Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Super League: Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +9 από τον ΠΑΟΚ

 Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός κράτησε το +9 από τον ΠΑΟΚ και αύξησε την διαφορά του από την τρίτη ΑΕΚ, με την ολοκλήρωση του ντέρμπι στην Τούμπα και της 20ης αγωνιστικής της Super League. 

Με το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική, η οποία βρήκε τους πρωτοπόρους Πειραιώτες στο +9 από τους δεύτερους Θεσσαλονικείς, μετά το μεταξύ τους 1-1. 

Αντιθέτως, η τρίτη ΑΕΚ, η οποία γνώρισε νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τον Βόλο (1-2), έχασε περισσότερο έδαφος, μένοντας στο -11 από την κορυφή και στο -2 από την δεύτερη θέση.

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έμεινε στους 30 βαθμούς, μετά την ήττα του από τον Αστέρα Τρίπολης.

Η βαθμολογία 

1

Ολυμπιακός

 19

 31 - 10

47

 

2

ΠΑΟΚ

 19

 41 -21

38

3

ΑΕΚ

 19

 33 -20

36

4

Παναθηναϊκός

 19

 28 -15

30

5

ΠΑΣ Γιάννινα

 20

 24 -20

30

6

Αστέρας Τριπ.

 19

 19 -15

29

7

Άρης

 18

 19 -15

26

8

ΟΦΗ

 20

 24 -25

26

9

Βόλος ΝΠΣ

 19

 30 -36

24

10

Παναιτωλικός

 19

 22 -34

21

11

ΠΑΣ Λαμία

 19

 17 -24

18

12

Ιωνικός

 19

 16 -25

17

13

Ατρόμητος  

 18

 16 -37

10

14

Απόλλων Σμ.

 18

 7   -30

9









 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος και αήττητος με Τικίνιο και Βατσλίκ

 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Όρθιος και αήττητος με Τικίνιο και Βατσλίκ 

Στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 20η αγωνιστική της Super League 1. Ένα ματς που θα έκρινε πολλά όσον αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το τελικό 1-1 σαφώς και αφήνει ικανοποιημένους τους Πειραιώτες, αφού παρέμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα και παράλληλα διατήρησαν και τη διαφορά των εννιά βαθμών από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 42' με το αυτογκόλ του Μπα, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 43' με τον Τικίνιο. Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 53' με τον Τσιγγάρα.

Εκπλήξεις είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει να παίξει με τρεις στόπερ και να βάζει δεξιά τον Ανδρούτσο. Στην κορυφή της επίθεσης επέλεξε τον Τικίνιο έχοντας δίπλα του Μασούρα και Αγκιμπού. Το σχήμα του Ολυμπιακού περισσότερο ήταν 3-5-2 παρά 3-4-3, αφού ο Μασούρας έπαιζε πιο κοντά στον Βραζιλιάνο επιθετικό. Ο Λουτσέσκου από την άλλη παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 με Κούρτιτς Τσιγγάρα στα χαφ και τον Αουγκούστο να παίζει πιο μπροστά τους. Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης με τον Άκπομ να είναι στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε τρεις κεντρικούς αμυντικούς έκανε πολύ εύκολα λάθη. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήδη ο Βατσλίκ είχε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε σουτ του Κούρτιτς και κεφαλιά του Ίνγκασον. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στα γήπεδα και κυριαρχούσαν στη μεσαία γραμμή εκεί που ο Ολυμπιακός έπαιζε με Μαντί και Εμβιλά, οι οποίοι όμως έκαναν πολύ εύκολα λάθη. Από το 10' και μετά οι Πειραιώτες άλλαξαν την τακτική τους και αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να πιέσουν ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όσες φορές το έκαναν έφερε αποτελέσματα, αφού έκλεψαν μπάλες και δημιούργησαν φάσεις. Στο 13' ο Τικίνιο απείλησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ με τον Ολυμπιακό να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι. 

Παρά το γεγονός πως η εικόνα των "ερυθρόλευκων" είχε αλλάξει σε σχέση με τα πρώτα δέκα λεπτά, φαινόταν ότι χρειάζονταν κάτι παραπάνω για να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Αγκιμπού μπορεί να ήταν δραστήριος, αλλά ο Ολυμπιακός υστερούσε αρκετά στη δημιουργία και του έλειπε ο παίκτης που θα γλύκαινε το παιχνίδι του. Οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και ο ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπους να γίνει επικίνδυνος. Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" δεν απέφευγαν τα φάουλ κοντά στην περιοχή. Οι εκτελέσεις των στατικών φάσεων ήταν πολύ καλές από τους Θεσσαλονικείς και στο 42' ο Ζίβκοβιτς με ένα φάουλ είδε τη μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Μπα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα στο γκολ του ΠΑΟΚ και στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ και από ένα κακό σουτ του Μαντί που κατέληξε σε ασίστ ο Τικίνιο έκανε το 1-1 με κεφαλιά, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο Πέδρο Μαρτίνς. Μπουχαλάκης και Λαλά πέρασαν στις θέσεις των Ανδρούτσου και Μπα. Οι πρωταθλητές άλλαξαν το σύστημα τους σε 4-3-3 με σκοπό να γεμίσουν τη μεσαία τους γραμμή και να ελέγξουν καλύτερο ματς. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, μπήκε και πάλι δυνατά στο γήπεδο αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ για να πάρει πάλι το προβάδισμα. Στο 52' ο Βατσλίκ έσωσε την εστία του σε σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 53' το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Τσιγγάρα.

 

Οι "ερυθρόλευκοι" γρήγορα έφεραν το ματς στα μέτρα τους και πήραν τον έλεγχο του ρυθμού. Έχοντας πλέον περισσότερους ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός ισορρόπησε πιο εύκολα την αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να του δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Ο Λουτσέσκου στο 66' έβαλε στο παιχνίδι και τον Μιτρίτσα σε μία κίνηση με την οποία έδειξε ότι ήθελε να χτυπήσει και να πάρει το ματς. Έτσι οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Ζαμπά και του Μιτρίτσα, αλλά δεν τους δόθηκαν πολλές ευκαιρίες για να το κάνουν. Ο Ολυμπιακός δεν απειλούσε τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κινδύνευε κιόλας έχοντας υπό έλεγχο τον αγώνα.

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης- Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας / Εκτάκτως στο 251 ΓΝΑ η Μαριέτα Γιαννάκου

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: 2 Απρ 2020

Με 156 ψήφους καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απορρίφθηκε ύστερα από τριήμερη συζήτηση στη βουλή.

Σε σύνολο 299 ψηφισάντων, οι 156 βουλευτές ψήφισαν κατά, οι 142 υπέρ και 1 παρών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής ενώ όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν κατά με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ και ψήφισε παρων.

Απούσα  η βουλευτής κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εισήχθη  εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μετά από ατύχημα που ειχε στο σπίτι της και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο 251 ΓΝΑ.

Πρόταση μομφής – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να ζητήσετε συγγνώμη για την άθλια σκευωρία Novartis – Όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός

 Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ 

«Κύριε Τσίπρα μας ενημερώσατε στην ομιλία σας ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ακριβής όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές. Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να διαστρέφει την πραγματικότητα. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα. Θα αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα που είπατε σήμερα εδώ μέσα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ρεαλιστικές και δημιουργικές σκέψεις», σχολίασε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας κατέθεσε ελάχιστες τέτοιες.

Έριξε.. τέζα την ΑΕΚ με Φαν Βέερτ (1-2) ο Βόλος!

ΑΕΚ-Βόλος 1-2: Έριξε.. τέζα τους «κιτρινόμαυρους» με Φαν Βέερτ η ομάδα της Μαγνησίας (highlights)!   

Για τρίτο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχασε και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό ήταν η σειρά του Βόλου να κερδίσει με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι λόγω προβλήματος υγείας στερήθηκαν της παρουσίας του προπονητή τους Κώστα Μπράτσου...

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.028 νέα κρούσματα ( 175 στην Μεσσηνία, 174 στην Κορινθία, 378 στην Αχαΐα.)

 

Νέα μεγάλη μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 639) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.028 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 727) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (301) .  

  Συγκεκριμένα

Πεντακόσια  εξηνταεννέα (569) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 174 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 175 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 220 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (75) Αρκαδίας (82) και Λακωνίας (63).

Επίσης άλλα 459 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 378) και Ηλείας (81).   

Σήμερα 30 / 1/ 22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.027 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 156.526 (80.107 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 30 / 1 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 378),  Μεσσηνίας  (175),  Κορινθίας (174), Ηλείας (81), Αργολίδας (75), Αρκαδίας (82) και Λακωνίας (63)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                57.958

Π.Ε. Κορινθίας           23.321

Π.Ε. Μεσσηνίας         20.579

Π.Ε. Ηλείας                16.881

Π.Ε. Αργολίδας          13.979

Π.Ε. Αρκαδίας            11.800

Π.Ε. Λακωνίας             9.287