Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τα δάκρυα (του Τσιόδρα) για την κοινωνική ανευθυνότητα


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η φωνή του κόμπιασε, έσπασε αρκετές φορές. Και κατέβαλε προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν και πάλι συγκλονιστικός, με όσα είπε στην καθιερωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Το σημείο καμπής στην ψυχολογία του ήταν η αναφορά στους ηλικιωμένους, για τους οποίους και ο ίδιος δίνει τη μάχη να προστατεύσει τη ζωή τους.
Αυθόρμητα δάκρυα. Για την κοινωνική ανευθυνότητα ορισμένων.

ysterografa.gr

Η ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής “ήρθε σαν αστραπή”…

 Η ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής “ήρθε σαν αστραπή”…


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Μάνος ΟικονομίδηςΗ 21η Μαρτίου είναι μια μέρα γεμάτη συμβολισμούς. Εκτός από πλήθος… παγκόσμιων ημερών που γιορτάζονται σήμερα, με πλέον χαρακτηριστική ίσως εκείνη της ποίησης, για όσους διατηρούν εφεδρείες ρομαντισμού μέσα τους, παρά τη δύσκολη και εκκωφαντική καθημερινότητα της κρίσης που ζούμε, είναι και η μέρα που, επισήμως, “μπαίνει η Άνοιξη”.
Η πιο αισιόδοξη εποχή του έτους, μια εποχή που γεννά ελπίδες και προσδοκίες,

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης "μάζεψε" ολα τα παγκάκια από την παραλία

η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Βλάσης Τσιώτος, γυαλιά
 Το γεγονός ότι φτάνουμε σε τέτοια πράγματα και μπαίνουν οι Δήμαρχοι σε τέτοιες διαδικασίες μόνο θλίψη μπορεί να φέρει για την ανευθυνότητά μας. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης  Βλάσης Τσιώτος    ξήλωσε αναγκαστικά όλα τα παγκάκια σε πλατεία και  το παραλιακό μέτωπο του Δήμου .
Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή  στην κρίσιμη αυτή περίοδο ¨Ολοι πρέπει να βάλουμε πλάτη να ξεπεράσουμε και να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό. Πώς ?
Μα μένοντας στο σπίτι μας. Όλοι.. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε.. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός και υπαίθριες δραστηριότητες 
Ρεπορτάζ: ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΠΟΥΛΟΥ

Κορωνοϊός: Στα 530 τα κρούσματα στην Ελλάδα στους 13 οι νεκροί στην Ελλάδα -

Νέες ανακοινώσεις πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε 530, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

35 είναι τα νέα κρούσματα ενώ 98 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Επίσης 19 άτομα πήραν εξιτήριο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 12 που κατέληξαν είχαν υποκείμενα νοσήματα ενώ ένας ήταν άνω των 80 ετών.
Παράλληλα ανέφερε πως αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ αυτή τη στιγμή είναι 100.
«Τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν την ηλικία ενός εχθρού που κυκλοφορεί», τονίζει.
«Ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Έχουμε έναν ύπουλο εχθρό που δεν σέβεται όσους δεν τον υπολογίζουν», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
«Θέλουμε να τους προστατέψουμε όλους αλλά με έναν τέτοιο ταχύτατο ιό είναι αδύνατο. Το θαύμα της ιατρικής το 2020 είναι το θαύμα της επιβίωσης των μεγάλων ανθρώπων. Τους τιμούμε και τους σεβόμαστε όλους, δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτούς» είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας.
«Πειραματικά δεδομένα δείχνουν πως οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πόρτες υποδοχής του ιού. Η επιλογή είναι δική σας. Ξέρω πως ακόμα και οι υγιείς καπνιστές έχουν αυξημένη πιθανότητα λοιμώξεων», επεσήμανε.
«Να μην συρρέουν οι πολίτες στα νοσοκομεία. Κινδυνεύουν να εκτεθούν και να εκθέσουν τον ιό στις ευαίσθητες δομές. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν ιερούς χώρους. Είναι υψίστης σημασίας η προστασία των εργαζομένων στους χώρους υγείας», ανέφερε.
Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και να θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών. Στην Ισπανία δίνουν προτεραιότητα στην εισαγωγή ανθρώπων στη ΜΕΘ όσων έχουν προσδόκιμο για δύο έτη.
«Όλοι είμαστε πολύτιμοι. Προετοιμαζόμαστε για την αύξηση κρουσμάτων. Για να μην βγει εκτός προβλέψεων εξαρτάται από όλους μας. Έχουμε κερδίσει χρόνο. Είναι άδικο για όσους μένουν σπίτι και άλλοι σκεπτόμενοι εγωιστικά να χαλούν την εικόνα και να γίνονται φορείς του ιού» τόνισε.
«Σας παρακαλώ, σταματείστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς» είπε.
«Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος», κατέληξε.

«Έχουμε πάρει μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία»

«Η Ιταλία είχε περίπου τα αριθμητικά δεδομένα που έχουμε σήμερα. Δεν σημαίνει πως θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε πάρει μέτρα για να μην γίνουμε. Να είστε σίγουροι πως θα λάβουμε όποια μέτρα επιβάλλεται» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα είναι μπροστά μας», σχολίασε.
«Είναι στο χέρι όλων μας για να έχουμε τις λιγότερες απώλειες. Να μη χαθούν άνθρωποι από τον δικό μας εγωισμό. Η πλειοψηφία δείχνει ευθύνη αλλά κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα και τους καλούμε να σκεφτούν τι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους», επεσήμανε.
«Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επαναπατρισμό Ελλήνων στο εξωτερικό» είπε.
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όσο μακριά αν φαντάζει το τέλος του πολέμου είναι κοντά αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Είναι δεδομένο ότι όταν τελειώσει η ιστορία ο κόσμος και ο μικρόκοσμος δεν θα είναι ίδιο. Θα χρειαστεί να γεννηθούμε πολλές φορές ακόμα. Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις μας, ας πάρουμε τις σωστές. Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες υγιεινής, αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό» , κατέληξε.

Κορονοϊός: “Εκτίναξη” κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες 24 ώρες!

κορονοϊός
Ο κορονοϊός όσο πάει και εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη, αφού εκτός των μεγάλων εστιών (Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία), και σε άλλες χώρες τις τελευταίες ώρες υπήρξε μεγάλη αύξηση τόσο των κρουσμάτων όσο και των θανάτων.

Η Ελβετία ανέφερε σήμερα 6.100 περιστατικά μόλυνσης από τον COVID-19. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αριθμό των περιστατικών που είχε ανακοινωθεί χθες, ενώ έχουν αναφερθεί 56 θάνατοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κορονοϊός: Με μάσκες και ειδικές στολές στην Αμαλιάδa η κηδεία του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη!

Με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας λοιπόν τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του 67χρονου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώην συνταξιούχου εκπαιδευτικού και περιφερειακού συμβούλου Αμαλιάδας που έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό.
Τα μέλη της οικογένειας που παρέστησαν φορούσαν μάσκες, ενώ οι άνδρες του γραφείου τελετών φορούσαν τις ειδικές στολές, όπως ορίζει το πρωτόκολλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του φονικού ιου. Από απόσταση ασφαλείας αποχαιρέτησαν τον 67χρονο, φίλοι και κάτοικοι…
patrisnews

Σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια από τον σεισμό στην Πάργα

Σοβαρές ζημιές σε περίπου 30 παλιά σπίτια από τον σεισμό στη Πάργα Στον δρόμο βρίσκονται από τα ξημερώματα οι κάτοικοι στο Καναλάκι της Πρέβεζας και των γύρω χωριών στους Δήμους Πάργας και Σουλίου, φοβισμένοι από τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ κάποιοι από αυτούς, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού «είδαν» τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Κορωνοϊός: Στους 13 οι νεκροί στη χώρα μας – Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Κορωνοϊός: Στους 13 οι νεκροί στη χώρα μας - Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων
Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον Κορωνοϊό στην χώρα μας ανεβάζοντας έτσι των συνολικό αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα σε 13.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται  για έναν 84χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» της Αθήνας και έναν ακόμη άνδρα στο 69 ετών στο «Αττικό».
Εχθές Παρασκευή κατέληξαν τέσσερις άνθρωποι, δύο στην Αθήνα, ένας στην Κοζάνη και μια γυναίκα στην Πάτρα. Μία υπερήλικη που είχε επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορωνοϊού και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο. Η γυναίκα διέμενε στην Ηλεία και είχε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, από τους οποίους της μεταδόθηκε η νόσος.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ένας 76χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ εξέπνευσε και ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική «Παμμακάριστος».  Το πρωί της Παρασκευής, ακόμη ένας συνάνθρωπος μας πέθανε από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 87χρονο από την Δαμασκηνιά Κοζάνης, χωριό που τελεί επισήμως σε καραντίνα.

Δημήτρης Ραψωματιώτης: Είμαστε σπίτι! Ζούμε δημιουργικά – στοχαζόμαστε – καταγράφουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης ΡαψωματιώτηςΖούσε σε μια εποχή που δεν μπορείς να πεις ό,τι ξεπέρασες μεγάλες δοκιμασίες γιατί, εκτός από πραγματικά λίγους, οι περισσότεροι θα στεναχωρηθούν που θα σε δουν δυνατό και ότι τα καταφέρνεις, ενώ αυτοί δεν μπορούν, απλά γιατί δεν προσπαθούν.

Δεν πρόκειται να καταλάβουν πόση αξία έχει να έχεις δεμένη οικογένεια και να προσπαθούν όλοι.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Η 20ή Μαρτίου 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα της μεγάλης παραπληροφόρησης των τηλεοπτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικών μέσων και σχολίων κοινωνικών δικτύων στην πλειοψηφία τους όταν, ενώ η περιβόητη έξοδος προς τα χωριά των Ελλήνων, σύμφωνα

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά του 2020 και το ακριβό τίμημα της Ιταλίας

Της Λέττας Καλαμαρά

Κάτι δεν πάει καλά τελικά με τις Πρωτοχρονιές του 2020 που δεν είναι και από τις καλύτερες για τους πολίτες του κόσμου. Μετά την έλευση του κινεζικού αρουραίου που μετά βίας γιορτάστηκε εν μέσω του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, παρά τους αρχικούς μεγαλεπήβολους

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Tης Λέττας Καλαμαρά 

Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη με χιλιάδες τραυματίες και νεκρούς σε μία ιστορική καμπή του ανθρώπινου πολιτισμού όπου συστήματα υγείας, οικονομίες, θρησκείες και Κράτη δοκιμάζουν την αντοχή τους. Πολλοί είχαν μιλήσει για ένα παγκόσμιο γεγονός που θα έφερνε

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποια δρομολόγια αναστέλλονται και ποια τροποποιούνται


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προβαίνει σε επιπλέον αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων από την Δευτέρα 23.03.2020.

Αναλυτικά κυκλοφορούν:

Αθήνα – Θεσσαλονίκη -Αθήνα, με ενδιάμεσες σταθμεύσεις, οι αμαξοστοιχίες:
Από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη: 52, 56, 58.
Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα: 53, 57, 59.
Ενδιάμεσες σταθμεύσεις: Θεσσαλονίκη, Πλατύ, Κατερίνη, Λάρισα, Παλαιοφάρσαλος, Λειανοκλάδι, Τιθορέα, Λειβαδειά, Θήβα, Οινόη, Αθήνα, και αντίστροφα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αναστέλλεται η κυκλοφορία του ζεύγους 600/601 από την Κυριακή 22.03.2020.
Ααναστέλλεται η κυκλοφορία στην Γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα – Διακοπτό.

Τροποποιούνται τα δρομολόγια:

Λάρισα – Βόλος: Κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 1571/1572 & 2571/2572.
Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος: Τροποποιούνται, ώστε να συνδυάζονται με τα τρένα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Προαστιακός Αθηνών σε αναστολή ανά διαδρομή:
Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 11530, 1534, 1542, 1546, 1550, 2532, 2534, 1533, 1539, 1547, 1551, 1555, 2537, 25390.
Επιπλέον Σάββατο – Κυριακή και αργίες τα 1554 και 1559.
Ειδικά το δρομολόγιο 2534 από την Κυριακή 22.03.2020.
Αεροδρόμιο – Λιόσια – Αεροδρόμιο:
2206, 2214, 2222, 2226, 2230 2234, 2238, 2246, 2254, 2262, 2207, 2215, 2223, 2227, 2231, 2235, 2239, 2247, 2255, 2263.
(Παραμένουν τα 2202, 2210, 2218, 2242, 2250, 2258, 2203, 2211, 2219, 2243, 2251, 2259)
Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1204, 1208, 1214, 1216, 1218, 1226, 1232, 1234, 1205, 1209, 1217, 1219, 1221, 1227, 1235, 1237.
Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1304, 1310, 1312, 1314, 1316, 1322, 1328, 2300, 2302, 2304, 1303, 1309, 1313, 1315, 1317, 1321, 1327, 2301, 2303, 2305.
Λεωφορεία Κιάτο – Πάτρα – Κιάτο:
Κυκλοφορούν: Λ8, Λ12, Λ22, Λ7, Λ11, Λ21.
Το επιβατικό κοινό να συμβουλεύεται την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr και tickets.trainose.gr για καλύτερο προγραμματισμό της μετακίνησής του.

Μένουμε σπίτι


 

Λένε, λένε και… ξαναλένε οι ειδικοί πως η καλύτερη προστασία για μας και για τους γύρω μας είναι το να μείνουμε σπίτι.
Παρόλα αυτά χθες, Παρασκευή 20.03.2020, παρατηρήθηκαν ουρές στις εθνικές οδούς, από “απείθαρχους” Αθηναίους που επέλεξαν να πάνε στα χωριά ή τα εξοχικά τους σπίτια.
Το θέμα, μάλιστα, έθιξε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη του ενημέρωση και δεν έκρυψε την οργή του γι’ αυτές τις ανεύθυνες πρακτικέςΟ Αρκάς, λοιπόν, σε νέο του σκίτσο τα λέει… όλα με οκτώ λέξεις.
Δείχνει ένα ζευγάρι στο -φορτωμένο με βαλίτσες- αυτοκίνητο με την εξής ατάκα: “Στο χωριό θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο”!
Στον… ουρανό του οχήματος, ωστόσο, κάθεται ο Χάρος…

Νυχτερινή απολύμανση από τον Δήμο στο Ξυλοκαστρο

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90357469_1564106270412461_2396433451558371328_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=110474&_nc_ohc=iSrH2uuL6N8AX8JgtEO&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=b2c9eb4b7c93ac3b79d076445ee704b6&oe=5E9BB9BF
Απολύμανση τις νυχτερινές ώρες στη πόλη του Ξυλοκαστρου, στη πλατεία, στους κεντρικούς δρόμους και στον παραλιακό.
Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη να ξεπεράσουμε και να πολεμησουμε τον αόρατο εχθρό. Πώς ?
Μα μένοντας στο σπίτι μας. Όλοι.. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε. Οι 4 νεκροί σε ένα 24ωρο πρέπει να μας ταρακουνήσουν..

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90514464_1564106297079125_3869291343536717824_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=KMAheVuIsIIAX8ZbQgd&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=f828631200bee98adbea60f8922cf935&oe=5E9BC777Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Ισχυρός σεισμός 5,6R στην Πάργα: Δύο τραυματίες και υλικές ζημιές στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Ισχυρός σεισμός 5,6R στην Πάργα: Δύο τραυματίες και υλικές ζημιές στο Καναλλάκι Πρέβεζας 
 Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:49 τα ξημερώματα, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας. 
Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από