Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Πάρτι η «σελεσάο» στη Ντόχα και τώρα… Κροατία!

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Πάρτι η «σελεσάο» στη Ντόχα και τώρα… Κροατία!

Σε… σόου μετέτρεψε η Βραζιλία τον αγώνα της κόντρα στη Νότια Κορέα για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Η «σελεσάο», που παρατάχθηκε με τον Νεϊμάρ στο βασικό της σχήμα, κέρδισε άνετα τους Ασιάτες με το εμφατικό 4-1 στο γήπεδο «974» της Ντόχα και θα αντιμετωπίσει πλέον την Κροατία στην 8άδα με έπαθλο την είσοδο στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Μητσοτάκης από την Τρίπολη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού / Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Πελοπόννησο

Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού

Εφάπαξ ενίσχυση για τα στελέχη του λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. ύψους 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη στις Σέρρες και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να στηρίξει τη διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.


«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε ο πρωθυπουργός.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66: Κρίθηκε στο σουτ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 68-66: Κρίθηκε στο σουτ (highlights) 

Σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή, ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά στο τέλος νίκησε τον Παναθηναϊκό με 68-66, κάνοντας το σερί του 9-0 απέναντι στους «πράσινους». Ο Ντουέιν Μπέικον στην εκπνοή αστόχησε σε σουτ για να στείλει το ματς στην παράταση. Ξεχώρισαν Φαλ (17π, 9ρ) και Βεζένκοφ (22π, 7ρ). 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε

Εορτάζει αύριος ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου, ο Άγιος Νικόλαος

Αύριο Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου. Είναι περίπου 300 μέτρα πιο ανατολικά από το μεταγενέστερο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη , κοντά στο παλιό γυμναστήριο των σχολείων του Δερβενίου. 
 
Επίσης στην ευρύτερη περιοχή μας (Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης) εορτάζουν Ιεροί ναοί στην Λυκοποριά, στον Άνω Αιγιαλό, στο Κάτω Λουτρό, στα Γελινιάτικα, στη Ρίζα, στην 'Άνω Συνοικία Τρικάλων . 

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι από τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:


«Ο Νικόλαος, πρέσβυς ων εν γη μέγας,και γης αποστάς εις το πρεσβεύειν ζέει» 

Η Κροατία πέρασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ αποκλείοντας στα πέναλτι με 3-1 την Ιαπωνία με ήρωα τον Λιβάκοβιτς που έπιασε τρεις εκτελέσεις (κ.δ. και παράταση 1-1)! 

 Κροατία-Ιαπωνία 3-1 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 1-1): Με τον τρόπο της και με Λιβάκοβιτς!  

Η Κροατία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ αποκλείοντας στα πέναλτι την Ιαπωνία (3-1) με ήρωα τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς που έκανε τρεις αποκρούσεις! Οι Κροάτες συνέχισαν την παράδοση προκρίσεων στα πέναλτι βγάζοντας έξω τους μαχητικούς Ιάπωνες που είχαν προηγηθεί με τον Μαέντα στο 41' και ισοφαρίστηκαν από τον Πέρισιτς στο 55'. Μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση μίλησε ο Λιβάκοβιτς!

Βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης από τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη

 

Βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την περιοδεία του στους χώρους της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης και μετά την επίσκεψή του, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πρωθυπουργός, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη, κατευθύνθηκε πεζός στο κέντρο της πόλης.

Χαιρέτισε τους περαστικούς, μίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους, στάθηκε σε καφέ της πόλης και συνομίλησε με τους θαμώνες και όλους όσους έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να βγάλουν μία σέλφι φωτογραφία.

Κατά την άφιξή του στο κατάστημα, φίλοι, στελέχη και μέλη της Ν.Δ. τον περίμεναν και τον χειροκρότησαν.

Αμέσως μετά, πεζός, κατευθύνθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα ( 5 δισ. ευρώ, πάνω από 200 έργα σ’ όλη την Πελοπόννησο) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Τα αθλητικά έργα στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου ( Ανακατασκευή παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου Ξυλοκάστρου).

  

Τα αθλητικά έργα που έγιναν, γίνονται ή θα γίνουν, βρέθηκαν στο προσκήνιο, με αφορμή την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στην Τρίπολη.

Από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από τα προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και «Αντώνης Τρίτσης», χρηματοδοτούνται 23 αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ, με μεγάλη έμφαση στον στίβο.

Αναλυτικά:

Στην Κορινθία

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη: “Η Πελοπόννησος δεν θα αλλάξει, αλλάζει ήδη”

  

Η Πελοπόννησος αλλάζει. Δεν θα αλλάξει, αλλάζει ήδη. Το Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οδηγεί στην ανάπτυξη, έτσι όπως εμείς την επιθυμούμε, Και αυτό δεν αφορά μόνο τις υποδομές. Αφορά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όπως την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, την καινοτομία, την σύζευξη των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας με την προσφορά του εργατικού δυναμικού. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο. Εναπόκειται σ΄ όλους εμάς, να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα που ήδη υλοποιούμε και που αφορά και τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. Η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι δίκαιη. Όλες οι Περιφέρειες και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, θα πρέπει να έχουν μέρισμα στην ανάπτυξη και όλες οι Ενότητες θα πρέπει να αξιοποιούν τα δικά τους πλεονεκτήματα¨.

Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε απ’ την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίπολη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Γιώργος Γεωργαντάς από Τρίπολη: ” Κανένας αγρότης δεν θα μείνει ανυπεράσπιστος και αβοήθητος “

  

” Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν αγρότη να αισθανθεί ανυπεράσπιστος και αβοήθητος και το ΥΠΑΑΤ δίνει έμφαση στην κατασκευή αρδευτικών έργων υποδομής, που θα βοηθήσουν και στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και στην διεύρυνση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, καθιστώντας τα προϊόντα μας, πιο ανταγωνιστικά “, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε ευρεία σύσκεψη, για τον πρωτογενή τομέα, που έγινε στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και συντονιστής

Τα έργα που εκτελεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σύσκεψη για τα όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη

Στη σύσκεψη, παρευρέθηκε ο Υπουργός της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς. Εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα ύδρευσης, άρδευσης, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, αλλά και τα υπόλοιπα που εκτελούνται, ή θα εκτελεστούν.

Τα έργα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Πελοπόννησο, είναι τα εξής:

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη σε αντιπλημμυρικό έργο στο Λουτράκι

 Τον Υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη και κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, με στόχο, την επιτόπια αυτοψία, στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη, στο Λουτράκι, όπου υλοποιούνται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών

Super League 2: Καλλιθέα – ΑΕΚ Β’ 3-0: Με το δεξί ο Γιώργος Σίμος / Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας 0-1: Απόδραση από το Πολύκαστρο

 Super League 2: Καλλιθέα – ΑΕΚ Β’ 3-0: Με το δεξί ο Γιώργος Σίμος 

Το ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου στον πάγκο της Καλλιθέας συνδυάστηκε με την επιστροφή της ομάδας του Ελ Πάσο στις νίκες. Κόντρα στην ΑΕΚ Β’ οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και έφθασαν εύκολα στην επικράτηση με 3-0, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Super League 2.

Τα γκολ των γηπεδούχων, που μετρούν τρεις νίκες σε τέσσερα ματς, πέτυχαν ο Λουκίνας στο 5’ με πέναλτι και οι Κυνηγόπουλος (47’) Κωστανάσιος (86’). Οι κιτρινόμαυροι είχαν με τη σειρά τους καλές ευκαιρίες, αλλά ο γκολκίπερ της Καλλιθέας, Γιώργος Στρέζος, ήταν σε εξαιρετική ημέρα και κράτησε το μηδέν. Έτσι, ο «δικέφαλος» παραμένει χαμηλά στην κατάταξη με μόνο μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. 

Το τελευταίο χρονικά ματς της 5ης αγωνιστικής στη Super League 2 για τον βόρειο όμιλο, διεξήχθη στο Πολύκαστρο του Κιλκίς. Εκεί, ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε του τυπικά γηπεδούχου Απόλλωνα Πόντου με 1-0.

Αυτή είναι η τρίτη νίκη σε πέντε ματς για την ομάδα του Βαγγέλη Μόρα, που έφθασε τους… μηδέν πόντους στο πρωτάθλημα, όπου φέτος ξεκίνησε με ποινή -9 βαθμών. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Καλαμαριάς μετρά τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια και παραμένει σταθερά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 5/12-11/12 2022