Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο και ξεκάθαρη προειδοποίηση για κυρώσεις στην Τουρκία

 

Ολοκληρώθηκε,  η ολομέλεια της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED7 στην Κορσική  με ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από τους ηγέτες που συμμετείχαν.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων (Διακήρυξη της Αζαξιό) και στην παράγραφο 6 που αφορά την Ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, οι ηγέτες εκφράζουν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο, και

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ενημέρωση ενόψει της σχολικής χρονιάς που ξεκινά, για οδηγίες που εκδόθηκαν από τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ σε σχέση με το COVID19.

  Ενημέρωση ενόψει της σχολικής χρονιάς που ξεκινά, για οδηγίες που εκδόθηκαν από τον ΕΟΔΥ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ σε σχέση με το COVID19. 

Φοράω τη μάσκα για να προστατεύσω εσένα Φοράς τη μάσκα για να προστατεύσεις εμένα Φοράμε τη μάσκα για να προστατευτούμε και οι δύο.

Γιατί οι άνθρωποι φορούνε μάσκες ;

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 7-9-2020 (VIDEO)


Η Βουλή φωταγωγήθηκε με τη χρυσή κορδέλα, το σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους

 

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία», φώτισε απόψε την πρόσοψη του κτιρίου του Κοινοβουλίου με τη «χρυσή κορδέλα» (Golden ribbon), που αποτελεί το σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους. Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, διαγιγνώσκονται περισσότερα από 300.000 παιδιά με καρκίνο, ενώ στην Ελλάδα νοσούν ετησίως 350 παιδιά.

Η πρωτοβουλία για την προβολή του κοινωνικού μηνύματος ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκινάκι – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «WinCancer».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ..." Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

 https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/118701839_1487237644804565_6455024299745043466_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ji33WxusS_MAX_cG9Kq&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&tp=6&oh=fb38eee380264e0e9fa491c7df397d79&oe=5F80D8FA

Μάριος Λαζανάς: Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας μην χρησιμοποιεί μάσκα

 Λαζανάς: Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, ας μην χρησιμοποιεί μάσκα 

Ιδιαίτερα αυστηρός εμφανίστηκε ο καταγόμενος από το Δερβένι, παθολόγος-λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς όσον αφορά στη χρήση μάσκας.

Ο καθηγητής, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τόνισε: «Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει και να το προτείνει σε άλλους για να μην χρησιμοποιεί μάσκα ας το κάνει. Δυστυχώς υπάρχουν ψεκασμένοι».

«Πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων»

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας» Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

 https://img.documentonews.gr/unsafe/1000x600/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2018/08/18/5b77e2a4cd3a1816fc6e6bc3.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     Κόρινθος, 10.09.2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για το Νομό Κορινθίας.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 159626/405/10.07.2020 (ΑΔΑ:6ΙΞΔ7Λ1-ΦΒ1) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 126333/654/15.06.2020 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Συνεδριάζει τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεμέας

 dimos nemeas

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Νεμέα    4-9- 2020

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ                                 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ                                        Αριθμ.Πρωτ: 4478

    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                          

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

     

Καλείσθε να προσέλθετε  σε τακτική συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου  του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται  στην έδρα του Δήμου στη  Νεμέα και επί της οδού Λεωφ. Παπακωνσταντίνου  αριθ. 39Β την 10η του μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  έτους  2020  ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 8:00μμ σύμφωνα με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018 που αντικατέστησε το άρθρο 67 του N.3852/10 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Παγκοσμια Ημερα Μυελοϋπερπλαστικών Νεοπλάσματων Αιματολογικοί καρκίνοι, Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα. Μυελοΐνωση, Αληθής Πολυκυτταραιμία, Ιδιοπαθής Θρομβοκυττάρωση

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtGSuOoWvZ6rz2xI3uZgicSetrzeZtlnJnoLkQu775Mo3SRmG3eg7ed08-ZfKe267TNlopCLPmFw1GKexAncaOVlzQ0wETCyVNWtgHvvwvNVk7qWo0AkvMlpDnaWP2FAZzvR8DeXAMipcI/s640/feeling-tired+%25281%2529.jpg

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα (MPNs).

Η ονομασία αυτή έχει δοθεί σε μία ομάδα αιματολογικών κακοηθειών οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων του μυελού των οστών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κυττάρων του αίματος.

Η κατηγοριοποίηση των MPNs προέκυψε το 1951 από τον αιματολόγο William Dameshek, ο οποίος ομαδοποιώντας τέσσερις παθολογικές οντότητες που παρουσίαζαν κοινά κλινικά και παθοφυσιολογικά χαρακτηριστικά, χρησιμοποίησε τον όρο Μυελοϋπερπλαστικά Σύνδρομα, για την χρόνια μυελογενή λευχαιμία, την αληθή πολυκυτταραιμία, την ιδιοπαθή μυελοΐνωση και την ιδιοπαθή θρομβοκυττάρωση

Τα τρία πιο συχνά «αρνητικά» στο Χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας MPNs είναι η Μυελοΐνωση, η Αληθής Πολυκυτταραιμία και η Ιδιοπαθής Θρομβοκυττάρωση. ...................

read more

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής

  

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες:
• Αναβύσσου,

• Παλαιάς Φώκαιας,

• Σαρωνίδος και

• Καλυβίων-Θορικού

του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και
• Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής

της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 09-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει για έξι (6) μήνες.

Άρθρο- καταπέλτης από το Bloomberg: Ποιος ο λόγος ύπαρξης της ΕΕ αν δεν σταθεί δίπλα στην Ελλάδα - The EU Should Stand With Greece on Turkey

https://www.amna.gr/photos/202004/w07-123111w07112105bloomberg.jpg 

The tensions between Greece and Turkey in the Eastern Mediterranean should be a straightforward matter for the European Union. A member state, Greece, faces territorial claims from a neighboring nation, Turkey.

Με ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο το Bloomberg αναφέρει ότι η ΕΕ δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε την Ελλάδα στη διαμάχη της με την Τουρκία. Μάλιστα, ο αρθρογράφος διερωτάται ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της ΕΕ αν όχι να προστατεύει τις χώρες – μέλη της.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα κι απέναντι στην Τουρκία», τιτλοφορείται

Ελλάς-Γαλλία συμμαχία: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη συμφωνία η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

 Μακρόν και Μητσοτάκης καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο στην Κορσική λίγο πριν αρχίσει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική.



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για την προοπτική της στρατηγικής τους σχέσης και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

«Τα υπόλοιπα θα τα μάθετε στη ΔΕΘ» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εσπευδαν παράλληλα να σημειώσουν ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» κάτι που θα διαφανεί όπως προανήγγειλαν, και λίγο αργότερα κατά την κοινή συνέντευξη των χωρών του Νότου.

ΕΚΤΑΚΤΟ Κορονοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» μετά την έκρηξη κρουσμάτων - 372 νέα κρούσματα σήμερα 10/09 στην Ελλάδα -

  

  

Στα 372 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί από την αρχή της πανδημίας.

Από αυτά τα 164 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, και τα 114 συνδεόνται με το εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων στην Πέλλα. Είκοσι εννέα συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική και 21 προέρχονται από διάφορες γνωστές συρροές προηγούμενων ημερών.

Ο “χάρτης” των κρουσμάτων

Aναλυτικότερα:

Κορονοϊός: Νέα τοπικά lockdown και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς.

  

Μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 αποφασίστηκαν σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο

Κορωνοϊός: Στους 297 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 95χρονος στο νοσοκομείο Νίκαιας

  

Ενα ακόμα θύμα κορονοϊού προστέθηκε στη λίστα των θανάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, κατέληξε 95χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, φτάνοντας πλέον τους 297 θανάτους από το ξεκίνημα της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το απόγευμα μέχρι και τώρα έγινε γνωστό ότι έχουν καταλήξει τρεις ακόμη ασθενείς με κορονοϊό. Εκτός από τον 95χρονο κατέληξαν μία γυναίκα 56 ετών που βρισκόταν σε κλίνη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Κάθε εποχή, κάθε στιγμή έχει τους πρωταγωνιστές της. Αφανείς ή ορατοί ορίζουν την ελληνική ιστορία με τιμές ή με όνειδος, με αίμα και θυσίες.

Οι ανθέλληνες περισσεύουν στη γειτονιά μας και ακόμα παραπέρα στην Οικουμένη.

Ας ορίσουν οι πρωταγωνιστές την ιστορία μας και ας λάβουν το αντίδωρό τους.

Τιμές ή Καταδίκες. Οι μόνο αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν δίνονται και εκείνοι που προδίδονται.

Οι Έλληνες γνωρίζουν, όσοι ακόμα είναι στην ψυχή τους Έλληνες, είτε νικητές είτε ηττημένοι, η Ελλάδα μόνο μεγαλώνει και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής... 

thedayaftergr

Η Βουλή παρέχει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες ολοκληρωμένης ειδησεογραφικής ενημέρωσης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack


Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης προσφέρει η Βουλή των Ελλήνων με την εγκατάσταση και χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας PressReader, μιας βάσης δεδομένων η οποία παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε περίπου 7.000 έντυπα –εφημερίδες και περιοδικά– από εξήντα και πλέον χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Τα έντυπα αναρτώνται και είναι διαθέσιμα αμέσως μόλις εκδίδονται,

Οι Χριστιανοί του Λιβάνου εκπέμπουν σήμα κινδύνου...

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στην κατεστραμμένη από την τρομερή έκρηξη της 4ης Αυγούστου Βηρυτό, οι Χριστιανοί του Λιβάνου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αφανισμού. Η περιοχή γύρω από το λιμάνι κατοικείτο κυρίως από Χριστιανούς και τώρα οι μουσουλμάνοι αγοράζουν τα ερείπια των σπιτιών τους καθώς είναι οι μόνοι που διαθέτουν χρήματα στη χώρα – προφανώς με την βοήθεια της οργάνωσης «Χεζμπολάχ».

Μπροστά στην εικόνα της απόλυτης καταστροφής, με τις εκκλησίες ρημαγμένες, οι Χριστιανοί πουλάνε τα σπίτια τους και φεύγουν από την περιοχή, με το Κράτος

Γ.Ψυχογιός: Να επιχορηγηθούν άμεσα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

https://samiaki.tv/file/2020/03/sports-680x496_c.jpg

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τις δυσκολίες κατά την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας προς περιορισμό της διασποράς του Covid-19 για τα αθλητικά σωματεία κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός.

Η Ερώτηση έρχεται σε συνέχεια των παρεμβάσεων του βουλευτή Κορινθίας και μέλους του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, με την υπ’αρ.1574/13.5.2020 Αναφορά του προς το αρμόδιο Υπουργείο όπου ζητούσε άμεση στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, βάσει σχετικής επιστολής της ΕΠΣ Κορινθίας.

Τι προκαλεί τις αυτοκτονίες; Αιτίες; Προειδοποιητικά σημεία μιας απόπειρας. Μύθοι και αλήθειες

 

της Βικτώριας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, medlabnews.gr

Η 10η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, προκειμένου να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε ένα δυσάρεστο γεγονός: Την

IKΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 

Federation of the Corinthian Gulf Ecological Organizations "ALKYON",

P.O. Box 34 Egion  25100 e-mail: info@alcyon.gr - web:http://www.alcyon.gr

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

                                                                                                                               

   ΑΡ. ΠΡΩΤ. 15/2020

                                                                 ΑΙΓΙΟ  08/09 /2020

 

ΠΡΟΣ:  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΥΠΕΝ

                                        

                                                                                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΝ

                                                                       ΤΜΗΜΑ ΕΙΔ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ  ΥΠΕΝ

                                                                      ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΕΝ

 


Κυρία Διευθύντρια,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας είχε λάβει απόφαση  τον Φεβρουάριο του έτους 2020 να επισκεφτούμε την Δ/νσή σας και να αναπτύξουμε σε εσάς, ως καθ΄ύλην αρμόδια υπηρεσία, τις θέσεις μας  για τις υδατοκαλλιέργειες στον Κορινθιακό Κόλπο.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου δεν έγινε αυτό κατορθωτό. Με νεώτερη