Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ SUPER FM 104.1

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Spiros Karavas, κάθεταιSUPER 104.1 FMΗ εικόνα ίσως περιέχει: την Μαιρη Νικολοπουλου

Αύριο Τετάρτη, στην εκπομπή  "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ",που επιμελείται και παρουσιάζει στο SUPER FM 104.1 , κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (11.00-13.00)  η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου , ο επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού "Ορίζοντες Δημιουργίας". ελάσσονος  Μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκαστρου  - Ευρωστινης, Σπύρος Καραβας
Στις 12.00 το μεσημέρι. ο Σπύρος Καραβάς σχολιάζει πάνω στο θέμα του κλεισίματος της παραλιακής βραδινές ώρες Σαβριακο, στο θέμα για το οποίο έγινε και το έκτακτο Δημ. Συμβούλιο χθες, της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισματων στον ποδήλατοδρομο, πράγμα που τελικά δεν θα ισχύσει και άλλα πολλά που αφορουν τη πόλη και τον Δήμο γενικότερα. 
Αύριο στο SUPER FM 104.1.Συντονιστείτε και διαδικτυακά SUPER FM 104.1 ΚΟΡΙΝΘΟΣ LIVE...που αναμεταδίδεται και από το ιστολόγιο μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

Χρήση μάσκας σχεδόν παντού από αύριο – Όλη η λίστα με τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική


Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα λιανικής, τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ), κέντρα αισθητικής κομμωτήρια ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της διασποράς του κορονοϊού.

Το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 27/7/2020 7η Τηλεδιάσκεψη


ΜέΡΑ 25 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ



ΜέΡΑ 25 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Με αφορμή την καταστροφική φωτιά της περασμένης εβδομάδας στην Ανατολική Κορινθίας παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες μία άγονη ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ (τόσο σε κεντρικό επίπεδο με τις δηλώσεις του υπεύθυνου τομεάρχη κ. Ραγκούση, https://www.news247.gr/politiki/ragkoysis-tria-erotimata-gia-ti-fotia-stin-korinthia.7686218.html, όσο και σε τοπικό επίπεδο με ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, https://korinthia.net.gr/2020/07/27/syriza-korinthias-tria-efialtika-meronyxta-ena-vouvo-112-kai-epta-mpoykomena-kanalia/19458/) και την κυβέρνηση της ΝΔ (η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://www.civilprotection.gr/el/apantisi-toy-yfypoyrgeioy-politikis-prostasias-kai-diaheirisis-kriseon-stin-anakoinosi-toy-tomearhi). Οι ανακοινώσεις αυτές που σε πολλά σημεία υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες, που μόνο η εμπεριστατωμένη έρευνα μπορεί να εντοπίσει, δεν μπορούν να συσκοτίσουν μερικές αυτονόητες διαπιστώσεις.
1.       Δεν είναι δυνατόν να έχουν καεί πάνω από 30.000 στέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών, όχι κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες –δεν είχαμε ανέμους 8 και 9 μποφώρ- και να μην

Σχολεία: Δεν θα ανοίξουν (όπως ξέραμε) στις 7/9 -Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων το φθινόπωρο.
Προβληματισμός επικρατεί για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, με τις αποφάσεις να βρίσκονται στα χέρια των επιστημόνων.
Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Μια βραδιά αφιερωμένη στα άλογα, γαϊδουράκια και μουλάρια που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας






Μαζί ΙΠΠΟ-στηρίζουμε και σας προσκαλούμε!

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020- 8.00 μ.μ. στη Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί, για μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην ενίσχυση του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.

Έχοντας την πεποίθηση πως φορείς που έχουν κοινές επιδιώξεις και ανάλογη δράση πρέπει να συνεργάζονται και να αλληλοστηρίζονται, οργανώνουμε από κοινού μια ΙΠΠΟ-γιορτή!

Τροπολογία για να μπορέσουν οι Δήμοι να πληρώσουν τους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους


Από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, ανέκυψε ζήτημα καταβολής της -προβλεπόμενης στην αριθμ. 47455/2007 ΚΥΑ- αποζημίωσης, που καταβάλλεται στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους.
 ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


ΠΟΕ-ΟΤΑ:Στο «Μητρώο Πολιτών» υπάρχουν πολλά και σοβαρά λάθη

 
 
Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία των εργαζομένων στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια

Οι υπάλληλοι των Δήμων καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των ιδιωτών. Αυτών που επέλεξαν και χρυσοπλήρωσαν οι κυβερνήσεις, με τα λεφτά του Ελληνικού λαού βεβαίως, για την παροχή έργου το οποίο ποτέ δεν παραδόθηκε όπως έπρεπε και δεν τηρήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις των... σωτήρων. Των ιδιωτών που θέλει και η νυν κυβέρνηση να βάλει από το παράθυρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκχωρώντας τους υπηρεσίες

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2020/07/pyrkagia-1.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Κόρινθος,   28.07.2020
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ:6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 126333/654/15.06.2020  απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Φύσηξε Μαΐστρος» στη Θαλάσσια Οικονομία - Οι επτά start-ups που αποφοίτησαν από το “Blue Prototype by ΤΕΕ-ΕΛΚΕΘΕ

 


Επτά καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρήσεις για τη θαλάσσια οικονομία, οι δύο από αυτές με διάκριση, «αποφοίτησαν» από το “BLUE Prototype by TEE–ΕΛΚΕΘΕ.


Μετά από πολύμηνη αρχική αξιολόγηση, ομαδική και εξατομικευμένη υποστήριξη, παρουσιάσεις και επαναξιολόγηση, που συνέπεσαν σε μεγάλο βαθμό με τους περιορισμούς

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Τη σεβαστή άποψή της εξέφρασε δημοσίως σε συνέντευξη της η καταξιωμένη Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ότι η μία και μοναδική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης πέθανε το 1453. Σε μία δημοκρατία έστω και ελαττωματική σαν τη δική μας υπάρχει πάντα και μία αντίθετη άποψη που εκφράζεται ασφαλώς. Η άποψη του Προέδρου της Τουρκίας, του υβριδικού καθεστώτος που δεν

Η Ιουστινιάνεια Αγία Σοφία & ο ''Μαρμαρωμένος Κυβερνήτης''



Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.




Η Αγία Σοφία πρόεκυψε από τη σύγκλιση τριών ισχυρών ρευμάτων, των οποίων η συνάντηση και η αλληλοδιείσδυση δημιούργησε τον εμβληματικό αυτό ναό, την Μεγάλη Εκκλησία, στην Πρωτόθρονη Κωνσταντινούπολη:

Τα τρία ρεύματα ήσαν:

Τα τρία εφιαλτικά μερόνυχτα, το βουβό 112 και τα “μπουκωμένα” κανάλια της λίστας Πέτσα


 


N.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας                                   Κόρινθος: 26.07.2020
                                         
                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα η Ανατολική Κορινθία έζησε τρία εφιαλτικά μερόνυχτα. Τρία μερόνυχτα πνιγμένα στην κάπνα και τον τρόμο. Τρία μερόνυχτα που ζώα, δέντρα, σπίτια και περιουσίες παραδόθηκαν ανυπεράσπιστα στις φλόγες.
Αφήσαμε να περάσουν μερικά 24ωρα πριν πούμε οτιδήποτε, γιατί πιστεύουμε πως η αποτίμηση πρέπει να γίνεται ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό.
Σήμερα καταγράφουμε όσα συνέβησαν και τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν σε