Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Πάρτι η «σελεσάο» στη Ντόχα και τώρα… Κροατία!

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-1: Πάρτι η «σελεσάο» στη Ντόχα και τώρα… Κροατία!

Σε… σόου μετέτρεψε η Βραζιλία τον αγώνα της κόντρα στη Νότια Κορέα για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Η «σελεσάο», που παρατάχθηκε με τον Νεϊμάρ στο βασικό της σχήμα, κέρδισε άνετα τους Ασιάτες με το εμφατικό 4-1 στο γήπεδο «974» της Ντόχα και θα αντιμετωπίσει πλέον την Κροατία στην 8άδα με έπαθλο την είσοδο στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η «σελεσάο» χρειάστηκε σχεδόν μισή ώρα παιχνιδιού για να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην άνετη νίκη της, αφού μέσα σε 36 λεπτά βρήκε τέσσερις φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα κάνοντας επίδειξη δύναμης στην αντίπαλό της

 Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ραφίνια τροφοδότησε τον Βινίσιους και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ έκανε το 1-0, ενώ στο 13’ από άτσαλο μαρκάρισμα του Γου Γιούγκ Γιάνγκ στον Ριτσάρλισον ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που το μετέτρεψε σε γκολ ο Νεϊμάρ για το 2-0. Με τους Νοτιοκορεάτες ανήμπορους να αντιδράσουν, στο 29’ οι παίκτες του Τίτε έκρυψαν τη μπάλα και ο Ριτσάρλισον την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0, ενώ στο 36’ ο Πακετά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Για την ιστορία, ο Νεϊμάρ έγινε μόλις ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκόραρε σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ μετά από τους Πελέ και Ρονάλντο, ενώ αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η «σελεσάο» πέτυχε 4 γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της στο Μουντιάλ, με την προηγούμενη να είναι το 1954 απέναντι στο Μεξικό (5-0 τότε το τελικό σκορ).

Στην επανάληψη η Νότια Κορέα μείωσε στο 76’ σε 4-1 με τον Σέουνγκ-Χο Πάικ, αλλά είδε τελικά το όνειρό της για επιστροφή στους «8» ενός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2002 να σβήνει.

Η Βραζιλία αν και δεν μετέτρεψε σε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, πανηγύρισε στο φινάλε τη μεγάλη νίκη και έφτασε πλέον τις οκτώ σερί προκρίσεις σε προημιτελικά του Μουντιάλ. Για τους Ασιάτες ο Ιν-Μπομ του Ολυμπιακού ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Ουί-Τζο μπήκε ως αλλαγή.

Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία) Θεατές: 43.847

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον (80’ Γουέβερτον), Μιλιτάο (63’ Ν. Άλβες), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο (72’ Μπρέμερ), Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (80’ Ροντρίγκο), Βινίσιους (72’ Μαρτινέλι), Ριτσάρλισον

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν Σου Κιμ (46’ Χονγκ Τσουλ), Ίν-Mπομ Χουάνγκ (65’ Σέουνγκ-Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ (46’ Σον Τζουν-Χο), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74’ Λι Κανγκ Ιν), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80’ Ουί -Τζο Χουάνγκ)