Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

¨Άγγελος Παπαγγελόπουλος: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ανούσιες εντάσεις μεταξύ των δημάρχων Κορινθίων και Σικυωνίων.σεβόμενοι τις τοπικές ανάγκες των κατοίκων και της αγροτικής οικονομίας του πρώην δήμου Στυμφαλίας, να συγκλίνουν σε λύσεις, ώστε και η υλοποίηση των έργων να μην κινδυνέψει και οι κάτοικοι των δύο φίλων δήμων να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού.

Εμφάνιση λιμνη στυμφαλίας 5.JPG

ΓΡΑΦΕΙΟ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΓΓΕΛΟΥ  ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                         22-3-2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ
22 Μαρτίου, παγκόσμια μέρα νερού. Ημέρα περισυλλογής για την διάσωση και τη σωστή διαχείριση του μεγαλύτερου αγαθού της γης.                                                              
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbrenPxm2iierrIn-dcvI4X_h2fEA4-P7fA9ohKGZO8XGg9PhR Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ήδη έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΕΣΠΑ2) και έχει δημοπρατηθεί έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης του Δήμου Σικυωνίων αρχικού προυπολογισμού 3.300.000 €. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ανούσιες εντάσεις, που είχαμε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δημάρχων Κορινθίων και Σικυωνίων. Καλούμε τις δύο δημοτικές Αρχές, με βάσιμα επιχειρήματα, τηρώντας τα συμφωνηθέντα αλλά και σεβόμενοι τις τοπικές ανάγκες των κατοίκων και της αγροτικής οικονομίας του πρώην δήμου Στυμφαλίας, να συγκλίνουν σε λύσεις, ώστε και η υλοποίηση των έργων να μην κινδυνέψει και οι κάτοικοι των δύο φίλων δήμων να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού. Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε το Κιάτο και η λοιπή πεδινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων να ολοκληρώσει την υδροδότησή της με πόσιμο νερό από τα γεωγραφικά εδάφη της

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κακοσμία στόματος: Αίτια και αντιμετώπιση

kakosmia_stomatos_pataridou_ring.jpg

Ένας στους τρεις ανθρώπους εμφανίζει κακοσμία της στοματικής κοιλότητας, που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Διαβάστε περισσότερ


stogiatro.gr

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Οι Έλληνες επιστρέφουν στη μασέλα


eoo_masela_apempe.jpgΠαραμελούν τη δική τους στοματική υγεία οι Έλληνες γονείς, προκειμένου να παρέχουν πρόληψη και φροντίδα στα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με όραμα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα ενισχύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων» - Βράβευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού στη Foodexpo


Εμφάνιση Foodexpo 3.JPG

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα της εξωστρεφούς πολιτικής για την προώθηση των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη βράβευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού και τη διακριτή συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Foodexpo.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μοντέλο για τη χώρα το Invest in Peloponnese» - Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παγκόσμιας Τράπεζας και Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Εμφάνιση Παγκόσμια Τράπεζα 1.JPG
Το εξαιρετικό επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου και το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής αρχής Invest in Peloponnese για την προσέλκυση επενδύσεων εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην έδρα της Περιφέρειας, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.

Σέσκουλα ή λαχανίδες, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά κατάλληλα ακόμα για τον διαβήτη και την δυσκοιλιότητα


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr
Τα σέσκουλα (Beta Vulgaris var. cicla) συγγενεύουν με το κοκκινογούλι και στην πραγματικότητα είναι γογγύλια. Ανήκουν στην οικογένεια των χηνοποδίων (chenopodiaceae). Είναι λαχανικό με πλούσιο φύλλωμα και ιδιαίτερη γεύση. Με μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά φύλλα, τα σέσκουλα έχουν μια στυφή γεύση. Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα π.χ. κόκκινο ή άσπρο. Άλλες

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/image/tainia_25_martiou_1.jpg

Δερβένι

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 


      Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 24-03-2018 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2018, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23-03-2018    Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ  25-03-2018         Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των
ώρα 07:00                               εκκλησιών του Δήμου.

ώρα 09:30                               Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».

ώρα 09:45                               Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.

ώρα 09:55                               Είσοδος Αρχών & επισήμων

ώρα 10:00                               Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την καθηγήτρια Γυμνασίου Δερβενίου  κα Πληθάκη Ιωάννα .

Μετά  την  δοξολογία :         Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.




ώρα  11:00                              Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν

Η  παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ    Σ Τ Η Ν     Ε Ξ Ε Δ Ρ Α


          Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος  Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου, οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι  Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.

          Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.

Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

          Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καΐτσας Κωνσταντίνος.



   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


      ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ