Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Δράση Προληπτικής Δερματολογικής Εξέτασης για τον Καρκίνο του Δέρματος σε Ξυλόκαστρο και Κιάτο.

 

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών.

Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος.

Για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στη πρόληψη, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος.

Στις 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στο ΚΥ Ξυλοκάστρου (ραντεβού: 2743360000)

Στις 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στο ΚΥ Κιάτου (ραντεβού: 2742360000)

Η εξέταση είναι ΔΩΡΕΑΝ και πραγματοποιείται από ειδικούς δερματολόγους – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Η πρόληψη για εμάς είναι αυτοσκοπός. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας.

Θερινό σινεμά στο Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2023 σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι!

   

Και φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα απολαύσουμε δύο ξεχωριστές ταινίες ανιμέισον για όλη την οικογένεια, πάντα με την επιμέλεια του ANIMASYROS International Animation Festival!
 
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα δούμε στον θερινό κινηματογράφο “Ηλέκτρα” στο Ξυλόκαστρο, την ταινία“The Bears' Famous Invasion”, σε συνεργασία με το Institut français de Grèce - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Lorenzo Mattotti, βασισμένη στο ομώνυμο αγαπημένο παιδικό ιταλικό βιβλίο του σπουδαίου Ιταλού συγγραφέα Dino Buzzati. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 6 ετών και πάνω.
 
Την Κυριακή 9 Ιουλίου, ακολουθεί το “Πολύχρωμο όνειρο”, στον θερινό κινηματογράφο “το διάλειμμα στο Δερβένι, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνα / Czech Centre Athens. Η ταινία του σκηνοθέτη Jan Balej, που απέσπασε το σημαντικό βραβείο "Τσεχικός Λέοντας" το 2020 και είναι κατάλληλη για παιδιά από 8 ετών και πάνω.
Οι ταινίες ξεκινούν στις 21:00 και έχουν ελληνικούς υπότιτλους.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες στο aristonautes.eu