Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ​ΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε σήμερα η κα Βάσω Κόλλια, αποχωρώντας από τη Δημοκρατική Συμμαχία, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και αναπλ. Γραμματέας Προγράμματος.

Επίσης, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Δημήτριος Μπαταλογιάννης δηλώνει, ότι εντάσσεται στη Νέα Δημοκρατία. Τονίζει, ότι στις κρίσιμες ώρες που ο λαός ζητά λύσεις με ασφάλεια και προοπτική για τη χώρα, είναι κοινή υποχρέωση να αγωνιστούμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιάννης Μιχελάκης:Ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να πείσει κανένα.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο κ. Βενιζέλος, με μια ομιλία που άφησε παγερό ακόμη και το σκληρό κομματικό  ακροατήριό του, έδειξε πως δεν μπορεί να πείσει κανένα.
  • Μίλησε για απώλεια της “δημοσιονομικής κυριαρχίας” της χώρας, της ασφάλειας και της υπερηφάνειας του Έλληνα. Δεν τόλμησε, όμως, να πει ότι είναι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ, που ανεύθυνα, υπόγεια και εγκληματικά, τα αφαίρεσαν όλα αυτά από την Ελλάδα και τους Έλληνες.
  • Μίλησε για δέκα προϋποθέσεις ανάπτυξης. Δεν τόλμησε, όμως, να πει για ποιο λόγο αυτά που υπόσχεται για το μέλλον δεν τα έκαναν στα δύο χρόνια που πέρασαν.
  • Μίλησε για την ανάγκη να ειπωθούν αλήθειες. Δεν τόλμησε, όμως, να πει ούτε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη σύνταξη του μνημονίου, ούτε για τα μέτρα που αρχικά απέκλειε και τελικά επέβαλε ο ίδιος.
Δεν είχε, τελικά, την τόλμη της αλήθειας, αλλά το φόβο της ενοχής. Και αυτήν προσπαθεί να μοιράσει, ψάχνοντας για συνενόχους.
Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει και μνήμη και κρίση. Και θα βάλει τον κ. Βενιζέλο και το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ – όπως έκανε και με τον κ. Παπανδρέου – στο περιθώριο της πολιτικής ζωής της χώρας».

Νίκος Νικολόπουλος: Η ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ δημιούργησε βίαιες αλλαγές, χωρίς καμία μελέτη ,χωρίς κανένα διάλογο χωρίς ουσιαστική κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις μεταβολές στον Οίκο Ναύτου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εσπευσμένη νομοθέτηση της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα, επεβλήθησαν βίαιες αλλαγές, χωρίς καμία μελέτη ,χωρίς  κανένα διάλογο χωρίς ουσιαστική κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή. 
Τα αποτελέσματα είναι προφανή. Κοινωνική αναστάτωση, ένταση, αντιδικίες.
 Για τον Οίκο του Ναύτου  πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μεταβατικός χρόνος για την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ .
Ο χρόνος για την υλοποίηση της ένταξης είναι ανεπαρκέστατος.
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να προβλέπει τη διαχείριση των πολλών ιδιαιτεροτήτων του συγκεκριμένου Ταμείου. Ήδη, από την πρώτη μέρα, προκύπτουν πολλά και δύσκολα προβλήματα για τη λειτουργία του Ταμείου.
Δεν υπάρχει αναλογιστική Μελέτη.
Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους (εργαζόμενους – εργοδότες).
Η σχέση του με το ΥΕΝ είναι σύνθετη και δεν μπορεί να διακοπεί με μια νομοθετική μονοκονδυλιά. Υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα περιουσίας, κατανομής πόρων και εισφορών, που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Οι ασφαλισμένοι θα μείνουν, για καιρό, χωρίς επαρκείς   υπηρεσίες.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι επιβεβλημένη η αποδοχή εξάμηνης μεταβατικής περιόδου.
 Ήδη ο Υπουργός μετά τις συνεχείς υποδείξεις μας ανακοίνωσε στα Μέσα Ενημέρωσης  την πρώτη παράταση εφαρμογής των νέων μέτρων για διαδικασίες που αφορούν το ΙΚΑ.
Εκτός των άλλων προωθείται από τους αρμόδιους υπουργούς παράταση ώστε η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ, να ελέγχεται από το Υπουργείο Εργασίας έως τις 31-12-12. 
Για την παράταση της ένταξης του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΠΥ θα επιμείνουμε».

Θόδωρος Σκυλακάκης: Η τρόικα το μόνο που πετυχαίνει είναι να εντείνει την αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, έκανε την     ακόλουθη δήλωση:

«Η τρόικα  πρέπει να καταλάβει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης και δηλώσεις όπως οι χθεσινές από το ΔΝΤ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εντείνουν την αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία.
Από την άλλη, το πάρτι των τελευταίων ημερών με τις πελατειακές τροπολογίες  που υπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες, δείχνει ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν δεν ελέγχουν τα κόμματα τους και αυτό έχει κόστος, γιατί ακυρώνουν την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα».

O ΠΑΣ Κλένια κόντρα στον Α. Ο. Λουτρακίου

Με τους αγώνες της 28ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται αύριο Σαββάτο στις 5 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Της αυριανής αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής , στο γήπεδο του Σολομού , ανάμεσα στο πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια και τον Α. Ο. Λουτρακίου. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Πέλοπας Κιάτου αντιμετωπίζει στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ η Ελλάδα Βέλου δοκιμάζεται στη Νεμέα από τη Θύελλα Πετρίου. Στο Δερβένι ο Αστέρας υποδέχεται τον Α. Ο. Σολομού, ενώ στο Θώδειο Στάδιο  Λουτρακίου ο Ολυμπιακός μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στην Αρχαία Κόρινθο ανάμεσα στη Προοδευτική Περιγιαλίου και στον  Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος εκτός έδρας άκοπα τρίποντα κερδίζουν Παννεμεατικός και Πανσολυγειακός από Άλμπαρτο Κόρφου και Ισθμιακό, αντίστοιχα, καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος.
 
28η Αγωνιστική 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

Ταυτόσημες οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου σύμφωνα με τον Λουκά Παπαδήμο

Ταυτόσημες οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου σύμφωνα με τον Λουκά Παπαδήμο

Απόλυτα καταδικαστέες χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τις επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στο θέμα της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων. Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε πως τα πρώτα αποτελέσματα από τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου προκαλούν ικανοποίηση στην Ελλάδα.  
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Όπως τόνισε την Πέμπτη το βράδυ, η συνεργασία της Κύπρου με την Ελλάδα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των Αθηνών, και υπογράμμισε πως στο εν λόγω θέμα οι δύο χώρες έχουν ταυτόσημες θέσεις. Σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο, η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κύπρο της δίνει τη δυνατότητα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα Ευρωπαϊκά θέματα.
Από την πλευρά του, ο Δ. Χριστόφιας υπογράμμισε πως η στασιμότητα στο Κυπριακό ήταν από τα κύρια ζητήματα συζήτησης στις συνομιλίες και πρόσθεσε πως αξιολογήθηκαν τα επόμενα βήματα λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις αυξανόμενες προκλήσεις και την αλαζονεία της Τουρκίας. Πρόσθεσε, δε, πως ακόμα και κατά τη διάρκεια της Κυπριακής προεδρίας είναι έτοιμος να συνεχίσει το διάλογο, αρκεί να δεχθεί και η Τουρκία. Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.
Αργότερα την Πέμπτη, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Λουκάς Παπαδήμος επισήμανε ότι η δίκαιη λύση του Κυπριακού θα τερματίσει «μια διεθνή ανωμαλία και θα άρει έναν σοβαρό αρνητικό παράγοντα για τη διεθνή ασφάλεια». Πρόσθεσε, επίσης, πως η Κύπρος έχει όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσει πλήρη ευημερία, προς όφελος του συνόλου του λαού της και υπογράμμισε πως οι Τουρκοκύπριοι, πέραν των πλεονεκτημάτων από την επανένωση του νησιού, θα ωφεληθούν από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με απαραίτητη προϋπόθεση την «πλήρη και χωρίς εξαιρέσεις συμμόρφωσή της προς όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να απευθύνει προσφώνηση στην ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής, την οποία θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λευκωσία θα ξεκινήσει νωρίτερα με την κατάθεση στεφάνων σε δύο χώρους άρρηκτα συνδεδεμένους με την σύγχρονη ιστορία και τους αγώνες του κυπριακού λαού: στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα». Αργότερα, θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, την γγ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου και τις ηγεσίες της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων και της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων. Το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
eklogika.gr

«Η Ντ. Μπακογιάννη έπρεπε να έχει αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», εκτιμά ο Κυριάκος

Η Ντ. Μπακογιάννη έπρεπε να έχει αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά», εκτιμά ο Κυρ. Μητσοτάκης! Μίνι εμφύλιος στην οικογένεια Μητσοτάκη ή άνοιγμα για συνεργασία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΝΔ

Μίνι... εμφύλιος στην οικογένεια Μητσοτάκη ή άνοιγμα για συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ; Όπως και να ʽχει, οι δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η αδερφή του και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη θα έπρεπε να έχει ήδη αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά, αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, δεν διευκρίνισε αν κάνει λόγο για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ (κάτι το οποίο έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρασκήνιο στους κόλπους της ΝΔ) ή για μετεκλογική συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 9», σημείωσε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ που θεωρούν ότι θα ήταν καλό να πετύχει το κόμμα μία τέτοια διεύρυνση, συμπλήρωσε, όμως, ότι για τέτοια θέματα «απαιτούνται αμοιβαίες υπερβάσεις, αλλά αφήστε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές».
Παράλληλα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας ευρύτερης πλειοψηφίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Η ΝΔ πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας ευρύτερης πλειοψηφίας που θα στηρίξει τις αλλαγές», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει η δημοσκοπική δυναμική του, ωστόσο όπως εκτίμησε, τέτοια κόμματα δεν συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ έκανε λόγο για απίστευτες ασυναρτησίες στο πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

eklogika.gr

Σκληρή κόντρα στη Βουλή λόγω απόρριψης τροπολογίας του ΚΚΕ από τον Λ. Παπαδήμο

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Κατά την ψηφοφορία, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στα μικρότερα κόμματα και την κυβέρνηση, σχετικά με την τροπολογία του ΚΚΕ, που αφορούσε την τακτοποίηση του προσωπικού των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών, στις ιδιωτικές τράπεζες που αναλαμβάνουν τα υγιή τους χαρτοφυλάκια.
Η τροπολογία του ΚΚΕ, είχε γίνει αρχικώς δεκτή εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, μαζί με τροπολογία του βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος πρότεινε την απαλλαγή των εργαζομένων που ανέλαβαν να λειτουργήσουν προβληματικές επιχειρήσεις, από προσαυξήσεις επί ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δημόσιο. Αργότερα, ωστόσο, η Άννα Διαμαντοπούλου διευκρίνισε πως οι τροπολογίες απορρίπτονται λόγω άρνησης του πρωθυπουργού. 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των μικρότερων κομμάτων, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Ξυνίδης, απέδωσε την άρνηση του κ. Παπαδήμου στην πάγια εντολή να μην γίνονται δεκτές τροπολογίες, άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Κατερίνα Μπατζελή, αμφισβήτησε ότι δόθηκε εντολή εκ μέρους του κου Παπαδήμου για την απόρριψη των τροπολογιών και ζήτησε να προσέλθει στην Ολομέλεια ο υπουργός Οικονομικών να παράσχει διευκρινίσεις. «Εφόσον μπορούσε να εφαρμοστεί, εμείς θα μπορούσαμε να την στηρίξουμε» ανέφερε για την τροπολογία του ΚΚΕ, ο Κώστας Μουσουρούλης της ΝΔ.
Από το ΚΚΕ, ο Θ. Παφίλης, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το εκπληκτικό επιχείρημα ότι δεν περνάνε τροπολογίες μη σχετικές με το νομοσχέδιο, την στιγμή που έχει ψηφιστεί τροπολογία 40 σελίδων του υπουργείου Παιδείας».
Ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο οποίος απουσίαζε, προσήλθε εκ νέου στη συνεδρίαση και διευκρίνισε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είχε δώσει εντολή να υιοθετούνται μονάχα τροπολογίες που σχετίζονται με επείγουσες ανάγκες, ή που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υπουργείων πριν κλείσει η Βουλή. «Αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος απείχε επί μακρόν από την συνεδρίαση, επειδή εργάζεται εντατικά, «καθώς θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στο πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος».
«Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συμφωνούν, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα -εκτός και αν έχουμε πρωθυπουργό βασιλέα» απάντησε ο Θ. Παφίλης, ενώ ο Α. Χρυσανθακόπουλος του ΛΑ.Ο.Σ., χαρακτήρισε τα δύο κυβερνητικά κόμματα «Ηρακλειδείς του ψέματος. Δεν νομοθετεί ο πρωθυπουργός, αλλά η Βουλή και η Βουλή έχει εκφραστεί», παρατήρησε. 
Εκτός από την τροπολογία του ΚΚΕ, καταψηφίστηκε το άρθρο που αφορά το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς το ΠΑΣΟΚ επέμεινε να παραμείνει ο έλεγχός του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητούσε συμβιβασμό με τα Επιμελητήρια που διεκδικούσαν για λογαριασμό τους τον έλεγχό του.

eklogika.gr

Δημοσκόπηση ALCO: 8 κόμματα στη Βουλή, στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, εκτός 4 κόμματα

8 κόμματα στη Βουλή, στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, εκτός βουλής 4 κόμματα δίνει δημοσκόπηση  της ALCO για το Crash

Οκτώ κόμματα στη Βουλή, στις 11,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τα δύο κόμματα μαζί να φτάνουν τις 41,5μονάδες στην αναγωγή επί των έγκυρων, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του περιοδικού Crash που δημοσιεύεται σήμερα.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, όπου το ποσοστό των αναποφάσιστων (22%) αναδεικνύεται σε πρώτο «κόμμα», τα ποσοστά των άλλων κομμάτων έχουν ως εξής:

Η ΝΔ με 20,8%.
Το ΠΑΣΟΚ με 13,5%.
Το ΚΚΕ, με 8%.
 Η Δημοκρατική Αριστερά με 7,8%,
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%.
Ο ΛΑΟΣ με 2,9%
Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%
Η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,1%
Η Χρυσή Αυγή με 2,1%
Η Κοινωνική Συμφωνία με 1,4%
Το Άρμα Πολιτών 1,1%.
«Άλλο κόμμα», απάντησε το 2,3%,

Σημαντικότερα όμως είναι τα αποτελέσματα για τα ποσοστά των κομμάτων, μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, τα στοιχεία μεταβάλλονται ως εξής:

Η ΝΔ με 25%
Το ΠΑΣΟΚ με 16,5%.
Το ΚΚΕ με 10%
Η Δημοκρατική Αριστερά με 9%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%.
Ο ΛΑΟΣ με 3,5% μπαίνει στη Βουλή
Οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, μπαίνουν στη Βουλή

Εκτός Βουλής παραμένει η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 2,5%, η Κοινωνική Συμφωνία με 1,7% και το Άρμα Πολιτών με 1,3%.

eklogika.gr

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣ​ΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣ​ΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤ​ΑΣ

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τις Εμπορικές Απαιτείται η δυνατότητα συμμετοχής τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
 Η Δημοκρατική Συμμαχία με κοινοβουλευτική παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Ντόρας Μπακογιάννη και του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, επανέρχεται στο κρίσιμο ζήτημα των Συνεταιριστικών Τραπεζών που εξαιτίας της ύφεσης, αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με τις εμπορικές τράπεζες.Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη διάσωσή τους επιτάσσουν δραστικές και άμεσες λύσεις. Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των Συνεταιριστικών Τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο και εγγυάται την κεφαλαιακή επάρκεια και διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και η συμμετοχή των Εμπορικών Τραπεζών, δεδομένου ότι εκ του νόμου οι Συνεταιριστικές Τράπεζες αντιμετωπίζονται ως Πιστωτικά Ιδρύματα και σε καμία νομοθετική ρύθμιση δεν υφίσταται ο αποκλεισμός  τους ή η διάκρισή τους από τις Εμπορικές.Τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων πολιτών πρέπει να διασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ίση μεταχείριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις Εμπορικές Τράπεζες είναι η μόνη δίκαιη και ορθή λύση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
 «Ο κ. Φωτόπουλος, αντί να δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας και συγκάλυψης των ευθυνών των συναδέλφων του, οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που συμμετείχαν στο πάρτι σπατάλης που είχε στηθεί εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια στη ΓΕΝΟΠ. Άραγε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν έχουν ακούσει τίποτα για το θέμα ή κλείνουν τα μάτια για να προστατέψουν τους κομματικούς στρατούς τους;  Οφείλουν να παρέμβουν και να κατονομάσουν εκείνους τους συνδικαλιστές και τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ, που συμμετείχαν στο όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».

ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ( Στη γέφυρα στα Λαλαίικα) VIDEO

Κώστας Κόλλιας: «Οφείλουμε να αντισταθούμε στην ισοπεδωτική λογική του λουκέτου για το ΙΚΑ Κιάτου»

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του ΙΚΑ Κιάτου απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το πρώτο και βασικό σχόλιο που έχω να κάνω επάνω στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του Τοπικού Υποκαταστήματος Κιάτου είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται. Το μακροσκελές έγγραφο που έλαβα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει δημιουργηθεί ένας Γόρδιος δεσμός. Διότι στο αρχικό πλάνο των περικοπών στις υπηρεσίες και την οργανωτική δομή του ΙΚΑ, ήρθε να προστεθεί και το εγχείρημα του ΕΟΠΠΥ.
Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την περιστολή των δαπανών, προχώρησε στην απόσχιση των κλάδων υγείας από όλα σχεδόν τα ταμεία και τη συνένωσή τους στον ΕΟΠΠΥ. Με το νέο μάλιστα νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στο Κοινοβούλιο, ο ΕΟΠΠΥ αναλαμβάνει και άλλες αρμοδιότητες, χωρίς ωστόσο να έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούνται από τον νέο ενιαίο φορέα, πλην όμως οι γιατροί δεν επαρκούν και ο προϋπολογισμός που διατίθεται για τον ΕΟΠΠΥ είναι στο 60% που δίνεται σήμερα μόνο για το ΙΚΑ. Υπολογίζεται ότι το έλλειμμα ανάμεσα στις εισφορές και τις ανάγκες θα είναι 3-4 δισεκατομμύρια το χρόνο.
Το Υπουργείο στην απάντησή του διαβεβαιώνει ότι οι υπάρχουσες οργανωτικές δομές των υπηρεσιών υγείας που έχουν περιέλθει στον ΕΟΠΠΥ δεν επηρεάζονται από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και αλλαγές στις δομές του ΙΚΑ. Πλην όμως το Υπουργείο δεν μας λέει τίποτα για την οργανωτική δομή που θα έχει ο ΕΟΠΠΥ. Για παράδειγμα στο Κιάτο έχουν παρουσιαστεί δύο αντιφατικά σενάρια: η μεταφορά των υπηρεσιών υγείας στο Κέντρο Υγείας Κιάτου ή η κατάργηση του Κέντρου Υγείας.
Θα επανέλθω σε αυτό το θέμα με άλλη ερώτηση, στο μεταξύ όμως, οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Κιάτου – και οι οποίοι είναι όχι μόνο πολυάριθμοι, αλλά προέρχονται από απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές – δεν γνωρίζουν ούτε καν εάν και πώς θα εξυπηρετούνται ως προς τον κλάδο υγείας. Επιπλέον, σε άλλο σημείο του εγγράφου, το Υπουργείο αναφέρει ότι πλέον το ΙΚΑ καθίσταται μόνο φορέας ασφάλισης και απονομής συντάξεων, προσθέτοντας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν ούτως ή άλλως μειωθεί. Όλα αυτά, φοβούμαι ότι προοιωνίζονται είτε την ολοκληρωτική κατάργηση ή την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κιάτου.
Το Υπουργείο Εργασίας λέει ξεκάθαρα ότι οι λόγοι που επιβάλουν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι η ανάγκη μείωσης του προσωπικού, των οργανικών μονάδων και του λειτουργικού κόστους. Εκείνο που δεν λέει είναι ότι οι ανάγκες δημιουργήθηκαν επειδή οι οφειλές του κράτους προς τα ταμεία είναι 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν λέει τίποτα για την εισφοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία. Δεν λέει ότι τα ταμεία ξοδεύουν 36 εκατομμύρια το χρόνο σε ενοίκια, όταν η ακίνητη περιουσία τους αποτιμάται σε 3,5 δισεκατομμύρια. Δεν λέει τίποτα για τους τόνους υλικών που σαπίζουν σε αποθήκες, την ίδια στιγμή που γίνονται νέες, υπερκοστολογημένες παραγγελίες δισεκατομμυρίων. 
Ο στρουθοκαμηλισμός απέναντι στα πραγματικά και δυσεπίλυτα προβλήματα των ταμείων οδηγεί πάντα στην επιλογή των εύκολων, οριζόντιων περικοπών σε παροχές και υπηρεσίες. Το ΙΚΑ Κιάτου κινδυνεύει να πέσει θύμα αυτών των εύκολων λύσεων. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις ισοπεδωτικές επιλογές και να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή διοικητική και διαχειριστική αποδοτικότητα, προκειμένου κάθε πολιτική να έχει όχι μόνο ως στόχο, αλλά και  ως  αποτέλεσμα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.»

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

Η απώλεια του Ισαάκ Ισαάκ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Ισαάκ Ισαάκ, ενός θαρραλέου και πολύ πονεμένου πατέρα, μας ξαναφέρνει στη μνήμη μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του σύγχρονου Κυπριακού Ελληνισμού, που περιλαμβάνει τον αγώνα και την θυσία του γιού του Τάσου Ισαάκ, ο οποίος υπήρξε θύμα της Τουρκικής θηριωδίας και βαρβαρότητας.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το σπίτι της οικογένειας Ισαάκ και να γνωρίσω τον πατέρα και τα υπόλοιπα μέλη της.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πατριωτικό φρόνιμα, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητα, που είδα να συνυπάρχουν στα πρόσωπα και στις ψυχές τους με τον βαθύτατο πόνο και την οδύνη για τον φόνο του γιού τους.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της νέας δοκιμασίας τους όλοι μας αισθανόμαστε την ανάγκη να σταθούμε και πάλι δίπλα τους, αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες».

«Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

O Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας άρρηκτο και ακατάλυτο τον δεσμό μεταξύ της μητροπολιτικής Ελλάδος και του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και θεωρώντας επιτακτική τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας διοργανώνει, τη Κυριακή, 8 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα εκδήλωση με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Η δεινή οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην εκφράζεται ενεργά το ενδιαφέρον της Πολιτείας για πανάρχαιες κοιτίδες Ελληνισμού εκτός των συνόρων. Μια από τις κοιτίδες αυτές είναι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.
Οι προοπτικές ένταξης της γειτονικής Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διανοίγουν ευοίωνες προοπτικές για την χώρα και τους πολίτες της. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη πίεση εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα, πίεση η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.
Για την εκπλήρωση αυτού του εθνικού στόχου απαιτείται ομόνοια πνεύματος και δράσης, τόσο μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όσο και μεταξύ των αδελφών Βορειοηπειρωτών. Αποτέλεσμα αυτής της σύμπνοιας θα είναι η υιοθέτηση και εφαρμογή συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής για την πολιτιστική, οικονομική και πληθυσμιακή άνθιση των αδελφών μας στη γενέθλια βορειοηπειρωτική γη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας και Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Γρηγόριος Γκιζέλης, Phd, τέως Διευθυντής Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημία Αθηνών, Ο Ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός, διπλωμάτης, τέως Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σήμερα.
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Στρατηγική Βόρειος Ήπειρος.

Το ΠΑΣΟΚ και η “αλήθεια” (του)

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον προεδρικό θώκο του, το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη τρεις μετρήσιμες, ποιοτικές βελτιώσεις: Καταργήθηκε η… ώρα ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος ομιλεί άπταιστα την ελληνική και, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα πολιτική διαδρομή του, δίνει σκληρή μάχη με τον εαυτό του να μην πλατιάζει, αλλά να είναι μεστός και περιεκτικός.
Τα… ωραία για το Κίνημα ωστόσο, σταματούν εδώ. Γιατί, κατά τα λοιπά, και το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, μοιάζει… φωτοτυπία του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, και όλων των άλλων ΠΑΣΟΚ που συνταιριάζουν τις φιλοδοξίες και τις ιδιαιτερότητές τους, με έναν και μόνο αντικειμενικά προφανή στόχο: Την εξουσία και τη νομή της.
Μιλώντας σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πολλά. Έχει σημασία να σταθεί κανείς σε ορισμένα από αυτά. Όπως, στο προσκλητήριο… πασών των φυλών του ΠΑΣΟΚ, άκριτα και με λογική οχλαγωγίας, στο όνομα μιας στρεβλωτικά εννοούμενης συσπείρωσης.
Κυρίως όμως, όπως η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην… αλήθεια. «Η αλήθεια προϋποθέτει κάποιον που είναι έτοιμος να την πει, και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, και έναν που είναι έτοιμος να την ακούσει».
Ο λογικός συνειρμός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή συνταγματικού δικαίου, καταλήγει στον προσδιορισμό του λαού ως… δεύτερου, ως εκείνου δηλαδή που θέλει να ακούσει την αλήθεια.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμη και σήμερα, οι Έλληνες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αντέξουν την αλήθεια που θα ακούσουν. Κυρίως όμως, και μετά πάσης βεβαιότητας, την αλήθεια αυτή δεν μπορεί να την πει το ΠΑΣΟΚ. Ούτε το σημερινό, ούτε κανένα από τα προηγούμενα. Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε στο σύνολο της ιστορικής διαδρομής του στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, να έχει τις… δικές του αλήθειες. Και το ξανακάνει και σήμερα.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Το Μνημόνιο ΙΙΙ και η χρεοκοπία

Η προσφυγή της Ελλάδας σε ένα ακόμη «πακέτο» μηχανισμού οικονομικής στήριξης από δάνειες δυνάμεις, δηλαδή σε ένα Μνημόνιο ΙΙΙ, μοιάζει περίπου δεδομένη. Την έχουν προεξοφλήσει οι αγορές, προπαγανδίζουν υπέρ της αναγκαιότητάς της οι Ευρωπαίοι καθώς και σημαντικοί οικονομικοί αναλυτές, ενώ εγχώριοι παράγοντες όπως ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, χρησιμοποιούν τις λέξεις με εξαιρετικά προσεκτικό τρόπο, ώστε να… προετοιμάσουν ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία.
Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι δεν είναι βέβαιο πως η Ελλάδα έχει αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξυπνά μνήμες άλλων, σκοτεινών εποχών, αμφισβητώντας τη χρησιμότητα των εκλογών σε μια Δημοκρατία, ενώ το… χιλιοτραγουδισμένο PSI απαξιώνεται στην πράξη από τις διεθνείς αγορές, καθώς τα νέα ομόλογα που προέκυψαν, έχουν μηδενική αγοραστική δυναμική.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, είναι προφανές ότι το έργο της επόμενης κυβέρνησης είναι εκ των προτέρων υπονομευμένο. Η διάσταση ωστόσο της προσφυγής σε ένα Μνημόνιο ΙΙΙ, έχει μάλλον υποτιμηθεί σημαντικά, ως προς τις αρνητικές παραμέτρους της.
Ένα Μνημόνιο ΙΙΙ, θα συνοδεύεται αναπόφευκτα από ένα… PSI ΙΙ. Μόνο που, αυτή τη φορά, το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων δεν θα αφορά τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι προστατεύονται πλέον από το βρετανικό δίκαιο. Θα αφορά τα ομόλογα των κρατικών φορέων που συμμετέχουν στον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως των χωρών που τη συνθέτουν. Η προοπτική φαντάζει εφιαλτική για την Ελλάδα, καθώς μπορεί ο καθένας να αφήσει τα σενάρια να… καλπάζουν, αναφορικά με το μέχρι που θα φτάσουν οι πιέσεις των ευρωπαϊκών χωρών και του ΔΝΤ, ως αντάλλαγμα για το «κούρεμα» των ομολόγων τους, στο οποίο θα υποχρεωθούν.
Κι αν στο PSI I ήταν οι πολιτικοί, εκείνοι που άσκησαν αφόρητη και αποτελεσματική πίεση στους ιδιώτες, τώρα που στο PSI ΙΙ θα «κουρευτούν» τα ομόλογα των κρατών, δηλαδή… των πολιτικών ηγεσιών, ποιος θα ασκήσει την αντίστοιχη πίεση;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η περειοδεία Καμμένου στη Κρήτη


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 την πόρτα-πόρτα,χωριό-χωριό πορεία τους σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη.
Τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο υποδέχθηκαν στις 06:30 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου Ανεξάρτητοι Έλληνες με λυράρηδες,μαντινάδες,ρακί και τηγανόψωμα.
Μετά την επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου ,στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου,στο επιμελητήριο και την Αρχιεπισκοπή,ο Πάνος Καμμένος περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο ξεκινώντας από τα Λιοντάρια για να μιλήσει με τους καταστηματάρχες και τον κόσμο.
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι στο πρόγραμμα τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού οι οποίες προβλέπουν ΦΠΑ 5%για όλες τις υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται με τον τουρισμό.
Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισκέφθηκε τις Αρχάνες του Ηρακλείου,την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών,το Καστέλι Πεδιάδος και το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
* Ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος βουλευτής Ευβοίας θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή την Πάτρα. Θα μιλήσει στις 8 το βράδυ σε εκδήλωση στον πολυχώρο «Αίγλη» σε στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και σε πολίτες της Αχαϊας. Πριν απ` αυτό θα επισκεφθεί το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Στις 5 η ώρα θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.