; – Τι πιστεύουν για lockdown και εμβολιασμό

Διαφορά 14 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω της πανδημίας και της διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση, καταγράφει μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Κάπα Research. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 37.4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση, με 2,4%, το Μέρα25 με 2,8.

Ένας μήνας προθεσμία για σύνταξη πριν τα 62 [παραδείγματα & πίνακες με τα όρια ηλικίας και τα ποσά]

 Ποιοι βγαίνουν φέτος στη σύνταξη πριν από τα 62 με αυξημένες αποδοχές 

Προθεσμία ενός μήνα για να βγουν στη σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 62 ετών έχουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι με έναρξη ασφάλισης πριν το 1993.

«Κλειδί» για τους άνδρες είναι η 25ετία, η 35ετία και η 37ετία, καθώς τα έτη αυτά καθορίζουν και την ηλικία συνταξιοδότησης.

Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και μειωμένη σύνταξη με όρια ηλικίας 55, 56, 56,9 και 62 ετών, ανάλογα με τις προϋποθέσεις και το Ταμείο από το οποίο προέρχονται.

Νίκος Ανδρουλάκης: "Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο και εσείς στρουθοκαμηλίζετε"

 


Στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια στην κατεχόμενη Κύπρο, συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο Ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε στην αποτυχία του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο ενώ προώθησε μία «θετική ατζέντα» με την Τουρκία, αυτή συνέχισε τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειές της από τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο ως το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Πως μοιράζονται οι 332 Δήμοι τα 50 εκατομ. για τον κορωνοϊό - Κοντά στα 690.000 ευρώ κατενεμήθηκαν στους 6 Δήμους της Κοριινθίας. (Πίνακες)

 

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου , όπως γράφει το airetos.gr Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του  Υπ. Εσωτερικών.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ - ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ , ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ , ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.11.2020

Σε μια από κοινού ενωτική κίνηση προχωρήσαμε σήμερα οι Εμπορικοί - Επαγγελματικοί Σύλλογοι τεσσάρων πόλεων του Νομού Κορινθίας (  Αγίων Θεοδώρων , Βραχατίου , Λουτρακίου, Ξυλοκάστρου ζητώντας κρατική αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των μικρών ατομικών επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές όχι με δική τους επιλογή , αλλά υποχρεωτικά σε εφαρμογή των Κυβερνητικών μέτρων .

Δυστυχώς οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν προβλέπεται, να λάβουμε αποζημίωση! Εμπόριο, εστίαση, τουρισμός πεθαίνουν!

Παραλληλα οι 4 Σύλλογοι εκφράζουμε την αγωνία μας , για την επιβίωση της μικρής ατομικής επιχείρησης με το ερώτημα: ως πότε (;) θα αντέξει η μικρή ατομική επιχείρησημε έλλειψη εσόδων ( κλειστά καταστήματα) και ρευστότητας, να καλύπτει τα καθημερινά έξοδα όλο το διάστημα του απαγορευτικού;

emporikos xylokastrou