Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα

 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα 

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Ασπρόμαυροι και Ερυθρόλευκοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους (19:30, Novasports Prime) σε μια μάχη που ενδέχεται να δημιουργήσει νέα συνθήκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανανεώνει το συμβόλαιό του μέχρι και το 2024, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν καλά πως με θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα παραμένουν τα… αφεντικά της Super League.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι θέλουν να βάλουν… φωτιά στη μάχη του τίτλου. Με τρίποντο ο ΠΑΟΚ μειώνει την απόσταση από τους Πειραιώτες στους 6 πόντους, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εύκολη εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ, ενώ οι Ασπρόμαυροι μετρούν έξι σερί τρίποντα στη Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι πάνοπλοι στην Τούμπα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο πορτογάλος κόουτς θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τους Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλο, Βατσλίκ και Μπουχαλάκη, ενώ εκτός λόγω ίωσης έμεινε ο Ονιεκούρου.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Φαντιγκά, Μασούρας, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες, Λόπες, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Χωρίς προβλήματα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με το ρουμάνο τεχνικό να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τον Φίλιπε Σοάρες: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Μουργκ, Ζαμπά, Α.Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Τσόλακ

Ο ΠΑΟΚ των 40 γκολ στην επίθεση και ο Ολυμπιακός των 9 γκολ στην άμυνα

Είναι μια μάχη που θα κρίνει το «από εδώ και πέρα» της σεζόν. Αν δηλαδή θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βάλει ανταγωνισμό στον Ολυμπιακό, μειώνοντας την απόσταση στους έξι βαθμούς. Και με δεδομένο πως εκτός από τα έξι ματς που θα απομένουν, θα υπάρχει και η διαδικασία των πλέι-οφ, κανείς δε θα μπορεί να διαγράψει τον Δικέφαλο από τη μάχη του τίτλου.

Σε αυτό στοχεύει σήμερα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Νίκη με… μισό – μηδέν, ώστε να μείνει ζωντανή.

Κι από την άλλη; Ο Ολυμπιακός θεωρητικά ακόμα και με την ισοπαλία αν φύγει από την Τούμπα θα έχει πάρει αυτό που θέλει. Θα έχει διατηρήσει δηλαδή μια απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Αν φύγει με τη νίκη, τότε… πιάστε τον.

Είναι συγκεκριμένα τα «όπλα» των δύο ομάδων. Ατομικά και ομαδικά. Γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου τους. Και είναι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει έως εδώ στο πρωτάθλημα δύο ξεχωριστές κορυφές.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός εκείνη της άμυνας. Παρ’ όλο που είχαμε… μάθει τον Λουτσέσκου να βάζει πάνω απ’ όλα την αμυντική λειτουργία των ομάδων των οποίων ηγείται, φέτος ο δικός του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Τα 40 γκολ σε 18 παιχνίδια συνιστούν την καλύτερη επιθετικά ομάδα του πρωταθλήματος. Ακολουθεί με 32 η ΑΕΚ. Και με 30 ο Ολυμπιακός.

Κι από την άλλη πλευρά, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Μοιάζει με… κάστρο. Με δύσβατο μονοπάτι για κάθε αντίπαλο. Μόλις εννιά γκολ παθητικό σε 18 παιχνίδια. Παναθηναϊκός και Αστέρας ακολουθούν με 15, 18 γκολ έχει δεχτεί η ΑΕΚ, 20 ο ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη επίθεση κόντρα στην καλύτερη άμυνα λοιπόν απόψε στην Τούμπα. Σε ένα ντέρμπι πίσω από κλειστές πόρτες. Αλλά με το γόητρο και το κίνητρο πάντα σε υψηλά επίπεδα.