Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, από το Διδυμότειχο

Για την απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Είναι σαφές ότι αποφάσεις σαν αυτές οι οποίες υπήρξαν χθες με την επιλογή του κ. Κουτρουμάνη να πάρει πίσω μία τροπολογία, δεν δημιουργούν ούτε το κλίμα ηρεμίας και αξιοπιστίας που πρέπει να υπάρχει στην πολιτική, αλλά ούτε οδηγούν στις αποφάσεις που έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να ληφθούν για ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. 
Για το διακύβευμα των εκλογών
Υπάρχει σε αυτές τις εκλογές συγκεκριμένο διακύβευμα. Και το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη, να ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία και να έχει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο ή αν η Ελλάδα θα παρασυρθεί από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, θα επενδύσει πάνω στην οργή και την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει απολύτως καμία προοπτική για τη χώρα. Καλώ όλους να σκεφθούμε σοβαρά ποιο θέλουμε να είναι το αύριο για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας. Μπορούμε να το χτίσουμε σωστά. 
 Για την τρόικα
Έχω πει πολλές φορές ότι το καλύτερο ενδεχομένως για κάποια μέλη της τρόικας είναι να σταματήσουν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις ή δημόσιες παρουσίες. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αν προχωρήσει πράγματι σε ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, θέμα μισθών και συντάξεων δεν τίθεται.  Για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστώνΘεωρώ ότι κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών πρέπει να δημιουργηθούν, είναι απολύτως απαραίτητα. Εδώ στον Έβρο υπάρχουν ήδη δύο. Αρα σέβομαι απολύτως την άποψη των κατοίκων που έχουν ήδη δύο κέντρα, ότι μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν κανένα.