Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μοιρασιά στο Λουτρακιώτικο ντέρμπι - Έβρεξε "αστέρια" στη Ξυλοκέριζα , Εθνικός Ξυλ. - Αστέρας Δερρβενίου 0 - 6


 Χωρίς νικητή έληξε στο γήπεδο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ", στα Ίσθμία, το  Λουτρακιώτικο ντέρμπι κορυφής , καθώς  Ολυμπιακός Λουτρακίου και ΠΑΟ Λουτράκι, μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1, στα πλαίσια της 11ης αωνιστικής, στην Α1 κατηγορία Κορινθίας. και διατήρησαν σταθερά τίς θέσεις τους στην κορυφή της βαθμολογίας, Στο σκορ προηγήθηκε στο 43΄ ο Ολυμπιακός με τον Becaj  για να ισοφαρίσει με πέναλτι γιά τους οράνιε ο Αποστολάκης στο 65΄΄ μετά από ανατροπή του Τσώκου από τον Παπαδημητρίου. Οι ερυθρόλευκοι  ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 68΄  αποβλήθηκε ο Κλεπετσάνης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Κόντης, Μαστρογιάννης, Κλεμπετσάνης, Βαραβέρης, Λέκκας (79' Αυγέρης), Παπαφημητρίου, Κριαράς, Μπεκιάι (77' Καλλυρόπουλος), Κορδαλής, Κολλιάκος, Φραγκάκης
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Κορδώσης, Γκαρμίρης, Ανδρεατίδης, Τσώκος, Ζερβός (83' Κουγιουμτζίδης), Μαυρέλης, Αποστολάκης, Καλλάς (63' Γεώργαρης), Κρίκας, Γιαννακούλης, Χρυσαφίδης


Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Αστέρα Δερβενίου , από την Ξυλοκέριζα , όπου "εβρεξε... αστέρια", με το εκοφαντικό 6 - 0 ( 35΄, 62΄, 71΄ Κουτρόυλης, 52΄, 74΄Μυργιώτης, 68΄ Αναγνωστόπουλος) ενώ είχε και δύο δοκάρια ( 45΄Μυργιώτης), επί του τοπικού Εθνικού.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος (75’ Μερκούρης), Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Φωλιάς (65’ Παπαδημητρίου), Αντωνόπουλος (70’ Πρίφτης), Δημόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Κουτρούλης, Μυργιώτης

Στο γήπεδο Σολομού ,ο ΠΑΣ Κλένια επικράτησε  στο τοπικό ντέρμπι  με 2 - 1 του Ατρόμητου Χιλιομδίου. Στο 36’ η Κλένια άνοιξε το σκορ με το Μπαλάφα Π.Μ για να το ζευγαρώση στο 54’ με τον Ζήση.  Ο Ατρόμητος μείωσε στο 83΄  με κοντινό πλασέ του Μαρτίνου διαμορφώνοντας το τελικό  σκορ.

ΚΛΕΝΙΑ: Γκίκας, Σοπότι, Νούλας, Μπαλάφας Π.Β., Παναγούλιας, Μπαστούνης, Σενής, Γεώργαρης, Μπαλάφας Π.Μ. (74’ Παπαχρήστου), Μπαλτζής (89’ Σκούρτης), Ζήσης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Χόντια, Χατζηνικολής, Κοντογιάννης, Μπαλής, Φαρμάκης (62’ Μπακώλης), Τζαναβάρας (79’ Μπόρσης), Μαρτίνος, Αμπαδιωτάκης, Μπέκος (33’ Μιχαλης), Λέπεντζης, Μίχας

Στο Βέλο , η Ελλάδα επεβλήθηκε με 2 - 0  του Σαρωνικού Γαλατακίου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα επικράτησε με 4 - 2 της Θύελλας Πετρίου.  
Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός επεβλήθηκε  με 3 - 1  του Πανκαμαριακού, ενω στη Νεμέα ο Παννεμεατικός με γκολ του Νίκου Σαϊσανά στο 53΄ επικράτησε με 1 - 0 του Ηρακλή Λεχαίου.
Τέλος το Σπαθοβούνι κέρδισε στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα του με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 11η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ   2 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  3 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 0-3(α.α)
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 4 - 2
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ   1 - 0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 -6


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 11 αγώνες)

1

 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

31-9

26

2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

22-12

23

3

ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

21-9

22

4

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

27-17

21

5

ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

19-11

21

6

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

23-8

20

7

 ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

25-12

18

8

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

16-12

18

9

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

12-22

16

10

ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ

16-22

14

11

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

16-16

13

12

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

19-16

11

13

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

9-21

10

14

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

7-26

9

14

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

7-24

7

14

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

0-33

0

Το περιφερειακό πρωτάθλημα: Ο Πέλοπας στο Ναύπλιο , Έμειναν στο "Χ" Παναρκαδικός και Αχαϊκή

ΑΕ Ερμιονίδας: Ευχαριστεί τον Ευβοϊκό για τη φιλοξενία
7ος ομίλος
Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυριο στις 3 το απόγευμα το περιφερειακό πρωτάλημα στο 7ο όμιλο όπου ξεχωρίζει ο αγώνας του Μανδραϊκού με την Ένωση Ερμιονίδας , καθώς και η αναμέτρηση του Πανναυπλιακού με τον Πέλοπα Κιάτου.

Η αγωνιστική
Πανναυπλιακός-Πέλοπας Κιάτου
Παρνασός-Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου
Πορτοχελιακός-Πανελευσινιακός
Α.Ο. Λουκισίων -Χαλκίδα
Μανδραϊκός-Ενωση Ερμιονίδας
Ρεπό έχει ο Παναργειακός.

6ος ομίλος
Στην Τρίπολη, Παναρκαδικός και Αχαϊκή έμειναν σήμερα στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία ομάδα. Με τον αγώνα της Τρίπολης άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής , στον 6ο όμιλο η οποία σύνεχίζεται αύριο με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος οι οποίοι παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον

Η 5η αγωνιστική
Παναρκαδικός-Αχαϊκή 1-1
ΠΦΟ Πανόπουλου-Εράνη Φιλιατρών
Εθνικός Μελιγαλά-Δόξα Νέας Μανολάδας
Διαγόρας Βραχνέικων-Πάμισος
Εθνικός Σαγέικων-Ατρόμητος Λάππα



















































































































































































































 

«Εμφύλιος» σε Χανιά , Αίγιο και Μενίδι . Η Κόρινθός θέλει την νίκη επί του Ρούβα

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις ομάδες της Κρήτης, Χανιά και Επισκοπή, ανοίγει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο 1ο όμιλο της Football League 2 το Σάββατο (24/11, 17:00) σε ματς που γίνεται στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων. Τα Χανιά θέλουν τη νίκη για να ξεκολλήσουν από τους τρεις βαθμούς μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, ενώ η Επισκοπή πηγαίνει για το καλύτερο δυνατό και με υπηρεσιακό προπονητή τον Ηλία Μπουλιό μετά την αποχώρηση του Θανάση Κολιτσιδάκη. Ο Γιώτης Σταματόπουλος έχει συμφωνήσει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του σωματείου από το Ρέθυμνο, αλλά δεν θα καθίσει στον πάγκο σε αυτό το παιχνίδι. Ο Νέος τεχνικός της ομάδας μας είναι κάτοχος UEFA pro της σχολής της Κολωνίας και έχει γεννηθεί στις 10 Δεκεμβρίου του 1972 στην Γερμανία.
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου. Στο Συνοικισμό η Κόρινθος, με στόχο την νίκη, αντιμετωπίζει τον Ρούβα,  με την Πελοποννησιακή ομάδα να ανακοινώνει την ελεύθερη για τον αγώνα  είσοδο στους μαθητές και στις γυναίκες. Ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος του Νίκου Κουρμπανά, στο Πελοποννησιακό νερμπι , στο Αίγιο αντιμετωπίζει την Καλαμάτα, ενώ στη Νίκαια η Προοδευτική μάχεται με τον Πανηλειακό του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Στο Μενίδι ο Αχαρναϊκός , στο αττικό ντέρμπι, αντιμετωπίζει τον ΑΟ Γλυφάδας, ενώ ο Αστέρας Μαγούλας κερδίζει τον εκτός έδρας αγώνα του  με τον Εθνικό Αστέρα , στα "χαρτιά", καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει παραιτηθεί  από το Πρωτάθλημα της  Football League 2. Τέλος ρεπό έχει η ομάδα του Φωστήρα.

Η 5η Αγωνιστική
24/11/12 17:00
ΑΟ ΧΑΝΙΑ -  ΕΠΙΣΚΟΠΗ
25/11/12 15:00
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΡΟΥΒΑΣ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  0 - 3 α.α.
Ρεπό ο ΦΩΣΤΗΡ

Χωρίς Λάζαρο, Κουίνσι και Βιτόλο στα Χανιά ο Παναθηναϊκός


Αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Μάριμπορ αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πλατανιά Χανίων. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Βιτόλο, τον τραυματία Κουίνσι και τους Χριστοδουλόπουλο και Σο τους οποίους έκρινε ανέτοιμους.
Εκτός της 19μελούς αποστολής έμειναν επίσης οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, Κουσίδης, Ταμπάκης, Δώνης και Μαρινάκης.
Το πρωί του Σαββάτου (24/11) οι Πίντο και Μπουμσόνγκ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ σε θεραπεία υποβλήθηκαν οι Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλος. Πρόγραμμα αποφόρτισης έκανε ο Βιτόλο.
Η τελευταία προπόνηση πριν από το ταξίδι στα Χανιά, περιελάμβανε ζέσταμα, ταχύτητες, πάσες, ασκήσεις κατοχής της μπάλας "5-2" και δίτερμα.
Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στον Πλατανιά από την απώλεια του νεαρού Ζαχαρία Καραντωνάκη.
Γι’ αυτό η διοίκηση του χανιώτικου συλλόγου αποφάσισε να μην προχωρήσει στην βράβευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, την Κυριακή (25/11) στα Περιβόλια.
Η ΠΑΕ Πλατανιάς ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι τελικά ματαιώνεται η βράβευση στον Αργεντινό προπονητή, λόγω του πένθους που επικρατεί στην κοινωνία των Χανίων και την αθλητική οικογένεια του Πλατανιά.

Χωρίς Ιμπαγάσα αλλά με "Φέτφα" στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Ο Ζαρντίμ θα αφήσει στην Αθήνα τον Ιμπαγάσα, αλλά για πρώτη φορά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του πήρε μαζί του τον Γιάννη Φετφατζίδη.
Ο Αργεντινός μέσος δεν κατάφερε να βγάλει το πρόγραμμα της προπόνησης και αποκλείστηκε από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Ο Πορτογάλος επέλεξε 20 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και πριν το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ θα αποφασίσει ποιοι θα μείνει εκτός 18άδας.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φουστέρ, Μοντέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μασάντο.

Κόκκινο το ντέρμπι των «μικρών» ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 0-2

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το τρίποντο με 2-0 χάρη στα τέρματα του Βουτσιώτη στο 76' με με δυνατό αριστερό σουτ και του Βραζιλιάνου Λεάντρο στο 85' με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον Δερμιτζόγλου να μην καταφέρνει να σκοράρει στο 6' και στο 8'. Με την συμπλήρωση 15 λεπτών ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Λεάντρο να προειδοποιεί με εκτέλεση φάουλ για ότι θα ακολουθούσε στην συνέχεια, με τον Στρέντζο να επεμβαίνει εντυπωσιακά και να απομακρύνει.
Για τον ΠΑΟΚ αυτή ήταν η δεύτερη ήττα, και πρώτη εντός έδρας, ήττα στο πρωτάθλημα Υποδομών της Super League. O Ολυμπιακός μετά από αυτή τη νίκη είναι με 25 βαθμούς στην 1η θέση της βαθμολογίας.
ΠΑΟΚ: Στρέζος, Αποστολόπουλος, Ποζατζίδης, Ιντζίδης, Χατζόπουλος, Κιόσε, Παναγιωτούδης, Δεμιρτζόγλου, Σαββίδης (46' Ταουσιάνης), Παπαδόπουλος (64' Ανδριόπουλος), Δεληγιαννίδης (64' Γεωργιάδης).
Ολυμπιακός: Χουτετσιώτης, Καραγκούνης, Δημακάκος, Σωτηράκος, Κλιμακό, Σιώπης Ε., Παιδάκης, Βουτσιώτης, Ιωαννίδης (62' Βέργος), Γκίνο (68' Παπαδόπουλος), Λίρας.
 

Πέθανε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Γιώργος Παυλάκης

Θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας μετά την είδηση του θανάτου του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος "έφυγε" από ανακοπή καρδιάς σήμερα τα ξημερώματα.
Οπως αναφέρει το patrastimes.gr ο Γιώργος Παυλάκης ήταν 61 ετών, παίκτης της Ολυμπιάδας, του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και του Αχαιού ΄47, προς το τέλος της μπασκετικής του καριέρας.
Εκανε στίβο (τριπλούν), έπαιζε βόλεϊ, έκανε και άλλα αθλήματα. Από αθλητική οικογένεια (η αδελφή του Γιώτα παλιά αθλήτρια, σύζυγος του μεγάλου παίκτη της Παναχαϊκής και προπονητή Ανδρέα Μιχαλόπουλου, ο αδελφός του Γιάννης καθηγητής Φυσικής Αγωγής, γυμναστής για χρόνια στην Παναχαϊκή, και πρόεδρος στην Ενωση Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας).
Ηταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα από τον ιερό ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Τα πιο εντυπωσιακά βιντεο του ιντερνετ μέσα σε 5 λεπτά!



zappit.gr

Πέθανε ο "Έλληνας 007" Βασίλης Ντερτιλής


Ο Βασίλης Ντερτιλής ο επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών που γνωρίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 ,δεν υπάρχει πια.
Οι παλαιοί στρατιωτικοί συντάκτες τον λέγαμε “Έλληνα 007”. Όχι μόνο για το παρουσιαστικό του ,αλλά και για τις πολλές μυστηριώδεις αποστολές που είχε κατά καιρούς αναλάβει. Μετά από μία τελευταία δύσκολη μάχη ηττήθηκε και αναχώρησε για την τελευταία αποστολή.
Ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης απεγκλωβισμού ομογενών από το Σοχούμι. Η περίφημη επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας, που σχεδόν κάθε φορά που συναντιόμαστε κάποιοι δημοσιογράφοι μαζί του τον βάζαμε να μας την διηγηθεί ,ξανά και ξανά. Και πάντα μέναμε στα σχέδια ,ότι πρέπει να γίνει βιβλίο.
Από εκείνες τις διηγήσεις του “κολλήσαμε” και το 007 ,αφού η συνεργασία του με τη Βιργινία Τσουδερού, σ΄ εκείνη την επιχείρηση ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θύμιζε τις ταινίες Τζέημς Μποντ.

newsit.gr

Λήστεψαν με καλάσνικοφ τα διυλιστήρια Ασπροπύργου - Καταδίωξη και πυροβολισμοί στην Εθνική Οδό


 









Η ώρα ήταν 10.40 όταν 6 άγνωστοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δράστες ακινητοποίησαν τον φύλακα, πήγαν στο λογιστήριο και με την απειλή των όπλων τους, άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Οι δράστες απείλησαν και τους πρατηριούχους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, απο τους οποίους πήραν όσα χρήματα βρήκαν.
Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα και διέφυγαν μέσω της Εθνικής Οδού. Λίγο αργότερα έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες άρχισαν να πρυροβολούν εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι, με τη σειρά τους, ανταπέδωσαν τα πυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει τραυματίας.

newsit.gr

Μπάχαλο με την έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα - Δεν έχει πληρώσει τίποτα η Γερμανία για την Ελλάδα


Συνεχίζονται και σήμερα, εν όψει του Συμβουλίου της Δευτέρας, οι διαβουλεύσεις στο επίπεδο της ευρωζώνης για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Σήμερα πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη των χωρών της ευρωζώνης η οποία με βάση άριστα πληροφορημένες πηγές θα είναι στο επίπεδο της ομάδας εργασίας του Eurogroup και όχι στο υπουργικό.
Αναφορικά με το τελευταίο θέμα επικράτησε χθες απόλυτο κομφούζιο με ένα πλήθος πηγών να αναφέρουν ότι η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο των υπουργών και ένα άλλο πλήθος πηγών να αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο των υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν έχει πληρώσει τίποτα η Γερμανία για την Ελλάδα
Στο μεταξύ για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οι εγγυήσεις που έχει αναλάβει η Γερμανία τελικά να καταβληθούν, κάνει λόγο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην «Bild am Sonntag» και διευκρινίζει ότι μέχρι τώρα η χώρα δεν έχει πληρώσει χρήματα για την Ελλάδα.
«Ως τώρα η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για την Ελλάδα "ούτε ένα σεντ", παρά έχει αναλάβει μόνο εγγυήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.
«Αλλά είναι πιθανό, αυτές οι εγγυήσεις να καταστούν πληρωτέες», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί πρέπει για την συνοχή της Ευρώπης να υποβληθούν σε θυσίες.
«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε μια ένωση ευθύνης. Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει για τα επόμενα οκτώ χρόνια να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές και θα χρειαστεί για αυτό γέφυρες. Για αυτές τις γέφυρες, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς και αυτό κοστίζει χρήματα», επισημαίνει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

newsit.gr



 


 

Στο χειρουργείο ο Χουάν Κάρλος


Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο, υποβλήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, την Παρασκευή το βράδυ στη Μαδρίτη.
«Η επέμβαση, η οποία διήρκεσε 90 λεπτά, πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία και ήταν απόλυτα επιτυχημένη», ανακοινώθηκε από τον βασιλικό οίκο της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, «υπέφερε από οστεοαρθρίτιδα στο αριστερό ισχίο, η οποία κατέστησε αναγκαία την επέμβαση», ανακοίνωσε επίσης το παλάτι, λέγοντας ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με την αποκαλούμενη «ελάχιστα επεμβατική» τεχνική. Η διάρκεια της νοσηλείας, του Χουάν Κάρλος κατά την οποία θα υπάρχει καθημερινή ιατρική έκθεση, δεν έχει διευκρινιστεί. Αυτή είναι η έκτη επέμβαση σε διάστημα δύο χρόνων για τον 74χρονο μονάρχη.

Ο Χουάν Κάρλος έχει ήδη υποβληθεί σε άλλες δύο επεμβάσεις στο άλλο ισχίο, ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε κατά τη διάρκεια κυνηγιού ελεφάντων, στην Μποτσουάνα.

Γι αυτό το πανάκριβο ταξίδι, ο Χουάν Κάρλος είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω της βαριάς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ισπανία, γεγονός που τον ανάγκασε, την ημέρα της εξόδου του από το νοσοκομείο, σε μια πρωτοφανή κίνηση δημόσιας συγγνώμης.

Ο Χουάν Κάρλος ανέβηκε στο θρόνο το 1975, δύο ημέρες μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο, και έκτοτε χαίρει μεγάλης δημοτικότητας μεταξύ των Ισπανών.

newsit.gr

Σε αργία μπαίνουν και στρατιωτικοί. Για ποιους το προβλέπει το μεσοπρόθεσμο


Αργία και για στρατιωτικούς προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, πρόβλεψη που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert μέχρι χθες είχαν ζητηθεί από το ΓΕΕΘΑ οι λίστες με τα ονόματα στρατιωτικών οι οποίοι έχουν μπροστά τους δίκες κυρίως για ποινικά και σοβαρά αδικήματα. Όσοι έχουν ανοιχτές σικαστικές υποθέσεις και μέχρι αυτές να τελεσιδικήσουν θα τεθούν σε αργία. Είναι η πρώτη φορά που η αργία θα ενεργοποιηθεί στις ΕΔ. Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο η “ποινή” της διαθεσιμότητας κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατιωτικός ελάμβανε τα τρία τέταρτα των αποδοχών του. Σε κατάσταση αργίας θα λαμβάνουν ακόμη χαμηλότερο ποσοστό, περίπου 50% των αποδοχών,για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μερικές δεκάδες αξιωματικούς αν και ακόμη οι λίστες “χτενίζονται”.

onalert.gr

Στη “φάκα” οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Arxaia-Olympia-Museum
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη ληστεία η οποία είχε γίνει στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Άνδρες της Αστυνομίας προσποιήθηκαν ότι ήταν αγοραστές αρχαίων αντικειμένων, ήρθαν σε επαφή με τους καταζητούμενους τους οποίους και συνέλαβαν τελικά, ενώ σύμφωνα με το pelop.gr, τα εκθέματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους με εκείνα που είχαν κλαπεί.
Οι ληστές είχαν εισβάλλει πρωινές ώρες στο Μουσείο της Ακρόπολης, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα και διέφυγαν με τα “χρυσά στεφάνια” του Μουσείου. Οι αρχικές εκτιμήσεις των αρχών εκείνη την περίοδο ήταν ότι οι δράστες δεν είχαν διαφύγει από την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες είναι Έλληνες, ηλικίας 36, 41 και 50 ετών
ysterografa.gr

“Εφυγε” ο J.R. του Dallas

Larry-Hagman-white-hat
Συγκίνηση προκάλεσε στις ΗΠΑ η είδηση της απώλειας του ηθοποιού Λάρι Χάγκμαν, ο οποίος σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά με τον εμβληματικό ρόλο του ως J.R. στη σαπουνόπερα Dallas, αντίπαλο της Δυναστείας.
Ο Λάρι Χάγκμαν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα σε ηλικία 81 ετών, και ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο λόγω περιπλοκών στην κατάστασή του. Στη δεκαετία του 1990, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο συκώτι, μετά από πολλά χρόνια αλκοολισμού, είχε καταφέρει ωστόσο να ξεπεράσει εκείνη την περιπέτεια.
Το Dallas, έκανε την πρεμιέρα του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS το 1978, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και μεγάλα έσοδα από διαφημίσεις, ενώ οι πρωταγωνιστές του έγιναν διάσημοι στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, όπου και προβλήθηκε η σειρά.

Θέμα στο Reuters οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Ellada-aytoktonies
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του στο κύμα αυτοκτονιών που σαρώνει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα, συνδέοντάς του ευθέως με τα κοινωνικά προβλήματα που συνοδεύουν τη λιτότητα του Μνημονίου.
“Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης”, είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ, ενώ στη συνέχεια καταγράφονται στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη Βουλή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τα οποία το 2009 έγιναν 677 απόπειρες αυτοκτονίας, το 2010 830 και το 2011 927.
Για το 2012, έχουν καταγραφεί ήδη 690 περισταστικά μέχρι τον Αύγουστο, και σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις που επικαλείται το ρεπορτάζ, η τάση που καταγράφεται είναι ανοδική.

ysterografa.gr

Η Όλγα Κεφαλογιάννη «πέταξε» στις όχθες του Τάμεση 75.000 ευρώ



Γιατί η Ελλάδα επέλεξε να διαφημιστεί στον… Τάμεση, όταν έχει τόσες ομορφιές;




Εντάξει, η Όλγα Κεφαλογιάννη, σαν εικόνα και μόνο, είναι η απόλυτη υπουργός Τουρισμού, ως κινητή διαφήμιση της ομορφιάς της χώρας μας. Τι την έπιασε όμως και πέταξε 75.000 ευρώ για να κάνει ένα αποτυχημένο Flashmob στο Λονδίνο, διαφημίζοντας τον… Τάμεση, σε μόλις μερικές εκατοντάδες άτομα;

Ναι, μολις τόσοι είδαν το βίντεο με τους Άγγλους χορευτές να χορεύουν στις όχθες του Τάμεση βλαχοπόπ, ώστε να διαφημίσουν την… Ελλάδα. Λογικό είναι τώρα, να εκτοξεύουν τα βέλη τους για προκλητικές σπατάλες εν μέσω κρίσης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη και Θωμάς Ψύρρας καταγγέλλοντας το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Μεγάλη Βρετανία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης! Δείτε εδώ τα έγγραφα της σπατάλης...

Το ελληνικό βιντεοκλιπ

 
Το flashmob, είναι μια αυθόρμητη συγκέντρωση ανθρώπων σε πολυσύχναστο μέρος, οι οποίοι κάνουν κάτι ξεχωριστό για να τραβήξουν την προσοχή και να «παρασύρουν» τους περαστικούς σε αυτό και μετά διαλύονται. Εδώ, δεν έγινε ακριβώς αυτό. Για την ακρίβεια, προσελήφθησαν 200 χορευτές, οι οποίοι πήγαν στην περιοχή Southbank, δίπλα στον Τάμεση.
Και, μια μέρα με πολύ κρύο, άρχισαν να χορεύουν συρτάκι που, μετά από λίγα δευτερόλεπτα έγινε… ποπ (και μάλιστα κακής ποιότητας). Φυσικά, κανείς δεν συμμετείχε στον χορό και ελάχιστοι έκαναν τον κόπο να σταματήσουν για να δουν τι συνέβαινε. Συνηθισμένα πράγματα στο Λονδίνο, άλλωστε. Στο βίντεο κλιπ που ανέβηκε στο YouTube, εμφανίζονται οι χορευτές. Οι οποίοι στο τέλος δείχνουν τα μπλουζάκια τους, που γράφουν “Greece Welcomes You”. «Η Ελλάδα σε καλωσορίζει», στο Λονδίνο, χορεύοντας δυτικοευρωπαϊκούς χορούς, σε μια εκδήλωση που καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την Ελλάδα. Αλλά να ήταν μόνο αυτό το «στραβό»…

«Τρομερή» επιτυχία

Το βίντεο «ανέβηκε» στο YouTube, από το λογαριασμό του ΕΟΤ, visitgreece.gr. Και αμέσως έκανε… τρομακτική επιτυχία.
Είχε περίπου 500 θεάσεις, εκ των οποίων οι μισές είχαν αρνητικά σχόλια!
Αναγκάστηκε, εκ των υστέρων, να το αποσύρει και να το «τοποθετήσει» στη σελίδα του (όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού, ή αρνητικής κριτικής). Και, παρά το γεγονός ότι η σελίδα έχει περίπου 2.500 συνδρομητές και 3,5 εκατομμύρια views, το αποτέλεσμα ήταν… θεαματικό: Το παρακολούθησαν περίπου 2.500 άτομα. Αυτό πάει να πει εκδήλωση που απευθύνεται σε… μαζικά κοινά. Αφού το ναυάγιο του ελληνικού flashmob κατευθυνόταν ήδη προς το βυθό, πήρε –αυθαίρετα- την πρωτοβουλία ένας Ρουμάνος φιλέλληνας (!!!), ο οποίος ανέλαβε να κάνει τη δουλειά για την οποία οι Έλληνες πλήρωσαν 75.000 ευρώ. Και τα κατάφερε! Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, μάζεψε 8.245 θεατές που είδαν το συγκεκριμένο βίντεο, αν και η συντριπτική πλειοψηφία τους το «έκραζαν» και ρώταγαν γιατί η Ελλάδα επέλεξε να διαφημιστεί στον… Τάμεση, όταν έχει τόσες ομορφιές. Αυτό, είναι η αλήθεια, είναι ένα ερώτημα που θα μας μείνει και εμάς…Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Βγάλτε τους υπότιτλους από τον Σουλεϊμάν


Γιατί να έχει υπότιτλους ο Σουλεϊμάν; Παρακάτω σας έχουμε 300 λέξεις με τουρκική
«καταγωγή» που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα…
ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),ΚΑΡΠΟΥΖΙ (υδροπέπων),ΜΕΝΕΞΕΣ (εύοσμο λουλούδι),ΣΟΥΓΙΑΣ (μαχαιράκι),ΤΕΝΕΚΕΣ (δοχείο),ΦΛΙΤΖΑΝΙ (κύπελλο),ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),ΚΑΙΚΙ (βάρκα),ΜΕΛΤΕΜΙ (άνεμος ετησίας),ΜΑΝΑΒΗΣ (οπωροπώλης),ΜΠΑΚΑΛΗΣ (παντοπώλης),ΓΛΕΝΤΙ (διασκέδαση),ΚΑΒΓΑΣ (φιλονικία),ΚΕΦΙ (ευδιαθεσία),ΧΑΤΙΡΙ (χάρη),ΝΤΕΡΤΙ (καημός),ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ (σύγχυση),ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ (καπνοσύριγγα),ΧΑΣΑΠΙΚΟ (κρεοπωλείο),ΝΤΟΥΛΑΠΙ (ιματιοθήκη),ΔΕΡΒΕΝΙ (κλεισούρα),ΜΠΑΙΡΑΚΙ (σημαία),ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ (βοσκός-ποιμένας),ΓΙΛΕΚΟ (περιθωράκιον),ΧΑΜΠΑΡΙΑ (αγγελία-νέα),ΓΙΑΠΙ (οικοδομή),ΓΙΑΚΑΣ (περιλαίμιο),ΓΙΑΡΜΑΣ (ροδάκινο),ΓΙΝΑΤΙ (πείσμα),ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ (επίθεση),ΓΚΕΜΙ (χαλινάρι),ΓΟΥΡΙ (τύχη),ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ (κακότυχος),ΓΚΑΙΝΤΑ (άσκαυλος),ΕΡΓΕΝΗΣ (άγαμος),ΖΑΜΑΝΙΑ (μεγάλο χρονικό διάστημα),ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ (λαχανικά),ΖΟΡΙ (δυσκολία),ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ (υάκινθος),ΚΑΒΟΥΚΙ (καύκαλο)
ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΩ(φρυγανίζω-ξεροψήνω),ΚΑΖΑΝΙ (λέβητας),ΚΑΣΜΑΣ (αξίνα-σκαπάνη),ΚΑΛΕΜΙ (γραφίδα),ΚΑΛΟΥΠΙ (μήτρα-πρότυπο),ΚΑΛΠΙΚΟΣ (κίβδηλος),ΚΑΠΑΚΙ (σκέπασμα- κάλυμμα),ΚΑΡΑΟΥΛΙ (φρουρά-σκοπιά),ΚΟΥΒΑΣ (κάδος-αγγείο),ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ (ολωσδιόλου),ΚΑΤΣΙΚΑ (ερίφι-γίδα),ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ (ανέλπιστο εύρημα),ΚΙΜΑΣ (ψιλοκομμένο κρέας),ΚΙΟΣΚΙ (περίπτερο),ΚΟΛΑΙ (ευκολία-άνεση),ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ (οδηγός),ΚΟΠΙΤΣΑ (πόρπη),ΚΟΤΖΑΜ (τεράστιος-πελώριος),ΚΟΤΣΑΝΙ (μίσχος),ΚΑΦΑΣΙ (κιβώτιο),ΚΟΤΣΙ (αστράγαλος),ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ (γενναιόδωρος-ανοιχτοχέρης),ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ (δοχείο χρημάτων),ΚΟΥΣΟΥΡΙ (ελάττωμα-μειονέκτημα),ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ (ασύνετα-απερίσκεπτα),ΛΑΓΟΥΜΙ (υπόνομος-οχετός),ΛΑΠΑΣ (χυλός),ΛΕΒΕΝΤΗΣ (ανδρείος-ευσταλής),ΛΕΚΕΣ (κηλίδα),ΛΕΛΕΚΙ (πελαργός),ΛΟΥΚΙ (υδροσωλήνας),ΜΑΓΙΑ (προζύμη-ζυθοζύμη),ΜΑΓΚΑΛΙ (πύραυνο),ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ (έρημος),ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ (πετροσέλινο-μακεδονίσι),ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ (φάρμακο),ΜΑΟΥΝΑ (φορτηγίδα),ΜΑΡΑΖΙ (φθίση),ΜΑΡΑΦΕΤΙ (μικρό εργαλείο),ΜΑΣΟΥΡΙ(μικρό ξύλο),ΜΑΧΑΛΑΣ (συνοικία),ΜΕΖΕΣ (ορεκτικά),ΜΕΝΤΕΣΕΣ (στρόφιγγα),ΜΕΡΑΚΙ (πόθος),ΜΕΡΕΜΕΤΙ (επισκευή-επιδιόρθωση),ΜΟΥΣΑΜΑΣ (κερωμένο-αδιάβροχο ύφασμα),ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ(φιλοξενούμενος-επισκέπτης),ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ (μη νωπό),ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΩ (δένω-φυλακίζω),ΜΠΑΛΤΑΣ (πελέκι),ΜΠΑΜΙΑ (ιβίσκος ο εδώδιμος),ΜΠΑΜΠΑΣ (πατέρας),ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ(ο πολύ γέρος),ΜΠΑΞΕΣ (περιβόλι-κήπος),ΜΠΑΡΟΥΤΙ (πυρίτιδα),ΜΠΑΤΖΑΚΙ (κνήμη-σκέλη),ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ (σύγαμπρος-συννυφάδα),ΜΠΑΤΙΡΙΣΑ(πτωχεύω-χρεοκοπώ),ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ (αρωματικό άρτυμα),ΜΠΕΚΡΗΣ (μέθυσος),ΜΠΕΛΑΣ(ενόχληση),ΠΟΥΣΤΗΣ-ΜΠΙΝΕΣ (κίναιδος-ασελγής),ΜΠΟΓΙΑ (βαφή-χρώμα),ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ (ελαιοχρωματιστής)ΜΠΟΙ (ανάστημα-ύψος),ΜΠΟΛΙΚΟΣ (άφθονος),ΜΠΟΣΤΑΝΙ (λαχανόκηπος),ΜΠΟΣΙΚΟΣ (χαλαρός),ΜΠΟΥΖΙ (πάγος-ψύχρα),ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (στίφος-άτακτο πλήθος),ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ (καλοθρεμμένος-παχουλός),ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ (κουτός-ανόητος),ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ (φυλακή),ΜΠΟΥΡΙ (καπνοσωλήνας),ΜΠΟΡΑ (καταιγίδα)ΜΠΟΥΤΙ (μηρός),ΜΠΟΥΧΤΙΣΜΑ (κορεσμός),ΝΑΖΙ (κάμωμα-φιλαρέσκεια),ΝΤΑΜΑΡΙ (φλέβα-λατομείο),ΝΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία),ΝΤΑΝΤΑ (παραμάνα-τροφός),ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ (συναλλαγή-αγοραπωλησία),ΝΤΕΛΑΛΗΣ (διαλαλητής),ΝΤΕΛΗΣ (παράφρονας),ΝΤΙΒΑΝΙ (κρεβάτι),ΝΤΟΥΒΑΡΙ (τοίχος),ΝΤΟΥΜΑΝΙ (καταχνιά-καπνός),ΝΤΟΥΝΙΑΣ (κόσμος-ανθρωπότητα),ΠΑΖΑΡΙ (αγορά-διαπραγμάτευση),ΠΑΝΤΖΑΡΙ (κοκκινογούλι-τεύτλο),ΠΑΤΖΟΥΡΙ (παραθυρόφυλλο),ΠΑΠΟΥΤΣΙ (υπόδημα),ΠΕΡΒΑΖΙ (πλαίσιο θυρών),ΠΙΛΑΦΙ (ρύζι),ΡΑΧΑΤΙ (ησυχία)ΣΑΚΑΤΗΣ (ανάπηρος),ΣΑΜΑΤΑΣ (θόρυβος),ΣΕΝΤΟΥΚΙ (κιβώτιο),ΣΕΡΤΙΚΟ (τσουχτερό, βαρύ),ΣΙΝΑΦΙ (συντεχνία, κοινωνική τάξη),ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ(πίδακας),ΣΙΡΟΠΙ (πυκνόρρευστο διάλυμα ζάχαρης),ΣΑΙΝΙ (ευφυής),ΡΟΥΣΦΕΤΙ (χαριστική εξυπηρέτηση),ΣΟΒΑΣ (ασβεστοκονίαμα),ΣΟΙ (καταγωγή-γένος),ΣΟΚΑΚΙ (δρόμος),ΣΟΜΠΑ (θερμάστρα),ΣΟΥΛΟΥΠΙ (μορφή-σχήμα),ΤΑΜΠΛΑΣ (αποπληξία-συγκοπή),ΤΑΠΙ (χωρίς χρήματα),ΤΑΡΑΜΑΣ (αυγοτάραχο),ΤΑΣΑΚΙ (σταχτοδοχείο),ΤΑΧΙΝΙ (αλεσμένο σουσάμι),ΤΑΨΙ (μαγειρικό σκεύος),ΤΕΚΕΣ (καταγώγιο),TΕΜΠΕΛΗΣ (οκνηρός-ακαμάτης),ΤΕΡΤΙΠΙ (τέχνασμα-απάτη),ΤΕΦΑΡΙΚΙ (εκλεκτό-αριστούργημα),ΤΕΦΤΕΡΙ(κατάστιχο),ΤΖΑΜΙ (υαλοπίνακας-γυαλί),ΤΣΑΜΠΑ (δωρεάν),ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΣ (κακότροπος-δύστροπος),ΤΟΠΙ (σφαίρα),ΤΟΥΛΟΥΜΙ (ασκός),ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ (αντλία),ΤΟΥΜΠΕΚΙ (σιωπή),ΤΡΑΜΠΑ (ανταλλαγή),ΤΣΑΙΡΙ (λιβάδι-βοσκοτόπι),ΤΣΑΚΑΛΙ (θώς),ΤΣΑΚΙΡΗΣ (γαλανομάτης),ΤΣΑΚΜΑΚΙ (αναπτήρας),ΤΣΑΝΤΑ (δερμάτινη θήκη),ΤΣΑΝΤΙΡΙ (σκηνή) Δείτε τις υπόλοιπές εδώ
 
pinakio.blogspot.gr

Tο απαγορευμέ​νο στη Γερμανία βίντεο-απά​ντηση των Πορτογάλων​!


Ένα βίντεο του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως “πολιτικά επιζήμιου”, σαρώνει στο YouTube με χιλιάδες κοινοποιήσεις και από Έλληνες χρήστες στα social media.
Δείτε το βίντεο:


Ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβόνα δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται. Αυτό που φαίνεται καθαρά στο βίντεο: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει…
Πηγή: skaouter.gr



Γορτυνία: Η απουσία επιτρόπου μπλοκάρει τη λειτουργία του δήμου

Σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Δήμου Γορτυνίας, εξαιτίας της έλλειψης επιτρόπου, καταγγέλλει ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη. Ο δήμος, όπως λέει ο δήμαρχος, δεν μπορεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό του και δεν μπορεί να πληρώσει εργαζομένους και μισθωτούς.
«Ειδικότερα, για το Δήμο Γορτυνίας βρίσκονται ήδη εν αναμονή για έλεγχο στην υπηρεσία σας εντάλματα αξίας πάνω από 450.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα ο δήμος μας αντιμετωπίζει προβλήματα σε ό,τι αφορά μισθοδοσίες, προμήθειες, εργασίες, έργα, πληρωμές προηγουμένων ετών κτλ. και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του και κατ' επέκταση στις ανάγκες των δημοτών του. Ο Δήμος Γορτυνίας έχει ταμειακά διαθέσιμα και έχει προγραμματίσει επιπλέον πληρωμές για το 2012, με βάση το οικονομικό του πρόγραμμα», σημειώνει στην επιστολή του ο Γ. Γιαννόπουλος και συμπληρώνει:
«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης επιτρόπου στην Αρκαδία έχει ως συνέπεια προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, επιβαρύνσεις με τόκους λόγω καθυστέρησης των πληρωμών και, το σημαντικότερο, προβλήματα αξιοπιστίας και οικονομικής διαχείρισης για όλους τους εποπτευόμενους φορείς, σε μια περίοδο που τα θέματα αυτά επηρεάζουν την εικόνα της χώρας διεθνώς.
»Δεδομένου ότι η υπηρεσία σας έχει ορίσει τελική ημερομηνία παραλαβής ενταλμάτων την 15/12/2012, που σημαίνει ότι τα εντάλματα αυτά θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί και υπογραφεί από τον Επίτροπο έως την 31/12/2012, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος».

 

 

Πάτρα: «Ρινγκ» το δημαρχείο, έπεσαν «γαλλικά» και γροθιές


Απίστευτη ένταση επικράτησε στο δημαρχείο της Πάτρας, όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοτικής Αρχής πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ του αντιδημάρχου Βασίλη Λοτσάρη και της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά του πρώτου στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κεντρικό σημείο της Πάτρας στελέχη της δημοτικής αρχής, έπειτα από υπόδειξη των προσώπων τους σε στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρόεδρο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθαν στα χέρια στελέχη και των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να την πληρώσει η γραμματέας του δημάρχου που έφαγε γροθιά στο κεφάλι.
Αναλυτικότερα:
Οι εργαζόμενοι πήγαν στο δημαρχείο για να συνομιλήσουν με το δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.
Όταν έληξε η συνάντηση με τον δήμαρχο, η οποία έγινε σε γενικά καλό κλίμα, καθώς ο Γ. Δημαράς τους είπε ότι τη Δευτέρα θα πάνε στην ΠΕΔ για να συζητήσουν ομόφωνα για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, υπήρξε στο διάδρομο μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Τασίας Κυριακοπούλου και του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Στανίτσα. Η Τ. Κυριακοπούλου φέρεται να κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο ότι η δημοτική Αρχή κατασκευάζει γεγονότα για να τη «στείλουνε στη Λέρο», όπως χαρακτηριστικά είπε, για να δεχθεί την απάντηση ότι η ίδια ήταν αυτή που έδειχνε με το δάχτυλο τους αντιδημάρχους για να προπηλακιστούν και ζητάει τιμωρίες, μη σεβόμενη τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Τότε παρενέβη στην κουβέντα ο αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, κάποιοι να κινηθούν εναντίον του στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου και τελικά μέσα στην συμπλοκή και την ένταση να δεχθεί γροθιά στο κεφάλι η γραμματέας του δημάρχου Σοφία Φάκου.
Από την την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι και καταγγέλλουν την πλευρά της δημοτικής Αρχής και στοχοποιούν όχι μόνο τον Β. Λοτσάρη, αλλά και το αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό, ο οποίος έκανε δηλώσεις εναντίον της τακτικής που ακολουθούν.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτοί που συγκράτησαν τους λίγους θερμόαιμους και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σήμερα στο δημαρχείο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...
Μόνο ως μεθόδευση για την πρόκληση κλίματος έντασης μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής, μπορούν να εξηγηθούν τα όσα συνέβησαν και τα όσα ελέχθησαν και σήμερα από χείλη ορισμένων συνδικαλιστών οπαδών του «εργατοπατερισμού».
Η Δημοτική Αρχή αποδοκιμάζει αυτές τις ύποπτες τακτικές, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη βαλλόμενη και πολλαπλώς πληττόμενη από το νέο μνημόνιο Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφρουρώντας έτσι και τις θέσεις εργασίας τους για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δίνει μαζί τους τη μάχη.
ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ...Με αφορμή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για νέα έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τις διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν και να καταθέσουν τη θέση τους για το θέμα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.
Με πληροφορίες από dete.gr, thebest.gr

Ο Μόρσι προσπαθεί να εγκαθιδρύσει δικτατορία στην Αίγυπτο! (video)

Mohammed-Morsi
Μερικά μόλις 24ωρα μετά τον διαμεσολαβητικό ρόλο που ανέλαβε και διαδραμάτισε με επιτυχία στη διένεξη Ισραήλ-Χαμάς, που είχε βάλει φωτιά στη Λωρίδα της Γάζας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου και “εκλεκτός” των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μόρσι προκαλεί την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας με την… κινητικότητα που τον διακρίνει, στην κατεύθυνση συγκέντρωσης υπερ-εξουσιών στο πρόσωπό του. Και η πιο σοβαρή αντίδραση ήρθε από τον Λευκό Οίκο.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα λοιπόν παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και ανησυχία όσα διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, με την εκπρόσωπο Τύπου του State Department Βικτόρια Νούλαντ να προειδοποιεί τον Μοχάμεντ Μόρσι ότι οι πράξεις του στρέφονται κατά της “Αραβικής Άνοιξης”, που ξέσπασε το 2011 και οδήγησε στην αποκαθήλωση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.
“Ένα από τα επιτεύγματα της επανάστασης του λαού της Αιγύπτου, ήταν η αξίωση να μην συγκεντρωθεί υπερβολική δύναμη στα χέρια κανένος, είτε επρόκειτο για πρόσωπο ή για οργανισμό και φορέα. Η συνταγματική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο μπορεί να επιλυθεί μονάχα με την υιοθέτηση ενός Συντάγματος το οποίο θα περιλαμβάνει έλεγχο της εξουσίας και ισορροπία δυνάμεων, καθώς και σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας δικαιωμάτων και της τήρησης του νόμου”, ανέφερε με νόημα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Βικτόρια Νούλαντ.
Ο Λευκός Οίκος έκρινε αναγκαία τη δημόσια αποδοκιμασία του Μοχάμεντ Μόρσι, μετά το ξέσπασμα βίαιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, και τις διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κατά της απόφασης του σημερινού Προέδρου της χώρας να συγκεντρώσει πρόσθετες εξουσίες στα χέρια του, μέσω μιας επί της ουσίας συνταγματικής εκτροπής.
Ο Μοχάμεντ Μόρσι εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο αποκτά ασυλία έναντι της οποιασδήποτε απόφασης πάρουν τα δικαστήρια της χώρας σε βάρος του, κάτι που στην πράξη καταργεί τη διάκριση των εξουσιών στην Αίγυπτο, και ισοδυναμεί με συνταγματικό πραξικόπημα. Με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν και πάλι βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ, εκεί από όπου ξεκίνησε η πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευκός Οίκος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, όπως άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και οι δυο… πλευρές του Ατλαντικού βιάστηκαν να τον συγχαρούν για τη διαμεσολαβητική στάση του στην εκτόνηση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας. Για να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα, μερικά 24ωρα αργότερα, με το συνταγματικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο.
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι μάλιστα, άλλοτε εκλεκτός της διεθνούς κοινότητας για διάδοχος του Χόσνι Μουμπάρακ, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μοχάμεντ Μόρσι, κατηγορώντας τον ότι με το συνταγματικό πραξικόπημα που προωθεί, ανακηρύσσει τον εαυτό του στον “νέο Φαραώ” της Αιγύπτου.

Video

 
 


 

Η 8η αγωνιστική στη Β2 και Β1 Κορινθίας


 
Στη Β2 Κατηγορία οι πρωτοπόρες ομάδες , Ολυμπιακός Άσσου , Α. Ο. Λυκοποριάς και Δάφνη Πουλίτσας, φαινομενικά δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα , καθώς αγωνίζωνται στις έδρες των με Κεραυνό Μεγάλου Βάλτου, Ταρσινά ΄97 και Α. Ο. Λαυκας ,αντίστοιχα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες Ασπρόκαμπος - Απέσσας, Θύελλα Λεοντίου - Α.Ο. Ζευγολατιού. Στη Στιμάγκα η τοπική ομάδα των Νέων αγωνίζονται με τον Ατρόμητο Μποζικών , ενώ ο Άρατος στο Βασιλικό συναντά τον Παμφενεατικό. Τέλος ρεπό έχει ο Παμβοχαϊκός.
Άξίζει να σημειώσουμαι ότι ο Άρατος Βασιλικου τιμωρήθηκε με αφαίρεση 5 βαθμών, καθώς κρίθηκε ένοχος πλαστοπροσωπίας παικτών του, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Άσσου, την οποία και είχε κερδίσει με 6-2.  Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Άσσου, έκαναν ένσταση, για ταυτοποίηση στοιχείων σε παίκτες της ομάδας του Βασιλικού, οι οπoίοι όπως αποδείχθηκε δεν είχαν δηλωθεί στο Φ. Α. Τελικά η Ε.Π.Σ.Κ. αποφάσισε σωστά πως υπήρξε πλαστοπροσωπία και έτσι αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί από τον Άρατο, ο αγώνας κατακυρώθηκε στους «ερυθρόλευκους», ενώ υπήρξε και τιμωρία 2 ετών στον πρόεδρο του συλλόγου του Βασιλικού.
αγωνιστική
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΓΜΑΓΚΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΑΡΑΤΟΣ -ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΡΕΠΟ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ


Στη Β1 Κατηγορία στα πλαίσια της αυριανής 8η αγωνιστική ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες Κόρινθος ΄06 - ΑΟ Περαχώρας, ΑΟ Μαψού- ΑΣ Λουτρακίου, Σοφικό ΄05 - Άγιος Γεώργιος και Αγιάννης - Αίας Αγιονορίου. Την αγωνιστική συμπληρώνουν οι αγώνες Νέα Αστέρια - Αστέρας Κορίνθου, Κυρά Βρύση - Δάφνη Εξαμιλίων, Φωκάς - ΠΓΣ και Κουταλάς - Πρόοδος Αγίου Βασιλείου.

8η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
ΣΟΦΙΚΟ ΄05 - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ντέρμπι κορυφής σε Κιάτο και Κρυονέρι στην Α2 Κορινθίας


Σαββατοκύριακο με 2 ντέρμπι κορυφής και στην  Α2 Κατηγορία Κορινθίας, καθώς 4 ομάδες που πρωταγωνιστούν γιά άνοδο συγκρούονται μεταξύ τους σε Κιάτο και Κρυονέρι.
Σήμερα στο Στάδιο του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μάχεται με την εκ πρωτοπόρο ομάδα του Τενεάτη Αθικίίων, ενώ την ίδια ώρα (15:00) στο Κρυονέρι ο Αετός κοντράρεται με την ισοβαθμή του Αναγέννηση Κιάτου. Στο Λέχαιο ο τοπικός Α.Ο. αντιμετωπίζει την εκ των πρωτοπόρων ομάδα του Κύψελου Κορίνθου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ό Ηρακλής Ξυλοκάστρους υποδέχεται τους Γαλάζιους Νέους. Στο Συνοικισμό ο Άρης Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Αετό Αγγελοκάστρου.
Η 10η αγωνιστική θα κλείσει αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους 3 αγώνες του προγράμματος. Στό
"ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" , στα Ίσθμια, ο Ισθμιακός μάχεται με τον Πανευρωστινιακό σε ενδιαφέροντα αγώνα , όπως και στο Σολομό η τοπική ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τον ισόβαθμο γειτονά της Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος στο Βραχάτι ο Άρης Βοχαϊκού αγωνίζεται με την ομάδα της Αλμυρής.

10η αγωνιστική
24-11-12 15:00
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ  
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
25-11-12 15:00
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ