Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ορκίζονται αυτές τις ημέρες και θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους από την 1ηΣεπτεμβρίου 2019 έως την 31ηΔεκεμβρίου 2023, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...

Πρόεδροι-Σύμβουλοι ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Εγχειρίδιο με όσα πρέπει να γνωρίζουν


 https://www.exploring-greece.gr/_tp_media/Achaia/31985_f.JPG
Εγκύκλιο που ουσιαστικά αποτελεί αναλυτικό εγχειρίδιο για τη “Λειτουργία των Κοινοτήτων” εξέδωσαν την 21η Αυγούστου ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών. Με αυτήν, ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου (1 Σεπτεμβρίου 2019 – 31 Δεκεμβρίου 2023), επιχειρούν να δώσουν όλες τις δυνατές διευκρινίσεις και πληροφορίες για τα θέματα που άπτονται των Αιρετών στις Κοινότητες 
  ...
Διαβάστε αναλυτικά στον Aireto 


Ποια δικαιώματα έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι

«Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης, ισχυροί εγγυητές για την Πελοπόννησο»




Δελτίο Τύπου
Η τελετή της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και οι πρώτες εξαγγελίες της περιφερειακής διοίκησης καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική για την «Νέα Πελοπόννησο» την ανάγκη διαφύλαξης του σημαντικού έργου που παράχθηκε τα τελευταία εννιά χρόνια, αλλά κυρίως του πολιτικού στάτους που είχε κερδίσει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων η Πελοπόννησος, υπό την Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

Δήμοι: Τα «πάντα» μετά τις ορκωμοσίες -Πλήρης οδηγός για συμπράξεις, επιτροπές, ρόλους συμβούλων

Λίγο πριν τις ορκωμοσίες δημοτικών αρχών, το ΥΠΕΣ, εξέδωσε μια σειρά εγκυκλίων – οδηγών για το πώς θα λειτουργήσουν τα νέα συμβούλια. Κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές και να δείτε τους χρήσιμες πληροφορίες για αιρετούς, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων, παρατάξεις, προεδρεία, επιτροπές κτλ.

ΥΠΕΣ: Πώς γίνονται οι συμπράξεις δημοτικών πρατάξεων (εγκύκλιος)
Δήμοι: Διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών Επιτροπών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΑΣΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Δυστυχώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχίζεται η ανώνυμη ενημέρωση φασόν  για τις εξελίξεις στη χώρα και ο διαμοιρασμός και αναπαραγωγή δελτίων ενημέρωσης του Δημοσίου που θυμίζει άλλες εποχές. Ο ευτελισμός θεσμών και λειτουργιών της δημοκρατίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε.Κορινθίας.


https://moriasnews.gr/wp-content/uploads/2019/06/apagoreusi_kykloforias_autokiniton_dasos-735x400.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Δευτέρα 26 Αυγούστου  2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε.Κορινθίας.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Εφετείο Αθηνών: Τελεσίδικα αορίστου χρόνου συμβασιούχοι (έγγραφο)


Tελεσίδικα σε αορίστου χρόνου μετέτρεψε τις συμβάσεις δύο εργαζόμενων μέσω προγραμμάτων stage του ΟΑΕΔ, με την υπ’ αριθμόν 1488/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ του, το Μονομελές Εφετείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω απόφασή του το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η υπ’ αριθμόν 1839/2013 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία δικαίωνε τις δύο εργαζόμενες.
Διαβάστε το σκεπτικό του Δικαστηρίου, στην υπόθεση που χειρίστηκε ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος:

Φιλική "τριάρα" του Παναιγιάλειου στο Δερβενι επί του Αστέρα


 Ο Παναιγιάλειος στον πρώτο εκτός έδρας φιλικό αγώνα του νίκησε 0 - 3 , στο Δερβένι ,τον Αστέρα.
Κάτω από αφόρητη ζέστη και σε συνδυασμό ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, που στο ξεκίνημα δυσκόλεψε στα πατήματά τους, τους ποδοσφαιριστές των Σπυρόπουλου – Λελούδα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 13′ λεπτό με τον Ηλία Μπίτρα με σουτ από το ύψος της περιοχής.
Στις αρχές του β’ ημιχρόνου ήταν η σειρά του Θανάση Σπυρόπουλου να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην αιγιώτικη ομάδα με ένα υπέροχο αριστερό διαγώνιο δυνατό σουτ, για να έρθει στο 83′ ο Βασίλης Μπούνας και να ολοκληρώσει με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής  την νίκη των μελανόλευκων πετυχαίνοντας το τελικό 3-0.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος με το "δεξι" στην επομενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2 - 0 απέκλεισε τον ΑΟ Λεωνιδίου

https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2018/08/PAS.jpg
Συναρπαστικοί αγώνες έγιναν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με τη συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων. 
Με τέρματα των Πανταλέου και Τσιώκου ο ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε με 2 - 0 επί του Λεωνίδίου και πέρασε με το "δεξί" στην επόμενη (2η) φάση της διοργάνωσης όπως και η Σπάρτη  επί του Ατρόμητου Αγ. Γεωργίου Χίου. Στην ίδια (5η) Ζώνη η αναμέτρηση  .  του ΑΟ Υπάτου ( Βοιωτίας) με τον Παναργειακό θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 / 8 / 19 - 17:00 , ενώ ματαιώθηκε ο αγώνας του Πανσαμιακού Βαθέους Σάμου με τον Αιολικό Μυτιλήνης. 
.
Αναλυτικά στους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Πρωτοφανες στραπάτσο για την ΑΕΚ , έχασε εντός από την Ξάνθη - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής

ΑΕΚ - Ξάνθη 1-2: Tαφόπλακα για Καρντόσο (highlights)
Η Ξάνθη σόκαρε την ΑΕΚ, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Superleague. 
Η ακριτική ομάδα πήρε το πρώτο διπλό στην ιστορία της στο «σπίτι» της «Ένωσης», με την γιούχα να «πηγαίνει σύννεφο» πριν καν αρχίσει το ματς. Το «πράμα» φώναζε από νωρίς ότι η κατρακύλα της ΑΕΚ δεν θα