Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η αφρικανική σκόνη «έβαψε» πορτοκαλί όλη τη χώρα – Εικόνες αποκάλυψης και περιορισμένη ορατότητα σε Αθηνα , Κόρινθο , Ναυπλιο, Πάτρα.

 Η αφρικανική σκόνη «έβαψε» πορτοκαλί όλη τη χώρα – Εικόνες αποκάλυψης και περιορισμένη ορατότητα 

Απόκοσμες εικόνες έχει δημιουργεί η αφρικανική σκόνη που έχει «πνίξει» ολόκληρη τη χώρα και έχει δημιουργήσει ένα αποπνικτικό σκηνικό.

Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα δείχνουν πως η αφρικανική σκόνη έχει βάψει πορτοκαλί τον ουρανό και έχει μετατρέψει σε… Σαχάρα ολόκληρες περιοχές. 

Από το πρωί της Τετάρτης η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα και οι κάτοικοι της Αττικής είδαν τον ουρανό να βάφεται πορτοκαλί και την ορατότητα να έχει μειωθεί επικίνδυνα.

 

Απόκοσμο είναι το τοπίο σε πολλές περιοχές της Κορινθίας τις τελευταίες ώρες, με την αφρικανική σκόνη να κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. 

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που έχουν καταγραφεί έζησε το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου.

Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη Ζαχάρω Απόκοσμες εικόνες

  

Εικόνες αποκάλυψης καθώς η αφρικανική σκόνη έχει πνίξει από το πρωί της Τρίτης (24.4.24)  περιοχές της Ηλείας.και της Μεσσηνίας

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης είχε «σκαρφαλώσει» στους 32 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με τον ισχυρό θερμό άνεμο που φυσά αλλά και την αφρικανική σκόνη, συνθέτουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με την αφρικανική σκόνη σε περιοχές της Ηλείας, όπως στο λιμάνι του Κατάκολου, στην παραλία της Καρούτας και στην περιοχή της Ζαχάρως ( φώτο) Η ατμόσφαιρα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, είναι αποπνικτική..