Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η «υπερταχεία»… εκτροχιάστηκε / Γερμανία – Ελλάδα 107-96 !

 Γερμανία – Ελλάδα 107-96 : Η «υπερταχεία»… εκτροχιάστηκε! 

Οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Eurobasket γνώρισε η Εθνική ομάδα που έχασε με 107-96 από τη Γερμανία στον προημιτελικό πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση. Οι Έλληνες διεθνείς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην καλά «διαβασμένη» άμυνα ζώνης των Γερμανών, είχαν κακή αντίδραση με στατικό μπάσκετ, αργή κυκλοφορία της μπάλας και σουτ υπό κακές προϋποθέσεις.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, το «πυρηνικό όπλο» της ομάδας έμεινε από… καλώδια, καθώς οι Γερμανοί με την σύνθετη άμυνα ζώνης φρόντισαν να τον απενεργοποιήσουν. Να σκοράρει μεν, αλλά με άσχημα ποσοστά και κυρίως να μην βάλει τους συμπαίκτες του στο ματς.

Ενοίκια: Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων [αναλυτικοί πίνακες]

 Ενοίκια: Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των ενοικίων [αναλυτικοί πίνακες] 

Ακριβότερα είναι και φέτος τα ζητούμενα ενοίκια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Είτε πρόκειται για το σπίτι που αναζητά η μέση οικογένεια είτε για μικρότερα ακίνητα που προορίζονται για ένα άτομο (φοιτητές, επαγγελματίες κτλ.), η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά ποιοτικών ακινήτων, με αποτέλεσμα οι τιμές να τραβούν για ακόμα μία χρονιά την ανηφόρα. Παρά την τάση, υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις τιμών ανά περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ευκαιρίες που όμως δεν μένουν διαθέσιμες για πολύ.

Αλλάζουν τα πάντα στα ΚΕΠ: Από τα δάπεδα μέχρι τα ψηφιακά συστήματα

 κεπ_δεθ 

Σε «ανακαίνιση» εκ βάθρων για τον πλέον αναγνωρίσιμο θεσμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πτυχές από την νέα, αναβαθμισμένη εικόνα τους, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα: «Οργανωτική Αναβάθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΚΕΠ και των Παρεχόμενων Υπηρεσιών», η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης γνωστοποίησε τη συστάδα παρεμβάσεων που έχει ήδη δρομολογηθεί, προκειμένου να αλλάξουν από τα… δάπεδα και τα φωτιστικά μέχρι τα ψηφιακά συστήματα, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διαλλειτουργικότητα των ψηφιακών εφαρμογών.

Μενδώνη: Ο Κώστας Καζάκος αφήνει πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη

 5678624  

«Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, απόλυτα αφοσιωμένος στη θεατρική τέχνη. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, τη δεκαετία του '50, ξεχώρισε με τη χαρακτηριστική του αυστηρή και δυναμική προσωπικότητα και την άνεση του πρωταγωνιστή. Στοιχεία που έκαναν τον Κάρολο Κουν να τον επιλέξει και να του δώσει στέρεες βάσεις, δίνοντάς του σημαντικούς ρόλους σε σπουδαίες παραστάσεις του Θέατρου Τέχνης. Συνέχισε την πορεία του σε μεγάλους θιάσους, ερμηνεύοντας σπουδαίους ρόλους με εμβληματικό χαρακτήρα», τονίζει σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαθήκη της θα σφραγιστεί και θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο για τουλάχιστον 90 χρόνια

 Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαθήκη της θα σφραγιστεί και θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο για τουλάχιστον 90 χρόνια 

H διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ, αν μπορούσε να τη δει το κοινό, θα έδινε μια σπάνια εικόνα του πλούτου της μοναρχίας, όμως σε αντίθεση με εκείνες των απλών Βρετανών πολιτών, η δική της θα σφραγιστεί και θα φυλαχθεί σε ένα χρηματοκιβώτιο για τουλάχιστον 90 χρόνια.

Η πρακτική αυτή, δηλαδή να σφραγίζονται οι διαθήκες των μελών της βασιλικής οικογένειας, ανάγεται στο 1910 και ξεκίνησε με τον άγνωστο στο ευρύ κοινό πρίγκιπα Φραγκίσκο της Τετ. Η διαθήκη του είναι μία από τις περίπου 30 που φυλάσσονται σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο, υπό την επίβλεψη ενός δικαστή.

Αυτή η χώρα έχει το υψηλότερο ΙQ στον κόσμο

 Αυτή η χώρα έχει το υψηλότερο ΙQ στον κόσμο 

Τελικά ποια είναι η χώρα με το μεγαλύτερο IQ στον κόσμο; Πριν αρχίσεις να τρέφεις ελπίδες για την Ελλάδα, δυστυχώς θα σε ενημερώσουμε πως δεν είναι καν στην πεντάδα του World Population Review.

Σύμφωνα με αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως (περίπου στο 68%) έχουν IQ από 85 μέχρι και 115. Όσοι ελάχιστοι τώρα έχουν δείκτη νοημοσύνης άνω του 140, τότε ανήκουν στης ιδιοφυΐες. Πάντως παρουσιάζει ενδιαφέρον και ο χάρτης της ιστοσελίδας που δείχνει αναλυτικά το IQ κάθε χώρας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με το μέσο IQ του πληθυσμού της να φτάνει το 106.49, ενώ ακολουθούν η Ταϊβάν (106.57), η Σιγκαπούρη (105.89), το Χονγκ Κονγκ (105.37) και η Κίνα (104.10).

Βρέθηκε ο επιστημονικός τρόπος να πάψουν να κλαίνε τα μωρά τα βράδια

 Βρέθηκε ο επιστημονικός τρόπος να πάψουν να κλαίνε τα μωρά τα βράδια 

Οι περισσότεροι νέοι γονείς αντιμετωπίζουν συχνά τη δυσάρεστη εμπειρία, το μωρό τους να κλαίει υπερβολικά και να αρνείται να κοιμηθεί – κρατώντας και τους ίδιους άυπνους.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Ιαπωνία, ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει επίμονα, είναι να το πάρει κανείς αγκαλιά και να το πάει στην αρχή μια μικρή βόλτα για πέντε λεπτά και μετά να καθίσει και να συνεχίσει να το κρατάει για άλλα οκτώ λεπτά.

Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία: Νεκροί 50 Αζέροι στρατιώτες, σύμφωνα με το Μπακού

 Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία: Νεκροί 50 Αζέροι στρατιώτες, σύμφωνα με το Μπακού 

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε απόψε ότι 50 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις μάχες με τις αρμενικές δυνάμεις στα σύνορα με την Αρμενία, στις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή από τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών το 2020.

«Πενήντα Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν έπειτα από μια αρμενική πρόκληση μεγάλου εύρους» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας. 

Νωρίτερα, η Αρμενία ανέφερε ότι στις συγκρούσεις αυτές σκοτώθηκαν 49 στρατιώτες της.

Λάρισα: Τροχαίο με τρεις ποδοσφαιριστές τραυματίες

Λάρισα: Τροχαίο με τρεις ποδοσφαιριστές τραυματίες 

 Συναγερμός σήμανε σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική αλλά και Αστυνομία σήμερα το απόγευμα, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Λάρισα, στο δρόμο Ζάππειο-Χαρά.

Το τροχαίο, όπως κατέγραψε το larissanet.gr, συνέβη όταν ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβαίνοντες (οι πληροφορίες θέλουν να είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αχιλλέα Φαρσάλων) βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του ενός, που απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθεια δέκα πυροσβεστών.

Οι τρεις επιβαίνοντας στη συνέχεια μετέβησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Θεσσαλικής πόλης.

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος σε ηλικία 87 ετών  

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος. Το τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο αγαπητός ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Κώστας Καζάκος στο παρελθόν είχε

Ιός του Δυτικού Νείλου: 36 νέα κρούσματα στη χώρα - Στους 15 συνολικά οι θάνατοι

 Ιός του Δυτικού Νείλου: 36 νέα κρούσματα στη χώρα  Στους 15 συνολικά οι θάνατοι 

Τριάντα έξι νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση ΕΟΔΥ, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 13/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν ενενήντα έξι (196) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι δύο (122) παρουσίασαν

Κορονοϊός: 8.460 κρούσματα στην Αττική στην τελευταία εβδομάδα - Ο χάρτης της διασποράς

 Κορονοϊός: 8460 κρούσματα στην Αττική στην τελευταία εβδομάδα  Ο χάρτης της διασποράς   

Στα 8.460 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορoνοιού στην Αττική ενώ 4.090 υπολογίζονται οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία (5-11/9) για τα κρούσματα τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίζονται 8.460 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίζονται 4.090.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 1.130
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 1.514
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: 290
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 1.015
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 2.282
ΝΗΣΩΝ: 155
ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: 1.055
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 1.019


Κορονοϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης «Κένταυρος» στην Ελλάδα

 Κορονοϊός: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης «Κένταυρος» στην Ελλάδα 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ, από 22 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου, εξετάστηκαν 664 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα. 

Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε το στέλεχος Omicron (B.1.1.529). Ένα εξ αυτών ταυτοποιήθηκε ως υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 (ΒΑ.2.75.2), δηλαδή η παραλλαγή «Κένταυρος» .

Λάλα Ολυμπίας: Βρέθηκε νεκρός 42χρονος - Δια του απαγχονισμού ο θανατός του

 Λάλα Ολυμπίας: Βρέθηκε νεκρός 42χρονος -... 

Ένας 42χρονος άντρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην αποθήκη του σπιτιού του, το απόγευμα της Δευτέρας στο Λάλα Ολυμπίας.

Ο Α.Γ. που ζούσε μόνος του ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Η απουσία του τις τελευταίες ημέρες ήταν το γεγονός που ανησύχησε και τους συγχωριανούς του που απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχ. Ολυμπίας μετέβησαν στο σπίτι του και άρχισαν να τον αναζητούν. Μπήκαν στο σπίτι και τελικά τον εντόπισαν νεκρό στην αποθήκη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοχειρία και θάνατο δια του απαγχονισμού, ωστόσο για την ώρα οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Τα ίχνη του 42χρονου είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή. Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός του, οδηγεί στην εκτίμηση πως ο θάνατος του επήλθε περίπου εκείνη την ημέρα, δηλαδή περίπου 3-4 ημέρες από τη στιγμή του εντοπισμού του. Μετά την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης, αποκλείστηκε και τυπικά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και ξεκάθαρα ο θάνατος του 42χρονου προήλθε από τον απαγχονισμό του.

 

Πυρομαχικό υλικό εντοπίστηκε στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

  

Πυρομαχικό υλικό εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης του Σαρωνικού κόλπου, από την Λιμενική Αρχή Ισθμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για όλμο και εντοπίστηκε σε απόσταση 20-25 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 3-4 μέτρων, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης οξείδωσης και χωρίς το εμπρόσθιο τμήμα του.
Στο σημείο, όπως προβλέπεται, έχει τοποθετηθεί σήμανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την εξουδετέρωσή του.

Τοποθετείται η προτομή του Χ. Τρικούπη στον Ισθμό – Αποκαλυπτήρια απο τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα

  

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, θα κάνει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης ήταν ο οραματιστής πολιτικός που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, το έργο της διάνοιξης της διώρυγας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το 1893.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τασούλας, στην εκδήλωση με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν πολιτικό, που θα αρχίσει στις 7.00 το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία.

Πέθανε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ

 Πέθανε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ  

Όπως μεταδίδει η Liberation, πέθανε στα 91 του χρόνια, ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο επονομαζόμενος και νονός της γαλλικής «νουβέλ βαγκ».

Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ ασχολήθηκε με θέματα που θεωρούνταν ταμπού καθώς και με νέες τεχνικές που τάραξαν το κινηματογραφικό κατστημένο και ενέπνευσαν εικονοκλάστες σκηνοθέτες δεκαετίες μετά την

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η Παιδεία αλλάζει στην πράξη

  

Η φετινή σχολική χρονιά αρχίζει με σημαντικές καινοτομίες:

  • Σχεδόν 8.600 νέοι, μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ενώ τα τελευταία 12 χρόνια στην εκπαίδευση δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός, μέσα σε 2 χρόνια υλοποιήσαμε 25.000 μόνιμους διορισμούς.

  • Επέκταση ολοήμερου:

Ζάππειο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 19.00 μ.μ. «ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΙ Η ΣΜΥΡΝΗ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ»

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  

Ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αφήγηση, δρώμενα, χορό και τραγούδι, άλλοι με όχημα τη μνήμη και άλλοι με τη δημιουργική τους φαντασία, θα ταξιδέψουμε στις αλησμόνητες πατρίδες, πραγματοποιώντας ένα συναρπαστικό περίπατο, σε περιοχές της αγαπημένης Μικρασίας. Τα εξαιρετικά κείμενα, της Αναστασίας Βογιατζή - Μιχαλοπούλου (Μικρασιατικής καταγωγής) συμπορευόμενα με τα χορευτικά πατήματα του Χορευτικού-Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας ‘’ΘΥΑΜΙΣ’’, καθώς και η σύμπραξη των μελωδιών από το μουσικό σχήμα «σμιγάδι», καθιστούν το ταξίδι μας, ως μια από τις πιο γλυκές εμπειρίες του φετινού Φθινοπώρου. ΑΦΗΓΗΤΕΣ: Μαίρη Νικολοπούλου-Τζεμίλ Τουράν


Ο ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και άτομα που στέκονται
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες και η επίσημη τελετή της υπογραφής του πρωτοκόλλου ίδρυσης του « Δικτύου Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία ».
Το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος Βλάσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελίνα Μενούνου η οποία παρουσίασε καλές πρακτικές του Δήμου μας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοίκησης και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λόντος.