Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Η αγελάδα έκανε… βόλτες στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου

Η Ολυμπία Οδός και η Τροχαία πήγαν για να την απομακρύνουν...
Όπως διαβάζουμε στο patrastimes.gr το περιστατικό συνέβη σήμερα το απόγευμα.
Οι οδηγοί που κινούνταν στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου κοντά στο ύψος της Παναγοπούλας, ήρθαν αντιμέτωποι με μία…. αγελάδα!
Ξέφυγε από εκτροφείο που βρίσκεται δίπλα από την Εθνική Οδό, βρήκε κάποιο άνοιγμα και πέρασε μέσα στον αυτοκινητόδρομο.
Οι οδηγοί προσπαθούσαν με ελιγμούς να αποφύγουν το μεγάλο ζώο για να μην το τραυματίσουν αλλά και να μην εμπλακούν και οι ίδιοι σε τροχαιό.
Τελικά ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, άνδρες της οποίας με τη βοήθεια υπαλλήλων της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν με… κόπο να απομακρύνουν την αγελάδα από το οδόστρωμα, δίχως να προκληθεί κάποιο τροχαίο!
newsit.gr

Το Δερβένι …βουλιάζει αλλά «κόλλησαν» στην γραφειοκρατία!

Τα …είδαν όλα οι κάτοικοι στο Δερβένι! Εδώ χαρακτηρίστηκε ως περιοχή έκτακτης ανάγκης το Δερβένι καθώς τα σπίτια κοντεύουν να βυθιστούν μετά και την εξαφάνιση της παραλίας (δείτε ξανά εδώ) και οι εργασίες καθυστέρησαν και καθυστερούν πολύ να προχωρήσουν …λόγω γραφειοκρατίας!
Χρειάζεται άδεια από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας για να γίνει η απαραίτητη βυθοσκόπηση στην περιοχή!!! Αυτό αναφέρουν σε δηλώσεις τους και πολιτικά πρόσωπα του νομού μας. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να συμβεί! Να βουλιάξει όλη η παραλία (και ότι σπίτια υπάρχουν κοντά την παραλία) για να δοθεί η άδεια;

ΣΣ. 1.Τι άλλο θα ακούσουμε! Αν για το ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ αυτό θέμα που κινδυνεύουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές συναντάμε αυτή την γραφειοκρατία φανταστείτε για άλλα θέματα που είναι πιο απλά τι γίνεται!
2.Η παραπάνω φωτο «μιλάει» από μόνη της! Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι περιττά…


korinthiannews.gr

Άγριο πιστολίδι στο Άργος

Στο Άργος το πρωί έπεφταν οι σφαίρες σαν βροχή. Ληστές οπλισμένοι με καλάζνικοφ εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.
Βγαίνοντας ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς και τότε δε δίστασαν να γαζώσουν το περιπολικό της αστυνομίας με τα αυτόματα τους.
Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από το δελτίο του ALPHA.

enikos.gr

Προς νέα κατάργηση φορέων προχωρά η κυβέρνηση - Τι μπήκε στο στόχαστρο αυτή τη φορά

Την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα συζήτησε η αρμόδια Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση Θ. Πάγκαλο, με τη συμμετοχή των υπουργών, Π. Καψή, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνο και Ν. Σηφουνάκη.
Τη διυπουργική επιτροπή, στην τελευταία της πιθανότατα συνεδρίαση πριν τις εκλογές, απασχόλησαν:

*Η κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης και καθορισμός με νόμο της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους.

*Η κατάργηση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

*Η συγχώνευση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ή με το Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά.

*Η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά».

*Η κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας (ΔΑΕ).

Τα μέλη της επιτροπής, τέλος, ενημερώθηκαν για την πορεία αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ ΑΕ).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σ. Λύτρας, καθώς και οι γ.γ. Δ. Στεφάνου, Ευ. Μπεργελέ, Ηλ. Πλασκοβίτης, Ηλ. Πεντάζος, Ι. Οικονομίδης και Ι. Ιωαννίδης.

newsit.gr

«Έφυγε» ο Αιγιώτης πρώην υπουργός της Ν. Δ. Γιάννης Βασιλειάδης

Απεβίωσε σε ηλικία 88 χρόνων, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Αχαΐας Γιάννης Βασιλειάδης, την Παρασκευή. 

Γεννήθηκε στο Αίγιο και ακολούθησε σταδιοδρομία στο Βασιλικό Ναυτικό αποφοιτώντας από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στις σχολές Πολέμου, Διαβιβάσεων στην Αγγλία και Αμύνης ΝΑΤΟ στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της Χούντας μυήθηκε στην κίνηση του ναυτικού φέροντας τότε τον βαθμό του αντιπλοιάρχου. 

Μετά την πτώση της Χούντας, ο τέως σύμβουλος του Βασιλιά Μιχάλης Αρναούτης προσπάθησε να μυήσει τον Βασιλειάδη σε επικείμενο πραξικόπημα. Ο Βασιλειάδης αρνήθηκε να συμμετάσχει και ενημέρωσε τον Γεώργιο Ράλλη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έλαβε τα απαραίτητα μέτρα. Αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ναυάρχου ε.α. Μετά την αποστράτευσή του διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας (1981).

Το 1985 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Νέα Δημοκρατία και στις εκλογές του Ιουνίου 1989 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας συγκεντρώνοντας 13.509 σταυρούς. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989 και του 1990 επανεξελέγη συγκεντρώνοντας 14.378 και 13.378 αντίστοιχα. Στην Κυβέρνηση του Ιουλίου 1989 διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός εθνικής Άμυνας ενώ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε υπουργός δημοσίας τάξης, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1991.

Ηταν παντρεμένος με την Ελενα Βασιλειάδη η οποία είχε "φύγει" από τη ζωή πριν μερικά χρόνια. Εχουν μία κόρη.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του φίλου πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βασιλειάδη.
Ο ναύαρχος που διακρίθηκε για τη συμβολή του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπηρέτησε με την ίδια ανιδιοτέλεια την πολιτική και κέρδισε επάξια την αγάπη των συμπολιτών του.
Η Νέα Δημοκρατία τιμά τη μνήμη του και απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Γιάννης Μιχελάκης: Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε, τελικά, από την απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ταπείνωση.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τα όσα είπε η εκπρόσωπος του κ. Βενιζέλου, κα Φ. Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αρχή της θητείας του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκε, τελικά, από την απόπειρα συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών του προκατόχου του, κ. Παπανδρέου και των μελών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στην ταπείνωση.
Οι ευθύνες αυτές είναι καταγεγραμμένες και ομολογημένες και τίποτα δεν μπορεί να τις διαγράψει, όσες προσπάθειες και αν καταβάλει ο κ. Βενιζέλος.
Το κουκούλωμα που επιχειρήθηκε σήμερα στη Βουλή, το μόνο που κατάφερε είναι να εκθέσει προσωπικά τον κ. Βενιζέλο και να καθυστερήσει, για λίγο καιρό, τα αποκαλυπτήρια των ευθυνών που τους βαραίνουν.
Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, ότι στη νέα Βουλή θα επιβάλει την αποκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του».   

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία αποτελεί κόλαφο για το “βαθύ κράτος” της Άγκυρας και ταυτόχρονα δικαίωση των θέσεων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία αποτελεί κόλαφο για το “βαθύ κράτος” της Άγκυρας και ταυτόχρονα δικαίωση των θέσεων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με το ψήφισμα αυτό τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τιμούν την ιστορική παράδοση της Ευρώπης ως θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου, της Ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών.
Οι Ευρωβουλευτές που το ψήφισαν αποδεικνύουν ότι μέσα στην Ευρώπη της βαθύτατης οικονομικής κρίσης εξακολουθούν να υπάρχουν υγιείς πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συγκροτούν πλειοψηφίες και καταλήγουν σε αποφάσεις, που θυμίζουν τις ιστορικές παρακαταθήκες εκείνων που θεμελίωσαν το Ευρωπαϊκό όραμα και την Ευρωπαϊκή ιδέα, κινούμενοι από ανθρωπιστικά ιδεώδη.
Η σημερινή Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η βαρβαρότητα της στρατιωτικής βίας και ο πολιτικός κυνισμός δεν αποτελούν διαβατήριο για να κατορθώσει το σύγχρονο Τουρκικό κράτος να πλησιάσει περισσότερο την Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να πάψει να παράγει βία και επιθετικότητα εναντίον των γειτόνων της, αλλά και των μειονοτήτων που ζουν στο εσωτερικό της.
Πρέπει να μετασχηματιστεί σε μια ανοιχτή κοινωνία πολιτών, με αυθεντικούς και όχι πλασματικούς δημοκρατικούς θεσμούς, που θα κατοχυρώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικής προέλευσης και θα συγκροτούν ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα συμβάλλει στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει». 

ΕΚΤΑΚΤΟ ! - ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ! - Ο Μπεγλίτης προκαλεί ΕΔΕ στην ΕΡΤ

Επεισοδιακή ήταν η εμφάνιση του Πάνου Μπεγλίτη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος της εκπομπής «Πρωινή ενημέρωση» δέχτηκε φραστική επίθεση από υπάλληλο της δημόσιας τηλεόρασης. Ο υπάλληλος που μπήκε στο στούντιο κατηγόρησε τον Μπεγλίτη ότι λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν διεκόπη το διάλειμμα αλλά... κανείς δεν ξέχασε τίποτα.
Ο βουλευτής φανερά ενόχλημενος, αν και συνέχισε τη συνέντευξη, περίμενε μέχρι να φτάσει στο χώρο του μακιγιάζ για να ξεσπάσει. Και η αλήθεια – σύμφωνα με πληροφορίες του diktionews.gr – είναι ότι ξέσπασε πολύ αφού επιτέθηκε με τη σειρά του σε όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας τηλεόρασης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλετε και εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο με τέτοιες συμπεριφορές»...
Το επεισόδιο συνεχίζεται καθώς διατάχθηκε ΕΔΕ για τον αγανακτισμένο υπάλληλο προς... τιμήν του θιγόμενου Πάνου Μπεγλίτη.

Πηγή : diktionews.gr
Diaprisios.GR

Χρυσανθακόπουλος: «Η Πάτρα μόνιμο κέντρο λαθρομετανάστευσης; Όχι, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!»

Η πρόταση μου είναι μία και κατηγορηματική: Άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών, τώρα! Η Πάτρα υπήρξε προσωρινή και δεν θα γίνει μόνιμη πύλη παράνομης εξόδου στην Δυτική Ευρώπη!!!»

Αυτό ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο μιλώντας στη Βουλή για τα γκέτα μεταναστών που σχεδιάζει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση ανά την Ελλάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.

Ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κατά την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι όσοι εισηγούνται να γίνει το γκέτο, θέλουν να μονιμοποιήσουν ένα πρόβλημα που δεν θα ‘χει τελειωμό, καθώς χίλιοι θα διαφεύγουν στην Ιταλία και δέκα χιλιάδες θα έρχονται στην Πάτρα:
«Αν ιδρύσετε κέντρα φιλοξενίας, τότε το μεν λιμάνι δεν θα χαρακτηρίζεται πλέον ασφαλές από τις διεθνείς νόρμες, η δε Πάτρα ούτε και αυτή θα είναι ασφαλής από τους πεινασμένους της Ασίας. Θα έλθουν μυριάδες αν κάνετε το λάθος!».

• Για να προσθέσει ο βουλευτής Αχαϊας του ΛΑ.Ο.Σ:
«Τι αναμένουμε; Στις απαριθμήσεις των εκατοντάδων θυμάτων λαθρομεταναστών να προστεθούν μαθηματικά και Έλληνες; Γιατί να φτιαχτούν κέντρα υποδοχής, αφού δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα;
Για να βασανίζουν στην συνέχεια τους οδηγούς φορτηγών ή για να εισπράξουν τα χρήματα οι δουλέμποροι; Όσοι θέλουν σύγχρονους καταυλισμούς μήπως παίζουν το παιχνίδι των σωματεμπόρων; Πώς θα αντιδράσει η κοινή γνώμη σε ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις ;
Τι θα ισχυριστούν τότε οι σύγχρονοι πλοηγοί ενός προδιαγεγραμμένου ναυαγίου;»

• Όπως τόνισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, ο τόπος μας είναι δευτερογενής αποδέκτης λαθρομεταναστών:
«Ας το ξεκαθαρίσουμε σε όλες τις κατευθύνσεις δεν θα πάρουμε άλλο! Να παίξουν αλλού τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια!
Εκατόν τριάντα χιλιάδες Αφγανοί εισήλθαν φέτος λαθραία με την βοήθεια της Τουρκίας στην Ελλάδα. Έφυγαν από την χώρα τους (όσοι δεν είχαν 3-4000 δολάρια) με κάποια σακουλάκια ηρωίνη για διαβατήριο, έδωσαν στους Τούρκους το συμφωνημένο μπαξίσι και τώρα ψάχνουν δίοδο για την Ιταλία μέσω Πάτρας και Ηγουμενίτσας».

• Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, ξεδίπλωσε και την οικονομική διάσταση του ζητήματος:
«Τέσσερα εκατομμύρια ΕΥΡΩ για ένα κέντρο μόνιμης υποδοχής λαθρομεταναστών που, δεν θα κάνουν αίτηση ασύλου είναι σκάνδαλο. Με τα χρήματα αυτά μπορείτε να τους επιστρέψετε στην πατρίδα τους. Επίσης η κοινωνική αντίδραση θα είναι δικαιολογημένα σκληρή και ανυποχώρητη. Όλοι συμφωνούν στην μη ίδρυση στρατώνα.
Όλοι ξέρουν ότι αυτό ισοδυναμεί με προσκλητήριο λαθρομεταναστών, όλοι θέλουν να τελειώσει το φαινόμενο με δραστικά μέτρα».

ΣΚΑΪ Patras

Η πρώτη συνέντευξη του Τέρενς Κουΐκ στο web zougla radio

Την πρώτη «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξη ως Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έδωσε ο Τέρενς Κουΐκ στην Λουκίλα Καρρέρ και την Λίτσα Θεοφάνους την Παρασκευή 30 Μαρτίου στην εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» στο web zougla radio.

Ακούστε την: http://www.zougla.gr/media/article/i-proti-sinentefksi-tou-terens-kouik-sto-web-zougla-radio

Επιμέλεια Λουκίλα Καρρέρ

Στέλνουν τη ρύθμιση για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» μετά τις εκλογές...

«Παίζουν» με τον πόνο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών! Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε σήμερα ο υπουργός ΕργασίαςΓ. Κουτρουμάνης, επικαλούμενος τη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Διαβεβαίωσε μεν ο υπουργός ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία, όταν αυτή ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο είναι εξαιρετικά οριακό εάν θα προλάβει να ενταχθεί ως τροπολογία σε ένα από τα τελευταία νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στη Βουλή πριν κλείσει για τις εκλογές τη Μ. Τετάρτη, ή εάν η ρύθμιση θα παραπεμφθεί και αυτή στις «καλένδες»...

Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του.
Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

Επιτροπή ελέγχου για τα επιδόματα -μαϊμου

Ωστόσο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παραπέμφθηκε για εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.

eklogika.gr

Παρέμβαση Παπαδήμου για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες - Δεν απέκλεισε νέα οικονομική βοήθεια


Παρέμβαση Παπαδήμου στους υπουργούς για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα
Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο οι συνεχιζόμενες ενδοκυβερνητικές κόντρες. Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος είναι φέρεται να έχει δώσει εντολή στον υπουργό Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλο να απευθύνει επιστολή προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας να αποφεύγεται η προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίων, τροπολογιών, καθώς και η έκδοση υπουργικών αποφάσεων που δεν είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Μπαμπινιώτης: «Δεν υποχωρώ ούτε βήμα» - Τελεσίδικη παρέμβαση του πρωθυπουργού

Μπαμπινιώτης: «Δεν υποχωρώ ούτε βήμα» είπε και άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί

Και νέα επεισόδια παίχτηκαν σήμερα, Παρασκευή, στο μίνι σίριαλ των τελευταίων ημερών για τις αλλαγές που καταλογίζονται στον υπουργό Παιδείας Γ, Μπαμπινιώτη στο νόμο για τα ΑΕΙ.  Ο ίδιος μίλησε για «προβοκατόρικη επίθεση» και άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εάν δεν έχει την απαραίτητη στήριξη. Η στήριξη ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μιλώντας σήμερα στη Βουλή,  προσπάθησε να στηρίξει και την νυν και την απελθούσα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι «πρόταση του υπουργού Παιδείας ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας που σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα εξετάσει τους λόγους που ο νόμος δεν ερφαρμόζεται στην πράξη και να κάνει προτάσεις για βελτιώσεις. Οχι προκειμένου να ανατραπεί ο νόμος, αλλά για να γίνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή του». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, για να διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψουν νέοι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί, ο κ. Παπαδήμος θα «συμμετέχει» με δικό του εκπρόσωπο στην επιτροπή που θα συσταθεί...

Κύριε εισαγγελέα, τη μπαταρία, τη μπαταρία!...















Απίστευτο σκηνικό με τον μυστικοσύμβουλο του Πεπόνη...

Μόνο στο NONEWS-NEWS

Μπαίνοντας στο γραφείο του εισαγγελέα Πεπόνη, ο γνωστός Τέλλογλου, του φώναξε από την πόρτα "τη μπαταρία, τη μπαταρία!".
Τα 'χασε ο εισαγγελέας. Και... ο Τέλλογλου στον ίδιο πάντα τόνο συνέχισε "βγάλε τη μπαταρία από το κινητό. Μας παρακολουθούν!".
Οι μπαταρίες βγήκαν από τα κινητά και απλώθηκαν στο τραπέζι. Κι ο μυστικοσύμβουλος του εισαγγελέα, άρχισε το παιχνίδι των πληροφοριών.
Ειδικότης του...

Νέα δημοσκόπηση: Επτά κόμματα στη Βουλή - Μένει εκτός ο ΛΑΟΣ

Προβάδισμα 3,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:... 

ΝΔ 18,4% 
ΠΑΣΟΚ 15 
ΣΥΡΙΖΑ 10,4% 
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,3% 
ΚΚΕ 7,7% 
Δημοκρατική Αριστερά 5,7% 
Χρυσή Αυγή 5,1% 
Δημοκρατική Συμμαχία 1,1% 
Οικολόγοι 2,8%
ΛΑΟΣ 0,5% 
Κοινωνική Συμφωνία 0,1% 
Άλλο κόμμα 4,3% 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν ενώ η λευκή ψήφος συγκεντρώνει ποσοστό 4,7% Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, πως σε ποσοστό 55%, οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα δύο μεγάλα κόμματα ενώ το 50,7% επιθυμεί μάλλον την εκλογή ενός αντι-μνημονιακό κόμμα για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές. 

Το 61% των πολιτών, τέλος, δεν πιστεύει πως θα υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος από τις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή:Το Γρέκι
se-blepo.blogspot.com

Ωραία ντρίπλα: Με μήνυση απαντάει ο Καμμένος στις κατηγορίες Λίατσου! (ηχητικό)

Στα δικαστήρια οδηγούνται Αιμίλιος Λιάτσος και Πάνος Καμμένος με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Π+13».
«Εγώ μιλά τη γλώσσα του λαού, ο Καμμένος τη γλώσσα των βιομηχάνων» είπε ο Αιμίλιος Λιάτσος για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» σχετικά με τις χρηματιστηριακές δραστηριότητες του κ. Καμμένου. 

«Να μας απαντήσει ο κ. Καμμένος για το χρηματιστήριο όταν ο κοσμάκης έχανε τα λεφτά του και οι Καμμένοι, οι Βουλγαράκηδες και οι Νεονάκηδες κέρδιζαν» είπε ο κ. Λιάτσος στον Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και λίγο αργότερα στον «αέρα» του real fm μίλησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος έκανε λόγο για «λάσπη» παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Καμμένου ότι η υπόθεση θα λυθεί στη δικαιοσύνη αφού θα κατατεθεί αγωγή στον εκδότη της εφημερίδας. 

Ο κ. Κουικ αμφισβήτησε την αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας εκ μέρους του δημοσιογράφου επειδή όπως είπε δεν επικοινώνησε με την άλλη πλευρά πριν δημοσιεύσει το ρεπορτάζ και επανέλαβε ότι για όλες τις υποθέσεις που αναφέρεται το δημοσίευμα υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις που έχουν δικαιώσει τον Πάνο Καμμένο.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Κουίκ πατήστε  εδώ

Πηγή:Δεξί Εξτρέμ
se-blepo.blogspot.com

Δοκιμασίες σε Νεμέα και Σοφικό για ΠΑΣ Κλένια και Πέλοπα Κιάτου

Με τους αγώνες της 27ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας όπου οι δύο διεκδικητές της ανόδου ΠΑΣ Κλένια και Πέλοπας Κιάτου να αγωνίζονται εκτός έδρας σε Νεμέα και Σοφικό, με Θύελλα Πετρίου και Πανσολυγειακό, αντίστοιχα. Στο Θώδεο στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου υποδέχεται την Προδευτική Περιγιαλίου και στην Αρχαία Κόρινθο. ο Ηρακλής Λεχαίου , τον Αστέρα Δερβενίου.
Στην Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό και στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τέλος στα «χαρτιά» κερδίζουν τρίποντα Ελλάς Βέλου και Α. Ο. Σολομού καθώς οι αντίπαλοι τους Ισθμιακός και Άλμπαρτος Κόρφου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

27η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ – AΛΜΠΑΡΤΟΣ 3 – 0 α. α
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 3 – 0 α. α

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Β1 κατηγορία το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η 25η (προτελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αύριο η αυλαία της αγνωστικής ανοίγουν στο Συνοικισμό με τον αγώνα ΠΑΣ Κύψελος – Άγιοι Θεόδωροι και στα Εξαμίλια με την Δάφνη κόντρα στον Α.Σ Λουτρακίου.

25η Αγωνιστική

Σάββατο 31/3
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Κυριακή 1/4
Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ. - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Β2 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται την Κυριακή, το πρωτάθλημα της Β2 Κορινθίας. Οι δύο πρωταγωνίστριες ομάδες Πανκαμαριακός και Α. Ο. Σπαθοβουνίου αγωνίζονται εκτός έδρας στο Βέλο και στον Άσσο με Απέσσα Χαλκίου και Ολυμπιακού Άσσου , αντοίστοιχα. Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός υποδέχεται την Κόρινθο ’06 ενώ στη Λυκοποριά η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου. Στην Αρχαία Κόρινθο ο Άρης κοντράρεται με την Θύελλα Κ. Διμηνιού και στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα με την Θύελλα Λεοντίου.

24η Αγωνιστική
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝ.
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 3 – 0 α. α.

Γ. κατηγορία Κορινθίας
Φινάλε την Κυριακή για την Γ1 κατηγορία Κορινθίας αποτελεί η 18η αγωνιστική, όπου θα στεφθεί πρωταθλητής ο Α. Ο. Αλμυρής, ο οποίος από την νέα περίοδο θα μετέχει του πρωταθλήματος της Β’ Κορινθίας.
18η Αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β.
ΦΩΚΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.

Στη Γ2 κατηγορία στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής , την Κυριακή, οι 2 διεκδικητές του «εισιτηρίου» που οδηγεί στη Β’ Κορινθίας αγωνίζονται εκτός έδρας . Ο Α.Ο. Λεχαίου , στο Βασιλικό , με τον Άρατο και ο Άρης Βοχαϊκού , στον Μεγάλο Βάλτο κόντρα στον Κεραυνό.

20η Αγωνιστική
ΑΡΑΤΟΣ - Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΟΡΦΕΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
Ρεπό ο Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Ο λαός θα αποφασίσει. Όχι ο κ. Τόμσεν

Η έξοδος από την κρίση πρέπει να έχει την ίδια υπογραφή μ’ αυτή που μας οδήγησε στη κρίση. Θέλουμε να πούμε ότι είναι δική μας υποχρέωση- αν θέλετε και καθήκον- η έξοδος, και καμιάς τρόικα. Προφανώς αυτό δεν το έχει αντιληφθεί η πολιτική μας ηγεσία και αφήνει τον κάθε υπάλληλο να λέει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Αν είναι να μας υπαγορεύει ο Τόμσεν τι πρέπει να κάνουμε με τους μισθούς και τους φόρους, τότε μας συγχωρείτε αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο πρέπει να γίνουν τόσα έξοδα για να κάνουμε εκλογές. Είναι προτιμότερο οι πολιτικοί να πάνε στα σπίτια τους και να αφήσουν τον κύριο Τόμσεν να κυβερνήσει τη χώρα. Ασφαλώς οι δανειστές έχουν άποψη μια και αυτοί βάζουν τα λεφτά, και ως εκ τούτου δικαιούνται να κάνουν συστάσεις. Αλλά το πως θα ανασυγκροτηθεί το ελληνικό κράτος και πως θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, δεν είναι δουλειά κανενός κυρίου Τόμσεν. Είναι καθήκον και υποχρέωση της κυβέρνησης που με τη ψήφο του λαού, θα λάβει την εντολή να μας βγάλει από την κρίση. Σ’ αυτό τουλάχιστον θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr

Γιατί οι εκλογές τρομάζουν την τρόικα…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο για να διαγνώσει κανείς πίσω από τις διαρκώς και μονότονα επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τρόικας, περί της… επικίνδυνης διάστασης που εκτιμούν πως θα έχουν για την Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές, ότι οι εντολοδόχοι των άλλοτε εταίρων και νυν δανειστών της χώρας θα ήταν ευτυχείς αν η Δημοκρατία τελούσε… υπό αναστολή στην Αθήνα.
Στο σκέλος που αφορά στο δικαίωμα μιας κοινωνίας η οποία βιώνει τραυματικών διαστάσεων σοκ αποπροσανατολισμού και ανασφάλειας για το παρόν και το μέλλον, να τοποθετηθεί για το πώς και από ποιόν θέλει να κυβερνηθεί. Να εκτονώσει με τον πλέον δημοκρατικό και συνταγματικά αποδεκτό τρόπο, την οργή της για όσα συμβαίνουν. Να μιλήσει.
Τι είναι λοιπόν αυτό που τρομάζει την τρόικα; Τι θεωρούν ο Πολ Τόμσεν και οι συνεργάτες του ότι κρύβεται πίσω από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών, και εφόσον εκδηλωθεί αριθμητικά το βράδυ της αναμέτρησης, θα αλλάξει τόσο καθοριστικά την επόμενη μέρα;
Η τρόικα δεν φοβάται μια αναμενόμενη και σχετικά ελεγχόμενη άνοδο των δυνάμεων της Αριστεράς. Ο συγκεκριμένος πολιτικός και ιδεολογικός χώρος άλλωστε, είναι υπερβολικά κατακερματισμένος, και με εσωτερικές… αντιπάθειες, ώστε να θεωρείται σχεδόν αδιανόητη η προοπτική να συνασπισθεί και να προφέρει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
Η τρόικα δεν φοβάται την… εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το «νέο ΠΑΣΟΚ», παρά την προφανή αναντιστοιχία του με την κοινωνική δεξαμενή στην οποία απευθύνεται, και την ενοχική κληρονομιά της νέας ηγετικής ομάδας για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα σε ένα τόσο τραγικό και σύνθετο εθνικό αδιέξοδο, θα καταφέρει να πετύχει ένα αξιοπρεπές, για τα δεδομένα της συγκυρίας, ποσοστό.
Αυτό που φοβίζει την τρόικα είναι η προοπτική επίτευξης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να παρέδωσε μαθήματα εθνικής υπευθυνότητας με τη στάση που κράτησε στο Μνημόνιο ΙΙ, η προοπτική να λάβει διαστάσεις η ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής δημοσιονομικής… αφαίμαξης ωστόσο, λειτουργεί εκφοβιστικά για τους εντολοδόχους της τρόικας.
Δεν είναι μόνο η «εγκάρδια συνεννόηση» των χωρών του Νότου, που φαίνεται να διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Είναι κυρίως η εξέγερση που κοχλάζει σε επίπεδο ευρωπαϊκών κοινωνιών, και εκδηλώνεται ήδη σχεδόν παντού. Από την Ισπανία μέχρι την Ιταλία, και από τη Γαλλία μέχρι την ίδια τη Γερμανία.
Αν αυτή η εξέγερση μορφοποιηθεί σε κοινωνικό κίνημα ανατροπής, οι εντολοδόχοι της τρόικας θα μείνουν… χωρίς δουλειά. Η δε Ελλάδα, με όνομα βαρύ σαν Ιστορία, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης για όσους οραματίζονται μια Ευρώπη των λαών και όχι των γραφειοκρατών. Μια Ευρώπη ευημερίας ιδεών και όχι λιτότητας διαβίωσης.

statesmen.gr

Κώστας Κόλλιας: «Να επανέλθουν άμεσα οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Με αφορμή την απόσυρση τροπολογίας από τον Υπουργό Εργασίας, η οποία περιείχε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Χθες ξεκίνησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο κανονισμό ασφάλισης του ΙΚΑ. Στα πλαίσια του νομοσχεδίου, ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας είχε καταθέσει τροπολογία για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σε αυτήν μεταξύ άλλων προβλεπόταν παράταση για την υπαγωγή σε ρύθμιση χρεών και ευνοϊκό επιτόκιο, ενώ τίθεντο αυστηρότεροι περιορισμοί για τις κατασχέσεις κύριας κατοικίας, αλλά και μικροκαταθέσεων έως 2.000 ευρώ. Ενώ η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε ξεκινήσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετέχω, ο κύριος Υπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόσυρσή της, προβάλλοντας ως αιτιολογία το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Είναι απορίας άξιο γιατί ο Υπουργός κατέθεσε την τροπολογία και εκ των υστέρων θυμήθηκε ότι ενδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγείρει αντιρρήσεις. Προσωπικά μία μόνο ερμηνεία μπορώ να δώσω: ο κύριος Κουτρουμάνης, όπως και άλλοι συνάδελφοί του Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν απελπισμένες προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού, δείχνοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα, δημιουργώντας ελπίδες σε εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους και απογοητεύοντας τους στη συνέχεια.
Το πρόβλημα με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, είναι γιγαντιαίο. Απειλεί στον ίδιο βαθμό την οικονομία και την κοινωνία. Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών υπερβαίνουν τα 112 δισ. ευρώ και των επιχειρήσεων πλησιάζουν τα 150 δισεκατομμύρια. Το 14% από αυτά δεν εξυπηρετείται εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες και αυτή η τάση είναι βέβαιο ότι θα διογκωθεί. Οι δικαστικές προσφυγές για διαγραφή χρεών πολλαπλασιάζονται και πολλές δικαιώνονται. Είναι επομένως ευνόητο ότι η ρύθμιση των οφειλών θα είναι ωφέλιμη για όλους – και για τις τράπεζες και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Είναι κατανοητό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θέλει να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα μετά το κούρεμα, παίζει έναν θεσμικό ρόλο. Είναι όμως επίσης κατανοητό ότι, εάν δεν δοθεί άμεσα η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να ανασυνταχθούν προκειμένου να επιβιώσουν αυτής της κρίσης, όλοι θα βγουν χαμένοι. Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει ότι στην προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας και επανεκκίνησης της οικονομίας πρέπει να συμμετέχουν και οι τράπεζες και έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Το πολιτικό και το χρηματοπιστωτικό σύστημα πρέπει να αναλάβουμε από κοινού τις ευθύνες μας, διότι αν καταρρεύσει η μέση ελληνική οικογένεια, θα καταρρεύσει και το τραπεζικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας.
Ήταν απαράδεκτο εκ μέρους του Υπουργού Εργασίας να επιδείξει τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, φέροντας μία τροπολογία που, όπως φαίνεται, δεν είχε την έγκριση κανενός. Όμως η επ’ αόριστον απόσυρσή της είναι πολύ χειρότερη. Ο κ. Κουτρουμάνης δεσμεύθηκε ότι θα την επαναφέρει σε μελλοντικό νομοσχέδιο, γνωρίζοντας βεβαίως ότι οδεύουμε σε εκλογές και ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα καταστεί δυνατόν να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή. Όμως για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά κάθε μέρα μετράει. Αν χρειάζονται συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτές πρέπει να γίνουν τώρα, ώστε οι ρυθμίσεις να επανέλθουν άμεσα σε αυτό το νομοσχέδιο και να ψηφιστούν από αυτήν τη Βουλή.»

Νίκος Νικολόπουλος: Η νομοθετική βουλιμία στο αποκορύφωμά της.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή την αιφνίδια κατάθεση τροπολογιών από τον Υπουργό Υγείας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι τροπολογίες που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας συνιστούν από μόνες τους ένα Νομοσχέδιο.
Δεν συνοδεύεται όμως από καμιά αιτιολογική έκθεση.
Εισάγει νέους θεσμούς, όργανα, εθνικές επιτροπές.
Φέρνει νέες σημαντικές κατά τα άλλα πολιτικές μόνο με τους τίτλους τους.
Δηλαδή να έχουμε να λέμε ότι εμείς φέραμε για παράδειγμα τον Ιατρικό Τουρισμό.
Δηλαδή μόνο τους τίτλους γιατί κατά τα άλλα είναι ένα άδειο πουκάμισο.
Η νομοθετική βουλιμία στο αποκορύφωμά της.
Δεν μπορεί η κοινοβουλευτική διαδικασία να εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο.
Οι διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν και να επανέλθουν στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ώστε να γίνει ο ξεχασμένος από το ΠΑΣΟΚ αναγκαίος δημόσιος διάλογος.
Οι διατάξεις να είναι πλήρεις, οι ρυθμίσεις να είναι ολοκληρωμένες.
Όχι νομοθετήματα με τίτλους και παροχές εξουσιοδοτήσεων για Υπουργικές Αποφάσεις και Προεδρικά διατάγματα.
Ο Ιατρικός Τουρισμός, το έργο της Επιθεώρησης και του ελέγχου των δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, ο εθνικός συντονισμός της προστασίας των ανηλίκων παιδιών, η σύνδεση της χώρας μας και η αξιοποίηση τεχνογνωσίας  και πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να τα «ξεπετάμε» με τη μορφή αιφνιδιαστικών τροπολογιών».
    

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας πάλι οι βουλευτές Παπασιώζος, Καρασμάνης και Βαγιωνάς

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, οι βουλευτές κύριοι Κωνσταντίνος Παπασιώζος, του νομού Άρτας, Γιώργος Καρασμάνης, του νομού Πέλλας και Γιώργος Βαγιωνάς, του νομού Χαλκιδικής, εντάσσονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, μετά από σχετικές επιστολές που απέστειλαν στον Πρόεδρο του Κόμματος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟ​Σ ΤΟΥ 2009

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.  
Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή.
Αγνόησαν το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ και υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.
Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ - μελών που οι ίδιοι διόρισαν - για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ.
Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.
Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009.
Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια.
Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν - και δικαιούνται - να μάθουν όλη την αλήθεια.
Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι - αμέσως μετά τις εκλογές - θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προφανώς υπογράψει αλλά ούτε και έχει λάβει κανένα πόρισμα από το διάλογο που διεξήχθη στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό σύστημα.
Αυτό που έπραξε η Νέα Δημοκρατία ήταν να καταθέσει και να συζητήσει τις προτάσεις της, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί αναλυτικά στο φορολογικό πρόγραμμά της, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011.
Πρότεινε δίκαιο σταθερό και αναπτυξιακό σύστημα απέναντι στην πρακτική ΠΑΣΟΚ που, για 2,5 χρόνια, επέβαλλε εξοντωτικούς φόρους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ζήτησε, επίσης, με επιμονή, από το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη φορολογία, στο πλαίσιο του διαλόγου.
Δυστυχώς τέτοιες προτάσεις το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έδωσε.
Περιμένουμε – όπως περιμένουν όλοι οι Έλληνες – να δούμε τι, επιτέλους, το διαφορετικό προτείνουν».

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Η διαδικασία της εξεταστικής παρωδία με στόχο τη συγκάλυψη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
 «Από την πρώτη στιγμή η Δημοκρατική Συμμαχία τόνισε ότι . Το αποτέλεσμα είναι μία ακόμη ύβρις για τον ελληνικό λαό, ο οποίος θέλει να μάθει την πλήρη αλήθεια για όσα πραγματικά συνέβησαν και τον έφεραν ως εδώ. Λυπούμεθα ειλικρινά που τίποτα πλέον δεν φαίνεται να διδάσκονται τα παλιά κόμματα εξουσίας».


Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Η χθεσινή παραδοχή του υπουργού Παιδείας ότι η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται κατά παρέκκλιση του νόμου, δημιουργεί την απορία ποιός κρατικός λειτουργός θα διακινδυνέψει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη για να χρηματοδοτήσει "κατά παρέκκλιση" τα ανώτατα ιδρύματα.Η λύση είναι απλή και συνίσταται στην άμεση εκλογή των Συμβουλίων από τα ιδρύματα, αφού τα πάντα είναι έτοιμα και εμποδίζονται μόνο από τους Πρυτάνεις. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή τους σε όλη την επικράτεια, θα διευκολύνει τις διαδικασίες εμποδίζοντας το "διαπομπευτικό τουρισμό" στον οποίο επιδίδονται μερικοί. Εφαρμόζοντας το νόμο μέσα σε ένα μήνα το πολύ, θα υπάρχουν Συμβούλια, νέοι Πρυτάνεις, ασφάλεια για όλους και χρήματα στα ανώτατα ιδρύματα.Εφαρμόστε το νόμο, είναι απλό».

Δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, από το Διδυμότειχο

Για την απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Είναι σαφές ότι αποφάσεις σαν αυτές οι οποίες υπήρξαν χθες με την επιλογή του κ. Κουτρουμάνη να πάρει πίσω μία τροπολογία, δεν δημιουργούν ούτε το κλίμα ηρεμίας και αξιοπιστίας που πρέπει να υπάρχει στην πολιτική, αλλά ούτε οδηγούν στις αποφάσεις που έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να ληφθούν για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. 
Για το διακύβευμα των εκλογών
Υπάρχει σε αυτές τις εκλογές συγκεκριμένο διακύβευμα. Και το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη, να ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία και να έχει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο ή αν η Ελλάδα θα παρασυρθεί από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, θα επενδύσει πάνω στην οργή και την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει απολύτως καμία προοπτική για τη χώρα. Καλώ όλους να σκεφθούμε σοβαρά ποιο θέλουμε να είναι το αύριο για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Μπορούμε να το χτίσουμε σωστά. 
 Για την τρόικα
Έχω πει πολλές φορές ότι το καλύτερο ενδεχομένως για κάποια μέλη της τρόικας είναι να σταματήσουν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις ή δημόσιες παρουσίες. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αν προχωρήσει πράγματι σε ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, θέμα μισθών και συντάξεων δεν τίθεται.  Για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστώνΘεωρώ ότι κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών πρέπει να δημιουργηθούν, είναι απολύτως απαραίτητα. Εδώ στον Έβρο υπάρχουν ήδη δύο. Αρα σέβομαι απολύτως την άποψη των κατοίκων που έχουν ήδη δύο κέντρα, ότι μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν κανένα. 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚΑ

Την Κύπρο θα επισκεφθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο πρόεδρος του Κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος θα παραστεί στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της Κύπρου για τα 57 χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των ελληνοκυπρίων της ΕΟΚΑ κατά της βρετανικής κατοχής.
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 ο κ. Καμμένος θα δώσει συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης της Κύπρου.
Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της Κύπρου