Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

H ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ

Ενσωματωμένη εικόνα 1
 Εμφάνιση IMG_5118.JPG


Αγωνιστική πρεμιέρα αύριο στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ- Το πρόγραμμα
Εμφάνιση IMG_5618.JPGΕμφάνιση IMG_5616.JPG


Μετά την συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βέροιας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». 
Εμφάνιση IMG_5649.JPGΕμφάνιση IMG_5535.JPG
Εμφάνιση IMG_5774.JPGΑυτή περιελάμβανε παρέλαση όλων των αποστολών από την πλατεία ρολογιού έως την πλατεία Δημαρχείου, ομιλίες από τους επισήμους, χορευτικά δρώμενα από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας, ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης κήρυξε την έναρξη του τουρνουά.
Το αγωνιστικό σκέλος του τουρνουά θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στα κλειστά γυμναστήρια «Φιλίππειο» και «ΔΑΚ Βικέλας»

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην 15η Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων της πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου: Ιδιαίτερη σημασία αποκτά στη σημερινή συγκυρία στην Ευρώπη, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και συνοχής.

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 7 Απριλίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην ιδιαίτερη σημασία που αποκτά στη σημερινή συγκυρία στην Ευρώπη η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και συνοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, μιλώντας στην 15η Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων της πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα στα Ιωάννινα, με τη συμμετοχή κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών από τις 8 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία) της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε με έμφαση ότι οι μείζονες προκλήσεις, πρώτον, του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και, δεύτερον, της υπό εξέλιξη συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, αποτελούν τα μεγαλύτερα διακυβεύματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως συγκεκριμένα είπε: «Κι αυτό διότι το προσφυγικό ζήτημα έχει αναδειχθεί εκ των πραγμάτων σε μία από τις μείζονες προκλήσεις και σε ένα από τα μεγαλύτερα αδιέξοδα και διακυβεύματα για την ύπαρξη και την ενίσχυση μιας Ευρωπαϊκής πολιτικής αντιμετώπισης του θέματος, τη βάση των αξιών της Ευρώπης. Αλλά και γιατί ,επιπλέον, το 2017

Ντόρα Μπακογιάννη: Έργα ύψους 21,4 δισ. στις υποδομές ψάχνουν χρηματοδότηση


Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη και Θανάση Μπούρα προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου 

Θέμα: Έργα ύψους 21,4 δισ. στις υποδομές ψάχνουν χρηματοδότηση
Μελέτη της PwC με τίτλο «Υποδομές – Χρηματοδοτώντας το Μέλλον», η οποία καλύπτει έργα υποδομών (μεταφορές, ενέργεια, ύδρευση και διαχείριση αποβλήτων) που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή σε προχωρημένο σχεδιασμό, έδειξε ότι κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα οι επενδύσεις σε υποδομές σαν ποσοστό του ΑΕΠ κατακρημνίσθηκαν από το 3,7% (2006) στο 1,1% (2016), με απώλειες €3,6 δισ. σε ετήσια βάση (συνολική απώλεια €62 δισ.). Ως αποτέλεσμα, οι άμεσες θέσεις απασχόλησης στον κλάδο των κατασκευών και

Ντόρα Μπακογιάννη: Στο 0,5% υποβαθμίζει το στόχο για τη φετινή ανάπτυξη το Οικονομικό Επιμελητήριο


Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη και Θανάση Μπούρα προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο

Θέμα: Στο 0,5% υποβαθμίζει το στόχο για τη φετινή ανάπτυξη το Οικονομικό Επιμελητήριο

Το Οικονομικό Επιμελητήριο εκτιμά ότι ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ φέτος θα κυμανθεί περί το +0,5% (πρόβλεψη Μαρτίου 2017),αντί για 1,5%, που ήταν η μέχρι πρότινος πρόβλεψή του, και 2,7%, που ήταν η πρόβλεψη της ελληνικής κυβέρνησης (Νοέμβριος 2016), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Φεβρουάριος 2017) και του ΔΝΤ (Οκτώβριος 2016). Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στις

Ενδιαφέρουσα η 25η αγωνιστική στη Β΄Κορινθίας το Σαββατοκύριακο


Με την 25η αγωνιστική συνεχίζεται , το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας Κορινθίας.
Αυλαία της αγωνιστικής , αύριο Σάββατο , στις 4.00 το απόγευμα, με τον αγώνα του ΑΟ Σπαθοβουνίου με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου και με το ντέρμπι στα Εξαμίλια ανάμεσα στη τοπική Δάφνη με τους Αγίους Θεοδώρους. 
Με νίκη οι δύο γηπεδούχοι ( Σπαθοβούνι και Δάφνη) εξασφαλίζουν κατά κάποιο τη άνοδο, στην Α΄ κατηγορία Κορινθίας, την οποία εξασφάλισε μαθηματικά , για πρώτη φορά στην ιστορία του, την περασμένη Κυριακή, ως πρωταθλήτρια της κατηγορίας η ομάδα του Αγίου Γεωργίου.
Ο ήδη πρωταθλητής της κατηγορίας Άγιος Γεώργιος, την Κυριακή αντιμετοπίζει σε εκτός έδρας αγώνα τον διεκδικητη της ανόδου μέσω της τρίτης θέσης , ΑΟ Ρομά, την ίδια που η Περαχώρα, υποδέχεται στο "Γιάννης Στέφας" τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. 
Τον ουραγό ΠΑΟ Κουταλά αντιμετωπίζει , εκτός έδρας ο  ΠΑΣ Κλένια , ενώ η  Θύελλα Κ. Διμηνιού υποδέχεται στο Κιάτο τον Κύψελο Κορίνθου , την στιγμή που ο Άρης Βοχαϊκού μάχεται ,εκτός έδρας, με την Πρόοδο Αγ. Βασιλείου. 
Τέλος ρεπό έχει ο   Σαρωνικός Γαλατακίου  

25η Αγωνιστική
8/4/17, 16:00
ΑΟ Σπαθοβουνίου -  Άρης Αρχ. Κορίνθου
Δάφνη Εξαμιλίων - Αγ. Θεόδωροι
9/4/17, 16:00
ΠΑΟ Κουταλά - ΠΑΣ Κλένια
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - Άρης Βοχαϊκού
Θύελλα Κ. Διμηνιού -  ΠΑΣ Κύψελος
ΑΟ Περαχώρας - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
Αγ. Γεώργιος - ΑΟ Ρομά
Ρεπό ο Σαρωνικός Γαλατκίου

Την Κυριακή το φινάλε στη Γ2 Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποσειδων Κ. Βρυσης
Μετά το φινάλε της Γ2΄ κατηγορίας Κορινθίας, όπου πρωταθλήτρια αναδείχθηκε , μόλις την τελευταία (18η) αγωνιστική, ο ΑΟ Λυκοποριάς , ενώ αναμένεται και το μπαράζ μεταξύ της ομάδας των Ταρσινών 97 και του Πανευρωστινιακού, για το ποία ομάδα θα ακολουθήσει τους "Φυτωριούχους " της Δυτικής Κορινθίας στη Β΄ κατηγορία , ένα ακόμα πρωτάθλημα ( της Γ1΄κατηγορίας Κορινθίας) , λήγει την Κυριακή.
Ήδη από τη Γ1΄ Κορινθίας την άνοδό τους στη Β΄κατηγορία , έχουν εξασφαλίσει ο πρωτοπόρος Ποσειδών Κ. Βρύσης και ο  Αστέρας Κορίνθου οι οποίοι στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής αγωνίζονται εκτός έδρας με Σοφικό '05 και  ΑΟ Σολομού , αντίστοιχα. Στους άλλους αγώνες της ημέρας αγωνίζονται ο ΑΣ Λουτρακίου με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ο Απέσσας Χαλκίου με τον ΑΟ Μαψού και Αγιάννης με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Τέλος ρεπό έχει ο Αίας Κορίνθου.

22η ( Τελευταία) Αγωνιστική  
9/4/17, 11:00
ΑΣ Λουτρακίου - Εθνικός Ξυλοκερίζης
ΑΟ Σολομού - Αστέρας Κορίνθου 
Απέσσας - ΑΟ Μαψού 
9/4/17, 16:00
Σοφικό '05 - Ποσειδών Κ. Βρύσης 
ΑΠΣ Αγιάννης - Αετός Αγγελοκάστρου

Έντονο το ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας

Εμφάνιση IMG_1825.JPG
Σε μια από τις μεγαλύτερες για την Πελοποννησιακή τουριστική αγορά έκθεση, την  ΒΙΤ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, αφενός μεν το τουριστικό δυναμικό της, αφετέρου δε, το ισχυρό της  πλεονέκτημα, που είναι το πολιτιστικό και πολιτισμικό της απόθεμα. Συγκεκριμένα, από 2-4 Απρίλη στη Fierra Milano οι  πολυπληθείς επισκέπτες, που κατέκλυσαν την έκθεση ΒΙΤ 2017, έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τη «Μυθική Πελοπόννησο».

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας

Εμφάνιση 07042017  Πρόεδρος της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης, Μάγια Γκόικοβιτς.jpg
Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Maja Gojkovic, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση, σε ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψής του στα τέλη του 2016 στο Βελιγράδι.
Η κ. Gojkovic θα συναντηθεί με τον κ. Βούτση την ερχόμενη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, ώρα 12:45, ενώ αμέσως μετά τη συνάντησή τους οι δύο ομόλογοι θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο κοινοβουλίων.
Την ίδια ημέρα, η κ. Gojkovic θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18:30, η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας και με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, σε αίθουσα του κτηρίου της Βουλής.

·        Στη φωτογραφία οι Πρόεδροι των κοινοβουλίων Ελλάδας και Σερβίας κατά την επίσκεψη του κ. Βούτση στο Βελιγράδι, τον Δεκέμβριο του 2016

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ – ΙΟΝΙΟΥ



«Μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες της ανάπτυξης», τόνισε σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του Eurogroup ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προεδρεύει στη 15η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής- Ιονίου στα Ιωάννινα:

«Από ό,τι φαίνεται, επετεύχθη μία θετική συμφωνία στο Eurogroup, με βάση την

Kατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την «Αγια-Σοφιά»!

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για να φτάσουμε επιτέλους στο τέλος της διαδρομής για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, έγινε σήμερα το πρωί, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή, η τροπολογία που αφορά και στην «Αγια-Σοφιά» και θα δώσει την οριστική λύση, στο θέμα των υψομέτρων! Οι  πληροφορίες  αναφέρουν


Maria Nikolaidou

Τα ψέματα Τσίπρα – Καμμένου για τη ΔΕΗ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά (και δυστυχώς ούτε η τελευταία) που αποκαλύπτουμε τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.
Αυτή τη φορά, η σταχυολόγηση αφορά στις δηλώσεις, υποσχέσεις, δεσμεύσεις, ύβρεις για τη ΔΕΗ. Τότε μιλούσαν για πλιατσικολόγους, αεριτζήδες και αερονύχηδες και για επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο στο… 100%.
-9 Μαΐου 2011. Συνέντευξη Τσίπρα στον Real Fm (Χατζηνικολάου): «Το πώς θα γίνει η ανάπτυξη είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Θα πρέπει να κάνουμε μια ολόκληρη εκπομπή για να το συζητήσουμε. Θα πω όμως επιγραμματικά κάποια πράγματα. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει χωρίς δημόσιες επενδύσεις. Και η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει

Είστε λυπημένος; Πάρτε έναν υπνάκο!

happynapsromanou.jpgΕίστε λυπημένος; Πάρτε έναν υπνάκο!


Τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας, την ευζωία και την παραγωγικότητά μας είναι πολύ καλά θεμελιωμένα και υποστηρίζονται από δεκάδες έρευνες. Αυτό που δεν ήταν γνωστό στους επιστήμονες μέχρι σήμερα και αποδεικνύεται με νέα μελέτη του

Καμία περικοπή της σύνταξής Αιρετών που κατέχουν θέσεις ευθύνης χωρίς αμοιβή


Καμία περικοπή της σύνταξής Αιρετών που κατέχουν θέσεις ευθύνης χωρίς αμοιβή

 Αιρετοί και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατέχουν θέσεις ευθύνης χωρίς αμοιβή ή έχουν παραιτηθεί της αμοιβής τους εξαιρούνται  ...

Πατούλης: Απαιτείται συνεννόηση σε ευρωπαικό επίπεδο για την προώθηση λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής

  Το μήνυμα ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απωλέσει την εθνική ευκαιρία να συμβάλλει στην προώθηση πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής...
airetos.gr

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Κρέτσου: «απαιτείται πιο στενή συνεργασία με την Επιτροπή για το Σχέδιο Γιούνκερ»

Κρέτσου: «απαιτείται πιο στενή συνεργασία με την Επιτροπή για το Σχέδιο Γιούνκερ»

Το κρίσιμο ζήτημα της στήριξης της Ελλάδας μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο του Διαλόγου των Πολιτών με την Επίτροπο, κα. Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική, στο πλαίσιο εκδήλωσης η οποία έλαβε χώρα έλαβε χώρα χτες (6 Απριλίου) στην Αθήνα. Η euractiv.gr ήταν εκεί και αναφέρει.   Πλάνο …
---
Τέλος στη καύση άνθρακα στην ΕΕ μετά το 2020 - Εξαίρεση η Ελλάδα

Τέλος στη καύση άνθρακα στην ΕΕ μετά το 2020 - Εξαίρεση η Ελλάδα

Οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από κάθε χώρα της ΕΕ εκτός από την Πολωνία και την Ελλάδα θα συνταχθούν με την πρωτοβουλία για την τήρηση των δεσμεύσεων της Συμφωνίας του Παρισιού και τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η συνεργάτης της euractiv.com εφημερίδα The Guardian αναφέρει. Οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας της Ευρώπης έχουν προαναγγείλει το τέλος του άνθρακα, με …

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ Twitter