Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η Βουλή παρέχει σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες ολοκληρωμένης ειδησεογραφικής ενημέρωσης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack


Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα υπηρεσία ενημέρωσης προσφέρει η Βουλή των Ελλήνων με την εγκατάσταση και χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας PressReader, μιας βάσης δεδομένων η οποία παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε περίπου 7.000 έντυπα –εφημερίδες και περιοδικά– από εξήντα και πλέον χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Τα έντυπα αναρτώνται και είναι διαθέσιμα αμέσως μόλις εκδίδονται,

διασφαλίζοντας έτσι την άμεση, πολύπλευρη και έγκυρη ενημέρωση των χρηστών, αλλά και την πολύ σημαντική μείωση του κόστους προμήθειας εντύπων σε φυσική μορφή από τη Βουλή, καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσω υπολογιστή, tablet και τηλεφώνου και ανοιχτή σε όλους τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο της Βουλής, χωρίς τη χρήση κωδικών. Διατίθεται στους βουλευτές, στις Υπηρεσίες του κοινοβουλίου, στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, αλλά και στους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης της Βουλής, η οποία είχε και την πρωτοβουλία της εφαρμογής.  

Η ψηφιακή βάση με τον τεράστιο αυτόν πληροφοριακό πλούτο δεν είναι, απλώς και μόνο, ένας ιστότοπος που συγκεντρώνει τεκμήρια ημερήσιου και περιοδικού Τύπου. Επιτρέπει ανάγνωση, διαθέτει εργαλεία περιήγησης και αναζήτησης, μεταφράζει όρους αναζήτησης στο σύνολο των τεκμηρίων. Θυμάται και καταγράφει ατομικά ενδιαφέροντα, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν και προσωπικό λογαριασμό προκειμένου να δέχονται εξατομικευμένες ειδοποιήσεις από έντυπα ή θέματα που τους ενδιαφέρουν, αποθηκεύει τεύχη για ανάγνωση και περαιτέρω έρευνα σε χρόνο της επιλογής τους.

Ένας ολόκληρος κόσμος πληροφορίας ανοίγεται στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετώντας τον στόχο της αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών της, ώστε να αποτελέσει πρότυπο στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Εθνικής Αντιπροσωπείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης