Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δύο νίκες στο ξεκίνημα της Α1 κατηγορίας ανδρών για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

A1 Derveni   

 

 

 

 

 

 

 

Τις ομάδες, που εμφανίζονται και φέτος ως βασικές διεκδικήτριες του τίτλου, έφερε ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας η σημερινή πρώτη αγωνιστική μέρα στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές για την περίοδο 2020-2021 διεξήχθησαν στο Δερβένι Κορινθίας κι εκεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, που είχαν ακολουθήσει στην περσινή διοργάνωση, σημείωσαν ισάριθμες νίκες. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός για το 2ο γκρουπ και ο Παναθηναϊκός για το 1ο. Από το κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου έγινε απευθείας μετάδοση στο ίντερνετ, σε μία προσφορά του Α.Ο. Ξυλοκάστρου προς

Επίδομα θέρμανσης: Πιο πολλοί οι δικαιούχοι – Σκέψεις για επέκταση σε φυσικό αέριο, υγραέριο και καυσόξυλα

  

Κονδύλι 84 εκατ. προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για επίδομα θέρμανσης , ενώ «ανοικτό» παραμένει το ενδεχόμενο επιδότησης όχι μόνον της αγοράς πετρελαίου αλλά και  άλλων πηγών θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  “υπάρχουν σκέψεις” για την αλλαγή και επέκταση του επιδόματος.

Το επίδομα θα δοθεί πριν την Πρωτοχρονιά προκαταβολικά αλλά, όπως επισήμανε, η παρατεταμένη καλοκαιρία και το γεγονός ότι οι δεξαμενές είναι γεμάτες από την

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου – Όλες οι ημερομηνίες

 Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου ανά 

Χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν (εκτός από τα αναδρομικά, όσοι τα παίρνουν) και τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των κύριων συντάξεων καθορίζονται με τη διάταξη του νόμου 4611/2019 (ΦΕΚ Τεύχος A 73/17.05.2019) με τίτλο – Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις.

Έτσι λοιπόν:

Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ για το πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Ο Γκέμπελς στην Κουμουνδούρου»

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/10/1-289.jpg 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εφημερίδα «Αυγή», η οποία στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής απεικονίζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με το συλλογικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σοκαρισμένη η Ηλεία από τον θάνατο 58χρονου που τον εγκατέλειψαν μετά από τροχαίο

 Σοκαρισμένη η Ηλεία από τον θάνατο 58χρονου που τον εγκατέλειψαν μετά από τροχαίο 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Σκουροχώρι Πύργου Ηλείας από τον θάνατο δημοτικού υπαλλήλου τον οποίο φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να τον παρέσυρε κάποιο όχημα και να τον άφησε αβοήθητο σε αρδευτικό κανάλι κάτω από ένα μικρό γεφύρι με σκουπίδια, να πεθάνει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο άτυχος 58χρονος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου, στην επαρχιακή οδό Σκουροχωρίου – Κατακόλου, από ρακοσυλλέκτη που μένει στην ίδια περιοχή.

Ο 58χρονος φαίνεται πως το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου επέστρεφε πεζός από την παραλία του Καβουρίου, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για μπάνιο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, γύρω στις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας, χτυπήθηκε άσχημα και οι κακώσεις του παραπέμπουν σε χτύπημα από αυτοκίνητο.

Ο θάνατός του επήλθε επτά με έντεκα ώρες αργότερα, που σημαίνει ότι ο πέθανε αβοήθητος.

Μάλιστα, οι παντόφλες που φορούσε βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από το κανάλι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους , ενώ δεν βρέθηκε το μαγιό του.

Τα ίχνη φρεναρίσματος που βρέθηκαν εκεί, παραπέμπουν σε παλαιότερο μοντέλο αυτοκινήτου, όπως επισήμανε στην εκπομπή ο πραγματογνώμονας Κώστας Χασιώτης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Τροχαία πρέπει να ερευνήσει και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για τροχαίο συμβάν στο σημείο.

Αναστάτωση προκάλεσε στην εκπομπή η μαρτυρία μιας γυναίκας που τη νύχτα του Δεκαπενταύγουστου επέστρεφε με το γιο της από το Κατάκολο στο χωριό τους. Μπέρδεψαν το δρόμο και βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος.

Τα όσα περιέγραψε ήταν αποκαλυπτικά:

«Είδαμε τρεις άντρες να κατεβαίνουν από ένα αυτοκίνητο και να πετάνε κάτι από το γεφύρι. Ακούσαμε τον γδούπο και στην αρχή νομίζαμε ότι πέταξαν κάποια οικιακή συσκευή. “Πάμε γρήγορα να φύγουμε”, φώναζαν και έφυγαν. Κατάλαβα ότι ήταν Ρομά. Τώρα που είδα τα πλάνα στην εκπομπή σας το συσχέτισα με την υπόθεση κι αν είχαμε πλησιάσει στο σημείο, θα τον βρίσκαμε και ίσως να ζούσε ο άνθρωπος….»

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης από την Τροχαία Πύργου. Η οικογένεια μέσω της δικηγόρου της, Γιάννας Παναγοπούλου, έχει υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων για διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 58χρονου. Τα οικεία πρόσωπα του θύματος κάνουν έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι, να μιλήσει ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που ζητούν.

 cnn.gr

Γαλλία: Συγκρούστηκαν αεροσκάφη - Πληροφορίες για νεκρούς

 Γαλλία: Συγκρούστηκαν αεροσκάφη - Πληροφορίες για νεκρούς 

Δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν σε πόλη της κεντροδυτικής Γαλλίας.

Ειδικότερα, ένα τουριστικό αεροσκάφος και ένα αεροσκάφος ελαφρού τύπου συγκρούστηκαν στην πόλη Λος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Sputnik, σκοτώθηκαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις επέβαιναν στο τουριστικό αεροσκάφος.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Marc Angenault, ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη έπεσαν σε κήπους, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

cnn.gr

Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα

 Η Αίγυπτος επικύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ελλάδα 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι υπό τον αριθμό 444/2020, όπου επικύρωσε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, που θεσπίζει μια αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών.

Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα σήμερα, Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα επικύρωσε τη συμφωνία με την Αίγυπτο στις 27 Αυγούστου.

Η επέτειος της ψήφου ενός λαού… σαν ζώα (που έλεγε και ο Λεβέντης)

https://www.newsblog.gr/wp-content/uploads/2019/08/anekdoto-o-andreas-i-mimi-ke-to-koutalaki-tou-glykou-epiko-gelio-758x421.jpg 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Ποιός δεν θυμάται εκείνο το βράδυ… Το βράδυ, που η Ιστορία επρόκειτο να δικαιώσει το συγκλονιστικό ξέσπασμα του Βασίλη Λεβέντη προς το εκλογικό σώμα: “Ψηφίσατε… σαν ζώα”.

Πέρασαν 27 χρόνια από τη 10η Οκτωβρίου του 1993, όταν το… σκανδαλιάρικο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεφε στην εξουσία, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Αποστασία.

Ήταν ο απόλυτος θρίαμβος για τον πολιτικό που, περισσότερο από κάθε άλλον στη… συνολική Ιστορία του τόπου, κατανόησε και… εκμεταλλεύτηκε την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων.

Πόσα “ευχαριστώ” είπε εκείνο το βράδυ ο άνθρωπος. Εκείνο βέβαια που έμεινε, ήταν το… “ευχαριστώ τη Δήμητρα”. Η εποχή των… μάγων, μόλις ξεκινούσε. Αποδείχτηκε… μακέτο, στα χέρια του καταλληλότερου (της διαπλοκής), που θα τον διαδεχόταν. Τον Κώστα Σημίτη. Και άνοιξε την πόρτα για την εθνική χρεοκοπία.


https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/10/Screenshot-2020-10-09-at-7.46.35-AM-600x373.jpg 

ysterografa.gr

Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης " Το είπαμε και το κάναμε"

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/10/mitsotakis-m-s-t-1.jpg 

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό φέτος τον Φεβρουάριο έπειτα από περίπου 20 χρόνια προσπαθειών, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 172 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κορονοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι – 439 συνολικά οι νεκροί στη χώρα

 Κορωνοϊός: Πολλαπλασιάζονται τα μέτρα - Πάνω από 800.000 οι νεκροί από την πανδημία

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου έφυγε από τη ζωη μια γυναίκα 93 ετών στο νοσοκομείο Ελπίς.

Λίγο μετά έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 75χρονου που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος κατέληξε από κορονοϊό μια 89χρονη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να έχει φτάσει τους 439.

Κορωνοϊός: 306 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( 2 κρούσματα στην Κορινθία) και 5 νέοι θάνατοι – Στους 100 οι διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός - Δημόπουλος: Συνεχής επαγρύπνηση για την αποφυγή «κόκκινου συναγερμού» και «lockdown»

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σήμερα ανακοινώνουμε 306 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 57 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22078, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

O χάρτης των κρουσμάτων 

Απόλυτοι κυρίαρχοι στην Α΄ Κορινθίας Άγιοι Θεόδωροι και Ελλάς Βέλου 3Χ3 - Οι γηπεδούχοι επικράτησν στά ντέρμπι.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQrf_BWFpOpHRdZQ47xkGEk8YOkZOaG5FO8WA&usqp=CAU

Απόλυτοι κυρίαρχοι οδηγούν την «κούρσα» στο πρωτάθλημα, της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας στους 2 ομίλους Άγιοι Θεόδωροι στον Α΄ όμιλο και Ελλάς Βέλου μετά και την 3η σερί τους νίκη στα πλαίσια  της 3ης αγωνιστικής, ενώ  στα 3 τοπικά ντέρμπι του προγράμματος νικητές αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι.  

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Στον Α’ όμιλο της κατηγορίας  στο λουτρακιώτικο  ντέρμπι στο «Θώδειον» στάδιο ο  ΑΟ Λουτράκι ηταν ο μεγάλος κυρίαρχος του αγωνα μετ’α το σαρωτικό 6 – 0  επι του Ολυμπιακού Λουτρακίου. Την ίδια στιγμή οι πρωτοπόροι του ομίλου , Άγιοι Θεόδωροι σημείωσαν την 3ης σερί νίκη  με 1 - 0  επί της ουραγού Κόρινθος 2006, και συνεχίζουν με το απόλυτο των βαθμών την πρωτοπορία τους. Στην Νεμέα ο Παννεμεατικός, πήρε το πρώτο του βαθμό  στο πρωτάθλημα μετά την «λευκή « ισοπαλία» με τον ΠΑΣ Κόρινθος. Στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου  επικράτησε με 2 – 0  του Σαρωνικού Γαλατακίου,  σκορ με το οποίο επικράτησε και ο  Τενεάτης στα Αθίκια επί του Ισθμιακού

Η 3η αγωνιστική

Άγιοι Θεόδωροι – Κόρινθος ’06 1-0
Κύψελος – Σαρωνικός 2-0
ΑΟ Λουτράκι – Ολυμπιακός Λουτρακίου 6-0
Τενεάτης – Ισθμιακός 2-0
Παννεμεατικός – ΠΑΣ Κόρινθος 0-0

Η Βαθμολογια

(Σε 3 αγώνες)

1

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

6 - 0

9

2

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

9 - 2

7

3

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

6 - 2

7

4

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

3 - 1

6

3

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

4 - 2

5

6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

2 - 9

3

7

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

2 - 4

2

8

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

1 - 4

1

9

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

1 - 5

1

10

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06

0 - 5

0

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

2ο όμιλο της Α΄ Κορινθίας, ο Πανκαμαριακός και ο Άρης Βοχαϊκού ήσαν οι νικητές στα 2 τοπικά ντερμπι που έγιναν στα πλαίσια  της 3ης αγωνιστικής σε Ξυλόκαστρο και ο Ζευγολατιό.  

Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαρικό επικράτησε με 1 - 0 του Αστέρα Δερβενίου, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ενώ στο Ζευγολατιό ο ( γηπεδούχος)  Άρης Βοχαϊκού με 3 - 1 νίκησε τον ουραγό  ΑΟ Ζευγολατιού. Στο Βέλο η πρωτοπόρος Ελλάδα Βέλου νίκησε  με 2 – 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και με το απόλυτο οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος. Στο Κιάτο ο Πέλοπας επεβλήθη με 3 – 1 επί της Θύελλας Πετρίου και στον Ασσο ο τοπικός Ολυμπιακός υπέταξε  με 1 – 0 την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.


 

3η Αγωνιστική

Πέλοπας – Θύελλα Πετρίου 3 -1
Πανκαμαριακός – Αστέρας Δερβενίου 1 - 0
Άρης Βοχαϊκού – ΑΟ Ζευγολατιού 3-1
Ολυμπιακός Άσσου – Θύελλα Κ. Διμηνιού 1 - 0
Ελλάς Βέλου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου 2 - 0

Η Βαθμολογια

( Σε 3 αγώνες)

1

Ελλάς Βέλου

8 - 2

9

2

Πέλοπας Κιάτου

5 - 2

7

3

Ολυμπιακός Άσσου

5 - 2

6

4

Άρης Βοχαϊκού

7 - 5

6

9

Πανκαμαριακός

4 - 6

4

6

Θύελλα Πετρίου

4 - 5

3

5

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

3 - 6

3

7

Αστέρας Δερβενίου

0 - 1

2

8

Θύελλα Κ. Διμηνιού

2 - 3

2

10

ΑΟ Zευγολατιού

2 - 8

0

 

Ποινή -3 βαθμών έχει ο  Άρης  Βοχαϊκού

 

Αντίστροφη μέτρηση για το ενιαίο e-pass στα διόδια

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/05/diodia-1-1536x1055.jpg 

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ενιαίο e-pass στα διόδια. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, η… πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. 

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από όλους τους αυτοκινητοδρόμους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα. Δεν θα μπορεί, όμως, να “γεμίσει” χρήματα

Στο επίπεδο 1 ο νομός Ηλείας Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού - Κινδυνος για lockdown - Τι αλλάζει στο ωράριο εστίασης και στα μέτρα

 Άρση μέτρων: Πώς θα λειτουργούν μπαρ και εσωτερικοί χώροι στην εστίαση - Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων [γραφήματα] 

Η χθεσινή ανακοίνωση οκτώ κρουσμάτων στην Ηλεία από τον ΕΟΔΥ, μετά τα τρία προχθεσινά προκάλεσε ανησυχία στο νομό, καθώς στην πλειοψηφία τους - σύμφωνα με πληροφορίες - αφορούν προσωπικό υπηρεσιών και επιχειρήσεων όπου υπάρχει συναλλαγή με το κοινό.

Από την άλλη σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr στις περισσότερες των περιπτώσεων το τεστ θα επαναληφθεί, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα είτε το δείγμα που ελήφθη να είναι ασθενές είτε το αποτέλεσμα λάθος, όπως έχουμε δει και πάλι στο παρελθόν από τον ΕΟΔΥ.

Oλυμπιακός: Ο τοίχος των πρωταθλητών αναβαθμίστηκε

 Oλυμπιακός: Ο τοίχος των πρωταθλητών αναβαθμίστηκε (vid)

Με ανάρτηση της στα social media η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τον νέο τοίχο που κοσμεί το Προπονητικό Κέντρο στον Ρέντη με όλες τις κατακτήσεις των τροπαίων του συλλόγου.

Η κατάκτηση του φετινού νταμπλ έκανε τους «ερυθρόλευκους» να γράψουν το νούμερο 45 στο συνολικό αριθμό των πρωταθλημάτων και αντίστοιχα το νούμερο 28 στο συνολικό αριθμό των Κυπέλλων.

Olympiacos FC (45)
 
O τοίχος των Πρωταθλητών αναβαθμίστηκε και στο Ρέντη! Συνεχίζουμε Να Ονειρευόμαστε! / The Champions Wall at the #Rentis Training Centre has been updated! We Keep On Dreaming!

#Art #Mural by Nathan Makris   #Olympiacos #Olympiacos45 #GreekChampions #GreekCup #Piraeus

Αναβλήθηκε οριστικά το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική

 Αναβλήθηκε οριστικά το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική 

Την 6η αγωνιστική ήταν προγραμματισμένο το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Τελικά, όμως, λόγω των ευρωπαϊκών αγωνιστικών αναμετρήσεων των δύο ομάδων, η Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή του ματς. Να αναλύσουμε όμως τον λόγο για τον οποίο αυτό συνέβη. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στις 21 Οκτωβρίου (Τετάρτη) τη Μαρσέιγ, ενώ την επόμενη μέρα (22/10) ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ομόνοια. Η Super League, λοιπόν, δείχνοντας κατανόηση στο βεβαρημένο αγωνιστικό πρόβλημα των δύο ομάδων, αποφάσισε να αναβάλει τη σημαντική αναμέτρηση, δίχως ακόμη όμως να έχει προγραμματίσει τη νέα ημερομηνία. Δεν είναι και εύκολο, καθώς και οι επόμενες ημερομηνίες είναι αρκετά γεμάτες. Την ερχόμενη Δευτέρα (12/10) πάντως αναμένεται να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Ποιοι πρέπει να κάνουν τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου

 

Συμβουλές και οδηγίες για τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου δίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πλέον ασφαλές, οικονομικό μέτρο πρωτογενούς πρόληψης από την εποχική γρίπη θεωρείται ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος στη χώρα μας πραγματοποιείται συνήθως κατά τις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους.

Κορωνοϊός: Δύο νεκροί τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα - Rapid tests του ΕΟΔΥ στη Σάμο

 

Αυξάνεται ο τραγικός κατάλογος των νεκρών λόγω κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου κατέληξαν άλλοι δυο άνθρωποι.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Ελληνική επιτρπέζια Αντισφαίρηση - Πρεμιιερα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνική κατηγορία ανδρών ( Απευθείας live σύνδεση μα το Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου)

 Επιτραπέζια Αντισφαίριση 1η & 2η Αγωνιστική Α1 Ανδρών 


Ήρθε η ώρα να παιχτούν οι… πρώτοι πόντοι για την περίοδο 2020-2021 και στα μεγαλύτερα διασυλλογικά πρωταθλήματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με δύο αγωνιστικές στους ισάριθμους ομίλους άρχισε πριν λίγη ώρα στο Δερβένι Κορινθίας η Α1 εθνική κατηγορία ανδρών.  

Θυμίζουμε ότι στο 1ο γκρουπ της Α1 ανδρών βρίσκονται ο Παναθηναϊκός, το Πέρα Αθηνών, ο Ίφιτος Πατρών, ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς, ενώ στο 2ο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Α.Ο. Ταταύλα, ο Ο.Α. Χανίων, η Ε.Α. Βόχας και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά. 

Οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών κι εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το άθλημα. 

Στην 1η κατηγορία απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, πάντως συγκρούονται τα δύο πρώτα φαβορί στο 1ο γκρουπ, ο Παναθηναϊκός και το Πέρα Αθηνών αντίστοιχα.   

Οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σπουδαίους αγώνες μέσα από την ιντερνετική κάλυψη από live streaming από το Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου

Τη μετάδοση προσφέρει στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου, ο οποίος βοηθά στη διοργάνωση των αγώνων έχοντας και τη συμπαράσταση του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. 


Β΄κατηγορια Κορινθίας : Ντέρμπι στη Δυτική Κορινθία ο ΑΟ Λυκοποριάς κόντρα στον Πανευρωστινιακό

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgy-tEEenusAwBypO3QtwMnJo2h8v2af0BfavzrOFPR3UV6-f2HBkIPtao7hZc4J9In_c8eBVGgMrKQXFxP_RHWh7sLVfJE4f_D-hSe9IsXjQ_XTg8f4MtUr4sCSkQaT9u9hqPIMnRZfp4/s1600/%CE%91%CE%9F%CE%9B%CE%94.jpg

Το πρωτάθλημα της Β΄  κατηγορίας Κορινθίας συνεχίζεται την Κυριακή ( 11 / 10 / 2020 – 16:30 ) με τα παιγνίδια της 3ης αγωνιστικής. Και ενώ  ο πρωτοπόρος  ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού έχει ρεπό  το ενδιαφέρον εστιάζεται στο  Σπαθοβούνι, όπου  σε αγώνα ντέρμπι  η τοπική ομάδα μάχεται με τον Ασπρόκαμπο , ενώ δοκιμασία περιμένει   τον Πανσολυξειακό στο Κιάτο κόντρα στον Αετό Κρυονερίου.   Ο ΠΑΣ Κλένια με νίκη επι του Αγίου Γεωργίου θα τους περάσει  επικεφαλής στην βαθμολογία .  Στην Λυκοποριά θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας  ανάμεσα στον ΑΟ Λυκοποριάς και τον Πανευρωστινιακό, με τους «φυτοριούχους» να αναζητούν την πρώτη τους νίκη απέναντι στην ομάδα των Ροζενών.   Την πρώτη του νίκη αναζητεί και ο Ηρακλής Λεχαίου απέναντι στον Βελλερεφώντα Αρχαίας Κορίνθου.                                                                                    Ενδιαφέρουσες επίσης καιοι αναμετρήσεις  του Εθνικού Ξυλοκερίζης με τον ΑΟ Μαψού και  του Αστέρα Κορίνθου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 

 

3η Αγωνιστική



Εθνικός Ξυλοκερίζης

-

ΑΟ Μαψού



Αετός Κρυονερίου

-

Πανσολυγειακός



ΑΟ Σπαθοβουνίου

-

ΑΟ Ασπροκάμπου



Αστέρας Κορίνθου

-

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου



ΑΟ Λυκοποριάς

-

Πανευρωστινιακός



ΠΑΣ Κλένια

-

Αγ. Γεώργιος



Ηρακλής Λεχαίου

-

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

Ρεπό ο ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού